Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Uitreiking Vrede van Nijmegen Penning
vrijdag 18 november 2016 23:34

 

Nijmegen - Vrijdag 18 november heeft burgemeester Bruls in de St. Stevenskerk de Vrede van NijmegenPenning uitgereikt aan Guido Raimondi voorzitter van het Europees Hofvoor de Rechten van de Mens. Hierbij was naast alle wethouders ook minister van buitenlandse zake Ben Koenders aanwezig. Het Europees Hof ontving de penning voor haar bijdrage aan de ontwikkeling van Europa en de bescherming van de rechten van de mens. Na de uitreiking sprak president Raimondi de Vrede van Nijmegen lezing uit. Sinds 1959 is het Europees Hof voor de Rechten van de Mens de belangrijkste hoeder van de rechten van de mens in Europa. Niet eerder was er een internationale rechterlijke instantie die toegankelijk is voor individuele slachtoffers van mensenrechtenschendingen, en die voor de Europese staten bindende uitspraken kan doen. Foto’s © Bert Roodbeen. Zie ook Spaces van Wil

Lees meer...
 
Kunstproject 'Kleve de Waalkade'
woensdag 16 november 2016 20:07

Nijmegen - Van 18 november tot en met 18 december organiseert de Expoplu op de Waalkade het kunstproject ‘Kleve de Waalkade’.  De kade zelf en een aantal restaurants aan de kade worden versierd met grote kunstposters. De opening vindt plaats op 18 november om 17.00 uur voor het casino. Het is het derde tijdelijke initiatief op de kade voordat het definitieve ontwerp van de kade wordt gemaakt.

Lees meer...
 
Aankomst Sint Nicolaas Millingen a/d Rijn
maandag 14 november 2016 23:23

Millingen a/d Rijn - Zondagmiddag 13 november was de aankomst van Sint Nicolaas in Millingen a/d Rijn, het lijkt wel een traditie te worden om in Millingen paraplus bij de hand te houden, maar nadat om half drie de Sint Nicolaas en zijn echte zwarte pieten voet aan boord had gezet vanaf het bevoorradingsschip  Martina 2 op bunkerschip Heimen bleef het droog. Snel ging hij naar de loswal waar honderden kinderen met ouders stonden te wachten om de Sint te verwelkomen, met fanfare Ons Genoegen voorop ging het naar de sporthal waar wethouder Alex ten Westeneind de Sint verwelkomde. Kinderen van de groepen 1 t/m 4 mochten laten zien wat ze voor de Sint hadden ingestudeerd, veel was met zang en dans en werd het hierdoor een vrolijke mooie middag, ook mochten de kinderen die dit wilde de Sint nog een handje geven, waarna zij om half vijf allemaal een cadeautje kregen bij de uitgang.

Foto’s :© Bert Roodbeen. Zie ook foto / film Wil Gipman  


 
Het Ooijs ommetje nat en koud verlopen.
zondag 13 november 2016 23:29

 

Ooij – De 11e editie nu onder de naam  “het Ooijse ommetje” (voorheen Bastenrun) is nat en koud verlopen. Ondanks dat het weer niet was wat gehoopt werd waren de lopers toch tevreden, op sommige bochten in het parcours moest opgelet worden voor gladheid door bladeren. Er hadden zich 170 volwassen deelnemers aangemeld waaronder 62 vrouwen voor de 5 en 10 kilometer . Voor de kinderloop van 1000 meter hadden zich 87 kinderen van groep 1 t/m 8 aan gemeld. Bij prijs uitreiking waren niet alle podiumsporters meer aanwezig, zij krijgen hun prijs thuis gestuurd. Voor de uitslagen: zie de website van het Ooijse ommetje.

Foto’s: © Bert Roodbeen. Kinderloop


 
Nieuwe Carnavals prinsen in Beek en Millingen a/d Rijn
zondag 13 november 2016 13:20

Niek van het Erve nieuwe prins van CV Cavalieren Beek.

