Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Eric Oudendijk nieuwe Koning Schutterij EMM Kekerdom
vrijdag 30 augustus 2019 21:47

KEKERDOM – Zondag 25 augustus werd er ook bij EMM (Eenracht maakt Macht) geschoten voor een nieuwe Koning(in) het was Eric Oudendijk die het 51 schot de vogel naar beneden haalde, samen met Joyce vormt hij het Koningspaar voor het komend jaar. Bij de jeugd  Ralph Loock zoon van de nu oude Koning die de vogel eraf schoot. Ook werden er jubilarissen gehuldigd, dit waren Rob Grotens en Han Haukes voor 25-jarig lidmaatschap. Jan Nielen voor 60-jarig lidmaatschap. Door de Kring Rijk van Nijmegen de Betuwe werden vier leden gehuldigd. Dit waren Jan klomp en  Jan Mulders, zij al 48 jaar vendelier, en ontvingen hiervoor de bronzen draagspeld van de kring. Twee bestuursleden Paul Geurts en Antoon van Haaren ontvingen de zilveren draagmedaille van de kring. De muziek werd verzorgd door  Fanfare UNA.  Foto: © Peter Hendriks.


 

 
Grafschennis op Kerkhof in Ooij
woensdag 28 augustus 2019 20:08

OOIJ – Op het kerkhof naast de St. Hubertuskerk zijn enkele graven vernield van één graf werd een kruis afgeslagen, bij een ander werd de steenplaat gelicht waardoor deze gebroken is. De grafschennis werd zondagmorgen j.l. ontdekt. Heeft u iets gezien of gehoord neem dan contact op met de politie op nr 0900-8844.  Foto’s: © Bert Roodbeen.


 

 
Schutterij Eendracht Ooij heeft weer een koningin
maandag 26 augustus 2019 20:44

OOIJ – Nadat schutterij Eendracht het een jaar zonder koning(in) paar heeft moeten doen, daar er vorig jaar geen kandidaten waren voor het koningsschot op de vogel. Werd zondag 25 augustus onder tropische temperaturen achter dorpshuis “De Sprong” weer het jaarlijkse Koningschieten gehouden. Ditmaal waren er gelukkig drie kandidaten die voor het koningsschot gingen. Burgemeester Mark Slinkman loste het  eerste schot, gevolgd door pastoor Henk Janssen en Ereleden, voor dat Koningsschot kon beginnen hadden enkele schutters de vogel al vleugel lam geschoten. De kandidaten Emiel Verstege, Renata de Vos en Christine Peters vd Brink konden hierna aantreden onder de schietmast voor het Koningsschot. Het was uiteindelijk Renata de Vos die met het 59e schot de vogel naar beneden haalde, zij zal met haar partner Emiel kermiszondag op 8 september geïnstalleerd worden als het nieuwe Koningspaar voor het  komend jaar. Jeugdkoning werd Rens Daamen, die hiermee Sil Verriet opvolgt. De vendeliers van de schutterij brachten als officiële afsluiting  een vendelhulde.  Voorafgaand aan het koningschieten werd door de drumfanfare van de schutterij en door muziekvereniging de Ooijse Toekomst een rondgang gemaakt door het dorp, ook de Duitse gasten van  ASG Nutterden liepen met hun koningspaar en schutters mee met de rondgang. De Eendracht heeft al jaren een vriendschapsband  met de Duitse schuttervan ASG Nuterden. De prijzen van het vogelschieten gingen naar: Kop: Fred Schel, R vleugel: Geert Verriet, L vleugel: Marga Reijnen, Staart: Appie Peters. Bij de jeugd was dit: R vleugel: Thomas Arnts. L vleugel: Rens Daamen. Staart: Thomas Arnts. De Jan Reijnen bokaal van het Lepel schieten ging naar Marco Groothuizen

Foto’s: © Bert Roodbeen. of op   


 
DiGiD cursus KBO Beek en de Bibliotheek Beek Ubbergen
maandag 26 augustus 2019 17:46

BEEK – De cursus DiGiD die de KBO Beek in samenwerking met de bibliotheek gaat geven, start door de verhuizing van de bibliotheek in het Kulturhus van Beek, waarvan de officiële opening 25 september is, niet voor oktober.  Ben u geïnteresseerd, opgeven is nog mogelijk. De cursus is ook toegankelijk voor niet leden van de Bieb of van de KBO Beek. Maar natuurlijk stelt de KBO Beek uw lidmaatschap zeer op prijs en de KBO Beek doet meer veel meer voor haar leden. Voor 20 euro per kalender jaar bent u al lid van de seniorenvereniging van Beek. Gérard Tesser, voorzitter van de KBO Beek. Tel. 024 3226377


 
Schuttersmis Schutterij Eendracht Ooij en huldiging trouwe leden
maandag 26 augustus 2019 07:49

OOIJ-  Zondag middag 25 augustus werd achter dorpshuis “De Sprong” de jaarlijkse openlucht schuttersmis van schutterij Eendracht gehouden, deze  werd voor gegaan door pastoor Henk Janssen muzikale medewerking van  van  Encore en Henk Hubbers achter het orgel. Na de mis was er voor de leden binnen een koffietafel  waar na de lunch twee trouwe leden werden gehuldigd  Dit was an Reijnen voor zijn 70 jaar lidmaatschap, hij kreeg hiervoor een oorkonde en een bos bloemen voor zijn vriendin Mientje. Jan werd in1949 lid en vendelier, en in1966 toegetreden tot het bestuur, waarvan 1970 tot 1977 als secretaris en van 1977 tot 1990 als voorzitter, hij kreeg hiervoor de zilveren Federatie speld en Ere-voorzitter. In 2001 kreeg Jan een Koninklijke onderscheiding.

Annie Houterman werd gehuldigd voor 40 jaar lidmaatschap. Zij is al 30 jaar penningmeester van de dames schietgroep, waarvoor op 26 augustus 2007 zij een zilveren federatie medaille kreeg. Haar zus Maria nam de bos bloemen in ontvangst.

Foto’s: © Bert Roodbeen.  schuttersmis  huldinging. of op


 
KBO Beek Koersbalmiddag
zondag 25 augustus 2019 22:51

BEEK - De woensdagmiddag is voor de KBO Beek de koersbalmiddag. Marti en Herman hebben dan voor u om 14.00 uur de mat al uitgerold en gladgestreken in de zaal van `t Höfke zodat het spel wanneer iedereen aanwezig is een aanvang kan nemen. Er wordt, in een competitie, tegen elkaar gestreden, natuurlijk is er tussendoor ook tijd voor een praatje en een kopje koffie of thee. Koersbal is een sport die door iedereen jong, oud, valide, minder valide gespeeld kan worden. Het koersballen, bij de KBO Beek is een gratis activiteit, dus wat let u om te komen kijken of nog beter direct een ronde mee spelen. U wordt verwacht!

Wilt u lid worden van de seniorenvereniging die dit voor u organiseert, de KBO Beek, graag natuurlijk, iedereen is van harte welkom, ook uw steun kunnen wij goed gebruiken, voor 20 euro per kalender jaar bent u er bij. En de KBO Beek doet nog veel meer voor haar leden, overtuig u zelf.                                       Voor alle info, Gérard Tesser, voorzitter KBO Beek,024 3226377.  Foto; © René Hendriks.


 
Millings Jaarboek ‘Millingen aan de Hijskraan’ weer verkrijgbaar
zaterdag 24 augustus 2019 18:24

 

MILLINGEN a/d RIJN - De herdruk van 'Millingen aan de Rijn' is geleverd en vanaf  NU is het boek weer verkrijgbaar bij de Primera in Millingen aan de Rijn. Reserveren is NIET meer mogelijk.


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

De Koffie Met 23 oktober in dorpshuis De Sprong in Ooij gaat niet door

Ooij Degene die met ons de middag zou verzorgen is uitgevallen.

Lees meer...
 
Erik de Zwart opent open dag Vereniging Spoogroep Zwitserland

 
Filmvoorstelling in De Mallemolen over Papoea Nieuw-Guinea en Kalimantan

Zondag 20 oktober twee films vertoond door J. Driessen ....

Lees meer...
 
Mantelzorgers verdienen een compliment! Aanvragen Mantelzorgcompliment 2019

Gemeente Berg en Dal - De gemeente Berg en Dal telt veel mantelzorgers. Ze zorgen bijvoorbeeld voor een ziek familielid, iemand met dementie, een zieke vriend of een kind met een beperking. Dat doen ze onbetaald, soms dagelijks. De gemeente steekt hen graag een hart onder de riem met het mantelzorgcompliment.

Lees meer...
 
Gezellige muziekavond met Zanggroep De Kèls

Groesbeek - De eerste “Kèlsavond” was in 2012 en die was ter gelegenheid van hun eerste lustrum. Op zaterdagavond 2 november aanstaande presenteren De Kèls inmiddels hun achtste Kèlsdag. Ook

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL