Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Grote drukte bij inschrijving 4 daagse op Wedren
zondag 17 juli 2016 19:57

Nijmegen -  Het was zondagmiddag 17 juli gezellig druk op de 1e inschrijfdag op de Wedren, lange rijen stonden geduldig in de hete zon te wachten voor de inschrijf balies, terwijl andere zich lieten amuseren op het plein met diverse soorten muziek, bij de vele informatie c.q verkoop punten kon men zich op de hoogte stellen van de de aller laatste nieuwtjes. Foto’s: © Bert Roodbeen.

 


 
Koninklijke Onderscheiding voor Jan Polman
zondag 17 juli 2016 17:11

Weurt -  Burgemeester Slinkman van de gemeente Berg en Dal reikte zondagmiddag 17 juli een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer J.P.M. Polman.

De heer Polman (06-01-1959) is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving zijn onderscheiding in de Kloosterhof te Weurt. Daar vierde Wandelvereniging Magnus de feestelijke opening van de 4-daagseweek . De in Groesbeek wonende heer Polman heeft belangeloos de volgende vrijwillige activiteiten verricht.

1996-heden: vrijwilliger bij de Wandelvereniging Magnus te Nijmegen (130 leden).Hij is o.a. hoofdredacteur van het clubblad, lid van de evenementencommissie, lid van de materialencommissie, medeorganisator van de Novionmagnumtocht (1600 deelnemers), vierdaagse-coördinator en hij werft vrijwilligers. (totaal 20 uur per week)

2001-heden: Lid en voorzitter (2005-heden) van de collectantencommissie van de Sint. Martinusparochie in de Heilig Landstichting (6 uur per week) Daarnaast speelt hij sinds 1995 Sinterklaas bij diverse verzorgingstehuizen. Foto:© Bert Roodbeen.


 

 
Koninklijke onderscheiding voor Johan Willemstein
zondag 17 juli 2016 00:54

Nijmegen - De heer J.G. (Johan) Willemstein (63) ontving op 16 juli 2016 de versierselen behorende bij de benoeming tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor de wandelsport in het algemeen en de Vierdaagse in het bijzonder... Foto: © Wil Gipman

Lees meer...
 
Tien jaar vierdaagse Camping De Grote Kat Ooij
zaterdag 16 juli 2016 23:00

Ooij – In het jaar dat de honderdste vierdaagse gevierd en gelopen word, werd er bij de 4daagse camping “De Grote Kat” aan de Ooijs Bandijk gevierd dat 10 jaar geleden door Gerard Troost en Mirjam van Leeuwen een 4daagse camping werd opgezet, waren er in het eerste jaar rond de  40 gasten waar het improviseren was  nu tien jaar later zijn er 3 maal zoveel gasten en is het een professioneel opgezette camping geworden waar de licht en water en sanitair met sprongen vooruit is gegaan  en er voor de lopers blarenprikkers en een sportmasseur aanwezig. Zaterdag 16 juli liep de camping dan ook snel vol met gasten die gereserveerd hadden wat nu een noodzakelijk is geworden.

Gerard en Mirjam hadden er dan ook samen met de helpend familie de handen vol om ieder weer op het gewenste plekje te krijgen. Zo als het er nu uitziet zijn ze tevreden en zijn er geen plannen om uit breiden, aldus een van de familie leden.

Foto: © Bert Roodbeen


 
Boekpresentatie Thornsche Molen “Uit de As Herrezen”,
Geschreven door Red   
zaterdag 16 juli 2016 22:55

Persingen – Tijdens de officiële in gebruiksteling vrijdag 15 juli van de Thornsche molen presenteerde Jan van Eck zijn boek “Uit de As Herrezen”, mevrouw van Dorst, weduwe van de eerste Stichting voorzitter Albert v Dorst kreeg het eerste exemplaar aangeboden, vervolgens de Commissaris der Koning in Gelderland de heer. Clemens Cornielje en burgemeester Slinkman verder kregen de nauw bij de bouw  betrokken medewerkers een exemplaar.

