Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Van kindercolleges tot leren programmeren in de bieb
vrijdag 26 augustus 2016 23:28

Beek - Vanaf september start het nieuwe seizoen in de Bibliotheek Beek-Ubbergen, volop nieuwe jeugdactiviteiten. Naast het voorlezen voor kinderen en het voorlezen aan de Voorleeshond zijn er nu ook kindercolleges en kunnen jongeren leren programmeren in de bieb!

De Bibliotheek blijft steeds op zoek naar mooie activiteiten die ervoor zorgen dat iedereen zich in de bieb kan ontwikkelen op een leuke en laagdrempelige manier. Voor nieuwsgierige kinderen tussen de 7 en 12 jaar zijn er vanaf eind september kindercolleges in de bieb...

Lees meer...
 
Grensovergang Altena-Hettsteeg blijft open
vrijdag 26 augustus 2016 08:02

. Foto: DeGroesbeek.nl

Groesbeek / Kranenburg – De grensovergang Altena-Hettsteeg tussen Groesbeek en Kranenburg blijft open. Wethouder Sjaak Thijssen heeft dat laten weten. In het verleden is er veel te doen geweest over het grensweggetje, waarvan de laatste berichtgeving inmiddels alweer een jaar terug is. Het dossier had te maken met de veiligheid van de beschermde diersoorten (in dit geval de steen- en kerkuilen). Die zou volgens tegenstanders van de heropening onvoldoende gewaarborgd zijn.

 

Hoe zat het? De grensovergang werd in 2004 gesloten. Sindsdien moesten automobilisten die even.de grens over willen enkele kilometers omrijden...

Lees meer...
 
Gemeente Nijmegen promoot deelname aan Fiets-tel week
donderdag 25 augustus 2016 23:25

Nijmegen - De gemeente Nijmegen start vandaag samen met de provincie Gelderland de promotie van de Fiets-tel week in Nijmegen en in Gelderland. Een promotieteam vraagt aan de deelnemers van de Nijmeegse Fietsvierdaagse om de Fietstel-app te downloaden. De gemeente verzoekt Nijmeegse fietsliefhebbers om zoveel mogelijk andere fietsers te vragen mee te doen met de fietstelweek. Vanaf 2 september zet de gemeente social media in en verdeelt prijzen  voor het delen van berichten. Meten is weten....

Lees meer...
 
Kindervakantie week 2016 in polder begonnen
Geschreven door Red   
woensdag 24 augustus 2016 18:23

Kinder activtieiten Leuth

Tien jaar zomerspelen Millingen

Nadat in Groesbeek de Kinder Vakantie Week al eerder waren gestart werd in de laatste volle week van de deze maand in bijna alle polderdorpen binnen de gemeente Berg en Dal het startsein van de kindervakantie dagen gegeven, zoals in kinderactiviteiten in Leuth, 10 jaar zomerspelen in Millingen a/d Rijn, sport en spel in Beek en de Olympische jeugd driedaagse in Ooij. Foto’s: © Bert Roodbeen Klik op tekst onder foto.

Sport en spel Beek

Olympische spelen  Ooij

 
Zondag 28 augustus 15e PAP- dag Zeelandsche Hof Millingen a/d Rijn
maandag 22 augustus 2016 00:10

Millingen a/d Rijn - Sluit de vakantie gezellig af met uw kinderen op de Zeelandsche Hof tijdens op zondag 28 augustus van 13.00 tot 18.00 uur tijdens de 15e PAP-dag (Pony Akker en Paarddag).

Wij verwelkomen u weer graag bij de Pony, Akker en Paarddag op de Zeelandsche Hof, de traditionele PAP-dag! Geniet nog van de laatste vakantiedag samen met uw kinderen!

De 15e PAP-dag wordt wederom een actieve en gezellige middag voor u en uw kinderen; uw kinderen kunnen lekker buiten spelen en aan diverse activiteiten deelnemen terwijl u geniet van een drankje op ons zonnige terras!

