Zoeken


De Ploegdriever onderscheiden met ‘ Pro Flora et Securitate’ PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 21 juni 2016 21:37

Ooij – In een volle zaal van Oortjeshekken in  Ooij is de vereniging voor landschapsbeheer De Ploegdriever dinsdagmiddag onderscheiden met de ‘Pro Flora et Securitate ‘.Goos den Hartog van Waterschap  Rivierenland heette alle de aanwezigen  van harte welkom en in het bijzonder Peter Glas ( watergraaf van Waterschap De Dommel ) alsmede de Jeugd watergraaf Ine van Hemert. Het is een bijzonder moment voor...

Foto’s: © Bert Roodbeen.

De Ploegdriever zo liet hij weten. De Ploegdriever verzorgt al 20 jaar op deskundige wijze het maaibeheer op de dijken en onderhoud om zo de dijken leefbaarder te houden.  Ook zorgen zij voor bloemrijke dijken zodat de dijken een beter en bloemrijk aanzien krijgen en erosie bestendig zijn. Daardoor kunnen mens en dier vrijwel de gehele zomer genieten van de bloemrijke taluds. Watergraaf Peter Glas was graag naar de Ooij gekomen om de enige en eerste oorkonde uit te reiken aan Fried Frederix van De Ploegdriever . De oorkonde werd vergezeld met een speciale speld die Peter Glas op de revers spelde van Fried Frederix ‘. Jullie beheer blijft belangrijk want door de bloemen en kruiden is de veiligheid van de dijken verbeterd maar ook de amfibieën, kleine zoogdieren, vlinders en bijen genieten van jullie inzet. Organiseer fiets – of wandeltochten langs de bloemrijke dijken. Hij hoopte verder dat het initiatief van De Ploegdriever een inspiratie is voor anderen “aldus Peter Glas. De gedecoreerde Fried Frederix was van mening dat hem teveel eer toe kwam. Het is de gehele ‘ De Ploegdriever ‘ die de onderscheiding verdient aldus Fried.

 

 

Flits

KBO BEEK OOK IN 2019 ALTIJD VOOR U AANWEZIG

De KBO Beek, de seniorenvereniging van Beek is er ook in 2019 voor u als het gaat uw belangen te behartiging op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau, denkt u aan de AOW, uw pensioen, uw veiligheid, uw welzijn en uw woongenot. De KBO Beek is een zeer actieve zelfstandige afdeling van de landelijke KBO-PCOB deze heeft voor u ook een eigen klantenservice en juristentelefoon.

Lees meer...
 
Maatregel en plan voor De Linde

GROESBEEK -  De gemeente Berg en Dal gaat de vergunning van uitgaansgelegenheid De Linde in Groesbeek 2 weken intrekken...

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Andere ophaaldagen afval vanaf zaterdag 2 februari 2019

GEMEENTE BERG en DAL - Vanaf zaterdag 2 februari 2019 zijn veel ophaaldagen van afval anders dan u gewend bent. De tijd blijft hetzelfde. Zet uw afval op de ophaaldag voor 7.30 uur aan de straat.

Weten wanneer wij uw afval ophalen? Kijk voor ...

Lees meer...