Het boek te koop in het Infocentrum van de Thornsche Molen,  alsook op diverse verkoopadressen in de gemeenten Berg en Dal, Kranenburg & Kleef, alsmede in de Nijmeegse boekhandels.  De prijs bedraagt € 20,-. Donateurs van de Stichting krijgen € 2,50 korting bij aankoop in de Thornsche Molen. Foto’s: © Bert Roodbeen   

Lees meer...
 
Thornsche Molen officieel in gebruik genomen
zaterdag 16 juli 2016 22:49

Persingen - Na het welkoms woord en diverse bedankjes door voorzitter Hennie Driessen van Stichting Thornsche molen werd vrijdagmiddag 15 juli na de kerkelijke inzegening op alle molen-hoeken door Pastoor Henk Jansen en Pfarrerin Sabine Jordan-Schöler van de evangelische kerk uit het Duitse Kranenburg met het lichten van de vang de Thornsche molen officieel in gebruik gesteld. Dit lichten werd gedaan door de commissaris van de Koning Clemens Cornielje en de heer J.Heijdra molen-deskundige van de provincie Gelderland en zoon van in januari overleden molenarchitect Ir. Jan Heijdra, De commissaris bood aan de voorzitter een 'Bikhamer' aan waarmee de groeven in de molensteen bewerkt worden. Van de molenaars van de buur-molen "De Duffelt"uit Kekerdom kregen zij een blauwe vlag aangeboden die de tijdens openstelling van de molen uitgehangen wordt.  Nadat diversen spreker het woord hadden gehad bood H. Hakvoort bestuurslid Stichting Vrienden van de Gelderse Molen aan voorzitter Hennie Driessen een cheque van 500.== euro aan.

Leden van de molenaarsfamilie Vierboom onthulden het naambord op het voorliggend terras dat voortaan “Vierboomplein” gaat heten, ook zij boden de stichting Thorschemolen een schilderij ( in bruikleen) aan met daarop de originele Thornsche Molen. Muzikaal werd de middag ondersteund door koor AP/ART en de “de Spetters”

Foto’s: © Bert Roodbeen   

 
Koepel kleurt Vierdaagse-kleuren
vrijdag 15 juli 2016 20:14

Groesbeek - In de nachten van 15 t/m 24 juli a.s. gloeit de koepel van het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek groen-oranje in het donkere landschap. Dit lichtend symbool is ontstoken ter ere van de 100ste Vierdaagse die op 19 juli a.s. van start gaat en op 21 juli door Groesbeek komt. De wandelaars lopen vlak langs het museum, gevolgd door de befaamde Zevenheuvelenweg vanwaar de koepel goed zichtbaar is. Overdag wapperen de Vierdaagse-vlaggen rondom de koepel in het kader van de nieuwe tijdelijke buitententoonstelling ‘Op Vrije Voeten.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Volgende > Einde >>

Flits

LAADPROBLEMEN FOTOALBUM WEBSITE

IN VERBAND MET LAADPROBLEMEN FOTOALBUM WEBSITE KUNNEN FOTO'S ALLEEN VIA FACEBOOK BEKEKEN WORDEN

 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Nieuw bij Omroep Berg en Dal FOCUS POLITIEK Donderdagavond van acht tot negen uur

GROESBEEK - Omroep Berg en Dal start op donderdag 20 september een nieuw radioprogramma: FOCUS POLITIEK.

Lees meer...
 
Ook op FB


 
Internet hosting

 


 
Gratis gymles bij de KBO Beek

BEEK - U wilt uw fysiek natuurlijk graag op niveau houden, dat kan bij de KBO Beek, iedere week samen met anderen op een prettige manier werken aan uw conditie onder deskundige leiding in het Kulturhus Beek. Iedere maandagmiddag  bij de KBO Beek;  DANS JE FIT

Een uur lang heerlijk ritmisch bewegen, onbevangen de week goed beginnen, uw ledenmaten zijn weer top. Aanvang 15.30 uur, de lessen worden gegeven door Chiquita...


Lees meer...
 
KBO Beek sportief nieuw in 2018 “ QIGONG”

BEEK - Vanaf 4 september 2018 start de KBO Beek onder de deskundige leiding van Marianne Lindner met Qigong. Een eeuwenoude Chinese wijze om je lichaam en geest in balans te brengen op een ontspannen,  zachte manier en met aandacht worden de oefeningen uitgevoerd....

Lees meer...