Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Groesbeekse wijn info met gratis APP
vrijdag 16 september 2016 21:28

Groesbeek – Een speciale wijn-app biedt alle mogelijke informatie over Groesbeekse wijnen. De zes wijngaarden rond het dorp worden stuk voor stuk beschreven, met van ieder de bezoekmogelijk-heden, wijnproeverijen en de daar geproduceerde wijnen. Ook bijzondere arrangementen van iedere wijngaard hebben er een plek in gekregen. Bovendien bevat de app een speciale wijn-fietsroute die langs de zes wijngaarden voert. Die route is gemaakt door het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN). De app ‘Groesbeek Wijndorp’ is gratis te downloaden vanuit de appstores...

Lees meer...
 
“Jan is gevallen” Bijzonder briefje van moeder Van Hoof geschonken aan Bevrijdingsmuseum
donderdag 15 september 2016 21:17

Groesbeek - Bijzonder briefje van moeder Van Hoof geschonken aan Bevrijdingsmuseum

“Beste Mien. Jan is gevallen voor z’n plicht. Bid s.v.p. voor hem.” Zo begint een kort briefje dat mevrouw Van Hoof eind september 1944 schreef aan een voormalig onderduikster. Aangrijpende woorden van een moeder die kort geleden haar zoon verloren heeft. Het briefje werd donderdag 15 september 2016 geschonken aan het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek door de dochter van de onderduikster.

Lees meer...
 
Cultureel & Culinair festival COMMON GROUND op 18 september in Museumpark Heilig Landstichting Orientalis
woensdag 14 september 2016 00:38

Samen met kunstenaars uit verschillende culturen heeft Cultuurmij Oost een  programma samengesteld om via kunst en cultuur mensen te verbinden en ontmoetingen te realiseren. Common Ground toont dat het, na de opvang van vluchtelingen in Heumensoord, nu tijd is om culturele grenzen over te steken en de focus op de toekomst te richten. Hiervoor kunnen contacten worden gelegd op een ontmoetingsmarkt met organisaties en bedrijven die mogelijkheden bieden voor meelopen, stages en traineeships. Een festival met muziek- en theateroptredens, dans, literatuur, beeldende kunst, videoproducties en film vanuit verschillende etnische achtergronden. Een culinaire markt brengt smaken uit alle windrichtingen samen en nodigt uit tot samen eten. Gratis toegang, museumkaart welkom!

Om 13.00 uur opening door: Locoburgemeester Thijssen van de Gemeente Berg & Dal en wethouder Tankir van de Gemeente Nijmegen.

Programma:...

Lees meer...
 
Gewijzigde spelregels veldvoetbal
Geschreven door Red   
dinsdag 13 september 2016 23:23

Sinds juni 2016 zijn enkele spelregels door de Spelregelcommissie van de FIFA gewijzigd en zijn er nieuwe spelregels bijgekomen.

Voor de geïnteresseerden bij SC Millingen, en dat is eigenlijk elke speler, trainer, leider en arbiter, zijn de gewijzigde en nieuwe spelregels van het veldvoetbal c.q.
de belangrijkste veranderingen op deze onderstaande link te vinden:.

http://www.knvb.nl/nieuws/scheidsrechters/scheidsrechters/18789/nieuwe-spelregels-wat-verandert-er


 

 
WO2 historie Golfbaan Het Rijk van Nijmegen
dinsdag 13 september 2016 18:43

Groesbeek - Aanstaande donderdag 15 september, om 16.00 uur, onthullen Wiel Lenders (Directeur Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945) en Hans Blaauw (Algemeen Directeur Het Rijk Golfbanen) een informatief bord over de Tweede Wereldoorlog historie van Golfbaan Het Rijk van Nijmegen. De datum van deze onthulling is niet uit de lucht gegrepen. Aanstaande zaterdag is het exact 72 jaar geleden dat Operation Market Garden in Groesbeek van start ging. Deze luchtlandingsoperatie was van uiterst groot belang voor het verloop van de oorlog en de uiteindelijke bevrijding van Nederland en Europa....

Lees meer...
 
Man of the Match competitie SC Millingen
maandag 12 september 2016 22:31

Millingen a/d Rijn - Het afgelopen seizoen zijn we met de “Man of the Match” competitie begonnen voor de thuiswedstrijden van ons 1e elftal. De punten werden gegeven door het Team van de Week. Het Team van de Week is het pupillenteam, waar de Pupil van de Week in voetbalt.
Vanaf het seizoen 2016/2017 willen wij een panel de spelers laten beoordelen.
Bij iedere thuiswedstrijd van SC Millingen 1 zal de “Club van 200” een paar vaste supporters en geachte “experts” op voetbalgebied aanwijzen om de spelers te beoordelen. Zo krijgt elke speler een rapportcijfer. Na de wedstrijd wordt de Man of the Match bekend-gemaakt en het rapport. Na afloop van het seizoen zal tijdens de seizoensafsluiting de befaamde Gouden Schoen worden uitgereikt aan de “Man of the Year”. Vorig seizoen was dat Joey Wijnhoven.

De “Man of the Match” van zondag 4 september 2016 (SC Millingen - SV Hatert) was
Joris Weeren (8,5).Het rapport is opgemaakt door Koen Janssen, Niels Menting, Joep Dercks en Maarten Hogenkamp. Club van 200.   Foto’s: ©Hans Driessen.

Lees meer...
 
Eerste Landschapsparade Berg en Dal met een BN-er
maandag 12 september 2016 12:43

PERSINGEN – Zondag had de eerste Landschapsparade in de gemeente Berg en Dal plaats, met bezoek van een BN-er in de persoon van Daphne Deckers.

Er was een ochtend- en middagprogramma. Voor het ochtendprogramma moest men zich inschrijven en het middagprogramma was voor een ieder die een kijkje wilde nemen toegankelijk.

Bron: de Groesbeek. lees meer/ foto's/ video


 
<< Start < Vorige 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 Volgende > Einde >>

Flits

Fotoalbum

In verband met een probleem met het oude fotoalbum wordt gewerkt aan het herstel hiervan in een nieuw fotoalbum. Ook kunnen foto's via Facebook bekeken worden


 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Inhetlaag.nl ook op


 
Nieuwe basisschool opent in augustus 2019 in Beek

BEEK - Nu de gemeente Berg en Dal en het Ministerie van OCW goedkeuring hebben gegeven, gaat ‘een nieuwe school’ in augustus 2019 in het Kulturhus in Beek van start. Dat...

Lees meer...
 
Groesbeeks dialect in Bibliotheek Groesbeek

GROESBEEK - Het Groesbeeks dialect zal voor velen buiten de Groesbeekse gemeentegrenzen niet altijd even goed te volgen zijn. Theo Giesbers is een echte kenner van deze ‘taal’. Op donderdagavond 25 oktober geeft hij in de Bibliotheek Groesbeek een lezing over het ‘Gruusbeks’. Het is het eerste hoorcollege in het kader van de lezingenreeks “Universiteit van Groesbeek”...

Lees meer...
 
KBO Beek lidmaatschap = voordeel ten top.

BEEK - Nu lid worden van de KBO Beek, de seniorenvereniging met ruim 400 leden, en tot 1 januari  2020 genieten van alle

Lees meer...