Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Protest mars tegen windmolens in het Kranenburg
zaterdag 08 oktober 2016 19:54

Kranenburg/ Duitsland- Enkele honderden mensen liepen zaterdagmiddag 8 oktober mee in de door  actiegroep Tegenwind georganiseerd demonstratiemars vanuit Frasselt naar het centrum in Kranenburg tegen de komst van 12 windmolens langs grens bij Groesbeek. Deelnemers kwamen behalve uit Duitsland o.a ook uit Groesbeek, Ven-Zelderheide en Gennep.                                                                                     Foto’s: (c) Bert Roodbeen..


 
Horeca “Gasterij ’t Groeske” officieel geopend
vrijdag 07 oktober 2016 23:31

Groesbeek -  Vrijdag 7 oktober is de bijzondere Gasterij ’t Groeske officieel geopend, goochelaar Michel van Zeist moest wel  eerst sleutel van de metalen toegangsdeur uit de tas toveren, voordat bedrijfsleider Ger Hofmans van het Groeske deze kon openen en de gasten naar binnen konden. Foto’s: © Bert Roodbeen →→

Lees meer...
 
Loket Duurzaam Wonen Plus opent in 7 gemeenten
vrijdag 07 oktober 2016 21:09

Foto: Gem Berg en Dal

Op de Dag van de Duurzaamheid, maandag 10 oktober, opent wethouder André Springveld van de gemeente Druten het Loket Duurzaam Wonen Plus. De gemeente Druten heeft hiervoor de primeur: vanaf 9.00 uur kunnen inwoners terecht voor gratis informatie en advies over energiebesparende maatregelen, energieopwekking, subsidies en financieringsmogelijkheden om hun woning te verduurzamen. Naast Druten zal dit loket ook in Beuningen, Mook en Middelaar, Heumen, Berg en Dal, Nijmegen en Wijchen open gaan.

Groesbeek- Vanaf 10 oktober is iedere dinsdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur loket Duurzaam Wonen Plus in het gemeentehuis in Groesbeek. Voor al jouw vragen over energiezuinig wonen. Voor gratis, onafhankelijk en persoonlijk advies over duurzame maatregelen én financieringsmogelijkheden. Wethouder Erik Weijers was vandaag de eerste bezoeker. →→ http://tinyurl.com/zd5vlhz   →→

Lees meer...
 
Spelemeien Presenteert Nooit Meer Winter
vrijdag 07 oktober 2016 13:25


 
Windmolens: Een stap in de goede richting
donderdag 06 oktober 2016 20:53

Afgelopen week heeft de Kreistag Kleve stelling genomen in de discussie of er  nu wel of geen windmolens moetenkomen in het Reichswald. De Kreis wil geen windenergiezone in het  Reichswald en dus ook geen windmolens. Dit heeft de Kreis aan de deelstaat Nordrhein Westfalen laten weten. Abo Wind moet de vergunning voor de bouw van 12 windmolens bij de Kreis aanvragen. Daarom is het standpunt van de Kreistag erg belangrijk. Een stap in de goede richting dus. Toch is het nog lang niet zeker dat er niets wordt gebouwd in het Reichswald. Abo wind heeft bij de Kreis gevraagd of het bouwverbod dat nu op het Reichswald ligt opgeheven kan worden. Ook hierover moet de Kreistag uiteindelijk een beslissing nemen. Bron:Gem Berg en Dal.


 
Subsidie informatieavond voor bv zonneboiler of warmtepomp
woensdag 05 oktober 2016 18:49

Beek -  Sinds januari 2016 kunt u subsidie krijgen voor zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.

Wilt u hierover meer weten? Kom dan op dinsdagavond 11 oktober naar de informatieavond van de gemeente Berg en Dal in het Kulturhus aan de Roerdompstraat 6 in Beek die duurt van 19:00 tot 21:30 uur en laat u voorlichten. De subsidie is niet alleen voor particulieren. Ook bedrijven kunnen subsidie krijgen en zijn daarom van harte welkom op de informatieavond. Na de toelichting over de subsidie staan lokale bedrijven u graag te woord op de informatiemarkt over de milieuvriendelijke en energiebesparende maatregelen Na de toelichting over de subsidie staan lokale bedrijven u graag te woord op de informatiemarkt over de milieuvriendelijke en energiebesparende maatregelen. Opgeven kan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. maar is niet verplicht.


 
De vlag kan uit!
woensdag 05 oktober 2016 18:42

We hadden al een nieuw gemeentewapen en een prachtige ambtsketen, maar nu is er ook een nieuwe gemeentevlag. Hoewel het voeren van een gemeentevlag niet wettelijk verplicht is, vormt de gemeentevlag een belangrijk symbool van de gemeente. De gemeenteraad stelde unaniem het ontwerp daarvan vast. In de vlag komen elementen terug van de drie voormalige gemeente.


 
<< Start < Vorige 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Beek ook in 2019 een rots in de branding voor u

De KBO Beek, de seniorenvereniging van Beek met ruim 400 leden is er ook in 2019 voor u als het gaat om belangenbehartiging van onder andere AOW, pensioenen, veiligheid, welzijn en wonen op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau....

Lees meer...
 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Internet hosting

 


 
Inhetlaag.nl ook op


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Een bijzondere kersttentoonstelling in huismuseum de kleine Heilige Geest

GROESBEEK - Ook dit jaar kan men naast de vaste collectie in het huismuseum de kleine Heilige Geest genieten van de kersttaferelen zoals de 60 kerststallen uit vele werelddelen, waarvan een grote 100 jaar oud die  de hele serre in beslag neemt. Het afgelopen jaar is het museum uitgebreid met eeprachtige collectie. Het betreft uitbeeldingen van de vlucht naar Egypte.

Lees meer...
 
Remco Wildeman benoemt als griffiemedewerker in de gemeente Berg en Dal.