Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Populierenbosje De Kempkes Ooij gevaarlijk gemeente waarschuwt.
maandag 31 december 2018 18:46

OOIJ - Op woensdag 9 januari start de gemeente Berg en Dal met het weghalen van populieren bij De Kempkes in Ooij. Ze halen bomen weg die gevaarlijk zijn omdat ze kunnen omwaaien of dode takken verliezen. Een deel van de gekapte bomen vervangen we door nieuwe populieren. Op sommige plekken is vervangen niet nodig omdat daar al voldoende jonge boompjes groeien.

Nu niet veilig: Door de vallende bomen en takken is De Kempes op dit moment niet veilig. Daarom hebben we waarschuwingsborden bij het populierenbosje geplaatst. Na het kappen en herplanten kunt u weer volop genieten van het bosje. Het kappen en vervangen van de bomen zal ongeveer twee weken gaan duren. Foto’s: © Bert Roodbeen.


Populierenblosje De Kempkes gevaarlijk gemeente waarschuwt

OOIJ - Op woensdag 9 januari start de gemeente Berg en Dal met het weghalen van populieren bij De Kempkes in Ooij. Ze halen bomen weg die gevaarlijk zijn omdat ze kunnen omwaaien of dode takken verliezen. Een deel van de gekapte bomen vervangen we door nieuwe populieren. Op sommige plekken is vervangen niet nodig omdat daar al voldoende jonge boompjes groeien.

Nu niet veilig: Door de vallende bomen en takken is De Kempes op dit moment niet veilig. Daarom hebben we waarschuwingsborden bij het populierenblosje geplaatst. Na het kappen en herplanten kunt u weer volop genieten van het bosje. Het kappen en vervangen van de bomen zal ongeveer twee weken gaan duren. Foto’s: © Bert Roodbeen.
 
OOK DIEREN HEBBEN EEN KORT LONTJE
zaterdag 29 december 2018 21:17

 


 
Lichtjesavond Canadese Militaire Ere Begraafplaats Groesbeek drukbezocht
woensdag 26 december 2018 00:21

GROESBEEK -  Nog niet eerder werd de Lichtjesavond op de Canadese Militaire Ere Begraafplaats zo druk bezocht als op 24 december 2018. Op de Zevenheuvelenweg en Derdebaan stonden lange rijen auto’s geparkeerd van bezoekers die deze derde editie wilde bijwonen, waar bij elk graf één van de 2619 kaarsen door kinderen en met hulp van hun ouders, grootouders en andere aanwezigen een in roomwit kaarslicht werden geplaatst.

Om 16.00 uur werd iedereen door de voorzitter van Stichting Lichtjesavond Bert Eikelenboom welkom geheten, met een speciaal welkom voor de extra uit Canada overgekomen Janet Love Morrison en Peter Marwick die met twee kinderen een krans bij het monument plaatste. Loco burgemeester Sylvia Fleuren hield een korte toespraak en plaatste ook een lichtje bij een graf. Om 16.45 uur klonk de “the last Post” en na 1 minuut stilte bracht Marjolein Pieks o.a. bekend van haar vertolking van Mariken van Nieumeghen het slotlied.

Om 17uur branden alle kaarsen en konden de bezoekers genieten van een kop warme chocolademelk of ging men in de rij staan om met de hoogwerker van de Groesbeekse brandweer de begraafplaats van boven te bekijken.

Foto’s © Bert Roodbeen.    of op  


 
Nieuwjaarsreceptie Gemeente Berg en Dal 2019
woensdag 26 december 2018 00:11

Gemeente Berg en Dal - De gemeente Berg en Dal houdt op donderdag 3 januari 2019 een nieuwjaarsreceptie voor alle inwoners en relaties van de gemeente van 20.00 tot 22.00 uur zijn zij van harte welkom in De Mallemolen, Kloosterstraat 11 in Groesbeek.

Om 20.30 uur houdt de burgemeester zijn nieuwjaarstoespraak. Daarna luiden we samen met u het nieuwe jaar in, door te toosten met een glaasje bubbels.

Aanmelden is niet nodig


 

 
Kerstviering KBO Beek
zaterdag 22 december 2018 23:58

BEEK - Vrijdag 21 december vierde de KBO Beek haar Kerstviering in  hotel’t Spijker, een geweldig aantal leden had de weg gevonden. Om 14.30 uur begon de de Eerwaarde Heer F. Bomers met de eucharistieviering waarbij hij geassisteerd werd door Gerard van der Pluijm, acoliet en Ria Hoogenkamp, lectrice, het mannenkoor de Hofbrouwers zorgde dat de viering een waardig karakter kreeg, in zijn aansprekende preek ging hij in op de veranderingen in deze tijd.

