Zoeken




Welkom In Het Laag e.o.
Ze zijn er weer vanaf ! Afvaldump Erlecomsedam
zondag 21 oktober 2018 01:32


 
Veel minder zwerfvuil in in buiten gebied Groesbeek
zondag 21 oktober 2018 00:48

Groesbeek - Zaterdagmorgen 20 oktober hebben een aantal leden van VOLG samen met de Aardhommels van WMG zwerfvuil opgeruimd. Om 10.00 uur werd er verzameld bij het gemeentehuis. Daar werd iedereen voorzien van een hesje, handschoenen, een knijper en een vuilniszak. Vervolgens werd de groep in drieën geknipt en konden de drie groepen aan de slag. Na twee uur kwamen de zwerfvuilophalers uit alle windrichtingen en kon de balans worden opgemaakt. Een groene brievenbus, een huishoudklok, schoenen, fietsen en een vergane boshut waren de meest opmerkelijke vondsten. Uiteindelijk is er aanzienlijk minder opgehaald dan in voorgaande jaren! Een positieve constatering. Een van de deelnemers zei zelfs enigszins teleurgesteld te zijn in het gebrek aan zwerfvuil! Natuurlijk is het een hele positieve ontwikkeling dat de hoeveelheid zwerfvuil afneemt! Volgend jaar gaat VOLG weer zwerfvuil ophalen en men is nu al benieuwd of de hoeveelheid nog verder gaat afnemen. Foto’s: © Bert Roodbeen,

of kijk op


 

 

 
Linten als laatste redmiddel bomenkap Bisonbaai
Geschreven door Bert   
zaterdag 20 oktober 2018 08:16

OOIJ – Met het aanbrengen van teksten en gekleurde linten hopen tegenstanders tegen beter wetenin de bomenkap die a.s. maandag 22 oktober aan de noordkant van de Bisonbaai gaat beginnen nog te kunnen stoppen. In opdracht van Staatsbosbeheer worden er om veiligheidsredenen 23 Canadese populieren van de 29 gemerkte bomen gekapt, bij 5 ervan wordt gekeken of ze omgelierd kunnen worden. De zes laatste met groene stip blijven staan om ecologisch belang. De Bisonbaai is vanaf maandag dan ook tijdens werkzaamheden voor een week verboden gebied voor iedere bezoeker en zal er verbaliserend worden opgetreden bij het negeren van het verbod. Foto’s: (c) Bert Roodbeen.

of kijk op


 
Veel belangstelling voor Beweeg en Vitaliteitsmarkt Ooij
vrijdag 19 oktober 2018 21:29

OOIJ – De door Gelderse Sport Federatie in samenwerking met Gemeente Berg en Dal, Nierstichting Forte Welzijn, GGD.ZZG Zorggroep, San Pernet (Fysio) Kwiek bewegen, KBO afd, Ooij, Bio-Catootjen, Diëtistenpraktijk EvE, Disq fit training en Fietsmaatje uit Beek. Georganiseerde Beweeg en Vitaliteitsmarkt in dorpshuis “De Sprong” donderdag 18 oktober werd door rond 100 belangstellende bezocht.

De bezoekers werden ontvangen door medewerkers van de KBO en kregen allemaal twee consumptiebonnen en een stempelkaart waar bij de standsdeelnemers een stempels kon worden gehaald die weer geruild werden voor loterijnummers later in de middag.

