Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen gemeente Berg en Dal
zaterdag 04 juli 2020 08:11

GROESBEEK - Door de maatregelen tegen het Coronavirus kon de lintjesregen op 24 april de vrijdag voor Koningsdag niet doorgaan en zijn de gedecoreerden van Berg en Dal die dag gebeld door burgemeester Mark Slinkman met de heugelijke mededeling dat het Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft behaagd hen Koninklijk te Onderscheiden en dat ze benoemd zijn tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.Tijdens een feestelijke bijeenkomst waren zij vrijdag 3 juli  uitgenodigd in de buitentuin van Hotel restaurant  “de Wollfsberg” om de Koninklijk te Onderscheiden in ontvangst te nemen, zes van de zeven hadden hier met famlilie gehoor aangegeven. Burgemeester Mark Slinman sprak allen gedecoreerden toe waarom het de Koning had behaagd hen deze  onderscheiding te verlenen. De bijeenkomst was gesplitst in twee gedeelte. In de eerste waren dit: Mevrouw A.D. (Anke) de Coole-Feenstra. De heer N.A.I. (Nico) Berenbroek en mevrouw W.A.M. (Ineke) Huilmand-Jansen

Ín de tweede waren dit: De heer H.W. (Henk) Derksen uit Berg en Dal. De heer L.H.F.M. (Bart) Lelie uit Millingen aan de Rijn en Pater W.A. (Willem) Spann uit Tilburg oorspronkelijk Millingen aan de Rijn.

De heer Wil Oteman uit Tegelen de 7e gedecoreerde kon wegens ziekte niet aanwezig  zijn, hij had zijn onderscheiding al eerder in ontvangst genomen. Foto’s: © Bert Roodbeen, Kijk HIER of op FB.

Kijk HIER voor de motivaties


 
KBO Beek Unlocked Meeting in hotel `t Spijker Beek
vrijdag 03 juli 2020 21:24

BEEK Donderdagmiddag 2 juli ging de KBO Beek in hotel `t Spijker verder na drie en halve maand alleen maar nieuws gebracht te hebben met een bijzonder gezellig samenzijn. Velen waren weer in goed gezondheid en conditie aanwezig. Onder het genot van een kopje koffie met een gebakje, luisterde men naar een kort welkomstwoordje, voorlopig nog voorzichtig zijn, niet alles kan weer opgepakt worden maar wat kan, daar hebben wij ons al voor u ingezet en gaat weer gebeuren, zij het op aangepaste wijze

De sociale contacten waren direct al weer op het niveau van voor de crisis, iedereen was weer blij om elkaar te kunnen ontmoeten, een echte club middag.  Nadat men geproost had en de consumptie genuttigd kwam er, voor eenieder veel te snel, een einde aan een bijzonder fijne middag en een herbegin van het KBO Beek seizoen. Ook ons voorstel om naar het Openluchtmuseum te gaan werd met open armen ontvangen

Denkt u aan uw mondkapje!!! Bij de fietsclub van de maandag kan door de verruiming weer worden aangesloten, maar afstand houden blijft geboden. Lid worden van deze fantastische seniorenvereniging, de KBO Beek, voor 20 euro bent u een heel kalender jaar lang lid en had u bovenstaande middag ook mee kunnen maken. Gérard Tesser, voorzitter KBO Beek, info 024 3226377.                                   Foto’s: ©  René Hendriks. Kijk HIER of op FB


 


 
Opening 'Op weg naar het Paradijs' in Museumpark Orientalis. Grote maquette toont voor het eerst de paradijsrivier
vrijdag 03 juli 2020 07:17

HEILIG  LANDSTICHTING - Met het doorknippen van een lint opende Wethouder Annelies Visser van de gemeente Berg en Dal donderdag 2 juli officieel de expositie ‘Op weg naar het paradijs’, die tot 25 oktober te zien is in Museumpark Orientalis. Eén van de blikvangers is de grote maquette van de paradijsrivier die dankzij nieuwe wetenschappelijke inzichten voor het eerst is gereconstrueerd.

De vrouwelijke farao Hatsjepsoet ging zoals velen op weg naar het paradijs, begeleid door ‘oorsprongs- verhalen van voorouders’. In de zomer van 2018 is ontdekt dat haar expeditie Oost-Afrika bezocht, volgens DNA-onderzoek en skeletvondsten inderdaad de bakermat van de mensheid. Dat bracht Tom Buijtendorp, auteur van het boek ‘Het ware paradijs’, op het idee dat het paradijsverhaal uit Genesis ook een kern van waarheid kan bevatten. Dit revolutionaire inzicht is met zijn hulp aan de hand van maquettes, replica’s, 1 op 1 reconstructies en eeuwenoude voorwerpen voor het eerst in beeld gebracht. Een replica van....

Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.

Lees meer...
 
Wethouder hangt symbolisch laatste hanging basket op.
donderdag 02 juli 2020 20:07

MILLINGEN a/d RIJN – Bij de onthulling van het bloemenplan heeft wethouder Irma van de Scheur van de gemeente Berg en Dal samen met Roland Gesthuizen, voorzitter BIZ Millingen Centrum, symbolisch de laatste hanging basket op gehangen. Dit gebeurde naast het Podium bij het Kulturhus Hierbij waren de Millingse Ondernemers Vereniging, de Stichting Toerisme en Recreatie Berg en Dal en Gasthuis Sint Jan de Deo aanwezig. Na afloop bedankte de wethouder de medewerkers natuurlijk met een bloementje.

Het centrumgebied van Millingen aan de Rijn is opgefleurd met diverse bloembakken en hanging baskets.

