Zoeken


Thomas Verbogt en Non Kozakkenkoor openen Feest van Licht in museumpark Orientalis PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 17 december 2017 19:41

HEILG LANDSTICHTING - Zaterdag 16 december vond de opening plaats van het Feest in Museumpark Orientalis. Dit keer was er een levende kerststal die gevormd werd door kinderen, met een optreden van het Non Kozakkenkoor uit Lent  en een kerstverhaal over licht door columnist schrijver Thomas Verbogt werd het Feest van het Licht  officieel voor geopend verklaard. Het Feest van Licht kenmerkt zich door bijzondere openingen. Zo was er al eens een levende kerststal van tien burgemeesters. Ook waren er al eens honderd engeltjes verzameld en was er een opening met een internationale levende kerststal: tien nationaliteiten dosten zich uit als herder, koning, Jozef of Maria en vormden zo een prachtig plaatje..

. Foto’s: © Bert Roodbeen.

Dit jaar is gekozen voor kinderen, aangezien het kerstverhaal in het Feest van Licht dit jaar een centrale plek heeft gekregen. Het park is sfeervol versierd met tienduizenden lichtjes en centraal staat Bethlehem, dat geheel van steen is nagebouwd. Op verschillende plekken in het park zijn in totaal meer dan honderd kerstgroepen uitgestald. In een echte verwarmde Tippie worden verhalen verteld.

Het museumpark in Heilig Landstichting noemt zich de Christmas Capital of Holland, met een knipoog naar het luttele kilometers verderop gelegen Nijmegen, dat zich sinds enkele jaren de Summer Capital noemt. Het Feest van Licht in Heilig Landstichting is het grootste kerstevenement in Nederland. Het strekt zich uit over het 32 hectare grote park, waarbij de kern wordt gevormd door de grote kerststallententoonstelling.

In het park is ook een miniatuur kerstkermis te vinden, waar op schaal tientallen kermisattracties te bewonderen zijn, uiteraard geheel in kerstsfeer.

In het hoofdgebouw staat een immense kerststal, naast een zaal vol kleine kerststallen uit alle windstreken. Daar zijn ook een heleboel optredens: van klassieke concerten tot circusachtige voorstellingen. Ook is er een kinderatelier, waar kinderen kunnen knutselen, en een kleine kerstknikkerbaan.

 

Flits

LAADPROBLEMEN FOTOALBUM WEBSITE

IN VERBAND MET LAADPROBLEMEN FOTOALBUM WEBSITE KUNNEN FOTO'S ALLEEN VIA FACEBOOK BEKEKEN WORDEN

 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Nieuw bij Omroep Berg en Dal FOCUS POLITIEK Donderdagavond van acht tot negen uur

GROESBEEK - Omroep Berg en Dal start op donderdag 20 september een nieuw radioprogramma: FOCUS POLITIEK.

Lees meer...
 
Ook op FB


 
Internet hosting

 


 
Gratis gymles bij de KBO Beek

BEEK - U wilt uw fysiek natuurlijk graag op niveau houden, dat kan bij de KBO Beek, iedere week samen met anderen op een prettige manier werken aan uw conditie onder deskundige leiding in het Kulturhus Beek. Iedere maandagmiddag  bij de KBO Beek;  DANS JE FIT

Een uur lang heerlijk ritmisch bewegen, onbevangen de week goed beginnen, uw ledenmaten zijn weer top. Aanvang 15.30 uur, de lessen worden gegeven door Chiquita...


Lees meer...
 
KBO Beek sportief nieuw in 2018 “ QIGONG”

BEEK - Vanaf 4 september 2018 start de KBO Beek onder de deskundige leiding van Marianne Lindner met Qigong. Een eeuwenoude Chinese wijze om je lichaam en geest in balans te brengen op een ontspannen,  zachte manier en met aandacht worden de oefeningen uitgevoerd....

Lees meer...