Er waren door boven genoemde deelnemers stands ingericht waar info werd gegeven over alles wat met Bewegen en Fit blijven te maken had, hier kon men ook actief aan deelnemen. In de grote zaal werd er gymnastiek met ouderen gedaan en Koersbal. In zaal Groenlanden info over Domotica en in het kader van oktober valpreventiemaand Dobbelfit een presentatie over de oorzaken hiervan. In de Polderkamer stond Bio-Catootjen met allerlei lekkere gezonde hapjes. Buiten werd er nog actief in de bewogen in de Beweegtuin, hier kan men iedere woensdagmorgen van in twee delen van een uur tussen 10 en 12 uur vrijblijvend aansluiten om onder begeleiding goed te bewegen.
Tegen vijf uur bedankte Susanne van Rooijen Projectcoördinator van de Gelderse Sport Federatie na de trekking van de loterij iedereen voor de geweldige middag voor hun komst, hiermee sloot ze de middag en het project “Bewegen en meedoen in Ooij” af.Foto’s: © Bert Roodbeen . of kijk op


.

 
Veer Millingen Pannerden uit de vaart
dinsdag 16 oktober 2018 00:59

MILLINGEN a/d RIJN -: In verband met lage waterstand is de veerdienst tussen Millingen a/d Rijn –en Pannerden  m.i.v. di 16 oktober 2018  tot nader bericht gestremd! Ook de beroepsvaart ondervind steeds meer hinder door dat er minder geladen kan worden, zoals b.v. zand, grind bouwgrondstoffen die vanuit Duitsland via de Rijn en IJssel aangeleverd worden, mogelijk zal dit de komende weken helemaal stil komen te liggen.

Foto’s © Bert Roodbeen.  of kijk op


 
Opbrengst jaarlijkse inzameling Taxus Taxi valt tegen ‘Taxusplant mooi alternatief voor dode buxus’
maandag 15 oktober 2018 23:19

GEMEENTE BERG en DAL -  De jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel door Stichting Taxus Taxi heeft geleid tot de productie van ruim 2.800 chemotherapieën. “We hadden op een hogere opbrengst gerekend, maar door het hete zomerweer is er dit jaar minder gesnoeid en dus ook minder opgehaald”, aldus Werner Toonen van Stichting Taxus Taxi. In de gemeenten binnen het Rijk van Nijmegen was de opbrengst goed voor 329 chemotherapieën, waarvan 66 afkomstig uit gemeente Berg en Dal.

Al sinds 2009 roept

Lees meer...
 
Melkveebedrijf Nillesen“Boert Bewust”
zondag 14 oktober 2018 08:14

GROESBEEK – Op vrijdag 12 oktober heeft burgemeester Mark Slinkman bij melkveebedrijf Nillesen aan de Lage Horst het “Boert Bewust” bord onthuld, voor de onthulling hield de burgemeester een toespraak rond het project Boert Bewust van deelnemende tuinders en agrariërs uit deze regio en werd er met melk en chocolademelk een toost gebracht. Boert bewust werkt aan een verbinding tussen boeren,tuinders en samenleving in eigen streek. Ze voeren graag een open en eerlijk gesprek over land- en tuinbouw zodat u weet waar uw voedsel vandaan komt. Dat is Boert bewust. Zaterdag was er gelegen voor een “Bakkie bij de Boer” .voor een kopje koffie en een kijkje op het erf.

Foto’s: © Bert Roodbeen. of kijk op

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Beek ook in 2019 een rots in de branding voor u

De KBO Beek, de seniorenvereniging van Beek met ruim 400 leden is er ook in 2019 voor u als het gaat om belangenbehartiging van onder andere AOW, pensioenen, veiligheid, welzijn en wonen op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau....

Lees meer...
 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Internet hosting

 


 
Inhetlaag.nl ook op


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Een bijzondere kersttentoonstelling in huismuseum de kleine Heilige Geest

GROESBEEK - Ook dit jaar kan men naast de vaste collectie in het huismuseum de kleine Heilige Geest genieten van de kersttaferelen zoals de 60 kerststallen uit vele werelddelen, waarvan een grote 100 jaar oud die  de hele serre in beslag neemt. Het afgelopen jaar is het museum uitgebreid met eeprachtige collectie. Het betreft uitbeeldingen van de vlucht naar Egypte.

Lees meer...
 
Remco Wildeman benoemt als griffiemedewerker in de gemeente Berg en Dal.