Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
President wordt carnavalsprins
zondag 19 januari 2020 08:37

KEKERDOM – Al jaren is CV De Polderschuupers de eerste vereniging binnen de gemeente Berg en Dal die in november met een pronkzitting in zaal UNA de aftrap gaf voor het nieuwe  carnavals seizoen 2019-2020.  Door een droeve omstandigheden kon dat jl. november niet doorgaan en werd deze verschoven naar 18 januari, waar Esther Wolvers prinses afscheid nam als carnavals prinses. Normaal wordt er dan een nieuwe prins of prinses gepresenteerd. Ditmaal liep het allemaal anders, de beoogde kandidaat trok zich terug, daar hij/zij de termijn te kort vond, Hierdoor moest volgens de reglementen de President de rol op zich moet nemen, aldus geschiede dat er voor het eerst in dat in de geschieden is dat de president in dit geval Mario Frieling de Prinsveren in  zijn steek geplaatst kreeg en de vereniging dit seijzoen zal vertegenwoordigen. Mailkel Tap, Henk Kumeling en Nick Erdhuizen zullen hem als adjudant bijstaan. Voor de pauze was de verkiezing van Lid van verdienste, dit werd Rob de Bruin en Claudia Siteur werd benoemd tot vrijwilligsters van het jaar, Muzikale medewerkin werd verleend door KNAgalm uit  Beek en Harten 4. De prinsen receptie zondag 18 januari gaat  hierdoor ook niet door. DJ Marc en Tom verzorgde de muziekkale begeleiding.

Foto’s van na de pauze: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB


 
Dorpsagenda Leuth brengt Informatiegids voor nieuwe inwoners uit
zaterdag 18 januari 2020 09:12

LEUTH - Vorige week is in Leuth huis aan huis de Informatiegids  bezorgd waarin uitgebreid informatie te vinden is over alle organisaties en bedrijven die daar actief zijn. Dit boekje is de uitwerking van een van de ingediende ideeën bij de Dorpsagenda om mensen die nieuw in het dorp komen wonen snel wegwijs te maken. Zo staan er uitgebreide beschrijvingen van de meeste verenigingen in, maar ook hebben bedrijven de kans gegrepen duidelijk te maken waarzij voor staan.  Het boekje opent met een korte geschiedkundige schets van Leuth die geschreven is door Jan van Eck. Het geheel is fraai geïllustreerd met foto's en ziet er mooi verzorgd uit.

Nu het boekje voor de eerste keer is uitgegeven, is het huis aan huis bezorgd; de bedoeling is dat mensen die zich hierna in hetdorp komen vestigen de gids zo snel mogelijk ontvangen. Mocht u geen exemplaar in de bus hebben gekregen, dan kunt u een mailtje sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. en u krijgt het boekje thuisbezorgd. Ook kunt u een boekje meenemen in het Kulturhus, Vriendenkring of bij de Spar.Tot slot wijzen we u nog op de website waar veel informatie te vinden is over de Dorpsagenda en de activiteiten die er in Leuth plaatsvinden: www.laatleuthleven.nl


 
Boek en expositie 'Bezet, bevrijd & geplunderd' in Vrijheidsmuseum
woensdag 15 januari 2020 22:23

GROESBEEK - Vanaf 17 januari a.s. is de nieuwe tijdelijke expositie 'Bezet, bevrijd & geplunderd' in het Vrijheidsmuseum in Groesbeek te bezichtigen. Deze expositie is gebaseerd op de gelijknamige publicatie 'Bezet, bevrijd & geplunderd' die verschijnt op 16 januari 2020. Al zolang oorlogen bestaan, wordt er geplunderd. Het zal daarom niemand verbazen dat ook geallieerde soldaten tijdens WO2 zich aan plundering schuldig maakten. Maar waarom deden ze dat op het grondgebied van een bevriende natie? Onderzoek naar wat zich afspeelde in de regio Nijmegen, leidt tot een confronterende conclusie: met name in de geëvacueerde gebieden van de gemeenten Ubbergen, Millingen, Groesbeek, Mook en Middelaar, Ottersum en Gennep blijken vrijwel alle gebouwen leeggehaald. Geallieerde troepen – Amerikanen, Britten en Canadezen – roofden niet alleen uit woonhuizen, maar ook uit fabrieken, hotels, banken, kloosters en kerken. ‘Bezet, bevrijd & geplunderd’ toont de bijzondere situatie in de regio Nijmegen, een militaire zone waar het oorlogsfront maandenlang dwars doorheen liep en waar vele tienduizenden militairen samengepakt leefden onder barre omstandigheden. Sommige militairen stalen goederen uit noodzaak, anderen uit zelfverrijking of simpelweg als ontlading. De expositie zal t/m 12 april 2020 in het Vrijheidsmuseum te zien zijn. Kijk voor meer informatie over de expositie op https://vrijheidsmuseum.nl/…/nieuwe-expositie-bezet-bevrijd…


 

 
Nieuw thuishonk voor Regiokoor Tamtam
woensdag 15 januari 2020 21:15

GROESBEEK - Het nog kersverse, pas opgerichte Regiokoor Tamtam heeft een nieuwe, vaste locatie gevonden voor zijn repetitie -avonden in  Hotel Café Restaurant "De Oude Molen" Molenweg 48 6561 AK  Groesbeek. 024-3971478. De eerste repetities zijn al achter de rug. Een enthousiaste groep van nu al ruim 50 dames en heren in de leeftijd van 17 tot 65 zingen iedere maandagavond (20-22u.) met veel plezier onder leiding van de ervaren en gedreven dirigent Eugène Ceulemans. Zingen is een heerlijke bezigheid en bij dit koor worden veel nieuwe vriendschappen gesloten. Het repertoire is erg breed; we zingen goede muziek in alle stijlen en meerdere talen. Ben je dus geïnteresseerd in bijvoorbeeld alleen popmuziek, dan zal het niet klikken. Vind je zingen op zich gewoon leuk en maakt het je verder niet zo veel uit in welke stijl, dan ben je bij Tamtam op de juiste plek.

Er nog plaats voor nog maximaal 10 nieuwe leden. Lijkt dit nieuwe koor iets voor jou, stuur dan een e-mail naar Eugène Ceulemans: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. '; document.write( '' ); document.write( addy_text73331 ); document.write( '<\/a>' ); //--> Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


 

 
Sponsoravond in Alzheimercafé Berg en Dal!
woensdag 15 januari 2020 09:21

GROESBEEK - Het Alzheimercafé Berg en Dal draait inmiddels al weer een vol jaar. En met succes. Velen vonden de eerste maandag van de maand de weg naar  ‘Gasterij ’t Groeske’. Zowel mensen met een lichte vorm van dementie, mantelzorgers en hulpverleners kwamen voor informatie en gezelligheid. En… het Alzheimercafé moet doorgaan de komende jaren. Daar zijn vrijwilligers en geld voor nodig. Vrijwilligers zijn er, geld blijft nodig. De gemeente heeft haar steentje bijgedragen, andere sponsors ook. Om sponsors en vrijwilligers te bedanken is er een gezellige én informatieve avond op maandag 20 januari in het Groeske. Ook nieuwe sponsors zijn van harte uitgenodigd op deze avond. Het programma begint om 19.00 uur en eindigt om 21.00 uur.  Er is muziek en er is een quiz. Verder uiteraard een hapje en een drankje.

Sponsors en vrijwilligers: welkom op 20 januari 2020, van 19.00 tot 21.00 uur in ‘Gasterij ’t Groeske’, Stationsweg 9t in Groesbeek. (Bij AH linksaf)


 
Vrijwilligerswerk Berg en Dal
dinsdag 14 januari 2020 22:40

Het Vrijwilligerssteunpunt van gemeente Berg en Dal verzamelt alle vacatures uit de gemeente en bemiddelt potentiële vrijwilligers aan de organisatie die de vacature heeft geplaatst. Zo worden er mensen gezocht om een maatje te zijn, om een gastvrouw of –heer functie te bekleden of om een plaatselijke vereniging te helpen met allerlei werkzaamheden. De vacatures die het Vrijwilligerssteunpunt deze keer uitlicht: Omroep Berg en Dal is altijd op zoek naar technisch, handige mensen, die kunnen helpen om lokale tv- en radio-uitzendingen mogelijk te maken. Radiotechnicus, helpen bij uitzendingen op locatie, het verhelpen van kleine storingen. Ben jij handig, heb je interesse in of wilt de wereld van audio-visuele techniek (radio en televisie) ontdekken? Bel dan naar Marjo Glaser, 024 39 6299. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Voor Vertel Eens, is Bibliotheek Millingen op zoek naar vrijwilligers. Ouderen vertellen elke woensdagmiddag in Het Gasthuis Millingen verhalen aan elkaar. Je stelt de deelnemers vragen en nodigt ze uit om hun verhaal te vertellen. Je bedenkt samen met andere vrijwilligers gespreksthema's en leest bijvoorbeeld een stuk voor om het gespreksthema te introduceren. Vind je het leuk om ouderen te begeleiden met het delen van verhalen? Dan is dit misschien iets voor jou! Bel naar Pauline Dircks 06 86817289 Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Bent u geïnspireerd geraakt om eens rond te kijken tussen de diverse vrijwilligersvacatures? Neem dan eens een kijkje op de vacaturebank van het Vrijwilligerssteunpunt Berg en Dal op www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/bergendal. Bellen kan natuurlijk ook naar Forte Welzijn tel. 085 0406066. Staat er geen geschikte vacature voor u bij dan gaan we graag met u in gesprek over de mogelijkheden.


 
Zanggroep De Kels trekt weer een vol Dorpshuis
maandag 13 januari 2020 09:23

OOIJ Ook nu weer een geslaagd nieuwjaars optreden van de Groesbeekse zanggroep ‘De Kels’ met een succesvol optreden waar naar schatting rond de 300 fans in het dorpshuis “De Sprong” op af waren gekomen om te genieten van de in het Duits, Nederlands of Engels gezongen liedjes met nostalgische aankondiging van de Dieter Thomas Heck en het Nederlandse Op volle toeren van Chiel Montagne. Enkele Kels leden hadden zich gestoken in de huid van o.a Jacques Herb, (Pierre) Kartner alias Vader Abraham, Tom Manders als Dorus en Wildecker Herzbuben. Het Ooijse Kels-lid Wim Gerritzen had het bekende Gruusbèkse lied over ‘Det de Vuurbal’ de ’Bessembiender’ om geschreven naar de Ooijse Ballenmaker. Er zal zeker een vierde optreden komen in Ooij. Het optreden stond onder de bezielende leiding van  Louis  van de Waarsenburg. De loterij prijzen werden door Spar Looijschelder Ooij gesponsord.  Foto’s: © Bert Roodbeen. KIJK HIER of op FB.


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Open huis bij stichting

Zaterdag 1 februari is het weer de1e zaterdag van de maand, en dus "OPEN HUIS" bij stichting 2ehands-zorgmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek-Horst. Tijd van 10.00 t/m 14.00 uur.

Lees meer...
 
Officiële herdenking slachtoffers V1-bominslag Waterkwartier 18 februari 1945

Dinsdag 18 februari a.s. is het 75 jaar geleden dat om 05.28 uur op de hoek Biezenstraat – Waterstraat (waar nu het klooster van de zusters Clarissen is gevestigd) een Duitse V1 bom insloeg. Hierbij kwamen.....

Lees meer...
 
Duurzame Dorpen Tour komt in Ooij

OOIJ -  De Duurzame Dorpen Tour komt op woensdag 19 februari in Dorpshuis de Sprong. Kan Ooij al bijna van het aardgas af? Wat is daar voor nodig en...

Lees meer...
 
De Seniorenvereniging van Beek staat altijd voor u klaar

BEEK - De KBO Beek, de seniorenvereniging van Beek met ruim 400 leden, is altijd in beweging en overal waar het gaat om uw belangen te behartiging op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau, denkt u aan de AOW, uw pensioen, uw...

Lees meer...
 
!!PAS OP!! Als u een ondernemer of een vereniging bent

GROESBEEK - De laatste tijd worden wij geconfronteerd met berichten met berichten dat er fotografen actief zijn, die zeggen namens Omroep Berg en Dal te komen, ze willen foto’s maken voord de tv-krant. Fotografen en cameramensen van Omroep Berg en Dal maken altijd een afspraak met u. Mocht u geconfronteerd worden met iemand die geen afspraak met u heeft, of zich niet kan legitimeren als medewerker als medewerker van Omroep Berg en Dal, laat het ons weten via Facebook of info@omroepbergendal.nl Wij kunnen juridische stappen ondernemen,


 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL