Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Geen coronabesmetting na Tribute Party bij De Wolfsberg (Groesbeek)
woensdag 16 september 2020 17:19

GROESBEEK - De Tribute Party bij De Wolfsberg op 22 en 23 augustus jl. heeft niet geleid tot coronabesmettingen. Dit blijkt uit gegevens van de GGD.

Hoe komt het dat er geen besmettingen zijn? Er is voor de Tribute Party intensief overleg gevoerd tussen De Wolfsberg en de gemeente. Ieder evenement moet aan strenge coronaregels voldoen om de gezondheid van bezoekers en personeel niet in gevaar te brengen. De eigenaar van De Wolfsberg heeft uiteindelijk een plan ingediend dat de strenge veiligheidstoets kon doorstaan. Uit navraag bij de GGD blijkt dat het plan van De Wolfsberg ook in de praktijk succesvol is geweest. Er is geen enkele besmetting met het virus gekoppeld aan de Tribute Party. Het blijkt dat een dergelijk evenement wel kan met een goed plan van de ondernemer, in combinatie met het naleven van de regels door de gasten.

Wat is de reactie van burgemeester Slinkman? ...

Lees meer...
 
Orgelconcert Lindsen-orgel in Beek
woensdag 16 september 2020 08:11

BEEKZondagmiddag 20 september laat organist Cor van Wageningen zijn vaardige vingers dansen over de toetsen van het Lindsen-orgel, het kroonjuweel van de Sint-Bartholomaeuskerk. Dit prachtige instrument zal na een lange periode van gedwongen rust weer in al zijn glorie te horen zijn. Maar het oog wil ook wat: tijdens de orgelbespeling zal doorlopend een film worden vertoond die de historie van de Sint-Bartholomaeuskerk tot onderwerp heeft.

De kerk is geopend van 14:00 tot 16:00 uur, entree is gratis. Uiteraard zullen de gebruikelijke Covid-19 maatregelen van kracht zijn. Foto: Frans Kup.


 

 
Pompoen plukdag Groesbeek
zondag 13 september 2020 20:11

Groesbeek - Al enkele jaren organiseren Chris en Laura Poelen op hun boerderij  ‘’De Groentehof’’Poelen aan de Derdebaan 12 in september als afsluiting van het Pompoen seizoen diverse activiteiten, waar onder andere de Pompoen en Kalebassenmarkt en De Pompoenplukdagen een onderdeel van zijn. Laarzen waren er zondag 13 september niet nodig bij het plukken van de Pompoens of Kalebassen of ander soortachtige van deze vruchtgewas groente. De belangstelling was ook door het mooie weer goed. Vooral ouders met kinderen waren aanwezig die mee konden doen aan de speurtocht waarna een pompoen diploma gehaald kon worden, of een kijkje in de pompoentunnel en even genieten op het terras op het Balkon van Groesbeek terwijl de kinderen zich op het Kidsplein vermaken. De volgende plukdagen zijn op 20 en 27 september. Kijk voor nog meer activiteiten deze maand op www.groentenhofpoelen.nl. Foto’s © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Aftrap Walk of the Town met onthulling kunstwerk Piersonstraat
zaterdag 12 september 2020 17:57

Nijmegen - Vandaag was de aftrap van Walk of the Town met wethouders Noël Vergunst en Monique Esselbrugge. Zij onthulden de ruim 7 kilometer lange wandelroute in de vorm van een groene lijn door het eerste kunstwerk langs de lijn te onthullen. Dat staat in de Piersonstraat en verwijst naar de Piersonrellen uit 1981. De wandellijn vormt een belevingsroute door de stad langs culturele hotspots, historische en iconische bouwwerken met bijzondere uitzichten en kunstwerken die geïnspireerd zijn door locaties langs de lijn.

Walk of the Town: De groene Walk of the Town-lijn is bedoeld voor mensen die zonder routeboekje door de stad willen wandelen. Langs de lijn staan informatieborden en er komen 10 kunstwerken die de geschiedenis van Nijmegen door de eeuwen heen vertellen. Het eerste kunstwerk is nu al te zien de anderen volgen later. Ook komen er in de loop van het jaar nog tekeningen van de Big Draw langs de route. De eerste tekening komt dit weekend op de muur bij Zeigelhof 26. De lijn is een laagdrempelige manier om Nijmegen te verkennen en onderweg bijvoorbeeld winkels, horeca of musea te bezoeken. Het is een aanvulling op websites, apps en boekjes die al bestaan. De route laat de mooie plekjes zien, maar soms ook de wat rauwere historie en kantjes van de binnenstad. De lijn kan ook verbonden worden aan events in de binnenstad.

Het Pierson kunstwerk: Op de achtergrond van het kunstwerk van kunstenaar NIels van Bunningen staat een gestileerde ME-agent en op de voorgrond een van de gesloopte woningen. Doordat onder het miniatuurhuis loshangende leidingen en riolering zichtbaar zijn en aan de zijkanten het silhouet van de andere woningen, lijkt het huis uit zijn tijd en omgeving gerukt. Het symbool van de ME’er is tweeledig: daarmee wordt een verdwijnend icoon van de Piersonrellen vereeuwigd en staat het symbool voor de escalatie van het geweld. Toch staat volgens kunstenaar Niels van Bunningen de woning centraal in dit verhaal omdat we de neiging hebben om te vergeten dat aan de kern van het poeha de Piersonbewoners staan, die bang waren om hun hechte buurtje uiteen te zien vallen.

Materiaalgebruik: De kunstenaar heeft voor de materialen Corten en verzinkt staal gekozen. Het kunstwerk bestaat uit een 2D, met de hand, plasma gesneden Corten achtergrond en 3D gebeeldhouwde elementen van verzinkt staal. De platte achtergrond geeft de mogelijkheid om het gevelbeeld goed aan een muur vast te maken en het gewicht mooi te verdelen. De industriële materialen zijn onderhoudsarm, hufterproof en vermengen zich goed met hun omgeving: de ene is roestig bruin en de andere zo grijs als steen. Foto: Gem. Nijmegen. 

 
Koninklijke Onderscheiding J.A.S. Cremers
zaterdag 12 september 2020 17:32

Beek - Op zaterdag 12 september 2020 kreeg de heer J.A.S. (John) Cremers uit Beek een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal reikte deze onderscheiding uit tijdens de huldiging van de jubilarissen van Schutterij B.U.B.

De heer Cremers is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg deze onderscheiding omdat hij sinds 1999 voorzitter is van Schutterij B.U.B. Naast alle activiteiten die hij als voorzitter binnen de schutterij uitvoerde, heeft hij namens de schutterij ook in ‘’het koepeltje’’ gezeten. Dit was een overkoepeling van diverse verenigingen: B.U.B., K.N.A. en de Cavalieren. Dit koepeltje heeft er mede voor gezorgd dat het Kulturhus in Beek is gebouwd.

Daarnaast is de heer Cremers al sinds 2000 senator bij Carnavalsvereniging De Cavalieren en sinds 2006 penningmeester bij Stichting Rustenburgh. Verder is hij sinds 1999 actief voor de Schutterskring Rijk van Nijmegen de Betuwe. Hier neemt hij het voortouw bij activiteiten en evenementen en is hij een van de kascontroleurs. Foto’s: Gem Berg en Dal


 
Stem op de mooiste wandeling van gemeente Berg en Dal
vrijdag 11 september 2020 19:59

Berg en Dal - De gemeente Berg en Dal is Wandelgemeente van het jaar 2020. Maar wat vinden inwoners en bezoekers de mooiste wandeling van de gemeente? Omdat de gemeente hier benieuwd naar is, roept ze liefhebbers van wandelen op om te stemmen op de mooiste wandeling.

Hoe kunt u stemmen? Op de website www.wandeleninbergendal.nl staan 46 wandelingen. Daaruit kiest u de wandeling die u het mooist vindt. U kunt tot en met 1 oktober stemmen via de stemknop op de website http://www.wandeleninbergendal.nl of uw keuze sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Als u meestemt, maakt u kans op een leuke prijs. Onder alle inzenders verloot de gemeente vijf pakketje met Berg en Dalse producten.

Landschapsparade:Tijdens de Landschapsparade op 4 oktober maakt de gemeente bekend op welke wandeling het vaakst is gestemd. Meer informatie over de landschapsparade vindt u op www.landschapsparade.nl.  Foto: David Brand


 
Wisseling van de wacht bij GroenLinks Berg en Dal
woensdag 09 september 2020 18:08

GROESBEEK - Raadslid Peter Maas van GroenLinks Berg en Dal neemt tijdens de vergadering van 29 oktober 2020 afscheid van de Raad van de Gemeente Berg en Dal. Hij zal worden opgevolgd door commissielid Marjan Verdijk....

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Corona

 

 
KBO BEEK ACTIEF

BEEK - De seniorenvereniging van Beek, de KBO Beek met ruim 400 leden, is altijd in beweging en overal waar het gaat om uw belangen te behartiging op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau, denkt u aan de AOW, uw pensioen, uw welzijn, uw woongenot, inkomen en koopkracht en alles wat u verder helpt om zelfstandig fijn te kunnen leven. Uw gegevens worden beschermd volgens de AVG regels, de privacywetgeving. De KBO Beek is een zeer actieve zelfstandige afdeling, lid van de KBO Gelderland en de landelijk Unie KBO, deze heeft voor u een service en juristentelefoon.

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Omroep Berg en Dal

LIVE