Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Huismuseum "de kleine Heilige Geest" in Kerstsfeer

Groesbeek - Ook dit jaar besteed het huismuseum "de kleine Heilige Geest" van Diny Kuijpers weer extra aandacht aan de kersttentoonstelling. Naast de vaste collectie van religieuze kunst en de votionalia is het museum ingericht met 80 kerstgroepen uit verschillende landen .De serre is ingericht met een grote kerstsstal die door Diny is gerestaureerd, deze is al ruim honderd jaar oud...

Lees meer...
 
De KBO Beek maakt uw Kersttafel fraaier

Beek - Op woensdagavond 7 december was hotel `t Spijker het toneel van de bloemkunstenaars  van de KBO Beek, onder de deskundige leiding van de dames van Semper Florens werd er aan een fraai Kerststuk gewerkt. De opkomst op deze avond was overweldigend, wat het tot een gezellig, kakelend geheel maakte, de dames en heer deden niet voor elkaar onder wat leidde tot bijzonder mooie werkstukken, die door onze huisfotograaf, René Hendriks dan ook vakkundig op de digitale plaat werden vastgelegd. Zoals de leden en gasten van de KBO Beek gewend zijn was ook op deze avond de verzorging  uitstekend, iedereen ging dan ook voldaan met een mooie grote kleurrijke schaal naar huis, dankzij de KBO Beek ziet de kerstdis er oogstrelend uit....

Lees meer...
 
Kerstconcerten en vieringen in de gemeente Berg en Dal

Kerstconcert Koninklijke Zangvereeniging Nijmeegs Mannenkoor. Woensdag 21december: Cardo te Groesbeek samen met tenor Marco Bakker, aanvang 20.00 uur, kaarten:


 

Kerkkoor Horst Sion Breedweg in kertsfeer

Zaterdag 24 december Kerstavond-viering 19.00 uur De Horst
Zondag 25 december Kerstmorgen-viering 09.30 uur
Breedeweg

www.stichtingcardo.nl


 
Uilenballen uitpluizen in het Natuurmuseum

Gevonden: braakballen met schedels en andere stoffelijke resten. Dader: Uil. Slachtoffers: muizen. Ben jij een kei in muizenmoordzaken oplossen? En ben je tussen de 8 en 12 jaar oud? Kom dan op woensdag 14 december braakballen van uilen uitpluizen!

De pluisactiviteit begint om 14.30 uur in het Natuurmuseum en duurt ongeveer twee uur. Reserveren is verplicht, dat kan telefonisch: 024-3297070 of per mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Deelname kost € 3,00. Kinderen met een stempelkaart betalen € 2,00. Vrienden van het IVN en het Natuurmuseum Nijmegen betalen € 1,50.

Het Natuurmuseum Nijmegen is gevestigd in de Gerard Noodtstraat 121 te Nijmegen, telefoon 024 - 3297070. Kijk voor meer informatie op www.natuurmuseum.nl of op www.ivn-nijmegen.nl.

Lees meer...
 
Sfeervolle Kerstlunch, speciaal voor mantelzorgers

December is een feestelijke maand. Eerst pakjesavond, vervolgens horen we overal ‘jinglebells’. Speciaal voor mantelzorgers uit de gemeente Berg en Dal is er een Kerstlunch, op woensdag 14 december in de Thornse Molen (Persingen).

De Kerstlunch is van 12.00 uur tot 13.30 uur en is bedoeld voor mantelzorgsters uit de hele gemeente. De Thornse Molen vindt u aan de Thornse straat 20, 6575 JJ Persingen.

Wilt u ook genieten van deze (kosteloze!) Kerstlunch? Dan moet u zich opgeven vóór 10 december! Via Forte Welzijn, op werkdagen tot 13.00 uur: 085 - 040 60 66. Of bij Thea de Wijse, op werkdagen van 9.00-11.00 uur: 0481 - 43 11 05.

Mailen kan ook: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Wilt u komen maar heeft u geen vervoer? Geeft dit dan door bij uw aanmelding. Dan zoeken we samen naar een oplossing.


 
Sint Nicolaas bezoekt Sint Martinusschool Millingen a/d Rijn

Millingen a/d Rijn - Het was koud maandagmorgen 5 december op het schoolplein van de Sint Martinusschool, maar de leerlingen hadden daar blijkbaar geen last van, want Sinterklaas zou op bezoek brengen aan de school en dat was voor de kleinste toch wel erg spanend. Om kwart voor negen hadden enkele kinderen een zwarte Piet zien lopen bij de kerk, en jawel daar kwam iets bijzonder om de hoek het was de Tuk Tuk van de bibliotheek van Gelderland –Zuid omgedoopt tot Boekboek waar de Sinterklaas en zes zwarte Pieten mee kwamen, de reden voor dit vervoer was dat hij de eerste schoolbibliotheek ging openen. Inde aula van de school waren de peuters van tegenovergelegen Humanitas. peuteropvang Engel en Bengel als eerste aan de beurt om bij de Sint te komen. Vervolgens ging de Sint naar alle lokalen van groep 1.2C,1.2B en 1.2 A onderbouw en gaf ze allemaal een schatkaart waar ze naar op zoek moesten. Hierna werd de school-bibliotheek geopend. In afwachting van de komst van de Sint hadden de kinderen van groep 3A t/m 5 plaatsgenomen in de aula, waar zij per groep een gedicht of ingestudeerde liedje of dansjes opvoerde. Ook de bovenbouw werd niet vergeten daar bezocht enkele Pieten met surprises de lokalen.

Foto’s: © Bert Roodbeen.


 
Sint opent eerste schoolbibliotheek in Millingen a/d Rijn

Millingen a/d Rijn - Niet op zijn paard Americo maar in een 'Boekboek', (een soort Aziatische TukTuk) arriveerde maandagmorgen 5 december Sinterklaas bij de St Martinusschool om hoogstpersoonlijk de eerste ‘Bibliotheek op school’ in Millingen a/d Rijn te openen. De St Martinusschool werkt hiervoor samen met de Bibliotheek Gelderland-Zuid voor een uitgebreide collectie en extra expertise in leesbeleid.

Met de “Bibliotheek Op School” (BOS)  willen wij heel laagdrempelig leesplezier weer en meer stimuleren, want leesplezier zorgt voor gemotiveerde lezers!”, aldus Vincent Scholte, directeur van St Martinusschool

. Foto’s: © Bert Roodbeen.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 Volgende > Einde >>

Flits

Tentoonstelling in huismuseum De kleineheiligegeest verlengt

GROESBEEK - Tentoonstelling in huismuseum De Kleineheiligegeest in Groesbeek verlengt tot 2 februari. Van Ruysdaelweg 37  6562 XD Groesbeek. Voor een bezoek even bellen op 024-6636755. www.dekleineheiligegeest.nl


 
De Rookvrije generatie

GROESBEEK - Om kinderen te beschermen tegen sigarettenrook wil een meerderheid (52%, 2017) van de Nederlanders zich inzetten om plekken waar veel kinderen komen rookvrij te maken. Dat blijkt uit

Lees meer...
 
KBO Beek ook in 2019 een rots in de branding voor u

De KBO Beek, de seniorenvereniging van Beek met ruim 400 leden is er ook in 2019 voor u als het gaat om belangenbehartiging van onder andere AOW, pensioenen, veiligheid, welzijn en wonen op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau....

Lees meer...
 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Internet hosting

 


 
Inhetlaag.nl ook op


 
Omroep Berg en Dal

LIVE