Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Robots zetten hun eerste stapjes in de bieb in Beek

Beek – Vrijdagmiddag 9 december werden bezoekers en kinderen van de Bibliotheek Beek verrast door twee NAO- robots Robin en Bibi in de bieb! In Nederland is de Bibliotheek Gelderland Zuid de eerste bibliotheekorganisatie die interactieve en personaliseerbare robots in huis haalt om haar bezoeker hiermee kennis te laten maken... Foto’s © Bert Roodbeen.

Lees meer...
 
Lancering nieuwe totaal beleving in MuZIEum

NijmegenKrijg jij het inzicht in MuZIEum, dat werd donderdag middag 8 december de nieuwe totaal beleving in MuZIEum, Na enkel toespraken van o.a , Heleen Vermeulen, directeur van het MuZIEum, Kevin de Coninck (waarnemend algemeen secretaris van de Taalunie) en Staffan Meij (voorzitter van NOTaS). Met een druk op de knop. (die overigens niemand kon zien) de officiële handeling het openen van de nieuwe activiteit de ‘Blikopener’ werd  samen verricht door wethouder Bert Velthuis en Heleen Vermeulen met en harde knal, de iedereen wel kon horen, hiermee was ook de nieuwe foyer van het muZIEum. geopend....

Foto’s: © Bert Roodbeen 

Lees meer...
 
Huismuseum "de kleine Heilige Geest" in Kerstsfeer

Groesbeek - Ook dit jaar besteed het huismuseum "de kleine Heilige Geest" van Diny Kuijpers weer extra aandacht aan de kersttentoonstelling. Naast de vaste collectie van religieuze kunst en de votionalia is het museum ingericht met 80 kerstgroepen uit verschillende landen .De serre is ingericht met een grote kerstsstal die door Diny is gerestaureerd, deze is al ruim honderd jaar oud...

Lees meer...
 
De KBO Beek maakt uw Kersttafel fraaier

Beek - Op woensdagavond 7 december was hotel `t Spijker het toneel van de bloemkunstenaars  van de KBO Beek, onder de deskundige leiding van de dames van Semper Florens werd er aan een fraai Kerststuk gewerkt. De opkomst op deze avond was overweldigend, wat het tot een gezellig, kakelend geheel maakte, de dames en heer deden niet voor elkaar onder wat leidde tot bijzonder mooie werkstukken, die door onze huisfotograaf, René Hendriks dan ook vakkundig op de digitale plaat werden vastgelegd. Zoals de leden en gasten van de KBO Beek gewend zijn was ook op deze avond de verzorging  uitstekend, iedereen ging dan ook voldaan met een mooie grote kleurrijke schaal naar huis, dankzij de KBO Beek ziet de kerstdis er oogstrelend uit....

Lees meer...
 
Kerstconcerten en vieringen in de gemeente Berg en Dal

Kerstconcert Koninklijke Zangvereeniging Nijmeegs Mannenkoor. Woensdag 21december: Cardo te Groesbeek samen met tenor Marco Bakker, aanvang 20.00 uur, kaarten:


 

Kerkkoor Horst Sion Breedweg in kertsfeer

Zaterdag 24 december Kerstavond-viering 19.00 uur De Horst
Zondag 25 december Kerstmorgen-viering 09.30 uur
Breedeweg

www.stichtingcardo.nl


 
Uilenballen uitpluizen in het Natuurmuseum

Gevonden: braakballen met schedels en andere stoffelijke resten. Dader: Uil. Slachtoffers: muizen. Ben jij een kei in muizenmoordzaken oplossen? En ben je tussen de 8 en 12 jaar oud? Kom dan op woensdag 14 december braakballen van uilen uitpluizen!

De pluisactiviteit begint om 14.30 uur in het Natuurmuseum en duurt ongeveer twee uur. Reserveren is verplicht, dat kan telefonisch: 024-3297070 of per mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Deelname kost € 3,00. Kinderen met een stempelkaart betalen € 2,00. Vrienden van het IVN en het Natuurmuseum Nijmegen betalen € 1,50.

Het Natuurmuseum Nijmegen is gevestigd in de Gerard Noodtstraat 121 te Nijmegen, telefoon 024 - 3297070. Kijk voor meer informatie op www.natuurmuseum.nl of op www.ivn-nijmegen.nl.

Lees meer...
 
Sfeervolle Kerstlunch, speciaal voor mantelzorgers

December is een feestelijke maand. Eerst pakjesavond, vervolgens horen we overal ‘jinglebells’. Speciaal voor mantelzorgers uit de gemeente Berg en Dal is er een Kerstlunch, op woensdag 14 december in de Thornse Molen (Persingen).

De Kerstlunch is van 12.00 uur tot 13.30 uur en is bedoeld voor mantelzorgsters uit de hele gemeente. De Thornse Molen vindt u aan de Thornse straat 20, 6575 JJ Persingen.

Wilt u ook genieten van deze (kosteloze!) Kerstlunch? Dan moet u zich opgeven vóór 10 december! Via Forte Welzijn, op werkdagen tot 13.00 uur: 085 - 040 60 66. Of bij Thea de Wijse, op werkdagen van 9.00-11.00 uur: 0481 - 43 11 05.

Mailen kan ook: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Wilt u komen maar heeft u geen vervoer? Geeft dit dan door bij uw aanmelding. Dan zoeken we samen naar een oplossing.


 
<< Start < Vorige 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 Volgende > Einde >>

Flits

TONEELUITVOERING VAN DE OPTIMIST 23 en 24 MAART IN OOIJ AFGELAST

OOIJ - Wegens omstandigheden bij toneelvereniging De Optimist  uit Ooij worden de uitvoeringen in de De Sprong van 23 en 24 maart tot onze spijt gecanceld. Er is nog geen nieuwe datum gepland. Zodra er een nieuwe datum bekend is, hoort u van ons.


 
Maatregel en plan voor De Linde

GROESBEEK -  De gemeente Berg en Dal gaat de vergunning van uitgaansgelegenheid De Linde in Groesbeek 2 weken intrekken...

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Andere ophaaldagen afval vanaf zaterdag 2 februari 2019

GEMEENTE BERG en DAL - Vanaf zaterdag 2 februari 2019 zijn veel ophaaldagen van afval anders dan u gewend bent. De tijd blijft hetzelfde. Zet uw afval op de ophaaldag voor 7.30 uur aan de straat.

Weten wanneer wij uw afval ophalen? Kijk voor ...

Lees meer...