De toegang is gratis. De prijs van de hoefijzerkaart is € 5,00. Hiermee kunnen kinderen deelnemen aan alle activiteiten:

.Ponyritjes verzorgd door de Veldruiters, schminken,ringsteken, trampolinespringen,de jaarlijks terugkerende maïsbak voor de kleinsten;

en diverse andere spellen. De hoefijzerkaart is inclusief limonade, snoep, ijs en een leuke herinnering voor de prestaties van de verschillende spellen!

De 15e PAP-dag belooft ook dit jaar weer een leuke middag te worden! Voor meer informatie, neem gerust contact op!

Graag tot ziens op zondag 28 augustus 201!


 

 
Tot eind augustus nog gratis inzameling taxussnoeisel
zaterdag 20 augustus 2016 22:05

Berg en Dal - De Taxus Taxi rijdt op 26 augustus de laatste inzamelronde in onze gemeente. Wilt u het snoeisel van uw taxus nog gratis laten ophalen? Neem dan voor 25 augustus contact op met de Taxus Taxi via www.taxustaxi.nl of via 085 489 63 50. Doe dit voor u begint met snoeien om zeker te weten dat uw snoeisel nog mee kan. Genoeg taxussnoeisel: Het inzamelen van taxussnoeisel zou eigenlijk langer doorgaan, maar de Stichting Taxus Taxi heeft dit jaar al bijna genoeg snoeisel opgehaald om aan de wereldwijde vraag naar Taxol te voldoen. De stof Taxol wordt uit het taxussnoeisel gehaald en gebruikt voor chemotherapieën.

Volgend jaar weer vers snoeisel nodig:..

Lees meer...
 
Wordt jouw buurt of club een echte Nederlands Kampioen?
zaterdag 20 augustus 2016 18:21

Foto: Boerengolf De Horst

Groesbeek - Boerengolf De Horst te Groesbeek is door de Nederlandse organisatie van boerengolfbedrijven uitverkoren om twee jaar op rij de Nederlandse Kampioenschappen Boerengolf te organiseren in Groesbeek. Het is een Open NK en iedereen kan dus meedoen

Boerengolf is inmiddels een begrip in Nederland.  Ontstaan in de Achterhoek, zo’n 17 jaar geleden, en uitgegroeid tot ruim 200 banen in meer dan 10 landen. De laatste jaren speelt men ook Boerengolf in competitieverband en is Boerengolf echt een wedstrijdsport. Al vele malen is er een Open Nederlands Kampioenschap Boerengolf gehouden. De komende 2 jaar zal dat in Groesbeek georganiseerd worden , nl. bij  Boerengolf de Horst aan de Lage Horst 6.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Volgende > Einde >>

Flits

Veer Millingen Pannerden uit de vaart

Lees meer...
 
Storing fotoalbum

In verband met een probleem met het fotoalbum kunnen enkele mappen tijdelijk alleen via Facebook bekeken worden! Er wordt gewerkt aan het herstel hiervan. 

 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Inhetlaag.nl ook op


 
Groesbeeks dialect in Bibliotheek Groesbeek

GROESBEEK - Het Groesbeeks dialect zal voor velen buiten de Groesbeekse gemeentegrenzen niet altijd even goed te volgen zijn. Theo Giesbers is een echte kenner van deze ‘taal’. Op donderdagavond 25 oktober geeft hij in de Bibliotheek Groesbeek een lezing over het ‘Gruusbeks’. Het is het eerste hoorcollege in het kader van de lezingenreeks “Universiteit van Groesbeek”...

Lees meer...
 
KBO Beek lidmaatschap = voordeel ten top.

BEEK - Nu lid worden van de KBO Beek, de seniorenvereniging met ruim 400 leden, en tot 1 januari  2020 genieten van alle

Lees meer...