Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Windmolens: Een stap in de goede richting
donderdag 06 oktober 2016 20:53

Afgelopen week heeft de Kreistag Kleve stelling genomen in de discussie of er  nu wel of geen windmolens moetenkomen in het Reichswald. De Kreis wil geen windenergiezone in het  Reichswald en dus ook geen windmolens. Dit heeft de Kreis aan de deelstaat Nordrhein Westfalen laten weten. Abo Wind moet de vergunning voor de bouw van 12 windmolens bij de Kreis aanvragen. Daarom is het standpunt van de Kreistag erg belangrijk. Een stap in de goede richting dus. Toch is het nog lang niet zeker dat er niets wordt gebouwd in het Reichswald. Abo wind heeft bij de Kreis gevraagd of het bouwverbod dat nu op het Reichswald ligt opgeheven kan worden. Ook hierover moet de Kreistag uiteindelijk een beslissing nemen. Bron:Gem Berg en Dal.


 
Subsidie informatieavond voor bv zonneboiler of warmtepomp
woensdag 05 oktober 2016 18:49

Beek -  Sinds januari 2016 kunt u subsidie krijgen voor zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.

Wilt u hierover meer weten? Kom dan op dinsdagavond 11 oktober naar de informatieavond van de gemeente Berg en Dal in het Kulturhus aan de Roerdompstraat 6 in Beek die duurt van 19:00 tot 21:30 uur en laat u voorlichten. De subsidie is niet alleen voor particulieren. Ook bedrijven kunnen subsidie krijgen en zijn daarom van harte welkom op de informatieavond. Na de toelichting over de subsidie staan lokale bedrijven u graag te woord op de informatiemarkt over de milieuvriendelijke en energiebesparende maatregelen Na de toelichting over de subsidie staan lokale bedrijven u graag te woord op de informatiemarkt over de milieuvriendelijke en energiebesparende maatregelen. Opgeven kan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. maar is niet verplicht.


 
De vlag kan uit!
woensdag 05 oktober 2016 18:42

We hadden al een nieuw gemeentewapen en een prachtige ambtsketen, maar nu is er ook een nieuwe gemeentevlag. Hoewel het voeren van een gemeentevlag niet wettelijk verplicht is, vormt de gemeentevlag een belangrijk symbool van de gemeente. De gemeenteraad stelde unaniem het ontwerp daarvan vast. In de vlag komen elementen terug van de drie voormalige gemeente.


 
Thema “Voor altijd jong” Sint. Martinusschool
dinsdag 04 oktober 2016 23:51

Millingen a/d Rijn – Een dag eerder dan de officiële start van de Kinderboekenweek op 5 oktober, hebben kinderen van groep 4 van de basisschool Sint.Martinus het thema “Voor altijd jong” in de praktijk gebracht, daarvoor hadden ze ondersteuning gekregen van oma’ en Opa’s bij het meedoen aan allerlei spelletjes van waarvan er enkele bijna zijn verdwenen. Een dag later werd  om half negen op het plein voor de school door alle leerlingen een ingestudeerd lied "Voor altijd jong" gezongen, waar  alle ouders,  maar in het bijzonder alle opa's en oma’s voor waren uitgenodigd om samen zich "Voor altijd jong". te voelen. Foto’s: © Peter Hendriks 


 
Joris Weeren Man of the Match, 2e x dit seizoen
dinsdag 04 oktober 2016 21:42

Millingen a/d Rijn - In een wedstrijd, die eigenlijk gewonnen moest worden om het moreel een boost te geven en een paar plaatsen op de ranglijst te stijgen was SC Millingen tevreden met één punt, gezien het wedstrijdverloop. Joris Weeren wist voor de 2e keer dit seizoen Man of the Match te worden met een dik verdiende 8,0. Het rapport loog er niet om. Veel spelers scoorden ondermaats. Het is te hopen, dat de mannen inzien, dat zij toch echt met z’n allen een paar tandjes bij zullen moeten zetten om de komende wedstrijden de broodnodige punten binnen te halen. Het rapport werd opgemaakt door o.a. Rudie Tijssen en Ralph Selten. Bedankt hiervoor.! Na afloop van het seizoen zal tijdens de seizoensafsluiting de Gouden Schoen worden uitgereikt aan de “Man of the Year”. SC Millingen, succes volgende week tegen SCE in Nijmegen.

Foto (c) Hans Driessen

 


 


 
Brion Houkes PUPIL van de Week
dinsdag 04 oktober 2016 17:04

Millingen a/d Rijn - Zondagmiddag 2 oktober 2016 speelde SC Millingen 1 op Sportpark De Hove de thuiswedstrijd tegen SV Milsbeek, uitslag 2 - 2.

De pupil van de week was BRION HOUKES, 10 jaar. Brion is de zoon van Jeroen en Wilma Houkes en broer van zijn zusje Mirna, 7 jaar. Brion is verdediger in het pupillenteam JO11 - 3. Zijn favoriete speler is Davy Klaassen van Ajax, zijn favoriete club. Het team van Brion was Team van de Week en Hovy, de mascotte van SC Millingen, was uiteraard ook aanwezig  JAC  SC Millingen                           . Foto’s:© Hans Driessen .


 

 
Open NK Boerengolf Horst Groesbeek geslaagd evenement.
maandag 03 oktober 2016 19:45

Groesbeek/Horst – Op 1 & 2 oktober werden op de weilanden aan de Lage Horst bij de familie Nillisen het Open NK Boerengolf georganiseerd, de wedstrijd waar (24) teams aandeelnamen voor de strijd om de gouden (dames) Klomp. Het dames team ”Zo greun as gras” uit Groenlo/Halle wonnen de gouden dames klomp, 2e werden ”Tienmorgen uit Beers. Het heren team van “Tienmorgen” wonnen de gouden (heren) klomp, op de 2e plaats kwam het Boerengolf team uit Lievelde. Bij de jeugd werden “De Boeruh Strijders” uit  Enspijk  jeugd kampioen. De 2e prijs was voor de Fleurtjes uit Groesbeek. Foto’s © Bert Roodbeen. Album zaterdag Album zondag  →→→

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Beek ook in 2019 een rots in de branding voor u

De KBO Beek, de seniorenvereniging van Beek met ruim 400 leden is er ook in 2019 voor u als het gaat om belangenbehartiging van onder andere AOW, pensioenen, veiligheid, welzijn en wonen op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau....

Lees meer...
 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Internet hosting

 


 
Inhetlaag.nl ook op


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Een bijzondere kersttentoonstelling in huismuseum de kleine Heilige Geest

GROESBEEK - Ook dit jaar kan men naast de vaste collectie in het huismuseum de kleine Heilige Geest genieten van de kersttaferelen zoals de 60 kerststallen uit vele werelddelen, waarvan een grote 100 jaar oud die  de hele serre in beslag neemt. Het afgelopen jaar is het museum uitgebreid met eeprachtige collectie. Het betreft uitbeeldingen van de vlucht naar Egypte.

Lees meer...
 
Remco Wildeman benoemt als griffiemedewerker in de gemeente Berg en Dal.