Na de dienst ontvingen onze gasten een consumptie waarna het mannenkoor de Hofbrouwers voor ons nog enkele fraaie liederen ten gehore brachten, ook deze keer weer een hoogstaand gebeuren, waarvoor er veel dank, wat dan ook weer veel applaus opleverde. Met een voortreffelijke Kerst  broodmaaltijd waarbij begonnen werd met een heerlijk pasteitje, waarna eenieder weer volop van genoot van het uitgebreide buffet, eindigde deze viering. En  na een woord van dank, eindigde deze mooie middag en ook het KBO Beek jaar.

Nu lid worden van de KBO Beek en een heel kalender jaar lang alle activiteiten, educaties, uitstapjes en amusement meemaken kan voor € 20,=, waarom wachten!! Cadeau tip; geef een lidmaatschap van de KBO Beek !!!!Succes verzekerd.

Gérard Tesser, vz  KBO Beek. Een gezond, gelukkig liefdevol en 2019

Foto’s: © René Hendriks. of op


 
Koninklijke Onderscheidingen voor vrijwilligers Liesbeth Huisman-Arts en Theo Verriet van dorpshuis De Sprong Ooij
zaterdag 22 december 2018 20:50

OOIJ – Loco - burgemeester Annelies Visser heeft op zaterdagmiddag 22 december tijdensde personeelskerstbijeenkomst van dorpshuis De Sprong twee Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan Mevrouw E.G.M. (Liesbeth) Huisman-Arts en  De heer T.G.M. (Theo) Verriet..

Mevrouw E.G.M. (Liesbeth) Huisman - Arts is sinds 1988 vrijwilliger bij en bestuurslid van Dorpshuis de Sprong. Vanaf 1991 is zij de penningmeester.  Daarnaast is zij vanaf 2007 vrijwilliger bij en voorzitter van de Gymnastiekvereniging  DOL (Door Oefening Lenig). Bovendien is mevrouw sinds 1978 als collectant actief voor de KWF Kankerbestrijding en was zij mantelzorgster. Mevrouw Huisman is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer T.G.M. (Theo) Verriet is vanaf 2002 bestuurslid en sinds 2005 voorzitter van Dorpshuis de Sprong. Daarnaast verricht hij als vrijwilliger diverse kluswerkzaam heden in en rondom dit dorpshuis. Ook de heer Verriet is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Foto’s: © Bert Roodbeen. of op 


 
Wethouder Sylvia Fleuren & Dries van Agt openen feest v/h licht en zandsculptuur in Museumpark Orientalis
vrijdag 21 december 2018 20:55

HEILIG LANDSTICHTING –  Samen met oud premier en minister Dries van Agt heeft wethouder Sylvia Fleuren van de gemeente Berg en Dal zaterdagmiddag 21 december officieel het traditionele winterfeest Feest van Licht geopend in Museumpark Orientalis geopend, ze deden dit door het aansteken van de ‘Feest van Licht kaars’, waarmee gelijktijdig de onthulling van het zandsculptuur, gemaakt door wereldkampioen Maxim Gazendam en Nederlands-kampioen Jeroen Advocaat plaatsvond. Het zangkoor Genoot uit Beuningen ondersteunde dit evenement muzikaal. Het feest van het licht duurt tot en met 6 januari 2019. Kijk voor openingstijden op website museum Orientalis klik hier

Foto’s: © Bert Roodbeen. of op


 
<< Start < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Volgende > Einde >>

Flits

Weer wiet afval gedumpt in de natuur.

NIJMEGEN / BERG EN DAL – Weer is er wietafval gedumpt in de natuur, ditmaal in de bossen aan de Louisiaweg op de grens van Nijmegen en Berg en Dal.

Foto: © Bert Roodbeen.


 
TONEELUITVOERING VAN DE OPTIMIST 23 en 24 MAART IN OOIJ AFGELAST

OOIJ - Wegens omstandigheden bij toneelvereniging De Optimist  uit Ooij worden de uitvoeringen in de De Sprong van 23 en 24 maart tot onze spijt gecanceld. Er is nog geen nieuwe datum gepland. Zodra er een nieuwe datum bekend is, hoort u van ons.


 
Maatregel en plan voor De Linde

GROESBEEK -  De gemeente Berg en Dal gaat de vergunning van uitgaansgelegenheid De Linde in Groesbeek 2 weken intrekken...

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!