Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Sint bezoekt Spar Ooij
zondag 01 december 2019 09:42

OOIJHet is al jarenlang een traditie dat Sint Nicolaas zaterdag voorafgaand aan 5 december een bezoek brengt aan de Spar de plaatselijke supermarkt. Rond half twee arriveerde hij met drie ZWARTE PIETEN in de winkel, kinderen wachten hem al op en kregen voor de tekeningen die ze gemaakt hadden een tas met allerlei lekkers. En zongen natuurlijk ook liedjes voor de Sint en gingen met hem op de foto.

Foto’s © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op

 


 
Oudste inwoner Millingen krijgt Millings jaarboek 2019
zondag 01 december 2019 08:39

MILLINGEN a/d RIJN -- Dit jaar was er een extra dikke Millings Jaarboek 2019 weer bomvol met boeiende verhalen. Zaterdag 30 november werd het bomvol koffie- en eethuis De Gelderse Poort gepresenteerd. Waar onder burgemeester Mark Slinkman en wethouder Annelies Visser deze laatste was op persoonlijke titel aanwezig. Na het welkom van stichting voorzitter Ton van Raaij sprak Bas Verhoeven enkele passages uit het boek, vervolgen kreeg Gerard van Kuijk (alias de Groadus de Kukel) het woord op de voor hem bekende wijze met diverse kwinkslagen. Hierna werd het éérste exemplaar werd dit jaar aangeboden aan de oudste inwoonster van Millingen, de 99-jarige mevrouw Tonia Egberts, die blij verrast was....

Foto’s © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op

Lees meer...
 
Inspirerend Afrika in Afrika Museum Berg en Dal
zaterdag 30 november 2019 07:41

BERG en DAL - Inspirerend Afrika dat is de naam van de permanente tentoonstelling in het AfrikaMuseum die vrijdagmiddag 29 november geopend werd. Hier bij was wethouder Annelies Visser namens de gemeente Berg en Dal aanwezig. Het openings-programma begon met een optreden van violiste Schauntell Baumgard en DJ Laicery Shawn, gevolgd door een welkomstwoord van Stijn Schoonderwoerd, directeur Nationaal museum van Wereldculturen, schrijver Kiza Magendana en een optreden van cabaretier Mo Hersi. Hierna konden de gasten de tentoonstelling gaan zien in de geheel vernieuwd tentoonstellings-ruimte. Kunstenaar Chareles Mensach gaf een performance en ging in dialoog met bezoekers. Door conservator en/of medewerkers werden toelichtingen gegeven.                      Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op .


 
Sinterklaas tot Erelid benoemd bij Ooijse KBO
vrijdag 29 november 2019 21:04

OOIJ Bij het bezoek donderdagmiddag 28 november aan de senioren vereniging KBO 50+afdeling Ooij in dorpshuis “De Sprong” werd tijdens een zeer gezellige Sinterklaasmiddag Sint Nicolaas verrast door voorzitter Sjef Wieland met een oorkonde waarmee hij benoemd werd tot Erelid van de Ooijse ouderenvereniging. Normaal gebeurd een benoeming tot Erelid bij het bereiken van het 90-jarige levensjaar, maar volgens de voorzitter is deze al ruimschoots 19.5 maal overschreden en dus verdiend, daar hij al jaren lang bij KBO Ooij een week voor 5 december op bezoek komt. De Sint was zeer verheug met deze benoeming. Natuurlijk werden er enkele leden uitgenodigd om bij Sinterklaas aan tafel te komen, met name, Cees Vink met echtgenote, waarbij hij van ieder een gebeurtenis van het afgelopen jaar aanhaalde, met name Cees Vink die al heel lang de KBO-fietsroute heeft uit gezet, hij werd hier voor bedankt en kreeg naast het presentje van de Sint een bos bloemen van de voorzitter. Verder stond op het programma optredens van het Ooijse zangkoor “De Waalklinkers” en een reïncarnatie van Sugar Lee Hooper. De  Beekse Line Dansergroep  gaf enkele demonstraties dansen voor de rond de honderd aanwezige senioren, die aan het eind van de middag met een passend gevulde tas met cadeaus naar huiswaarts keerden.

Foto’s: © Bert Roodbeen. e.a. Klik HIER of op 


 


 
Amnesty’s Schrijfmarathon in bibliotheek/kulturhus van Leuth
woensdag 27 november 2019 20:12

LEUTH - Elk jaar rond 10 december (dag voor de rechten van de mens) laat Amnesty International honderden mensen in de pen klimmen. Overal ter wereld schrijven mensen die dag in bibliotheken, buurthuizen, scholen, supermarkten en cafés miljoenen brieven en kaarten. Ze schrijven voor mensen die zijn gemarteld om wat ze geloven, die gediscrimineerd worden om wie ze zijn, die gedwongen werden te trouwen of vastgezet werden omdat ze voor hun mening uitkwamen. Waar en wanneer :....

Lees meer...
 
Grondbodem onderzoek Kekerdomse Stiftshof
maandag 25 november 2019 19:19

KEKERDOM Het was mistig maandagmorgen 25 november waar door ARCHEOPRO een bedrijf gespecialiseerd in arichologies bodemonderzoek nabij het Kekerdomse kerkje, weerstand metingen werden verricht in de Parochieweide. Het doel hiervan is gegevens te krijgen over de plaats waar vermoedelijk een klooster heeft gestaan. Vorig jaar werden mede door de langdurige droogte contouren van fundamenten zichtbaar. Vrijwilligers hebben zich ingezet om hier meer onderzoek naar te doen. Na een gekregen subsidie hebben ze een professioneel bedrijf ingeschakeld voor een verder onderzoek.Het onderzoek werd verricht door drs. ing Joep Orbons (Senior Archeoloog, Senior Specialist Geofysica) samen met enkele vrijwilligers. Men wil ook bij de Lange Paal tussen Kekerdom en Millingen een onderzoek laten verrichten.

Update: De eerste blik in de grove gegevens stemt hoopvol. Er is wel degelijk iets zichtbaar in de bodem. Maar de grote hoeveelheid data moeten eerst grondiger geanalyseerd worden met de computer. Dat zal ongeveer een maand kosten. Dan weten we hopelijk meer!

Foto’s © Bert Roodbeen. Klik HIER of op


 
Gouden jubileum Gemengd Koor O.L.V. van het Heilig Hart Kerk Berg en Dal
maandag 25 november 2019 13:32

BERG EN DAL- Zondag 24 november werd tijdens de Eucharistieviering in . de O.L.Vrouw van het Heilig Hart Kerk met het 50-jarig bestaan van “Gemengd koor”, o.l.v Denise Jonker-Vermont gevierd. Celebrant was Jacques Grubben De kerk in Berg en Dal maakt deel uit van de parochie “ Heilige Drie-eenheid”, waartoe meerdere kerken in Nijmegen Zuid behoren. Tijdens dit jubileum waarvoor de belangstelling groot was werden 3 leden van het eerste uur gehuldigd voor hun jarenlange lidmaatschap, dit waren, Ria Zweers, Ria Jacobs en Wilma Hooghof.  Deze leden kwamen lang geleden met hun baby in de kinderwagen naar de koorrepetities en zijn ook nu altijd present. Het koor telt op dit moment bijna 25 leden. Alle stemgroepen zijn bezet, maar we kunnen in al die stemgroepen nieuwe leden gebruiken om de kwetsbaarheid te verminderen. Het koor beschikt over een vaste begeleider/organiste, Ans Rademaker en twee dirigenten: Denise JonkerTermondt en Frans Geertsen.

In 2017 werd de 50ste verjaardag van de huidige kerk gevierd; deze kerk een ontwerp van de architect Jan Strik. De kerk kwam tot stand, omdat de uit 1928 stammende Rectoraatskerk te klein werd voor de gemeenschap in Berg en Dal en vooral dankzij de dynamische Pastoor van Helvoirt. In die nieuwe kerk kwam in 1969 een nieuw koor, het huidige “Gemengd Koor”,een combinatie van het toen nieuw opgerichte dameskoor en de restanten van het in dat jaar ”kwijnende” mannenkoor.

Na de Eucharistieviering bracht muziekgezelschap Edelweisz een serenade. En was er een onder het genot van een hapje en een drankje een gezellig samenzijn.

Foto’s: ©  René Hendriks. Klik HIER of op


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Open huis bij stichting

Zaterdag 1 februari is het weer de1e zaterdag van de maand, en dus "OPEN HUIS" bij stichting 2ehands-zorgmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek-Horst. Tijd van 10.00 t/m 14.00 uur.

Lees meer...
 
Officiële herdenking slachtoffers V1-bominslag Waterkwartier 18 februari 1945

Dinsdag 18 februari a.s. is het 75 jaar geleden dat om 05.28 uur op de hoek Biezenstraat – Waterstraat (waar nu het klooster van de zusters Clarissen is gevestigd) een Duitse V1 bom insloeg. Hierbij kwamen.....

Lees meer...
 
Duurzame Dorpen Tour komt in Ooij

OOIJ -  De Duurzame Dorpen Tour komt op woensdag 19 februari in Dorpshuis de Sprong. Kan Ooij al bijna van het aardgas af? Wat is daar voor nodig en...

Lees meer...
 
De Seniorenvereniging van Beek staat altijd voor u klaar

BEEK - De KBO Beek, de seniorenvereniging van Beek met ruim 400 leden, is altijd in beweging en overal waar het gaat om uw belangen te behartiging op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau, denkt u aan de AOW, uw pensioen, uw...

Lees meer...
 
!!PAS OP!! Als u een ondernemer of een vereniging bent

GROESBEEK - De laatste tijd worden wij geconfronteerd met berichten met berichten dat er fotografen actief zijn, die zeggen namens Omroep Berg en Dal te komen, ze willen foto’s maken voord de tv-krant. Fotografen en cameramensen van Omroep Berg en Dal maken altijd een afspraak met u. Mocht u geconfronteerd worden met iemand die geen afspraak met u heeft, of zich niet kan legitimeren als medewerker als medewerker van Omroep Berg en Dal, laat het ons weten via Facebook of info@omroepbergendal.nl Wij kunnen juridische stappen ondernemen,


 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL