Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Primeur VR-app Liberation Route in Bevrijdingsmuseum
donderdag 20 oktober 2016 21:11

Groesbeek - De strijd om Arnhem, de voorbereidingen op Operatie Veritable bij Groesbeek en het menselijk leed bij het oversteken van de Waal bij Nijmegen. Vanaf nu kan iedereen via Virtual Reality kennismaken met de laatste fase van de Tweede Wereldoorlog in Gelderland. Daartoe is een gratis app gelanceerd van de Liberation Route Europe. De eerste museumopstelling van deze app is nu geplaatst in het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. Belangstellenden kunnen hier plaatsnemen in een stoel en de app bekijken met speciale brillen.De app kan worden gedownload voor Android en iOS-toestellen. Mensen die de Liberation Route in VR willen beleven, kunnen naar diverse VVV-kantoren in Gelderland. Daar ligt een box klaar, die kan worden omgebouwd tot Virtual Reality-bril. De gebruiker kan hierin zijn smartphone stoppen, de app downloaden en de herinneringsroute in het ‘Normandië van het Noorden’ vervolgens zelf ervaren....

Lees meer...
 
Nieuw in Millingen Boksen voor Dames
donderdag 20 oktober 2016 19:53

Klik

Millingen a/d Rijn - Naast bokstraining voor de Jeugd, elke vrijdag van 19.30 tot 20.30 uur, is er nu ook elke vrijdagavond van 18.30 tot 19.15 uur in het clubgebouw van SC Millingen / Odio op Sportpark De Hove in Millingen boksen voor dames. In een veilig lesklimaat wordt er onder vakkundige leiding gevarieerde inspannende training gegeven. In de boksruimte staan de nodige materialen en wordt u begeleid door 2 ervaren professionele instructeurs.

Alle vrouwen kunnen meedoen en er wordt geoefend op een bokszak.
Boksen is een veelzijdige uitdagende sport, waarmee je je zelfvertrouwen vergroot, een goede conditie opbouwt, fysiek conditioneel en mentaal sterker wordt en jezelf kunt verdedigen. Inspanning en ontspanning op een gezonde manier..!
U kunt gebruik maken van een kleedkamer en douches.

Kom eens langs om kennis te maken.! U bent van harte welkom om een proefles te volgen. Aanmelden voor een gratis proefles kan bij Stichting De Hove (Alexander), 0481-431566 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Stichting De Hove en de boksinstructeurs wensen u veel plezier en boksvreugde.!  Foto’s: © Hans Driessen.


 
In de rij voor de griepprik
woensdag 19 oktober 2016 21:17

Ooij – Vandaag was het weer de jaarlijkse griepvaccinatie-dag voor patiënten van de huisartsengroep Milbergen voor mensen die tot de zogenaamde risicogroep behoren. Een van de prikposten was o.a. in dorpshuis “De Sprong”.

Foto: © Bert Roodbeen.


 

 

 
Ongeval op N325 bij Beek
maandag 17 oktober 2016 17:54

Beek – Aan het begin van de middag is er een zwaar ongeval geweest op de nieuwe rijksweg (325) ter hoogte van de voetgangers tunnel, daar is een man onder een bestelbus gekomen en zwaar gewond geraakt en spoed met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De trauma helikopter kwam ook ter plaatse.

De chauffeur van de bestelbus kwam met de schrik vrij, zijn bus raakte beschadigd aan de zijkant. Waarom de man daar liep is onbekend, daar er geen trottoirs en oversteekplaats is. Foto: © Joop Verstraten


 

 
Feestelijke (her)opening fietspad spoorkuil Groesbeek
zaterdag 15 oktober 2016 19:49

Groesbeek - Zaterdag 15 oktober werd door de lokale PvdA-fractie in samenwerking met de Duitse SPD het fietspad door de spoorkuil feestelijk (her) opent. De opening vond plaats op ter hoogte van de speelweide (kruispunt ds. j.a.Vischerlaan, schietbaan). Alle aanwezigen kunnen dan per fiets, step of rolstoel gebruik maken van het schitterende fietspad. Er werd gefietst tot het eindpunt aan de Biesseltsebaan, om vervolgens om te draaien en dan zonder obstakels naar het stationsrestaurant van Kranenburg te rijden. Hier werd de  PVDA fractie bijgepraat over het doortrekken van het fietspad naar Kleve door de SPD.

Vrijdagmiddag 7 oktober laat was het fietspad langs het spoor al definitief opengesteld. Foto’s: © Bert Roodbeen.


 

 
Onthullingen eerste WhatsApp Buurtpreventiebord gemeente Berg en Dal in De Horst
vrijdag 14 oktober 2016 14:10

Groesbeek- De Horst- Vrijdagmorgen 14 oktober heeft  burgemeester Slinkman van Berg en Dal samen met groepsbeheerders Louise van Eck en Martijn Schmierman op de hoek van de Hoge Horst – Vendelierstraat het eerste Whatsapp Buurtpreventiebord in de gemeente Berg en Dal onthult. Op de BuurtpreventieApp hebben zijn inmiddels 156 deelnemers aangesloten ten noorden van De Hoge Horst 74, ten zuiden 82. de borden komen op 4 plaatsen in het dorp....

Foto's:© Bert Roodbeen

Lees meer...
 
Tegenwind Reichswald debatteert mee over windpark Kranenburg in Goli Theater
donderdag 13 oktober 2016 21:09

Groesbeek Goch Duitsland - Het Gocher Goli Theater organiseert op 20 oktober a.s. een debat over het geplande windpark Kranenburg. De aanleiding hiervoor is dat de locatie van het windpark, het Reichswald, de gemoederen van zowel voor- als tegenstanders in de regio bezighoudt.

Donderdag 20 oktober vanaf 19.00 uur in het Goli Theater, Brücknerstrasse 39, Goch, Zaal open vanaf 18.30 uur, toegang € 5,00. Voorafgaand aan het debat zal de 82 minuten durende documentaire uit 2015 “Fukushima und die Mopsfledermaus” van Philipp von Becker vertoond worden.....

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Volgende > Einde >>

Flits

KBO BEEK OOK IN 2019 ALTIJD VOOR U AANWEZIG

De KBO Beek, de seniorenvereniging van Beek is er ook in 2019 voor u als het gaat uw belangen te behartiging op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau, denkt u aan de AOW, uw pensioen, uw veiligheid, uw welzijn en uw woongenot. De KBO Beek is een zeer actieve zelfstandige afdeling van de landelijke KBO-PCOB deze heeft voor u ook een eigen klantenservice en juristentelefoon.

Lees meer...
 
Maatregel en plan voor De Linde

GROESBEEK -  De gemeente Berg en Dal gaat de vergunning van uitgaansgelegenheid De Linde in Groesbeek 2 weken intrekken...

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Andere ophaaldagen afval vanaf zaterdag 2 februari 2019

GEMEENTE BERG en DAL - Vanaf zaterdag 2 februari 2019 zijn veel ophaaldagen van afval anders dan u gewend bent. De tijd blijft hetzelfde. Zet uw afval op de ophaaldag voor 7.30 uur aan de straat.

Weten wanneer wij uw afval ophalen? Kijk voor ...

Lees meer...