Zoeken


De Ploegdriever onderscheiden met ‘ Pro Flora et Securitate’ PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 21 juni 2016 21:37

Ooij – In een volle zaal van Oortjeshekken in  Ooij is de vereniging voor landschapsbeheer De Ploegdriever dinsdagmiddag onderscheiden met de ‘Pro Flora et Securitate ‘.Goos den Hartog van Waterschap  Rivierenland heette alle de aanwezigen  van harte welkom en in het bijzonder Peter Glas ( watergraaf van Waterschap De Dommel ) alsmede de Jeugd watergraaf Ine van Hemert. Het is een bijzonder moment voor...

Foto’s: © Bert Roodbeen.

De Ploegdriever zo liet hij weten. De Ploegdriever verzorgt al 20 jaar op deskundige wijze het maaibeheer op de dijken en onderhoud om zo de dijken leefbaarder te houden.  Ook zorgen zij voor bloemrijke dijken zodat de dijken een beter en bloemrijk aanzien krijgen en erosie bestendig zijn. Daardoor kunnen mens en dier vrijwel de gehele zomer genieten van de bloemrijke taluds. Watergraaf Peter Glas was graag naar de Ooij gekomen om de enige en eerste oorkonde uit te reiken aan Fried Frederix van De Ploegdriever . De oorkonde werd vergezeld met een speciale speld die Peter Glas op de revers spelde van Fried Frederix ‘. Jullie beheer blijft belangrijk want door de bloemen en kruiden is de veiligheid van de dijken verbeterd maar ook de amfibieën, kleine zoogdieren, vlinders en bijen genieten van jullie inzet. Organiseer fiets – of wandeltochten langs de bloemrijke dijken. Hij hoopte verder dat het initiatief van De Ploegdriever een inspiratie is voor anderen “aldus Peter Glas. De gedecoreerde Fried Frederix was van mening dat hem teveel eer toe kwam. Het is de gehele ‘ De Ploegdriever ‘ die de onderscheiding verdient aldus Fried.

 

 

Flits

KBO Beek Themamiddag 20 juni in Hotel ’t Spijker.

Op 20 juni om 14.30 uur in Hotel ’t Spijker op de KBO Beek Themamiddag,

Annemiek Lukassen onze gaste een vrouw altijd bezig met de geschiedenis, zij werkt nu aan een boek waarin alles over de Rijksstraatweg, hier in Beek door de jaren heen en wanneer zij met die uitgave gereed is gaat deze aan de orde komen bij onze ....

Lees meer...
 
Echtpaar Annet Jacobs – de Haan en Henk Jacobs te gast.in Toe en Now. bij Omroep Berg en Dal

Zondag 23 juni om 13 uur is het echtpaar Annet Jacobs – de Haan en Henk Jacobs te gast bij Toen en Now.. Annet komt van de Lage Horst en Henk komt van de Stekkenberg. Samen wonen ze op de Lage Horst in een prachtige omgeving.

Annet is kunstzinnig en zeer bedreven in het mozaïeken. Henk verricht hand- en spandiensten. Zij geeft Workshops en begeleidt groepjes die mozaïeken als hobby uitoefenen. Een van hun bekendste werken is de “social sofa” die nu in het park van Mariëndaal staat.

Maandag om 9 uur is er een herhaling.


images/stories/mini-patrick nillissen jan eijkhout en willie de valk.jpg
 
Gebruik geen gif tegen de Buxusmot Mezen dood door gif tegen buxusmot

Weer jonge mezen dood omdat ze rupsen van de buxusmot gegeten hebben. De rupsen zijn giftig omdat mensen gif gebruiken tegen de buxusmot. Mezen die juist de buxusmot bestrijden, worden vergiftigd.


 
Verkiezingen in Leuth voor nieuwe speeltoestellen groot succes!

LEUTH - Vanavond 17 mei om klokslag 20.00 uur sloot in het Leuthse kulturhus de stembus. Alle kinderen tot 13 jaar konden daar vandaag hun stem uitbrengen voor nieuwe speeltoestellen in De Rollebol, de speeltuin die aan de Hengemunde ligt. Deze toestellen zijn aan vervanging toe en daarom had de gemeente verkiezingen uitgeschreven, waarbij kinderen uit Leuth een keuze konden maken uit drie ontwerpen.

Lees meer...
 
Leuthse kinderen kiezen nieuwe speeltoestellen in Rollebol

LEUTH - De speeltoestellen in De Rollebol aan de Hengemunde in Leuth zijn aan vervanging toe en daarom

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting