Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Groesbeekse veteraan Jan Klösters krijgt bezoek van Burgemeester Slinkman voor zijn 100ste verjaardag
donderdag 26 september 2019 22:53

GROESBEEK – Burgemeester Slinkman van Berg en Dal heeft donderdagmiddag  26 september een bezoek gebracht aan veteraan Jan Klösters aan de Hoflaan, die een dag later 100 jaar wordt. Het bezoek ging vergezeld van een prachtige bloementaart. Na zijn diensttijd in de oorlog, waar hij als krijgsgevangenen in Duitsland vast heeft gezeten, is hij zijn hele werkzame leven werkzaam geweest als vertegenwoordiger bij de toenmalige levensmiddelen grossierderij van Hendriks aan de Hoflaan eveneens in Groesbeek. De hobby’s van Jan Klösters waren fietsen, (daar is hij afgelopen winter mee gestopt), puzzelen en niet te vergeten voetballen, waar Jan maar liefst 40 jaar in het bestuur van Achilles’29 heeft gezeten, waarvan 25 jaar als secretaris. Ondanks zijn hoge leeftijd is zijn gezondheid nog optimaal. Nadat zijn vrouw in 1997 overleed heeft Jan het huishouden helemaal alleen opgepakt inclusief ramen zemen, het hele huis schoonhouden, wassen en strijken en het dagelijks koken. Onlangs nog is zijn rijbewijs met 5 jaar verlengd, maar rijdt Jan alleen nog korte ritjes. Jan is afkomstig uit een sterk geslacht, waarvan zijn enige broer 90 jaar is geworden en zijn beide zussen ook in de 90 jaar zijn geworden. Jan heeft momenteel drie kleinkinderen en drie achterkleinkinderen waar hij erg gelukkig en betrokken mee is. Het Eeuwfeest wordt zaterdag in het Zwaantje met zijn naaste familie gevierd. Foto’s © Bert Roodbeen.

komen zsm


 
Bibliotheek Beek na verhuizing feestelijk heropend
donderdag 26 september 2019 20:32

BEEK- Na een interne verbouwing heeft cultuurwethouder Annelies Visser van de gemeente Berg en Dal samen met de 8 jarige Maartje Booltink, (winnares van de tekenwedstrijd) op woensdag 25 september met het doorknippen van een lint de vernieuwde bibliotheek in het Kulturhus in Beek heropend. Voorheen was de bibliotheek op de boven verdieping gevestigd.  Vooraf sprak Bert Hogemans, directeur van Bibliotheek Gelderland Zuid de  aanwezigen toe. De kinderen konden meedoen in de sporthal aan een workshop bij het circus Koekepan van  Jan Koekepan (Jan Sikon) of bij een greenscreen op de foto met bijzondere achtergronden. Genieten van boek kan men met een kopje koffie aan de leesbaar. Voor diverse activiteiten kijk op de site van de bibliotheek Beek. www.obgz.nl/openingstijden

Foto © Bert Roodbeen. Klik HIER of op


 
Themamiddag KBO Beek in Hotel ’t Spijker.
donderdag 26 september 2019 18:01

BEEK-Donderdagmiddag 19 september om 14.30 uur begon in Hotel ’t Spijker  onze themamiddag bij de KBO in Beek nadat de gasten ontvangen werden op koffie / thee en in de pauze een consumptie. De gastsprekers waren mr. M.H.M. Tijdhof, gecertificeerd estate-planner en mr. Joyce Bouwsma van het notariskantoor Mostart&Timmermans. Zij vertelden alles over de rol van de notaris, verder kwam het financieel veilig ouder worden aan de orde,  het levenstestament en volmacht, maar ook vragen over het vastgoed werden beantwoord. De leden van KBO Beek hadden zich goed voorbereid op deze themamiddag en kwamen met allerlei zaken en vragen naar voren. Het werd een middag die garant stond om na de nuttige uitleg en antwoorden weer met succes verder te gaan. die garant stond om na al de nuttige uitleg weer met succes verder te gaan. Ook op de hoogte blijven van de actualiteit, gewoon lid worden voor 20 euro per kalender jaar van de KBO Beek, de seniorenvereniging van Beek die op allerlei gebied goed voor u zorgt.

Voor alle informatie kan men contact opnemen met Gérard Tesser vorzitter KBO Beek, telf 024- 3226377. Foto's: (c) René Hendriks.  Klik HIER of op mini facebook 2  jpg.jpg - 966 bytes


 
Nijntje boekje git- fie-tse nu ok in et Millings
dinsdag 24 september 2019 23:19

MILINGEN a/d RIJN –  Na het Groesbeeks en  Nimweegs en nog meer dialecten waaronder Zeeuws en Fries-hoewel het laatste geen dialect is, heeft nu ook Millingen een eigen dialect boekje van het overbekende Dick Bruna  boekjes.

Maandagmorgen 23 september werd in gasthuis het Nijntje –git- fie-tse boekje in het Gasthuis Sint Jan de Deo gepresenteerd waarbij ook kleuters van de St. Martinusschool aanwezig waren. Ton van Raaij voorzitter

Millings Jaarboek introduceerde het boekje met een vraag in het dialect, waar hij door de jongste kleuters geen echt antwoord op kreeg. Het boekje is door Theo Vermeulen en Marcel Koenders vertaald. De éérste twee exemplaar werden aan jongste kleuter Lily Warmels 4 jr en aan de oudste bewoner van het Gasthuis, mevrouw Tonia Egberts-Preijer (99jr). Leerkracht van de St. Martinusschool mevrouw Elly Koenders (61) las uit het boekje voor.

“laoter as ik groot zie
doch nijntje op un da-g
goj ik un fie-ts toch ma-ke
ik ho-p da da dan mag”

De gasthuis bewoners zijn hoogstwaarschijnlijk de laatste generaties die het Millings dialect nog kunnen spreken. Foto’s: © Bert Roodbeen. Klik HIER of op FB


 
Koningschieten Leuth met 62 schoten viel de vogel.
dinsdag 24 september 2019 13:47

LEUTH - Wilfried van Eck (53) had maar 62 kogels nodig om zich tot nieuwe Schutterskoning te laten instaleren van schutterij Vriendenkring tijdens Leuthse Kermis over 14 dagen.Hij zal dan samen met zijn Amanda het stokje overnemen van het huidige Koningspaar.Mandy Neienhuijsen en partner Melvin Rutjes, (zie foto)

Wilfried schoot als enigste kandidaat waardoor de vogel snel van de mast geschoten werd. Voor het jeugd Koningschap melde zich geen kandidaat. In het dagelijks leven is Wilfried werkzaam als senior calculator bij Nikkelen elektrotechniek Groesbeek. Hij is getrouwd en viert dit jaar zijn 30 jarig huwelijk samen met zijn Amanda en zonen Robin en Mitch in november.

Foto’s: © Bert Roodbeen. Klik HIER of op


 
Doorkomst Liberation Task Force door Berg en Dal
dinsdag 24 september 2019 13:46

GROESBEEK – Op Zondag 22 september vertrokken vanaf  camping Klein-Amerika de kleine 300 historische militaire voertuigen via de Wylerbaan/Oude Kleefsebaan en Berg en Dalseweg Waalkade naar de Vasim in Nijmegen. De foto’s zijn van de doorkomst door Berg en Dal.

Herdenking 75 jaar vrijheid: In september 2019 is het 75 jaar geleden dat ontelbare parachutisten van de 82e Airborne divisie in Groesbeek landden als onderdeel van Operatie Market Garden. De gemeente Berg en Dal viert en herdenkt dit begin van de vrijheid met een groot herdenkingsprogram-ma. De gemeente doet dit samen met en met dank aan vele vrijwilligers-organisaties.

Foto’s: © Rene Hendriks.  Klik HIER of op .


 
Liberation Task Force voertuigen in Beek
dinsdag 24 september 2019 13:45

BEEK - Donderdag 19 september stonden een kleine 300 historische militaire voertuigen op camping Klein-Amerika. Een dag later vrijdag ging  een klein deel van deze voertuigen door en naar het centrum van Beek waar ze langs de Verbindingsweg, bij ’t Höfke opgesteld stonden. Herdenking 75 jaar vrijheid: In september 2019 is het 75 jaar geleden dat ontelbare parachutisten van de 82e Airborne divisie in Groesbeek landden als onderdeel van Operatie Market Garden. De gemeente Berg en Dal viert en herdenkt dit begin van de vrijheid met een groot herdenkingsprogramma. De gemeente doet dit samen met en met dank aan vele vrijwilligersorganisaties.

Foto’s: © Rene Hendriks. Klik HIER of op Meer op www.inhetlaag.nl


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Slaapverhalen van Zwarte Piet bij omroep Berg en Dal

Vanaf Zaterdag 16 November t/m 5 December elke dag om 18:00 en 20:00 uur een nieuwe slaapverhaal van zwarte piet.Klik hier voor de Promo

 
KBO Beek extra activiteiten

BEEKDe KBO Beek gaat 14 november naar de 55+ EXPO.  Deze beurs in een totaal nieuwe stijl, waarvan alles te ...

Lees meer...
 
Mantelzorgers verdienen een compliment! Aanvragen Mantelzorgcompliment 2019

Gemeente Berg en Dal - De gemeente Berg en Dal telt veel mantelzorgers. Ze zorgen bijvoorbeeld voor een ziek familielid, iemand met dementie, een zieke vriend of een kind met een beperking. Dat doen ze onbetaald, soms dagelijks. De gemeente steekt hen graag een hart onder de riem met het mantelzorgcompliment.

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
De hanen kraaien weer in de Boerenbond – Pets Place!

Groesbeek - Kleindierenvereniging Edelras houdt op vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober a.s. haar tweejaarlijkse kleindierententoonstelling wederom op ...

Lees meer...