Beek - Zaterdagavond werd tijdens “Prinsenproclamatie Niek van het Erve als Niek “de Beekse Jung” gepresenteerd als nieuwe prins van “Heksenketel” voor het komende carnavalseizoen, zijn pages zijn Lotte van Benthum en Ilse van het Erve, de adjudanten zijn Robbert Arts en Luuk Bik. Als nieuwe senatoren werden Johan Tiesnitsch en Dandy Theunissen geïnstalleerd. Prins Niek volgt hiermee Jürgen “de Bonenteller” op.

Foto: © Marcel Vink

Tom Erinkveld nieuwe Prins CV De Deurdouwers Millingen a/d Rijn

Millingen a/d Rijn – Bij CV Deurdouwers werd zaterdagavond 12 november Tom Erinkveld als nieuwe prins gepresenteerd, dit gebeurde tijdens pronkzitting in het Millings Centrum, Prins Tom gaat als “Tom de Meestelijke” samen met de hofdames Angelien v/d Heuvel en Marion Koppers het komende seizoen regeren over Boemelgat en hij volgt hiermee prins Rob de Entertainer op.

Foto:©Bert Roodbeen


 
Sint-Nicolaas weer in het land
zaterdag 12 november 2016 19:51

Nijmegen – Nadat St. Nicolaas in Maassluis zijn landelijk entree maakte kwam hij zaterdagmiddag 12 november ook naar Nijmegen waar hij door duizenden kinderen met zijn ruim130 zwarte pieten op de Waalkade werd verwelkomt. Tegen 13.00 uur werden de trossen van de Pannenkoeken-boot vast gemaakt aan de aanleg-stijger, waar burgemeester Hubert Bruls hem al stond op te wachten om hem welkom te heten in Nijmegen, vervolgens ging de Sint naar het evenemententerrein op de kade en nam hij ruim de tijd om de kinderen een handje te geven en de Pieten aan het uitdelen van pepernoten konden beginnen. Op het podium werd Sint Nicolaas nogmaals welkom geheten in Nijmegen door de burgemeester Bruls. Na het welkomstwoord werd er door de pieten gezongen en gedanst op het evenemententerrein van de Waalkade. Vervolgens vertrok Sint te paard via de Voerweg omhoog richting centrum van de binnenstad naar de Grote

Foto’s: © Bert Roodbeen aankomst 2015

 
St. Maarten-optocht 2016 Beek.
zaterdag 12 november 2016 19:05

Beek – In de meeste dorpen binnen de gemeente Berg en Dal werd vrijdagavond 11 november St. Maarten gevierd, fotograaf Wil Gipman uit Millingen a/d Rijn was aanwezig in Beek en maakte er een fotoreportage van.


 
<< Start < Vorige 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Volgende > Einde >>

Flits

KBO BEEK OOK IN 2019 ALTIJD VOOR U AANWEZIG

De KBO Beek, de seniorenvereniging van Beek is er ook in 2019 voor u als het gaat uw belangen te behartiging op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau, denkt u aan de AOW, uw pensioen, uw veiligheid, uw welzijn en uw woongenot. De KBO Beek is een zeer actieve zelfstandige afdeling van de landelijke KBO-PCOB deze heeft voor u ook een eigen klantenservice en juristentelefoon.

Lees meer...
 
Maatregel en plan voor De Linde

GROESBEEK -  De gemeente Berg en Dal gaat de vergunning van uitgaansgelegenheid De Linde in Groesbeek 2 weken intrekken...

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Andere ophaaldagen afval vanaf zaterdag 2 februari 2019

GEMEENTE BERG en DAL - Vanaf zaterdag 2 februari 2019 zijn veel ophaaldagen van afval anders dan u gewend bent. De tijd blijft hetzelfde. Zet uw afval op de ophaaldag voor 7.30 uur aan de straat.

Weten wanneer wij uw afval ophalen? Kijk voor ...

Lees meer...