Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Verlichte truckoptocht door binnenstad Nijmegen
zaterdag 24 december 2016 18:55

Nijmegen - Gisteravond werd voor de eerste keer een verlichte truckoptocht gereden door het centrum van Nijmegen. Tientallen trucks vulde de straten van de binnenstad met lampjes en gezelligheid.  In samenwerking met Truckersvereniging Millingen en Boldershof begonnen de trucks hun tocht vanaf de Voerweg. Vanaf de Voerweg reden ze door de Hertogstraat, Van Broeckhuysenstraat, Van Welderenstraat, Molenstraat, Eerste Walstraat, Bloemerstraat, Plein 1944, Augustijnenstraat en de Burchtstraat. De trucks eindigden op het terrein van Kelfkensbos, waar volop gelegenheid was om foto’s te maken van de trucks en om vragen te stellen.

Om dit indrukwekkende evenement een mooie kerstgedachte mee te geven mochten kinderen van zorgorganisatie Driestroom meerijden met de truckers.

Foto: © Geert Timmer Nieuws uit Nijmegen  (video)


 
Twaalf apostelbeelden op voorgevel Latijnse school onthuld
vrijdag 23 december 2016 16:02

Nijmegen - Woensdagmiddag 21 december zijn de 12 teruggeplaatste apostelbeelden bij de Latijnse school aan het Stevenskerkhof onthuld. De beelden zijn bijna een jaar weggeweest. Wethouders Van Hees en Helmer-Englebert waren aanwezig bij de onthulling. De dochter, zoon en kleindochter van de maker van de beelden, beeldhouwer Giuseppe Roverso, waren eveneens aanwezig. De Latijnse School, een rijksmonument, is gebouwd in 1545. De oorspronkelijke 16de-eeuwse apostelbeelden bestaan niet meer. Ze zijn bij de restauratie van de Latijnse school in 1965 vervangen door replica’s. Deze kopieën waren vanwege de slechte steensoort al weer aan vervanging toe. Afbrekende delen leverden gevaar op voor het wandelend publiek. De nieuwe beelden komen van een gespecialiseerde steenhouwerij. Eerst is van ieder beeld een 3D scan gemaakt. Met behulp van deze scans freesde een robot vervolgens de nieuwe beelden uit het natuursteen. De fijne bewerking van de beelden is vervolgens gedaan door een beeldhouwer. Foto: © Geert Timmer Nieuw uit Nijmegen


 
Zilveren Waalbrugspeld voor Claartje van Ginneken
woensdag 21 december 2016 18:35

Nijmegen - Burgemeester Bruls reikte vanmiddag tijdens de kerstviering van de stichting VPTZ in het Huis van Compassie aan de Groenestraat de Zilveren Waalbrugspeld uit aan mevrouw Van Ginneken. Mevrouw C.Th.M.A. (Claartje) van Ginneken (74) is voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor haar jarenlange verdiensten als vrijwilliger bij de Stichting Palliatieve Terminale Zorg Nijmegen (VPTZ).

Mevrouw Van Ginneken is al 25 jaar actief als vrijwilliger bij de stichting VPTZ Nijmegen. In 2003 heeft zij samen met vijf andere vrijwilligers de stichting voor opheffing behoed. Samen met de overgebleven leden van dit groepje houdt zij nog steeds een vinger aan de pols om een crisis zoals in 2003 te voorkomen....

Lees meer...
 
Bronzen legpenning van Carnegie Heldenfonds voor zes buurtgenoten
dinsdag 20 december 2016 20:08

Nijmegen - Burgemeester Bruls reikte vanavond in de Trêveszaal van het Stadhuis de bronzen heldenmedailles van de Stichting Carnegie Heldenfonds uit aan Michelle van Houten (27), Renate van Loy (36), Patricia Pastoor- van Baardewijk (36), Ingrid Hageman (47), Roy Wolf (42) en Pieter Brink (40)  zij kregen deze bronzen heldenmedaille van de Stichting Carnegie Heldenfonds en een loffelijk getuigschrift als bewijs van moedig gedrag, omdat ze op 2 mei 2016 onmiddellijk hulp hebben geboden na een ontploffing en steekvlam bij het kaasfonduen bij een gezin in Nijmegen-Noord...

Foto: © Geert Timmer. N.u.N...

Lees meer...
 
Door Jan Terlouw geopende “Feest van Licht” kende een vliegende start
maandag 19 december 2016 19:01

Heilig Landstichting – Het Feest van Licht, een drie weken durend kerstevenement in Museumpark Orientalis, kende afgelopen weekeinde een vliegende start. Niet alleen omdat in het eerste weekeinde al duizenden bezoekers naar Heilig Landstichting kwamen, ook door de indrukwekkende toespraak van oud-politicus en schrijver Jan Terlouw.

Hij opende zaterdag 17  december het "Feest van Licht" door op te roepen tot meer tolerantie jegens elkaar. „Niet geloven wat je zelf vindt als de enige waarheid, ook belangstelling hebben voor de anderen, open staan voor de anderen, openstaan voor andere culturen.” Het was zijn eerste publieke optreden na zijn spraakmakende toespraak bij televisieprogramma De Wereld Draait Door (DWDD) op 30 november over het 'touwtje uit de brievenbus'. Zie foto's: Wil Gipman.

Lees meer...
 
Kerstmarkt voor voedselbank bij St. Michael.
zondag 18 december 2016 21:47

Groesbeek - Zondagmiddag 18 december was er een kerstmarkt bij Kringloop St. Michael .aan de Industrieweg, in de hal en buiten bij de diverse kramen was van alles te koop voor onder of in de kerstboom, tussen de kramen was een grote kerststal ingericht.

De opbrengst komt geheel ten goede aan de Voedselbank.  Er waren live optredens van o.a. Helen Liebers, Meta, Cor Kersten en Accordeonclub Con Amore. DJ Mark zorgt de hele dag voor de muzikale omlijsting. Foto’s: © Bert Roodbeen.


 
Kerstverhalen in het zalmkerkje van Millingen
zondag 18 december 2016 20:38

Millingen a/d Rijn - Speciaal voor kinderen vertelde zondagmiddag 18 december In het zalmkerkje Fred uit het Broek kerstverhalen (waaronder “het meisje met de zwavelstokjes”) de verhalen werden ondersteund  met muziek van Niek Edeling. Na de verhalen konden de kinderen samen nog muziek maken. Foto’s: © Bert Roodbeen.


 
<< Start < Vorige 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 Volgende > Einde >>

Flits

TONEELUITVOERING VAN DE OPTIMIST 23 en 24 MAART IN OOIJ AFGELAST

OOIJ - Wegens omstandigheden bij toneelvereniging De Optimist  uit Ooij worden de uitvoeringen in de De Sprong van 23 en 24 maart tot onze spijt gecanceld. Er is nog geen nieuwe datum gepland. Zodra er een nieuwe datum bekend is, hoort u van ons.


 
Maatregel en plan voor De Linde

GROESBEEK -  De gemeente Berg en Dal gaat de vergunning van uitgaansgelegenheid De Linde in Groesbeek 2 weken intrekken...

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Andere ophaaldagen afval vanaf zaterdag 2 februari 2019

GEMEENTE BERG en DAL - Vanaf zaterdag 2 februari 2019 zijn veel ophaaldagen van afval anders dan u gewend bent. De tijd blijft hetzelfde. Zet uw afval op de ophaaldag voor 7.30 uur aan de straat.

Weten wanneer wij uw afval ophalen? Kijk voor ...

Lees meer...