Zoeken


Verkiezingsdebatten flitsend van start bij Omroep Berg en Dal PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 12 maart 2018 00:00

BEEK - Omroep Berg en Dal beleefde afgelopen zondag in het kader van de komende gemeenteraadsverkiezingen een zeer geslaagde start van haar rechtstreekse radio- en tv-uitzendingen.

Vanuit een overvolle zaal van café-restaurant Sous les Églises in Beek gingen vertegenwoordigers van liefst elf partijen met elkaar in debat over onderwerpen als verkeer en vervoer, zorg, recreatie en toerisme, wonen, economische ontwikkeling, subsidiebeleid, duurzaamheid, burgerparticipatie enz...

Foto’s: © Bert Roodbeen. 

 

Tussen elf en een uur werden de standpunten van de partijen naar voren gebracht, op verzoek van het verkiezingsteam van de omroep, niet door lijsttrekkers of wethouders. Die komen op woensdag 14 maart al uitgebreid aan het woord in het gemeentehuis in Groesbeek tijdens een lijsttrekkersdebat, dat door dagblad De Gelderlander wordt georganiseerd. Alleen de partij GJS (Gemeente-, Jeugd- en Sportbelangen) hield zich niet aan die afspraak en stuurde wethouder Alex ten Westeneind. Dat werd door de collega-politici en de aanwezigen in de zaal als een zwaktebod ervaren. En de Groesbeekse Volkspartij (GVP) schoof vlak voor de uitzending lijsttrekker Irma v.d. Scheur naar voren.

Over verschillende zaken zoals de problematiek rond de zorg en behoud van voorzieningen in alle dorpskernen hadden de partijen een eensluidend standpunt. Maar onderwerpen rond autovrije, -arme of -luwe dorpskernen, subsidiebeleid, cameratoezicht in de openbare ruimtes of hernieuwing van de spoorlijn Kleve-Nijmegen zorgden voor levendige discussies. Debatten, gevoerd tussen politici van telkens drie partijen in debatten, die door Paul Jacobs en Vera Driessen vakkundig werden begeleid. Saxofonist Theo de Boer en trompettist Thed Maas, samen het duo BoerenMaas vormend, gaven de radio- en tv-uitzending via hun muzikale intermezzo’s extra kleur en fleur.

Na het lijsttrekkersdebat van woensdag, dat integraal door Omroep Berg en Dal wordt uitgezonden, staat op donderdag 15 maart een speciale verkiezingsbus in het centrum van Millingen (van 10.00 tot 11.30 uur) en Groesbeek (14.00 tot 15.30 uur)

klaar om de politici hun zegje te laten doen. Bewoners en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties kunnen dan ook via verslaggevers van de omroep vragen stellen aan de politici.

Op woensdag 21 maart, de verkiezingsdag zelf, organiseert het gemeentebestuur samen met Omroep Berg en Dal ter afsluiting een speciale uitslagenavond. Dat gebeurt vanaf 21.00 uur vanuit cultureel centrum De Mallemolen in Groesbeek, meteen nadat de stembureaus zijn gesloten en de stemmen worden geteld. In tegenstelling tot eerdere berichten verzorgt niet BoerenMaas de muziek, maar treedt zanger en gitarist William Smulders op die avond geregeld op. Niet alleen partijleden, maar alle inwoners zijn dan van harte welkom. Omroep Berg en Dal houdt eveneens via radio en tv de luisteraars en kijkers rechtstreeks op de hoogte houdt van de uitslagen in hun gemeente.


 

 

 

Flits

Veer Millingen Pannerden uit de vaart

Lees meer...
 
Storing fotoalbum

In verband met een probleem met het fotoalbum kunnen enkele mappen tijdelijk alleen via Facebook bekeken worden! Er wordt gewerkt aan het herstel hiervan. 

 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Inhetlaag.nl ook op


 
Groesbeeks dialect in Bibliotheek Groesbeek

GROESBEEK - Het Groesbeeks dialect zal voor velen buiten de Groesbeekse gemeentegrenzen niet altijd even goed te volgen zijn. Theo Giesbers is een echte kenner van deze ‘taal’. Op donderdagavond 25 oktober geeft hij in de Bibliotheek Groesbeek een lezing over het ‘Gruusbeks’. Het is het eerste hoorcollege in het kader van de lezingenreeks “Universiteit van Groesbeek”...

Lees meer...
 
KBO Beek lidmaatschap = voordeel ten top.

BEEK - Nu lid worden van de KBO Beek, de seniorenvereniging met ruim 400 leden, en tot 1 januari  2020 genieten van alle

Lees meer...