Zoeken


Opruimactie door basisschool “Op Weg” uit Ooij rond Bisonbaai en Waal Afdrukken E-mailadres
woensdag 06 april 2016 19:09

Ooijpolder – Woensdagmorgen 6 april hebben 90 bovenbouw kinderen van basisschool “Op Weg” uit Ooij het zwerfaval rond de Bisonbaai en de uiterwaarden langs de Waal opgeruimd. Om 10 uur arriveerde de groep en werden ze door Wilbert Verriet van Free Nature verwelkomt en kregen ze instructies van wat de bedoeling was en wel en niet mocht waarna de handschoenen en de afvalzkken werden uitgedeeld, tegen half twaalf hadden waren er ongeveer 15 zakken met afval opgehaald en wat grofafval, als beloning kregen alle kinderen een ijsje aangeboden door Super Spar Ooij. De actie wordt dit jaar voor de 13de keer georganiseerd in samenwerking met Staatsbosbeheer en basisscholen uit de omgeving aan beide zijde van de rivier van de Gelderse Poort, het is elke keer weer een succes......

Foto’s: © Bert Roodbeen.

Staatsbosbeheer nodigt voor deze grootse actie basisscholen uit de omgeving uit. Een aantal scholen reageert enthousiast op de uitnodiging van Staatsbosbeheer.

De scholen komen met één of meerdere klassen naar de uiterwaarden van Staatsbosbeheer. De boswachter van Staatsbosbeheer staat bij de afgesproken plaats klaar met handschoenen, vuilniszakken, geeft een korte instructie over het nut van vuilruimen, de riviernatuur, hoe om te gaan met de grote grazers in het gebied en andere praktische zaken. Vervolgens gaan de kinderen aan de slag. "Onze ervaring met het vuilruimen is zeer positief. De meeste kinderen vinden het leuk om te doen en zijn enthousiast bezig. En daarbij leren de kinderen hun omgeving schoon te houden!" zegt boswachter Rick Basten. Struinend door de natuur rapen de kinderen alles op wat aangespoeld is: lege flessen, plastic verpakkingen, blikjes, touw, en soms zelfs stoelen of schoenen.
Het levert zakken vol met plasticsoep op, dat allemaal aangespoeld is na het hoogwater in de Waal, én kinderen met rode wangen die genieten van de wildernis aan de rivier.
Dit jaar worden de Bisonbaai, Bemmelse Waard, Gendtse Waard, Millingerwaard, Erlecomse Waard, de Bakenhof, Lentsewaard en de Lobberdensewaard door de kinderen aangepakt.
Wildernis aan de rivier
In de Gelderse poort hebben wind, water en dieren vrij spel. Hoogwater vormt rivierduinen en neemt zaden van planten mee. De wilde paarden en runderen beïnvloeden het landschap van graslanden, ruigtes, struiken en waterplassen. De riviernatuur en waterveiligheid gaan hand in hand. Helaas ligt er ook veel aangespoeld afval in de uiterwaarden dat meegekomen is na een hoogwater van de Waal. Staatsbosbeheer werkt dit jaar samen met gemeente Lingewaard, gemeente Rijnwaarden, gemeente Arnhem en de DAR. Zij zorgen er voor dat het al het opgehaalde afval weer verder verwerkt wordt.
Na de poetsbeurt van de kinderen kunnen de runderen en paarden die er lopen weer veilig grazen en wandelaars weer volop genieten van de schone natuur.

 

Flits

Zaalsporten voor Senioren bij KBO Beek

BEEK - Lessen die gericht zijn op conditie, kracht en lenigheid. Elke les wordt afgestemd op de deelnemers. Door de....

Lees meer...
 
Slaapverhalen van Zwarte Piet bij omroep Berg en Dal

Vanaf Zaterdag 16 November t/m 5 December elke dag om 18:00 en 20:00 uur een nieuwe slaapverhaal van zwarte piet.Klik hier voor de Promo

 
Open huis bij stichting

Zaterdag 7 december is het weer de 1e zaterdag van de maand, en dus “open huis” bij stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek-Horst.Tijd: van 10.00 t/m 14.00 uur.

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Fotoalbums

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!

Tik HIER