Achtergrond van het bloemenplan: Centrumondernemers, de Millingse Ondernemers Vereniging, de Stichting Toerisme en Recreatie Berg en Dal en de gemeente Berg en Dal willen het centrum van Millingen aan de Rijn aantrekkelijker maken. Daarom is per 1 januari 2020 een BIZ Millingen-BedrijvenInvesteringsZone-(Centrum) opgezet. Hierdoor is er vanuit de ondernemers budget ontstaan om het centrum aantrekkelijker te maken. De eerst activiteit van BIZ Millingen Centrum is dit bloemenplan. Samen met de gemeente is geïnvesteerd in de aanschaf van maar liefst 85 hanging baskets, 11 bloembakken en 7 bloemfonteinen. Met al deze bloemen krijgt het centrum een enorme impuls. Ook heeft BIZ Millingen Centrum hanging baskets gehangen langs de wegen naar de dijk. Dit om fietsers en wandelaars te verleiden naar het centrum te komen. Verder is het bloemenplan uitgerold rondom Gasthuis Sint Jan de Deo dat tegen het centrum aanligt. Gasthuis Sint Jan de Deo ondersteunt het initiatief om het centrum aantrekkelijk te maken van harte en heeft deze bloemen ook zelf mogelijk gemaakt. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB


 

 
Stef van de Poll marktmeester af
dinsdag 30 juni 2020 21:09

GROESBEEK Na 31 jaar is Stef van de Poll marktmeester af van de markt in Groesbeek  en van Millingen aan de Rijn, waar hij vanaf 2010 ook marktmeester van was, hij gaat met pensioen.

Dinsdagmorgen 30 juni was zijn laatste werkdag als marktmeester en werd hij bedankt en in het zonnetje gezet, door zowel wethouder Irma van de Scheur namens de gemeente, zij sprak in haar toespraak  “Je hebt meesters voor de klas, meesters in de rechten, maar wij hebben onze eigen meester van de markt". Namens de marktlieden door Henk  Achterhuis landelijk voorzitter CVAH -Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel- met een medaille oorkonde  en bloemen. De nieuwe marktmeester Sandra Bakker kreeg van Stef alvast de sleutel van de stroomkasten in ontvangst. Eind dit jaar stopt hij ook als bode en gaat hij helemaal met pensioen.

Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
KBO Ooij lid Mevrouw Tonny Reijnen- van Wijck 90 jaar.
maandag 29 juni 2020 20:10

OOIJ - Zondag 28 juni werd KBO Ooij lid mevrouw Tonny Reijnen-van Wijck 90 jaar. Een delegatie van
het bestuur mocht haar, ondanks de moeilijke periode waar we nog steeds niet helemaal van verlost zijn, bij haar op bezoek komen om  haar te feliciteren met deze mijlpaal.
Ter gelegenheid hiervan benoemde vicevoorzitter Arnold Wulterkens haar tot ERELID van KBO Ooij en overhandigde hij haar de daarbij horende oorkonde. Uit handen van bestuurslid Mientje Huisman kreeg zij een prachtige bos bloemen. Het feest werd thuis met kinderen en kleinkinderen over de dag verdeeld gevierd. De kleinkinderen hadden in de loop van de middag een verrassing voor Oma. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Maatregelen aanpak wateroverlast buurtmarkt Breedeweg gereed
woensdag 24 juni 2020 06:40

GROESBEEK / BREDEWEG - Op dinsdag 23 juni hebben wethouder Sylvia Fleuren en Heemraad / Loco-dijkgraaf Mathieu Gremmen  van Waterschap Rivierenland symbolisch de nieuwe regenwaterafvoer bij de buurtmarkt “Breeweg “ in gebruik genomen. Ze deden dit samen met 3 medewerkers van de buurtmarkt, met Richrard en Dennis aan de slang en Philip aan de kraan van de watertank van fa Hubers. waaruit 5000 liter regenwater via het nieuwe rooster werd afgevoerd.

Door de nieuwe afvoer vermindert de overlast van water bij hevige regen.

Verschillende maatregelen: Bij de buurtmarkt zijn verschillende maatregelen genomen om wateroverlast te verminderen. Zo is er een afvoerbuis met roosters geplaatst aan het einde van de parkeerplaats. Ook is de ingang van de parkeerplaats verlaagd. Het overtollige regenwater dat van de weg komt, kan hierdoor makkelijker via de parkeerplaats wegstromen naar de roosters. Via de roosters stroomt het vervolgens in de achterliggende sloot. Hierdoor wordt het riool ontlast.

Op 23 juni waren de werkzaamheden klaar. In het najaar gaat de gemeente het gebied rondom de buurtsuper groener aankleden. Er worden dan struikjes en wat bomen geplant.

Het werk bij de buurtsuper doen de gemeente en Waterschap Rivierenland samen met de eigenaar van het pand en met Pluryn.

Verminderen wateroverlast en verdroging in Breedeweg.

De gemeente Berg en Dal en Waterschap Rivierenland werken samen met inwoners aan het verminderen van wateroverlast en verdroging in Breedeweg. Een onderdeel hiervan is het aanpassen van de omgeving van de buurtmarkt. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB. Video HIER


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Corona

 

 
KBO BEEK ACTIEF

BEEK - De seniorenvereniging van Beek, de KBO Beek met ruim 400 leden, is altijd in beweging en overal waar het gaat om uw belangen te behartiging op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau, denkt u aan de AOW, uw pensioen, uw welzijn, uw woongenot, inkomen en koopkracht en alles wat u verder helpt om zelfstandig fijn te kunnen leven. Uw gegevens worden beschermd volgens de AVG regels, de privacywetgeving. De KBO Beek is een zeer actieve zelfstandige afdeling, lid van de KBO Gelderland en de landelijk Unie KBO, deze heeft voor u een service en juristentelefoon.

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Omroep Berg en Dal

LIVE