Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Hein Beltman prins bij De Berggeiten in Berg en Dal 2017
maandag 16 januari 2017 15:09

Berg en Dal - Hein Beltman (Prins Hein de 1e) is zaterdagavond 14 januari uitgeroepen tot Prins bij carnavalsvereniging De Berggeiten. Dat gebeurde tijdens het Prinsenbal in gemeenschapshuis Kerstendal te Berg en Dal, Hij volgt hiermee prinses Prinses Patricia Witsiers op.

Beltman zwaait de komende jaar de scepter over “Duufelshemel”.

De prinsenreceptie is vrijdag 20 januari om 20:11 uur, eveneens in Kerstendal.


 

 
Nieuwjaarsconcert van "De Fraps" en “De Kels”
maandag 16 januari 2017 12:34

Leuth - De Vriendenkring was bomvol voor nieuwjaarsconcert  van "De Fraps" en "De Kéls. Het concert van vorig jaar is blaaskapel De Fraps uit Leuth en de Groesbeekse zanggroep De Kèls en hun beider fans bijzonder goed bevallen, zozeer zelfs dat besloten werd om ook in 2017 weer gezamenlijk duo concert te verzorgen. Het concert werd geopend door “De Kels” gevolgd door het concert van “De Fraps”, met als afsluiting een gezamenlijke finale. Foto’s © Bert Roodbeen

Lees meer...
 
Zilveren Waalbrugspeld voor dh Rinie Mollen
vrijdag 13 januari 2017 17:35

Nijmegen Voorafgaand aan het jaarlijkse medewerkers nieuwjaarsetentje bij Creatief Centrum Nijmegen-Zuid op 13 januari im Tolhuis, heeft burgemeester Bruls de Zilveren Waalbrugspeld uitgereikt  aan de heer Mollen. De heer M.A. (Rinie) Mollen (65) werd voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange verdiensten als beheerder bij Creatief Centrum Nijmegen-Zuid.

De heer Mollen is ruim 29 jaar lang beheerder geweest van het Creatief Centrum Nijmegen-Zuid. Hij had een voortrekkersrol bij het (her)inrichten van de functies en hobby’s binnen het centrum. Zijn kennis van de bouwwereld kwam goed van pas bij de verbouwingen in het centrum die noodzakelijk waren door gewijzigde ARBO-normen. De taken van de heer Mollen waren heel uiteenlopend: van administratie, materialenverkoop, onderhoud gebouw en tuin, evenementen en open dagen (mede)organiseren tot contacten met vrijwilligers en leveranciers.

Kortom: de heer Mollen was de spin in het web bij CCNZ en hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de gemeenschap in Dukenburg en Lindenholt.


 

Laatst aangepast op vrijdag 13 januari 2017 18:17
 
Filmopnames JUNKSKE in gemeente Berg en Dal
donderdag 12 januari 2017 21:00

Vanaf zaterdag 14 januari is de omgeving van Berg en Dal decor voor de opnames van de nieuwe korte film ‘JUNKSKE’ van studenten aan de Nederlandse Filmacademie Amsterdam. De hoofdrollen in de film worden vertolkt door Rick Lens (bekend van o.a. Kauwboy), Lester van Olffen en Jasper Stoop. De opnames zullen 5 dagen (14 t/m 18 januari) in beslag nemen. Onder andere Klein-Amerika en verschillende straten binnen Groesbeek zullen dienstdoen als locaties voor de film. Vooral de mooie landschappen en de karakteristiek van de omgeving trokken de makers naar de gemeente. Het team krijgt veel steun van de lokale gemeenschap. Slaapplaatsen, film-locaties en zelfs de Gemeente Berg en Dal steunt de filmmakers in de productie van de film. Over de film....

Lees meer...
 
Stoffelijke resten Amerikaanse parachutist geïdentificeerd
donderdag 12 januari 2017 20:47

Groesbeek -Op 8 september 2011 werd bij de Wylerbaan het veldgraf van twee Amerikaanse parachutisten  ontdekt. Drie onderzoekers, vrienden, die al jarenlang de Groesbeekse akkers en bossen afzoeken met hun metaaldetectors ontdekten het graf. De identiteit van een van de parachutisten kon al vrij snel worden vastgesteld. Nu is na vijf jaar ook de identiteit van de tweede parachutist duidelijk geworden. Het gaat Private Gene J. Appleby.

Lees meer...
 
Zalpodium 20) presenteert: “Serenas” met Shireen Kaijadoe en Bastiaan Siemerink
donderdag 12 januari 2017 18:24

Millingen a/d Rijn -  Al eerder was Shireen Kaijadoe bij ons te gast ( oktober 2014). Haar optreden viel toen bij iedereen heel goed in de smaak. Men wilde haar graag nog eens terugzien op het “Zalmpodium

Welnu …  Wij zijn erg blij dat zij nu nog eens naar ons Zalmkerkje komt  met haar begeleider Bastiaan Siemerink (gitaar). Samen vormen zij het duo “Serenas”.“Serenas” ( zie ook : www.serenas.nl) neemt ons mee op een reis langs meeslepende tango, vurige flamenco,  luchtige jazz en het Nederlandse lied. Naast originele klassiekers spelen en zingen zij vernieuwend en herkenbaar eigen werkk. Shireen zingt met haar warme, zuivere stem in het Spaans,Frans en Nederlands, over  grote thema’s en kleine observaties, feilloos begeleid door Bastiaan wiens virtuoze spel naadloos samensmelt met Shireens expressieve zang.Kortom een optreden met veel passie en expressiviteit wat een bezoekje zeker waard is.

Tijdens het optreden worden er live-geluidsopnamen gemaakt voor het eerste album van “Serenas”. Een uniek concertje dus….! De entree is zoals altijd gratis, maar de bekende hoge hoed zal na afloop uiteraard zijn rondje weer doen. Komt op tijd want….vol is ook echt vol !! Wanneer: zondag 22 januari 2017 Waar: Kerkje Zalmstraat. Aanvang: 14.00 uur.


 
Nieuwjaarsreceptie Fanfare Wilhelmina
woensdag 11 januari 2017 20:55

Groesbeek - Op zondagmiddag 8  januari vond de drukbezochte nieuwjaarsreceptie bij fanfare Wilhelmina plaats. Zo’n 165 personen waren aanwezig in het repetitielokaal aan de Kloosterstraat. De aanwezigen werden getrakteerd op een bomvol programma. Er was een optreden van het opleidingsorkest, en de mini-showgroep en de junior percussion groep ( JPG) lieten aan het publiek hun talenten zien en horen. Zoals gebruikelijk werden ook de jubilarissen gehuldigd.....

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Beek Themamiddag 20 juni in Hotel ’t Spijker.

Op 20 juni om 14.30 uur in Hotel ’t Spijker op de KBO Beek Themamiddag,

Annemiek Lukassen onze gaste een vrouw altijd bezig met de geschiedenis, zij werkt nu aan een boek waarin alles over de Rijksstraatweg, hier in Beek door de jaren heen en wanneer zij met die uitgave gereed is gaat deze aan de orde komen bij onze ....

Lees meer...
 
Echtpaar Annet Jacobs – de Haan en Henk Jacobs te gast.in Toe en Now. bij Omroep Berg en Dal

Zondag 23 juni om 13 uur is het echtpaar Annet Jacobs – de Haan en Henk Jacobs te gast bij Toen en Now.. Annet komt van de Lage Horst en Henk komt van de Stekkenberg. Samen wonen ze op de Lage Horst in een prachtige omgeving.

Annet is kunstzinnig en zeer bedreven in het mozaïeken. Henk verricht hand- en spandiensten. Zij geeft Workshops en begeleidt groepjes die mozaïeken als hobby uitoefenen. Een van hun bekendste werken is de “social sofa” die nu in het park van Mariëndaal staat.

Maandag om 9 uur is er een herhaling.


images/stories/mini-patrick nillissen jan eijkhout en willie de valk.jpg
 
Gebruik geen gif tegen de Buxusmot Mezen dood door gif tegen buxusmot

Weer jonge mezen dood omdat ze rupsen van de buxusmot gegeten hebben. De rupsen zijn giftig omdat mensen gif gebruiken tegen de buxusmot. Mezen die juist de buxusmot bestrijden, worden vergiftigd.


 
Verkiezingen in Leuth voor nieuwe speeltoestellen groot succes!

LEUTH - Vanavond 17 mei om klokslag 20.00 uur sloot in het Leuthse kulturhus de stembus. Alle kinderen tot 13 jaar konden daar vandaag hun stem uitbrengen voor nieuwe speeltoestellen in De Rollebol, de speeltuin die aan de Hengemunde ligt. Deze toestellen zijn aan vervanging toe en daarom had de gemeente verkiezingen uitgeschreven, waarbij kinderen uit Leuth een keuze konden maken uit drie ontwerpen.

Lees meer...
 
Leuthse kinderen kiezen nieuwe speeltoestellen in Rollebol

LEUTH - De speeltoestellen in De Rollebol aan de Hengemunde in Leuth zijn aan vervanging toe en daarom

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting