Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Verbouwde gasthuis St. Jan de Deo 2 maal heropend
woensdag 12 december 2018 23:22

MILLINGEN a/d RIJN Dinsdag 11 december werd het verbouwde gasthuis St. Jan Deo twee maal heropend. In de ochtend werd voor de bewoners het gasthuis officieel heropend door mevrouw Schmitjes In de middag vond officieel de heropening door burgemeester Slinkman en bewoners mevrouw Grijseels en de heer Philipsen plaats, zij doorbraken samen een muur van tempex. Hiermee werd een grote verbouwing en modernisering beëindigd. Deze verbouwing leverde 16 nieuwe zelfstandige woningen op, waarvan de bewoners zorg vanuit het Gasthuis krijgen. Namens de investeerder Estea bood de heer Deus Oskamp gift voucher aan voor een ‘beleef-tv’, de heer Jan Scholten van de cliëntenraad bood namens Stichting Vrienden van het Gasthuis een cheque van € 3000,==  aan voor aanschaf materialen.. Foto’s ochtend. © Peter Hendriks. Foto’s middag. © Bert Roodbeen.. of op


 
Schrijfactie van Amnesty International in gemeentehuis.
maandag 10 december 2018 23:15

GROESBEEK -  Maandagmiddag 10 december was het de Dag van de Rechten van de Mens ieder jaar organiseert Amnesty International een Schrijfmarathon. In onze gemeente was dat o.a. in de raadzaal van het gemeentehuis waar een schrijfmiddag werd gehouden, naast wethouder Annelies Visser en raadslid Mechteld ten Doeschate zaten er ook medewerkers van de gemeente en enkele burgers aan de schrijftafel.

Allemaal schreven zij kaarten en/of  brieven voor mensen die vanwege geloof, het hebben van een mening of anders zijn worden gediscrimineerd, vastgezet en gemarteld.

Foto’s: © Bert Roodbeen of op


 
Burgemeester Slinkman te gast in programma Focus Politiek van Omroep Berg en Dal
maandag 10 december 2018 21:22

GROESBEEK - Burgemeester Slinkman is op donderdag 20 december te gast in een speciale eindejaarsuitzending van het radioprogramma Focus Politiek bij Omroep Berg en Dal. Het programma wordt van 20.00 tot 21.00 uur rechtstreeks  uitgezonden vanuit de studio in Groesbeek en op 27 december herhaald.

Presentator Gerard Polman zal samen met Slinkman onder meer terugkijken op de afgelopen drieënhalf jaar, waarin hij burgemeester is van de gemeente Berg en Dal. Vóór die periode, was hij zeven jaar eerste burger van de gemeente Rijnwaarden, dat later bij een herindeling is opgegaan in Zevenaar. Met 35 jaar was hij toen een van de jongste burgemeesters van Nederland.

Heeft Slinkman in de afgelopen tien jaar het ambt zien veranderen? Wat ziet hij als zijn voornaamste taken als burgemeester en/of burgervader? Hoe beziet hij de veiligheid van de inwoners: overlast, criminaliteit, vuurwerkvrije zones?

In het interview met de burgemeester wil de redactie van Focus Politiek de luisteraars ook met diens andere onverwachte aspecten laten kennismaken. Zo heeft hij enkele jaren geleden een boek geschreven over een Joods ondernemersgezin tijdens de Tweede Wereldoorlog. En kan hij wellicht al iets vertellen over plannen voor de herdenkingen die in 2019 plaatsvinden ter gelegenheid van 75 Jaar Vrijheid.

Ook op de vraag wat voor bijzonder vrijwilligerswerk hij al jarenlang vervult kan burgemeester Slinkman op donderdag 20 december tussen 20.00 en 21.00 uur antwoord geven


 
Grootste Kerststal van Europa geopend
zondag 09 december 2018 08:06

HEILIG LANDSTICHTING Dertien dagen van negen uur hadden Fred van der Zand en Roel den Durk nodig om de grootste kerststal van Europa (100m2) met ruim 1800 in museumpark Heilig Landstichting - Orientalis te bouwen. Zaterdagmiddag 8 december vond de officiële opening plaats door het bij plaatsen van een Duits beeldje door burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal en een Nederlands beeldje door de loco burgemeester Ulli Heiden van Kranenburg Duitsland. Het koor Engelse uit Overasselt  zong toepasselijke kerstliederen.

Dit unieke diorama is voor het laatst te zien tijdens het Feest van Licht (21 december t/m 6 januari) en in de weekenden van 8/9 en 15/16 december.

Foto’s: © Bert Roodbeen. of op


 
Carnavalsverenigingen Groesbeek tekenen nieuw huurcontract
zaterdag 08 december 2018 23:13

GROESBEEK - De 23 Groesbeekse carnavalsverenigingen kunnen ook de komende 10 jaar gebruik maken van de nissenhutten/romneyloodsen in Groesbeek. Henk Lennsen (voorzitter stg. Carnavals Bouwlocatie (CBL) en wethouder Nelson Verheul tekenden het nieuwe huurcontract. Prins Ummenie d’n 59ste Lars ‘Nase’ Derks en verschillende carnavalisten hielden toezicht.

Foto’s © Bert Roodbeen.      of op

 


 
Eerste prijs Leerlingen basisschool Op de Heuvel in de First Lego League wedstrijd,
vrijdag 07 december 2018 23:35

GROESBEEK - Op zaterdag 24 november hebben leerlingen van basisschool

Op de Heuvel uit Groesbeek meegedaan aan de First Lego League (FLL), een wereldwijd programma voor basis- en voortgezet onderwijs. De FLL heeft als doel leerlingen doormiddel van opdrachten uit te dagen in creatief denken, problemen oplossen en samenwerken. Tijdens de wedstrijd op 24 november bij de HAN in Nijmegen mochten 35 teams uit de regio zich presenteren in een competitie op vier verschillende onderdelen, het ontwerp van een Lego robot, het oplossen van uitdagingen met de robot, een project over het thema en de ‘Core Values’ ofwel de Kernwaarden.

Koen, leerling Op de Heuvel: “We hadden al maanden geoefend, maar waren wel zenuwachtig voor de wedstrijd. Zonder eerst nog te oefenen moesten we de eerst opdracht doen, dat was best spannend.” Een belangrijk onderdeel van de FLL is het presenteren van de verschillende onderdelen aan een jury. Hiervoor konden de teams zich vooraf voorbereiden.

Wessel, leerling Op de Heuvel: “Bij de eerste presentatie kregen we vragen over het ontwerp van de robot. Ook hebben twee andere leerling een presentatie gegeven over de manier van samenwerken en de opbouw van ons project.”

Na een lange dag kwam uiteindelijk de prijsuitreiking, een spannend moment. Er waren prijzen in verschillende categorieën te winnen en uiteindelijk ging team Op de Heuvel er met de prijs voor de ‘Core Values’ vandoor. Hiermee hebben de leerlingen en hun coach Mitch laten zien goed te hebben samengewerkt en samen de problemen te hebben opgelost.

Mitch, coach en leerkracht: “Natuurlijk ben ik ontzettend blij met de prijs voor het team, maar ook zeker trots op de inzet en de ontwikkeling van de leerlingen de laatste maanden. Ze zijn een echt team geworden.” . Foto; Basisschool Op de Heuvel .


 
Vierde editie In en uitloop concert Kerst Sfeer en Meer
vrijdag 07 december 2018 23:21


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

KBO BEEK OOK IN 2019 ALTIJD VOOR U AANWEZIG

De KBO Beek, de seniorenvereniging van Beek is er ook in 2019 voor u als het gaat uw belangen te behartiging op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau, denkt u aan de AOW, uw pensioen, uw veiligheid, uw welzijn en uw woongenot. De KBO Beek is een zeer actieve zelfstandige afdeling van de landelijke KBO-PCOB deze heeft voor u ook een eigen klantenservice en juristentelefoon.

Lees meer...
 
Maatregel en plan voor De Linde

GROESBEEK -  De gemeente Berg en Dal gaat de vergunning van uitgaansgelegenheid De Linde in Groesbeek 2 weken intrekken...

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Andere ophaaldagen afval vanaf zaterdag 2 februari 2019

GEMEENTE BERG en DAL - Vanaf zaterdag 2 februari 2019 zijn veel ophaaldagen van afval anders dan u gewend bent. De tijd blijft hetzelfde. Zet uw afval op de ophaaldag voor 7.30 uur aan de straat.

Weten wanneer wij uw afval ophalen? Kijk voor ...

Lees meer...