Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Orange the World campagne, gemeentehuis Groesbeek kleurt Oranje
maandag 25 november 2019 00:02

GROESBEEK - De gemeente Berg en Dal doet mee aan de wereldwijde Orange the World campagne. Dit om aandacht te vragen voor het bestrijden van geweld tegen vrouwen. Met een druk op een knop zette wethouder Irma van de Scheur samen met Cilia Witten van Zonta Area Arnhem op 24 november om 17.00 uur het licht aan en kleurt het gemeentehuis oranje. Dit duurt tot 10 december.

Op 25 november is de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op 10 december is het de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. In deze periode kleuren wereldwijd allerlei gebouwen oranje. Geweld tegen vrouwen bestrijden Geweld tegen vrouwen is een wereldwijd probleem. In Nederland krijgt maar liefst 45% van de vrouwen te maken met seksueel, fysiek of psychisch geweld in haar leven. De overgrote meerderheid van vrouwen die met geweld te maken krijgt doet hiervan geen aangifte of melding, omdat zij zich schamen of bang zijn niet serieus genomen te worden. Zonta Area is een internationale organisatie met een status in de VN en de Raad van Europa. De organisatie heeft een status in de VN en de Raad van Europa, en zet zich in voor het verbeteren van juridische, professionele, politieke, maatschappelijke en economische status van vrouwen over de hele wereld.

Foto’s: © Bert Roodbeen. Klik HIER of op


 
Koninklijke Onderscheiding voor Ruth Awater
zondag 24 november 2019 21:42

KEKERDOM Op zaterdag 23 november kreeg de heer R.J.B. (Ruth) Awater uit Kekerdom een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal reikte deze onderscheiding uit bij het jubileumconcert van 120 jaar UNA. Ruth is benoemd tot Lid in De Orde van Oranje-Nassau. De heer Awater is sinds 1980 als vrijwilliger actief voor muziekvereniging UNA in Kekerdom. Hij zet zich al vele jaren vrijwillig in voor het onderhouden en draaiende houden van de vereniging. Van 1980 tot 2005 verzorgde hij het busvervoer van en naar concerten en concoursen (personen en instrumenten). Van 1998 tot 2013 is de heer Awater bestuurslid geweest. Verder is de heer Awater al sinds 1998 beheerder van het verenigingsgebouw en verzorgt hij de bardiensten. Naast zijn vrijwilligerswerk bij muziekvereniging UNA, is hij sinds 1981 actief lid van de EHBO-vereniging. Als EHBO-er is hij dag en nacht beschikbaar. Daarnaast is hij bij veel evenementen in Kekerdom en Millingen aan de Rijn als EHBO-er aanwezig en helpt hij bij de collectes. Ook is de heer Awater sinds 1992 koster in de kerk van Kekerdom (en de laatste jaren ook in Millingen aan de Rijn). Zijn taken zijn hier onder andere: het bijwonen missen, huwelijken en uitvaarten, openen van de kerk, assisteren van de priester bij de vieringen, luiden van de kerkklokken en het sneeuwvrij maken van de stoep.

Foto’s: © Peter Hendriks.Klik HIER of op 


 
Aftrap huisje ‘Wijk van de Toekomst’
zaterdag 23 november 2019 08:29

GROESBEEK -Wethouder Nelson Verheul neemt het huisje ‘Wijk van de Toekomst’ in gebruik. Dit doet hij samen met het (lokale) bedrijfsleven, (lokale) woningbouwcorporaties en inwoners. In dit huisje kunnen bezoekers driedimensionaal zien en horen welke kleine, goedkope stappen zij zelf kunnen zetten richting aardgasvrij wonen. Dit wordt verteld door wijkbewoners die al stappen aan het zetten zijn richting aardgasvrij wonen. In de film uiten zij ook hun ideeën en zorgen. Het filmpje wordt in een huisje in de hal van het gemeentehuis vertoond op acht beeldschermen. De combinatie met een 3D vertoning zorgt voor een indrukwekkende beleving. Vanaf maandag 25 november tot en met woensdag 27 november kunnen geïnteresseerden dit huisje bezoeken. Dat kan van 8.30-17.00 uur.

Loket Duurzaam Wonen Plus: Bij dit loket kunnen geïnteresseerden terecht als ze willen verduurzamen, bijvoorbeeld zoals mensen in de film hebben gedaan. Iedere dinsdagmiddag tussen 13.30 en 17.00 uur is dit loket bemand, in de hal van het gemeentehuis in Groesbeek. Dat is direct naast het huisje. Het loket is ook bereikbaar via www.duurzaamwonenplus.nl of 14024.                 Foto’s: © Bert Roodbeen,Klik HIER of op


 

 
KBO Beek “Valpreventie” met de ZZG.
vrijdag 22 november 2019 22:19

BEEK - Donderdagmiddag 21 november werd in de panoramazaal van hotel 't Spijker de laatste KBO Beek themamiddag van dit jaar gehouden, met een overweldigende opkomst, over uw veiligheid in huis en op straat met de ZZG,“valpreventie”. Elk jaar in oktober wordt er landelijk aandacht besteed aan deze preventie. Om ouderen zo comfortabel en zelfstandig mogelijk te laten wonen is het belangrijk aandacht te hebben voor hun woning(inrichting) en gewoontes. Val ongevallen gebeuren vaak in de thuissituatie en kunnen vervelende gevolgen hebben. Door kleine aanpassingen te doen in de woning en aandacht te hebben voor uw conditie en gewoontes kunnen val incidenten voorkomen worden. Henny Gesthuizen, geen ongekende van de KBO Beek, vertelde deze middag wat u  zelf aan uw veiligheid kunt doen  De veiligheid van uw omgeving, het feit dat u medicijnen gebruikt, uw zicht verminderd en het gebruik van hulpmiddelen zijn van invloed op uw vallen. Anouk, geriatrisch specialist en Kathy stonden Henny vakkundig bij op deze bijeenkomst. Onze leden werden ontvangen met een kopje kopje koffie en in de pauze, waarin ook ervaringen werden uitgewisseld, bood de KBO Beek hen ook nog een consumptie aan. Bent u lid van de KBO Beek dan kunt u zich nu opgeven voor het maken van het Kerststukje, bent u nu nog geen lid en wilt u deze altijd zeer gezellige avond ook meemaken, voor 20 euro er kalender jaar bent u bij de seniorenvereniging die haar leden laat genieten, de KBO Beek. Gérard Tesser, voorzitter van de KBO Beek, voor alle info 024 3226377

Foto’s: ©  René Hendriks. Kijk HIER of op


 
Donateursavond Stichting de Thornsche Molen.
Geschreven door red   

PERSINGEN/WERCHERENDonderdag 21 november vond de jaarlijkse donateursavond in het informatie centrum bij  Restaurant de Thornsche Molen plaats. Na het welkom van Stichting voorzitter Henny Driessen die stil stond bij het overlijden eerder jaar van penningmeester Albert de Witt, hij was bijzonder blij met zijn opvolger Maartje de Witt. Waarna de huidige bestuurssamenstelling werd voorgesteld: Die bestaat uit Henny Driessen (voorzitter), Eline Frederiks (secretaris), Maartje de Witt (penmeester), Riek Vierboom ( bestuurslid beheer infocentrum en donateurs administratie), Christel  Vierboom (bestuurslid en beheer infocentrum), Gertrud Kersten (bestuurslid Grensoverschrijdendende projecten) en Wim Jansen (adviseur en relatiebeheer). Inmiddels beschikt de stichting over drie molenaars, die op zondag de molen laten draaien. Zij kregen een dinerbon.Verder bestond het programma uit: – Informatie over de projecten Wandelroute en Kunst. – De financiële stand van zaken en het toekomstbeeld, het belang van donateurs – uitloting obligatie –Een terugblik over de expositie “de Thornsche Molen en Market Garden” Powerpoint en film presentatie over de tweede wereldoorlog met Market Garden en gevolgen in het gebied rondom de Thornsche Molen. Directeur Wiel Lenders was uitgenodigd voor een lezing, hij had een halfuur maar wist zonder probleem door zijn boeiende presentatie over het nieuwe Vrijheidsmuseum waarin nu de geschiedenis van beide zijde van de grens en verder in de wereld een plaats hebben gekregen ruim te verlengen.

