Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Heropening struintuin Beek
woensdag 12 april 2023 23:30

BEEK – Maandag 10 april 2de paasdag heeft wethouder Ria Barber van de gemeente Berg en Dal samen met enthousiaste kinderen de vernieuwde Struintuin heropend. Waarna zij de door de aanwezige paashaas verstopte eieren gingen zoeken. Voor alle kinderen had hij een grote chocolade paashaas uitgedeeld. Na overleg met buurtbewoners werd de Stuintuin vernieuwd, oude boomstammen werden vervangen door speeltoestellen in hout, zodat het in de omgeving van de Stuintuin past. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER


 
Dorpen en de omgeving leefbaar houden.
woensdag 12 april 2023 18:18

GROESBEEK - Ruim 30 inwoners en ondernemers uit de gemeente Heumen en Berg en Dal vertelden dinsdag 11 april in het Vrijheidsmuseum welke ideeën zij hebben om hun dorp en omgeving leefbaar te houden. Met de informatie uit de bijeenkomst gaan de gemeenten een Europese subsidie aanvragen. De zogenaamde LEADER subsidie. Samen met de gemeenten Beuningen, Druten, West Maas en Waal en Wijchen. Als we de subsidie krijgen kunnen we initiatieven en projecten van inwoners en ondernemers financieel ondersteunen. Wil je meer weten over de LEADER subsidie? Neem dan contact op met Jolanda Kemna. Zij is de regiocoördinator LEADER Rijk van Nijmegen Maas en Waal. Je bereikt haar via 06 1344 3166 of via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER.


 
Toosten op Romeins masker Het gezicht van Nijmegen
maandag 10 april 2023 14:19

NIJMEGEN – Op 8 april 2020 werd het Romeinse masker ‘Het gezicht van Nijmegen’ op zijn tijdelijke plek op het eiland Veur-Lent geplaatst, op 9 april werd door de maker van het masker kunstenaar Andreas Hetfeld en tientallen sympathisanten een toost uitgebracht, omdat het beeld definitief op deze plek mag blijven staan nu nieuwbouw is afgeblazen. Uit Nijmeegse bevolking waren veel protesten gekomen om het beeld te verplaatsen. Raadslid Rosalie Thomassen van de stadspartij Nijmegen diende een motie in, die door de  hele gemeenteraad werd gesteund. Foto’s: © Bert Roodbeen. kijk HIER. Kijk hier repo: Gelderlander.


 
Goeie ouwe tijd even terug in Leuth
zondag 09 april 2023 22:48

LEUTH Zaterdagmiddag 8 april was er een optreden van de Groesbeekse zanger van Alfred Arts, zangeres Margriet Verhagen en zanger entertainer Tom Meuwese in de Vriendenkring. Het initiatief voor deze middag was genomen door de artiesten om een gezellige middag te presenteren met 50 jaar regionale hits. Er waren liefhebbers uit de hele regio aanwezig. Mogelijk komt er een vervolg op deze gezellige ‘’Goeie ouwe tijd’’ middag. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER


 
Tentoonstelling Kalorama 100 jaar jong geopend.
zaterdag 08 april 2023 22:21

BEEK – Op vrijdag 7 april werd met een korte toespraak van samensteller Frans van de Vorst de tentoonstelling Kalorama 100 jaar jong feestelijk geopend. De openingshandeling mocht de 70 jarige Jos Weijs verrichten door een foto te onthullen uit eind jaren 60/begin jaren 70 waar hij zelf nog op staat en bij hangen in een gang in het gebouw. Jos woont al meer dan 40 jaar in het Kalorama Centrum voor doofblinden. Hij kent Kalorama als geen ander!

Hierna werd een korte film vertoond met heel veel historische Kalorama wandeltocht beelden. De tentoonstelling ‘’Kalorama 100 jaar jong’’ is te zien van 7 april tot 27 mei 2023 bij Kalorama aan de Nieuwe Holleweg 12 in Beek. Bezoekers zijn vanaf 8 april dagelijks welkom tussen 10.00 en 19.00 uur. De toegang is gratis. De getoonde foto’s en voorwerpen nemen de bezoeker mee naar de zorg en het wonen bij Kalorama toen, nu én in de toekomst. De tentoonstelling vertelt het verhaal van álle vijf de locaties van Kalorama.

100 jaar jong: De titel van de tentoonstelling is Kalorama 100 jaar jong. Want zo voelen zij het. Kalorama bestaat dan weliswaar een eeuw en kent een lange geschiedenis die in de tentoonstelling aan bod komt. Maar leggen ook graag de nadruk op 100 jaar jong. Kalorama is volop aan het ontwikkelen en vernieuwen. Sterker nog door onze nieuwbouw en verbouwingen zijn we meer dan ooit klaar voor de toekomst!

Interessante verzameling: De tentoonstelling is samengesteld door Frank van de Vorst. Frank: “Ik werk al 39 jaar bij Kalorama en ken vele ins en outs. Tijdens de voorbereidingen ben ik bijzonder veel mooie dingen tegengekomen. Zoals authentieke glas- in-lood ramen, een vergulde monstrans van de Broeders van Johannes de Deo, foto’s uit de oorlogsperiode en allerlei attributen uit de zorg. En ik heb verrassend leuke anekdotes gehoord van onder meer de zoon van dokter Van Hasselt die in de beginjaren als arts bij Kalorama werkte. De tentoonstelling is een interessante verzameling geworden voor iedereen die geïnteresseerd is in de zorg en in Kalorama in het bijzonder.” Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER


 
Paasviering KBO Beek 2023 in hotel ’t Spijker.
vrijdag 07 april 2023 22:25

BEEK - Woensdag 5 april was in hotel ‘t Spijker de Paasviering van de KBO Beek. Voorzitter Gérard Tesser heet iedereen welkom en nodigt de aanwezige leden uit voor de Paasviering. Deze werd voorgegaan werd door Pastoor Bomer en geassisteerd door Paul Spijkerman.  Na de viering werden onder het genot van een drankje, loten verkocht voor de loterij. Coby van der Pluijm heeft hiervoor de winkeliers van Beek benaderd, die hieraan spontaan hebben meegewerkt. Daarvoor onze hartelijke dank. Voor de verloting plaats kon vinden, kregen de aanwezige leden een heerlijk buffet aangeboden.

Helaas heeft deze Paasviering ook een bittere nasmaak. Gérard Tesser mist de afstap in de zaal en moet na onderzoek van de dokter, onder vervelende omstandigheden, met een ambulance naar het Radboud ziekenhuis gebracht worden. Wij wensen hem een snel herstel toe. Ondanks het vervelende ongeval, waren de leden toch heel tevreden na afloop. Ik wil hierbij Coby, Ria, Ineke bedanken voor het goede verloop van deze toch wel mooie Paasviering. Gerard van der Pluijm. Foto’s: ©  René Hendriks. Kijk HIER.


 
Inloopbijeenkomst over plan voor herinrichting Ooijse Graaf
woensdag 05 april 2023 22:10

ERLECOM - Op donderdag 20 april organiseren ARK Rewilding en gebiedsontwikkelaar K3 een nieuwe inloopbijeenkomst over het plan voor de herinrichting van de Ooijse Graaf. ARK en K3 hebben de wens om het gebied te herinrichten om verdroging van het gebied tegen te gaan en de Ooijse Graaf ook beter beleefbaar te maken. De inloopbijeenkomst is op boerderij Eindschenhof aan de Erlecomseweg 80 in Erlecom. Tijdens de inloopbijeenkomst kunt u het bestemmingsplan inzien, vragen stellen en informeren ARK en K3 u graag over het proces zoals dat er vanaf nu uit gaat zien. Vanaf 17.00 uur zijn er ook medewerkers van de gemeente aanwezig. Aanmelden voor de bijeenkomst is niet nodig.

Vergunningentraject: Al enkele jaren zijn ARK en K3 bezig om een plan te maken voor de uitbreiding van het bestaande natuurgebied de Ooijse Graaf. Na een uitgebreid en zorgvuldig onderzoeks- en planvormingstraject zijn ARK en K3 nu bij het vergunningentraject aangekomen.

Bestemmingsplan ter inzage: Ook ligt de komende weken het gewijzigde bestemmingsplan ter inzage bij de gemeente Berg en Dal. Voor het maken van het plan moet het bestemmingsplan aangepast worden. Inmiddels heeft de gemeente Berg en Dal het bestemmingsplan gereed en is deze door het college van burgemeester en wethouders aangenomen. Het bestemmingsplan ligt vanaf 4 april gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Vervolgens besluit de gemeenteraad over het bestemmingsplan.

Over het plan voor de Ooijse Graaf: De Ooijse Graaf is een gebied dat steeds droger wordt. Daarvan hebben planten en dieren steeds meer last. De wens van ARK en K3 is om een groot oppervlak aan moerasnatuur te ontwikkelen, meer water vast te houden en de Ooijse Graaf bovendien beter beleefbaar te maken door het realiseren van wandelroutes. Het uiteindelijke doel is om een gebied te realiseren waarin natuur, wandelen, klimaatadaptatie en landbouw hand in hand gaan. De tijdelijke winning van zand is de drager van deze ontwikkeling van de Ooijse Graaf.
Op www.k3.nl/ooijsegraaf is meer informatie te vinden over het plan voor de Ooijse Graaf. Ook is daar het bestemmingsplan te vinden dat de komende weken ter inzage ligt.
Foto: K3.


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Pizza-avond voor jongeren in onze gemeente

BEEK - Op 27 september 2023 organiseert de gemeenteraad van Berg en Dal in het Kulturhus in Beek een pizza-avond voor jongeren tussen de 13 en 23 jaar. De avond begint om 18:00 en duurt tot 20:00 uur. Enquête In het voorjaar is een enquête gehouden onder de jongeren uit onze gemeente. Hierop zijn meer dan 80 reacties binnen gekomen. De gemeenteraad is blij met deze betrokkenheid. De resultaten van deze enquête worden gebruikt om met de jongeren in gesprek te gaan. Het gesprek… en natuurlijk pizza! Welke speel- of hangplekken kunnen wel een opknapbeurt gebruiken? Welke sportactiviteiten ontbreken er nog in onze gemeente? Heb je ergens anders behoefte aan? En wat kan de gemeente(raad) hierin betekenen? Hierover gaan we met groepjes in gesprek. Dit alles onder het genot van een heerlijke (gratis) pizza. Vervoer De avond wordt gehouden in het Kulturhus in Beek, omdat dit de meest centrale ligging is in onze gemeente. Wie er graag bij wil zijn, maar geen vervoer heeft, kan contact opnemen met Remco Wildeman (raadsadviseur) via r.wildeman@bergendal.nl. Dan kijken wij hoe wij kunnen helpen. Aanmelden voor deze avond kan tot en met 4 september via www.bergendal.nl/pizza


 

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Openhuis bij Stichting 2e hands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek.

Lees meer...
 
In- en uitchecken met de betaalpas of creditcard in bussen Arnhem en Nijmegen

Persbericht

Hilversum/Arnhem, 29 maart 2023: Reizen met de bus in de regio Arnhem-Nijmegen is nog makkelijker geworden.

In de bussen van Breng kunnen reizigers behalve met hun OV-chipkaart, vanaf vandaag ook in- en uitchecken met een contactloze betaalpas of creditcard - ook op een mobiel....

Lees meer...
 
Oplichters actief in de Polder

Oplichters actief in de polder

Burgemeester Mark Slinkman waarschuwt inwoners dat er criminelen actief zijn in de gemeente Berg en Dal. De afgelopen week sloegen zij al toe in Ooij, Erlecom en Leuth. De burgemeester wil voorkomen dat meer mensen slachtoffer worden en roept op verzoek van de politie op tot waakzaamheid. Om wat voor oplichting gaat het? Alleen al in de afgelopen 24 uur zijn twee bewoners opgelicht dan wel is gepoogd hen op te lichten....

Lees meer...
 
NS-fietsenstalling station Nijmegen de eerste 24 uur gratis

NIJMEGEN - Vanaf 1 januari 2023 is het stallen van de fiets in de NS-fietsenstalling onder station Nijmegen de eerste 24 uur gratis. Provincie Gelderland, gemeente Nijmegen en NS maken dit mogelijk. Ze breiden zo.....

Lees meer...
 
KBO Ooij nieuwe eigen website

OOIJ Sinds vrijdag 17 december heeft de KBO Ooij een eigen vernieude website. Inloggen kan via de link https://www.kbo-gelderland.nl/afdelingen/ooij of via KBO Gelderland. Om terug te gaan naar de voorpagina van de site klik logo.


 

 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...
Akeeba Backup Lazy Mode


Action: start
Last backup: 1695848455 (2023/09/27 23:00:55 GMT)
Adjusted last backup time: 1695765600 (2023/09/27 00:00:00 GMT)
Days frequency: 10
Backup time: 00:00 (0 seconds)
Next Backup: 1696629600 (2023/10/07 00:00:00 GMT)
Next Backup: 1696633200 (2023/10/07 01:00:00 LOCAL)
Time Now: 1695901791 (2023/09/28 13:49:51 LOCAL)
I will not start a new backup.

