Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Nieuwe expositie Bevrijdingsmuseum: ‘De Goelag. Terreur en willekeur in de Sovjet-Unie’
vrijdag 09 september 2016 19:46

Groesbeek - Vanaf 8 september a.s. is in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 een nieuwe expositie te bezichtigen met als onderwerp de Goelag-strafkampen in de voormalige Sovjet-Unie. De Goelag beslaat een voor velen nog onbekend, groter verhaal over een systeem dat kan wedijveren met dat van Nazi-Duitsland. Historische foto’s en objecten zijn afkomstig uit archieven en instellingen uit Tsjechië, Polen en natuurlijk Rusland....

Lees meer...
 
Wij zijn Nijmegen: De vlag uit voor mooie initiatieven!
Geschreven door Red   

Nijmegen – 83 kleurrijke Wij zijn Nijmegen vlaggen wapperen aan de vlaggenmasten in de stad. 33 daarvan staan voor even zoveel initiateven en jubilarissen in feestjaar 2016. Wij zijn Nijmegen roept de stad op om met plannen en ideeën te komen die zorgen dat nog meer Nijmegenaren elkaar ontmoeten en meedoen in de stad. Kortom: die zorgen voor het ‘wij’-gevoel. In twee eerdere rondes zijn al flink wat initiatieven beloond. Aanmelden van initiatieven voor de derde en laatste ronde kan tot 10 oktober a.s.

Hoe zorgen we dat 2016 een feest wordt voor iedereen in de stad? Wij zijn Nijmegen nodigt betrokken inwoners, stichtingen en bedrijven uit om hun ideeën voor een nog beter Nijmegen te delen. Wie een idee of droom heeft voor een socialer, innovatiever of mooier Nijmegen kan bij Wij zijn Nijmegen hulp vragen om die droom werkelijkheid te maken. Deze derde ronde wordt vooral gezocht naar ideeën die zorgen voor meer ‘wij’ in Nijmegen: initiatieven die Nijmegenaren bij elkaar brengen die elkaar in het normale leven niet zo snel tegenkomen. Ook al wonen ze dicht bij elkaar, spreken ze over elkaar en hebben ze misschien wel dezelfde passie,

Deadline derde en laatste ronde: 10 oktober
Wie aan de slag wil met zijn/haar idee kan dit indienen op www.wijzijnnijmegen.nl. De deadline voor de laatste ronde is 10 oktober a.s. Een team van mensen uit de stad beoordeelt de ingediende initiatieven. Foto: Gemeente Nijmegen.


 

 

 
Diploma - uitreiking EHBO Millingen aan de Rijn/ Kekerdom
woensdag 07 september 2016 20:10

Millingen a/d Rijn - Vrijdagavond 2 september 2016 was de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van  EHBO-vereniging Millingen aan de Rijn/ Kekerdom. Ook kregen de deelnemers aan de basisopleiding EHBO/  AED hun diploma uitgereikt door de voorzitter, Alex Janssen. De voorzitter liet weten, dat de cursisten goed hun best hebben gedaan de kennis te vergaren om zodoende het examen succesvol af te kunnen leggen.

Dankzij de inzet van de EHBO-instructrice  en de Lotusslachtoffers, Gerda en Martien Seegers, waren zij in staat het examen met goed gevolg af te leggen.
Diny Meeuwissen verlaat het Bestuur als penningmeester en ontving een mooi boeket bloemen. Voor bewezen diensten aan de EHBO-vereniging ontvingen Martien en Gerda Seegers uit Leuth een bos bloemen en een attentie .

Voor het diploma van het Oranje Kruis, voorzien van EHBO-speld, waren 6 cursisten geslaagd. De voorzitter reikte aan de 3 aanwezige geslaagde deelnemers het EHBO-diploma en EHBO-speld uit. De 3 aanwezige geslaagden waren Hanneke van Swelm, Patrick de Wijse en José Kregting. Het EHBO-diploma is 2 jaren geldig. De geslaagden dienen jaarlijks voldoende bijscholingen te volgen om het diploma geldig te houden. Het Bestuur van EHBO-vereniging feliciteert de geslaagden! ....Vindt u het ook belangrijk dat u geholpen wordt of kunt helpen bij een ongeval? Volg dan een cursus EHBO/ AED bij onze vereniging. U kunt zich opgeven bij Alex Janssen, 06 - 10434247. In veel gevallen wordt de cursus EHBO/ AED geheel of gedeeltelijk vergoed door uw werkgever of ziektekostenverzekeraar.                                                                                                       Foto’s:© Hans Driessen.


 
Weekend vol met activiteiten in Nijmegen en Lent
dinsdag 06 september 2016 08:16

Nijmegen / Lent – Het afgelopen weekend puilde Nijmegen uit van de festivals en spelen, op het Valkhof was er Expo Mozart en het

Valkhof Theater Avenue.nl in de binnenstad het Samba festival, en op het eiland Veur Lent de Oeverspelen

Fotograaf Wil Gipman bezocht ze allemaal,zie zijn foto’s op Space van Wil


 
SC Millingen - SV Hatert 2–1 Ruben Tijssen PUPIL van de Week
maandag 05 september 2016 22:43

Millingen a/d Rijn - Voor beide ploegen, degradant Hatert en promovendus SC Millingen, was het wennen aan de 3e klasse. Op basis van het aantal kansen was de overwinning van de thuisclub verdiend, al was het kantje boord.

SC Millingen voetbalde in 1e instantie te traag om het opponent Hatert moeilijk te maken. Toch waren de betere mogelijkheden voor de blauw-zwarten. Maarten Smits schoot echter eenmaal te zwak in en verder liet Hatert goalie Eef Booltink zien een prima keeper te zijn. Hatert kon er maar 1 echt gevaarlijke doelpoging tegenover stellen. Kyle Honigh knalde keihard in, maar Jeroen Sanders, de sluitpost van SC Millingen, toonde zijn klasse. Pal vóór de thee werd het 1-0, toen Joey Wijnhoven na een potpourri in de zestien de bal het laatste zetje gaf.

De pupil van de week was RUBEN TIJSSEN, 10 jaar. Ruben is de zoon van Pim en Corina Tijssen uit Millingen. Ruben is spits in het pupillenteam JO 11-2.  
Zijn favoriete speler is Dirk Kuijt van Feyenoord, ook zijn favoriete club.
Het team van Ruben, JO11-2, was Team van de Week en kozen Joris Weeren als Man of the Match. Hovy, de mascotte van SC Millingen was ook aanwezig.
JAC  SC Millingen.....

Foto’s: © Hans Driessen 

Lees meer...
 
Zilveren Waalbrugspeld voor Magda van Druten.
maandag 05 september 2016 22:12

Nijmegen/Lent –  Vandaag tijdens haar afscheid van de Seniorenraad in het stadhuis van Nijmegen heeft Burgemeester Bruls de Zilveren Waalbrugspeld uitgereikt aan mevrouw Van Druten. Mevrouw M.G. (Magda) van Druten-Dingemans (75) is voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor haar jarenlange verdiensten als vrijwilliger bij diverse organisaties in Lent en haar inzet bij de adviescommissie Seniorenraad...

Lees meer...
 
Nijmegen breidt netwerk elektrische oplaadpalen flink uit
zaterdag 03 september 2016 11:18

Nijmegen - Vanaf 1 september zijn er 27 nieuwe oplaadpalen beschikbaar voor elektrische auto’s.
Wethouders Helmer-Englebert (openbare ruimte) en Tiemens (duurzaamheid) hebben samen met twee aanvragers vrijdag 2 september de oplaadpalen aan de Van Brugghenstraat in gebruik genomen.In Nijmegen zijn er in totaal 37 elektrische laadpalen op straat beschikbaar. Aan de oplaadpaal kunnen twee auto’s tegelijkertijd  opladen.  Deze zijn allemaal voorzien van groene stroom en hierdoor is elektrisch rijden ook écht klimaat neutraal.

Met deze nieuwe oplaadpunten wil de gemeente Nijmegen het gebruik van de elektrische auto extra stimuleren. Door de voormalige Stadsregio Arnhem-Nijmegen is hiervoor een subsidie beschikbaar gesteld van 100.000 euro.  Voor het komend jaar is onlangs 50.000 euro extra beschikbaar gesteld. De gemeente Nijmegen blijft  zich inzetten op het gebied van duurzame mobiliteit.. Locaties...

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Beek ook in 2019 een rots in de branding voor u

De KBO Beek, de seniorenvereniging van Beek met ruim 400 leden is er ook in 2019 voor u als het gaat om belangenbehartiging van onder andere AOW, pensioenen, veiligheid, welzijn en wonen op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau....

Lees meer...
 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Internet hosting

 


 
Inhetlaag.nl ook op


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Een bijzondere kersttentoonstelling in huismuseum de kleine Heilige Geest

GROESBEEK - Ook dit jaar kan men naast de vaste collectie in het huismuseum de kleine Heilige Geest genieten van de kersttaferelen zoals de 60 kerststallen uit vele werelddelen, waarvan een grote 100 jaar oud die  de hele serre in beslag neemt. Het afgelopen jaar is het museum uitgebreid met eeprachtige collectie. Het betreft uitbeeldingen van de vlucht naar Egypte.

Lees meer...
 
Remco Wildeman benoemt als griffiemedewerker in de gemeente Berg en Dal.