Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Drie Oeverfestival 14 -15 en 16 september !
dinsdag 04 september 2018 22:34

OOIJ - Het 3 Oeverfestival in het derde weekend van september , dat is drie dagen genieten op de oevers van de Gelderse Poort. Met muziek, theater, dans en kunst en eten & drinken. Kom fietsen , wandelen of varen langs dijken, dorpen en uiterwaarden!

Een onderdeel van het 3 Oeverfestival is de 3 Oever Open Atelier Route. Tijdens het 3 Oever Festival stellen kunstenaars hun atelier open voor publiek. Anderen brengen hun kunstwerken naar aparte locaties, om te laten zien.

Truus Nauta uit Ooij is deelneemster aan de 3 Oever Open Atelier Route . Toen zij ruim 40 jaar geleden in het dorp Ooij kwam wonen, was ze verrukt van het landschap om haar heen. Fietsend over de dijken en binnenwegen van de polder en nu ook lopend over de boerenland paden voelt ze zich een bevoorrecht mens. Het landschap inspireerde haar zo, dat het een uitdaging voor haar was het vorm te geven in textiel.

Zij exposeert  haar “Landschappen in Textiel” in de natuurvriendelijke Zelfpluktuin Ooijs Moois aan de Leuthse straat in Ooij.                     Openingstijden van 11 tot 17 uur op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 september.

www.ooijsmoois.nl

www.truusnauta.nl

Wilt u meer weten over het hele festival ? www.3oeverfestival.nl


 

 

 
Wijkhelden in het zonnetje tijdens vierde Wijkheldendag Geslaagde Wijkheldendag op scoutingterrein St. Walrick
maandag 03 september 2018 21:50

OVERASSELT - Zondag 2 september was de vierde Wijkheldendag. Dit jaar kwamen ruim 300 enthousiaste Wijkhelden uit de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen en Nijmegen naar de scoutingvelden van St. Walrick in Overasselt. Het was een actieve dag met prachtig weer en leuke activiteiten in aanwezigheid van wethouders van de deelnemende gemeenten. Als officiële opening van de dag was er een optreden met het nieuwe Wijkheldenlied met rapper Poke en Olivier.

Bedankt Wijkhelden! De vierde Wijkheldendag werd officieel geopend door wethouder Leo Bosland van de gemeente Heumen, directeur Bart de Bruin en Michelle Stuiver van Dar. Ze bedankten alle Wijkhelden voor hun inzet voor een schone buurt en hun komst naar de Wijkheldendag. Op dit moment zijn in de regio ruim 1600 Wijkhelden actief, die een bijdrage leveren aan een schone buurt.....

Lees meer...
 
Zestig jaar biljart vereniging Vriendenkring Berg en Dal
vrijdag 31 augustus 2018 22:42

BERG en DAL - Dit jaar bestaat biljartvereniging Vriendenkring uit Berg en Dal 60 jaar. De vereniging opgericht in 1958 in café De Watertoren door Wim Fleuren, Jan Derksen en Wim van Vorstenbos. Na enige tijd sloten zich enkele leden bij het groepje aan en werden er jaarcompetities gehouden. Niet alleen de biljartsport heeft de vereniging naamsbekendheid gegeven. De deelname aan het Berg en Dalse Meerkamptoernooi heeft Vriendenkring menig plaats op het erepodium opgeleverd. Na enkele verhuizingen is café De Oude Molen in Groesbeek sinds 2009 het verenigingslokaal. Jaarlijks wordt het Berg en Dals kampioenschap biljarten gehouden. Dit voorjaar is het toernooi voor de 35e keer georganiseerd door biljartvereniging Vriendenkring. Het thema van dit jubileum is 60 jaar actief in de (biljart)sport!

Op zaterdag 8 september is er van 15.00 tot 17.00 uur een receptie in  het verenigingslokaal van café De Oude Molen, Molenweg 48 in Groesbeek.

U bent hiervoor van harte uitgenodigd. Foto, © Peter Hendriks.


 
Universiteit van Beek: “Vrede in het Midden-Oosten”, door Dries van Agt Oud-premier geeft college in Bibliotheek Beek-Ubbergen
donderdag 30 augustus 2018 19:38

BEEK - Op woensdag 12 september komt oud-premier Dries van Agt naar de Bibliotheek Beek-Ubbergen. Van 20.00 tot 21.30 uur geeft hij een college over de geschiedenis van het Palestijns-Israëlisch conflict. Zijn college is onderdeel van de reeks “Universiteit van Beek”.

Dries van Agt was in de jaren tachtig van de vorige eeuw premier van Nederland. Hij staat bekend als een begenadigd verteller met een bijzonder taalgebruik. Van Agt heeft zich altijd erg betrokken gevoeld bij het Palestijns-Israëlisch conflict. In zijn college behandelt hij de geschiedenis van dit slepende conflict. Door het gecompliceerde karakter ervan lijkt de oplossing verder weg dan ooit.

De Universiteit van Beek laat regionale experts aan het woord. De colleges in de bibliotheek bieden je de mogelijkheid je te verdiepen in uiteenlopende onderwerpen en mensen uit de regio te ontmoeten. Bibliotheekleden en studenten betalen €2,50, overige bezoekers kopen een kaartje voor €4,-. Koop je kaartje vooraf in de bibliotheek of via www.obgz.nl/universiteiten.

Universiteit van Beek: “Vrede in het Midden-Oosten”, door Dries van Agt Woensdag 12 september. 20.00 tot 21.30 uur. Bibliotheek Beek-Ubbergen  Leden en studenten € 2,50 | overige bezoekers € 4,- .  Foto Bieb


 
OldStars Millingen FC gaat van start en zoekt deelnemers / Woensdagmiddagvoetbal start weer
woensdag 29 augustus 2018 22:03

MILLINGEN ad RIJN - Na enkele trainingen voor de zomervakantie pakken de OldStars Millingen FC hun trainingen weer op. Tijdens de Kick Off zaterdag 1 september 2018 op Sportpark De Hove zal er een demonstratie-wedstrijd zijn tegen OldStars Juliana uit Malden. Daarna zal er vanaf zaterdag 8 september 2018
elke zaterdagmiddag wekelijks getraind worden op Sportpark De Hove. U bent van harte welkom
om vrijblijvend kennis te maken met Walking Football bij de OldStars Millingen FC.
Doorgaans beginnen we met een lichte warming-up, wat sportieve oefeningetjes met en zonder bal om vervolgens af te sluiten met een partijvorm.
Kernwoorden zijn: samen bewegen, samen strijden en samenzijn..!
We verzamelen zaterdags vanaf 15.30 uur en starten om 16.00 uur. Deelname is vooralsnog kosteloos dus wat houdt u tegen? Voor informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
De leeftijd voor deelname is vanaf circa 55 jaar, maar meedoen omdat je het leuk vindt, is belangrijker dan je leeftijd. Hopelijk tot gauw!
Marc-Jan Schenning, Coördinator OldStars Millingen.

Foto’s: © Hans Driessen of


Woensdagmiddagvoetbal start weer

 

MILLINGEN  a/d RIJN - Vanaf woensdag 5 september 2018 zal Jesse van Deelen wekelijks op woensdagmiddag de inloop-training verzorgen op onze voetbalvelden voor pupillen van circa 5 jaar t/m groep 8 van de basisschool.  Op een speelse en uitdagende wijze zal Jesse de kinderen laten spelen en voetballen met elkaar. Om 13.15 uur wordt er gestart op Sportpark De Hove aan de Hoefseweg en het duurt tot 15.00 uur.

Tijdens de schoolvakanties is er géén training, want dan organiseert de VAM de voetbalclinics met Imke Driessen en Daan Arnts. De doelgroep is onze pupillen, maar ook niet-leden, jongens, meisjes zijn van harte welkom. Het doel is sportstimulatie, extra trainingsmogelijkheid voor de kleintjes en om de jonge jeugd enthousiast te maken voor het voetballen bij SC Millingen.Voor informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. We kijken uit naar jullie komst en wensen jullie veel plezier met de trainingen.!

Marc-Jan Schenning, Coördinator VAM. Foto: © Hans Driessen.


 
WHAT YOU SEE IS WHAT YOU GET
dinsdag 28 augustus 2018 09:21

BEEK/UBBERGEN -Zondag 2 september 2018 expositie opening 15.00

Schilderijen van Diederik Grootjans en Najib Aslame Diederik Grootjans en Najib Aslame delen de fascinatie voor het schilderen van de dagelijkse omgeving op een realistische manier. Landschappen, mensen, stadsgezichten.  Diederik werkt met acryl, Najib maakt met name aquarellen.

Wellicht zult u enkele omgevingen herkenneN


Kunstkapel Notre Dame des Arts (NDDA)/ de Refter in Ubbergen


 
Historische optocht Blijde Incomste door Nijmegen.
maandag 27 augustus 2018 22:00

NIJMEGEN – Zondagmiddag 26 augustus trok de tweede historische optocht door de centrumstraten van stad,De Blijde Incomste is een van de hoogtepunten van het twee daagse Gebroeders van Limburg-festival waarin net zoals vroeger in oude kostuums diverse karakters en taferelen werden nagespeeld, zoals Maria van door Gelre met hofdames, Katherina van Kleef, ridders, weeskinderen, mensen uit de burgerij en stadswachten. Ook liepen er beesten en een Draak mee.

Foto’s: © Bert Roodbeen. of 


 
<< Start < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Volgende > Einde >>

Flits

Fotoalbum

In verband met een probleem met het oude fotoalbum wordt gewerkt aan het herstel hiervan in een nieuw fotoalbum. Ook kunnen foto's via Facebook bekeken worden


 
Internet hosting

 


 
Inhetlaag.nl ook op


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Remco Wildeman benoemt als griffiemedewerker in de gemeente Berg en Dal.


 
Gemeente koopt gronden Prorail

GEMEENTE BERG en DAL - De gemeente Berg en Dal koopt de gronden van het voormalig spoortracé in Groesbeek. Ze koopt deze van Prorail voor het symbolische bedrag van  1,-. De definitieve overdracht vindt waarschijnlijk plaats in het.....

Lees meer...
 
Gratis computercursussen in de bibliotheek Beek-Ubbergen.

BEEK - Naast een bron van verhalen is de bibliotheek een plek waar je een leven lang informeel kunt leren. Ook als je nog nooit met een computer hebt gewerkt. De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert in...

Lees meer...