Profiel informatie

Application afterLoad: 0.001 seconds, 0.29 MB
Application afterInitialise: 0.021 seconds, 1.14 MB
Application afterRoute: 0.024 seconds, 1.32 MB
Application afterDispatch: 0.119 seconds, 3.32 MB
Application afterRender: 0.198 seconds, 2.77 MB

Geheugengebruik

2936888

16 queries gelogd

 1. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = '90g49ml3nqacaqmocia7f255j6'
 2. DELETE
    FROM jos_session
    WHERE ( TIME < '1695901191' )
 3. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = '90g49ml3nqacaqmocia7f255j6'
 4. INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( '90g49ml3nqacaqmocia7f255j6','1695901791','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM jos_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS TYPE, element AS name, params
    FROM jos_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT *
    FROM jos_migration_backlinks
    WHERE url LIKE 'index.php?limitstart=63%' OR sefurl LIKE 'index.php?limitstart=63%'
 8. SELECT m.*, c.`option` AS component
    FROM jos_menu AS m
    LEFT JOIN jos_components AS c
    ON m.componentid = c.id
    WHERE m.published = 1
    ORDER BY m.sublevel, m.parent, m.ordering
 9. SELECT *
    FROM jos_jcomments_settings
 10. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 1)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 11. SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.fulltext, a.sectionid, a.state, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, a.modified, a.modified_by, a.checked_out, a.checked_out_time, a.publish_up, a.publish_down, a.images, a.attribs, a.urls, a.metakey, a.metadesc, a.access, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(':', a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, CHAR_LENGTH( a.`fulltext` ) AS readmore, u.name AS author, u.usertype, g.name AS groups, u.email AS author_email, cc.title AS category, s.title AS SECTION, s.ordering AS s_ordering, cc.ordering AS cc_ordering, a.ordering AS a_ordering, f.ordering AS f_ordering , ROUND( v.rating_sum / v.rating_count ) AS rating, v.rating_count
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_content_frontpage AS f
    ON f.content_id = a.id
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    LEFT JOIN jos_content_rating AS v
    ON a.id = v.content_id
    WHERE 1
    AND a.access <= 0
    AND a.state = 1
    AND (( cc.published = 1
    AND s.published = 1 ) OR ( a.catid = 0
    AND a.sectionid = 0 ) )
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-09-28 11:49:51' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-09-28 11:49:51' )
    ORDER BY  a.created DESC
    LIMIT 63, 22
 12. SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.fulltext, a.sectionid, a.state, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, a.modified, a.modified_by, a.checked_out, a.checked_out_time, a.publish_up, a.publish_down, a.images, a.attribs, a.urls, a.metakey, a.metadesc, a.access, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(':', a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, CHAR_LENGTH( a.`fulltext` ) AS readmore, u.name AS author, u.usertype, g.name AS groups, u.email AS author_email, cc.title AS category, s.title AS SECTION, s.ordering AS s_ordering, cc.ordering AS cc_ordering, a.ordering AS a_ordering, f.ordering AS f_ordering , ROUND( v.rating_sum / v.rating_count ) AS rating, v.rating_count
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_content_frontpage AS f
    ON f.content_id = a.id
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    LEFT JOIN jos_content_rating AS v
    ON a.id = v.content_id
    WHERE 1
    AND a.access <= 0
    AND a.state = 1
    AND (( cc.published = 1
    AND s.published = 1 ) OR ( a.catid = 0
    AND a.sectionid = 0 ) )
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-09-28 11:49:51' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-09-28 11:49:51' )
    ORDER BY  a.created DESC
 13. SELECT id, title, module, POSITION, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 1 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY POSITION, ordering
 14. SELECT a.*, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    INNER JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    WHERE a.state = 1  
    AND a.access <= 0
    AND cc.access <= 0
    AND s.access <= 0
    AND (a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-09-28 11:49:51' )  
    AND (a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-09-28 11:49:51' )
    AND cc.id = 3
    AND cc.SECTION = s.id
    AND cc.published = 1
    AND s.published = 1
    ORDER BY a.ordering
    LIMIT 0, 7
 15. SELECT a.*,  CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    INNER JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    WHERE a.state = 1
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-09-28 11:49:51' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-09-28 11:49:51' )
    AND s.id > 0
    AND a.access <= 0
    AND cc.access <= 0
    AND s.access <= 0
    AND s.published = 1
    AND cc.published = 1
    ORDER BY a.created DESC
    LIMIT 0, 15
 16. SELECT `backupstart`
    FROM `jos_ak_stats`
    WHERE `origin` = "lazy"
    AND NOT(`status` = "failed")
    ORDER BY `backupstart` DESC
    LIMIT 0,1

Geladen taalbestanden

Niet vertaalde diagnostische strings

Geen

Niet vertaalde designer strings

Geen