Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Basisschool Sint Jozefschool Velp NB rent voor muZIEum
donderdag 03 november 2016 22:02

Nijmegen - Kinderen van de Sint Jozefschool uit Velp (Noord-Brabant) liepen op 22 april jl. maar liefst 1.533,60 euro bij elkaar tijdens een sponsorloop voor het muZIEum in Nijmegen. Voorafgaand aan de sponsorloop lieten medewerkers van het muZIEum de leerlingen op school zelf ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Als dank voor hun inzet nodigde het muZIEum op 3 november een aantal leerlingen uit voor een rondleiding in de donkerbeleving. Een blinde gids leidde hen rond in het duister en deelde zijn ervaringen.

De opbrengst van sponsorlopen zoals deze wordt gebruikt om de kwaliteit en groei van het muZIEum te verbeteren en daarmee nog meer banen te creëren voor blinden en slechtzienden. Foto: muZIEum.


 
Plusmarkt Beek slopen en bouwen
donderdag 03 november 2016 20:56

Beek - Dat slopen en bouwen ook samen kan gaan was woensdag 2 november te zien bij de supermarkt van Nico de Wit, waar de laatste fase van de grote renovatieverbouwing van het gedeelte achter de kassa’s was ingegaan. Naast het slopen van het dak en staalconstructie daaronder ging het plaatsen van de zes nieuwe houtendraagbalken er overheen gewoon door, zodat het nieuwe dak zo snel mogelijk weer water dicht gemaakt kan worden, begin december zal als alles volgens plan verloopt ook dit gedeelte gereed zijn.

Foto’s: © Bert Roodbeen.


 
EHBO bij (kinder)ongelukken
woensdag 02 november 2016 21:26

Millingen a/d Rijn - De EHBO - vereniging Millingen a/d Rijn/ Kekerdom heeft maandag 31 oktober 2016 i.s.m. GGD Gelderland-Zuid een thema-avond verzorgd. Deze informatieavond was gratis en speciaal bedoeld voor ouders, oppasoma’s, oppasopa’s en begeleiders van kinderen en, uiteraard ook andere geïnteresseerden. In de kantine van het clubhuis van SC Millingen/ Odio kwamen vanaf 19.30 uur onderwerpen als verslikking, vergiftiging, wonden, breuken, verstikking, (brand)wonden, vallen, bloedneus, flauwte, koortsstuip aan de orde en hoe er dan mee om te gaan bij kinderen. Om elk van de onderwerpen goed de aandacht te geven, werden de deelnemers verdeeld in 5 groepjes op diverse locaties binnen het clubhuis. Onder leiding van de instructeurs, Martien & Gerda Seegers en het actief meedoen aan diverse oefeningen werd het een leerzame, interessante avond voor alle aanwezigen. EHBO - vereniging Millingen a/d Rijn / Kekerdom, www.ehbomillingenkekerdom.nl Facebook: EHBO Millingen aan de Rijn / Kekerdom. Foto’s: © Hans Driessen.
 
SC MILLINGEN - DIO’30 2 - 1
maandag 31 oktober 2016 14:31

Millingen a/d Rijn - Bijna 2 jaren geleden verloor SC Millingen thuis van DIO met 4-1. Na afloop hield trainer Mark Vaessen het voor gezien. Vandaag won de thuisclub met 2-1, waardoor de onderste plaats op de ranglijst werd verlaten.

De bezoekers waren in het begin het meeste aan de bal. Millingen zakte terug en wachtte geduldig af. De eerste oprisping van de blauw-zwarten leverde meteen een goal op. Een inzet van Sam van der Velden werd door DIO-keeper Degen tot corner verwerkt. Die werd door Joey Wijnhoven genomen en door Joris Weeren ingekopt: 1-0. Millingen kreeg meer kansen: Sam van der Velden stuitte op de goalie en Twan Arnts schoot tegen de paal. Soms deed DIO wat terug, Davy van Versseveld stelde keeper Sanders op de proef maar die gaf geen krimp, rust: 1-0.  Foto’s: © Hans Driessen                                                                                                                                                                                                                                 

Lees meer...
 
Fraps in concert in Ooij
maandag 31 oktober 2016 01:34

Ooij - Stoelen moesten worden bij gezet zondagmiddag 30 oktober voor de liefhebbers in dorphuis “De Sprong” voor het concert van Blaaskapel  “De Fraps” uit Leuth olv dirigent Jaap van Herwaarden met de voor hen welbekende Egeländer muziek. Het gastoptreden werd ditmaal verzorgd door het Wijks Shantykoor Tussen Rijn & Lek uit Wijk bij Duurstede.olv Arie van Veenendaal. Met een gezamenlijk optreden werd het concert afgesloten. Foto’s: © Bert Roodbeen .                                                 


 
Man of the Match van SC Millingen - DIO’30
zondag 30 oktober 2016 22:11

De man of the Match van deze voetbalwedstrijd werd Robin van de Hoeven.

Millingen a/d Rijn - In een wedstrijd, waarin de lijn van tegen Groesbeekse Boys werd voortgezet, wonnen de Blauw-Zwarten terecht met 2 - 1. In de deze wedstrijd stond opnieuw de organisatie als een huis en werden terecht de 3 punten in Millingen gehouden.
Het deskundige panel van deze week bestond uit Wijnand Lastdrager en Francois Gesthuizen. Het panel koos Robin van de Hoeven als Man of the Match.

Wij wensen onze jongens aanstaande zondag 6 november, véél succes in de thuiswedstrijd tegen SCH uit Nijmegen.! Club van 200.

Foto: © Hans Driessen.


 
Ooij-Polder als Dumpplaats
zaterdag 29 oktober 2016 19:48

Ooij/Erlecom - Hoewel men 1x per jaar zijn Grofrestafval gratis kan laten ophalen door de DAR zijn er toch nog steeds lieden die het makkelijker vinden het te dumpen in onze mooie polder, dit maal een 2 persoons matras en een groot stuk plastic onder aan de dijk van Erlecomsedam. Zal dit het beeld worden als de grijze containers per  januari 2017 en het omgekeerd afval inzamelen zijn intrede doet in de gemeente Berg en Dal. Foto’s: © Bert Roodbeen.


 

 
<< Start < Vorige 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 Volgende > Einde >>

Flits

Fotoalbum

In verband met een probleem met het oude fotoalbum wordt gewerkt aan het herstel hiervan in een nieuw fotoalbum. Ook kunnen foto's via Facebook bekeken worden


 
Internet hosting

 


 
Inhetlaag.nl ook op


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Remco Wildeman benoemt als griffiemedewerker in de gemeente Berg en Dal.


 
Gemeente koopt gronden Prorail

GEMEENTE BERG en DAL - De gemeente Berg en Dal koopt de gronden van het voormalig spoortracé in Groesbeek. Ze koopt deze van Prorail voor het symbolische bedrag van  1,-. De definitieve overdracht vindt waarschijnlijk plaats in het.....

Lees meer...
 
Gratis computercursussen in de bibliotheek Beek-Ubbergen.

BEEK - Naast een bron van verhalen is de bibliotheek een plek waar je een leven lang informeel kunt leren. Ook als je nog nooit met een computer hebt gewerkt. De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert in...

Lees meer...