Bent u geïnteresseerd in het donateurschap kijk dan op de website van de Thornsche Molen. www.thornschemolen.nl of http://thornschemolen.nl/donateurs-aanmelden Voor vragen ga naar   Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. '; document.write( '' ); document.write( addy_text46402 ); document.write( '<\/a>' ); //--> Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Foto’s: © Bert Roodbeen. Klik HIER of op


 
Fietspad spoorkuil Groesbeek 2 dagen afgesloten
vrijdag 22 november 2019 00:15

GROESBEEK - Fietspad spoorkuil Groesbeek 2 dagen afgesloten Dinsdag 3 en woensdag 4 december 2019 is het fietspad in de spoorkuil in Groesbeek afgesloten tussen het spoorbruggetje en de Biesseltsebaan. Waarom deze werkzaamheden?  Tussen het spoorbruggetje en de Biesseltsebaan wordt de noordelijke helling vrijgemaakt van begroeiing. Met name de Amerikaanse vogelkers en de Amerikaanse eik overwoekeren de helling. Dit is onwenselijk, omdat dit een belangrijk leefgebied is van de....

Lees meer...
 
Uitreiking Kinderlintjes Nijmegen
woensdag 20 november 2019 20:39

NIJMEGEN - Op woensdag 20 november reikte burgemeester Bruls de Nijmeegse Kinderlintjes uit. Dit gebeurde in de raadszaal in het stadhuis. Het is de veertiende keer dat de lintjes uitgereikt worden. Er zijn dit jaar 8 lintjes

Kinderlintjes: Helden zijn er in alle soorten en maten. Volwassenen krijgen een onderscheiding van de koningin of de burgemeester. Maar er zijn ook jonge helden die niet in de schijnwerpers komen te staan, terwijl ze zich wèl op een heel bijzondere manier inzetten voor anderen of voor de stad. Nijmegen is trots op deze kinderen en vindt dan ook dat zij een lintje verdienen. Sinds 2006 verrast de burgemeester daarom jonge helden met een Kinderlintje. De Kinderlintjes zijn bedoeld voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar die zich op eigen initiatief belangeloos inzetten voor Nijmegen of voor Nijmegenaren en een bijzondere prestatie hebben geleverd voor de samenleving of de stad waardoor ze een voorbeeld zijn voor anderen. De Lintjes gingen naar…                                                                                           Foto: Gemeente Nijmegen.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Open huis bij stichting

Zaterdag 1 februari is het weer de1e zaterdag van de maand, en dus "OPEN HUIS" bij stichting 2ehands-zorgmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek-Horst. Tijd van 10.00 t/m 14.00 uur.

Lees meer...
 
Officiële herdenking slachtoffers V1-bominslag Waterkwartier 18 februari 1945

Dinsdag 18 februari a.s. is het 75 jaar geleden dat om 05.28 uur op de hoek Biezenstraat – Waterstraat (waar nu het klooster van de zusters Clarissen is gevestigd) een Duitse V1 bom insloeg. Hierbij kwamen.....

Lees meer...
 
Duurzame Dorpen Tour komt in Ooij

OOIJ -  De Duurzame Dorpen Tour komt op woensdag 19 februari in Dorpshuis de Sprong. Kan Ooij al bijna van het aardgas af? Wat is daar voor nodig en...

Lees meer...
 
De Seniorenvereniging van Beek staat altijd voor u klaar

BEEK - De KBO Beek, de seniorenvereniging van Beek met ruim 400 leden, is altijd in beweging en overal waar het gaat om uw belangen te behartiging op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau, denkt u aan de AOW, uw pensioen, uw...

Lees meer...
 
!!PAS OP!! Als u een ondernemer of een vereniging bent

GROESBEEK - De laatste tijd worden wij geconfronteerd met berichten met berichten dat er fotografen actief zijn, die zeggen namens Omroep Berg en Dal te komen, ze willen foto’s maken voord de tv-krant. Fotografen en cameramensen van Omroep Berg en Dal maken altijd een afspraak met u. Mocht u geconfronteerd worden met iemand die geen afspraak met u heeft, of zich niet kan legitimeren als medewerker als medewerker van Omroep Berg en Dal, laat het ons weten via Facebook of info@omroepbergendal.nl Wij kunnen juridische stappen ondernemen,


 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL