Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Ook in Ooij grote opkomst voor 2e kamer verkiezingen
woensdag 15 maart 2017 23:57

Ooij -  Niet alleen landelijk was de opkomst groot, maar ook in Ooij moesten er stembiljetten bij gehaald worden. Burgemeester Slinkman vertrok al vroeg - negen uur - met zijn rondje langs de stembureaus in de gemeente Berg en Dal, tegen half een bezocht hij het stembureau in dorpshuis De Sprong waar toen al een opkomst van 30% genoteerd was. Nadat het stembureau om 21 uur de deuren sloot kon het tellen van de stemmen beginnen, om 23 uur waren de 1814  stemmen geteld, waarvan er één ongeldige en twee blanco waren. De VVD kwam ook hier als winnaar uit de bus met 359 stemmen gevolgd door het CDA met 254, de PVV met 239 stemmen werd derde en vierde werd de SP, Groen- links kwam op plaats vijf en D66 werd de zesde partij. De partij van Sylvana Simons, Artikel 1 kreeg 2 stemmen. Foto’s © Bert Roodbeen. Voorlopige uitslag gemeente Berg en Dal (16-03-17)


 
Goldene Perle der Blasmusik in Keeken Dld
Geschreven door Red   
maandag 13 maart 2017 08:16

Keeken – Dld - Zondagmiddag 12 maart waren er meer Nederlandse dan Duitse liefhebbers van Egerländer- en Böhmische muziek in het Schützenhaus van  Schützenverein Keeken waar voor de 3e maal “De Goldene Perle der Blasmusik plaats vond  in een unieke samenwerking tussen De Fraps uit Leuth en de “Die Original Maastaler” uit het Limburgse Heijen. Foto: © Bert Roodbeen.


 
Meer deelnemers 48e Poldermars Ooij
Geschreven door Red   
zondag 12 maart 2017 23:41

Ooij –  Zondag 12 maart werd voor de 48e keer de Poldermars gelopen, een mars door de Ooijpolder en georganiseerd door wandelsportvereniging “De Roodborstjes”  uit Ooij. Mede door het mooie weer waren meer deelnemers als vorig jaar. Bij het startbureau hadden zich 1145 wandelaars aangemeld voor de 5, 10, 15, 20 en 30 km. In 2016 lag dit net onder de 1000, Mogelijk speelde de St. Stevensloop in Nijmegen daar toen een rol in. Er kon tot 16.30.gefinisht worden. Foto: Bert Roodbeen.


 
Succesvol “Zin in Pop” met drummer Slagerij van Kampen

Groesbeek - Zondagmiddag 12 maart was er veel belangstelling voor mensen die ‘Zin in Pop’ hadden, dit werd voor de tweede maal georganiseerd in de Protestantse kerk die dan ook vol zat. Tijdens deze popmiddag werden er samen popliedjes gezongen onder begeleiding van Mariëlle Poelen, zoals het bekende lied van Billy Joel: Piano man. Janneke Ruijs had een gesprek met Irma van de Scheur (raadslid voor Groesbeekse Volkspartij) en met Olaf Fase (drummer bij popgroep Slagerij van Kampen, hij liet zich verleiden voor een drumsolo) over de betekenis van muziek in hun leven en wat hij het mooiste poplied vind. Een popquiz waaraan iedereen mee kon doen. Er was een optreden van het meezingkoor met de nummers Slow Down van Douwe Bob en Hallelujah van Leonard Cohen.
Een zinvolle en gezellige popmiddag met na afloop gelegenheid voor een drankje en gezellig napraten in de Serre van de kerk  Foto: © Bert  Roodbeen.


 
Keepersdag in Elst Gelderland
zondag 12 maart 2017 18:04

Elst - Keepersschool On Tour organiseert maandag 24 april 2017 in de komende Meivakantie, een KEEPERSDAG voor keepers van 8 jaar tot en met 18 jaar.
Deze speciale keepersdag wordt van 10.00 tot 16.00 uur door ervaren keeperstrainers gegeven en wordt gehouden op het hoofdveld (kunstgras) van SC Elistha aan De Pas 5 in Elst, Gelderland, zo’n 26 kilometer vanaf Millingen aan de Rijn. De prijs van € 20 is inclusief lunch, aandenken en gebruik van ballen en materialen.  Zelf graag je bidon, trainingskleding, voetbalschoenen, keepershandschoenen en slippers meenemen.

Meer informatie en aanmeldformulier kunt u vinden op
https://www.keepersschoolontour.nl/keepersdag-24-april-2017
of op Facebook: https://www.facebook.com/events/100471303802053/
Via mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Technische Commissie Jeugd SC Millingen


 

 
Zangeres Linda Huisman zingt in Gelderlander Nieuwscafé.
zaterdag 11 maart 2017 06:53

Groesbeek – Vrijdag 10 maart was er weer een Nieuwscafé van de Gelderlander en Omroep Berg en Dal in de Mallemolen, er waren vier gasten die aan de tafel van journalist Thed Maas aanschoven, de eerste was Jan Verbeet voorzitter van Omroep Berg en Dal hij kwam...

Foto’s: © Bert Roodbeen.

Lees meer...
 
NL Doet helpt ombouw Speel – O –Theek naar ruilhuis
vrijdag 10 maart 2017 21:58

Beek - In het Kultuhus in Beek werd vrijdag 10 maart met steun van het Oranjefonds NL Doet door enkele vrijwilligers waaronder ook hier enkele statushouders de helpende hand geboden voor de verdere ombouw van de Speel-o Theek naar Ruihus, de werkzaamheden hier bestonden o.a. uit het sauzen van muren. Over enkele weken zal de vernieuwde Ruilhus haar deuren openen, en kan men er speelgoed en spellen ruilen.

Foto’s: © Bert Roodbeen


 
<< Start < Vorige 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 Volgende > Einde >>

Flits

Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Zondag 25 augustus om 13 uur is Toen en Now weer op de radio.

Deze zondag is Yvon Peterste gast. Yvon Peters heeft een damesmode zaak. De winkel is aan het “Holverkleafke” of het “Rozepadje”. Dat is het pad tussen de Pannenstraat en de Mooksestraat in Groesbeek. De winkel is gespecialiseerd in grote maten maar Yvon verkoopt ook baby en zwangerschapskleding. Ook andere artikelen zoals tassen en steigerhouten meubels horen bij het assortiment.

Maandag om 9 uur is er een herhaling.


 
DiGiD CURSUS KBO BEEK

BEEK - In samenwerking met de bibliotheek Beek geeft de KBO Beek u graag uitleg. Steeds meer....

Lees meer...
 
Als je meer wilt weten over de eikenprocessierups

Website gemaakt in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Klik HIER


 
Gebruik geen gif tegen de Buxusmot Mezen dood door gif tegen buxusmot

Weer jonge mezen dood omdat ze rupsen van de buxusmot gegeten hebben. De rupsen zijn giftig omdat mensen gif gebruiken tegen de buxusmot. Mezen die juist de buxusmot bestrijden, worden vergiftigd.


 
Fotoalbums

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!

Tik HIER


 
Omroep Berg en Dal

LIVE