Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Gemeentehuis in Groesbeek en gemeenteloket in Millingen a/d Rijn gesloten

Tijdens de feestdagen hebben het gemeentehuis in Groesbeek en het gemeenteloket in het Kulturhus in Millingen aan de Rijn gewijzigde openingstijden.

  • Woensdag 19 december open tot 15.00 uur i.v.m. personeelsviering kerst.
  • Maandag 24 december open tot 12.00 uur i.v.m. kerstavond.
  • Dinsdag 25 en woensdag 26 december gesloten i.v.m. kerst.
  • Maandag 31 december open tot 12.00 uur i.v.m. oudjaarsavond.
  • Dinsdag 1 januari gesloten i.v.m. nieuwjaarsdag.

 
Africa by Light Beleef de lichtavonden in het Afrika Museum!
zaterdag 15 december 2018 22:15

BERG en DAL - Het Afrika Museum opent 's avonds op 22, 23 en 24 december haar deuren. Het buitenmuseum is sfeervol verlicht met bijzondere projecties verzorgd door de Arnhemse lightdesigner Studio Randy.

Verhalen die verteld moeten worden; Maak kennis met Anansi, een sluwe spin uit de West-Afrikaanse verhalenwereld. Deze achtpotige spin zit boordevol listen en streken, is ontzettend slim en levenslustig. Hij verzint constant plannetjes om meer eten voor zichzelf en zijn vrouw Akuba en elf kinderen te krijgen. Deze verteltraditie is via de Caraïben, Noord- en Zuid Amerika ook in Nederland terechtgekomen. De verhalen worden mondeling overgedragen en zijn opgenomen in de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland. In het Afrika Museum maak je kennis met deze wonderlijke spin! Al van ver zie je de sluwe spin Anansi over de muren van het buitenmuseum kruipen die je uitnodigt om naar de verhalenvertellers te komen. Ontdek daar de wijsheden van deze spin. Heb je ze gevonden, dan krijg je een leuke verrassing. Kleed je warm aan en geniet samen van vuurkorven, warme hapjes en drankjes. Ook de lantaarnwerkplaats en het binnenmuseum met de tentoonstelling Sieraden: Makers & Dragers zijn geopend.

De vertellers zijn Baba de verhalenverteller, Onias Landveld, Soufiane Moussouli, Sahand Sahabdivani, Guillano en Cheyenne Herdigein (bekend van The Voice of Holland 2013). Tickets zijn uitsluitend online te koop! Ga naar www.afrika


 
KBO Beek Bloemschikavond
zaterdag 15 december 2018 20:57

BEEK - Woensdagavond 12 december om 19.30 uur in hotel `t Spijker, met een kop koffie of thee, begonnen de dames van de KBO Beek aan hun gezellige avondje actief met bloemen, vakkundig bijgestaan zoals altijd bij onze vereniging door de dames van Semper Florens. De Kerststukjes werden met veel gevoel van onder af aan opgebouwd wat soms ook weer tot hilariteit onderling leidde aan de verschillende tafels, gezelligheid kent zeker op deze avonden geen grenzen. Een consumptie in de pauze versterkte de afwerking, zodat iedereen aan het einde van de avond een geweldig mooi kerststuk mee naar huis kon nemen, een sieraad voor op de tafel, waar de gasten versteld van zullen staan en u kunt zeggen, ook dat doe ik samen met de KBO Beek. Voor € 20,= per kalender jaar neemt u ook deel aan verschillende activiteiten. Een fijn cadeau voor uw buren, vrienden, bekenden met de Kerst, geef een lidmaatschap  van de KBO Beek  en u kunt voortaan samen genieten. Gérard Tesser, vz. KBO Beek, 024 3226377.

Foto,s: (c) René Hendriks. of op


 
Ton Gijsbers ontvangt de Martens van Sevenhovenpenning Pennning.
vrijdag 14 december 2018 23:15

BEEK - Vrijdagmiddag 14 december werd in de Sint Bartholomaeuskerk aan cultuurhistoricus Ton Gijsbers de Sevenhovenpenning toegekend, hij kreeg deze penning uit handen van burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal.

De voorzitter van de Stichting Fonds A.H. Martens van Sevenhoven de heer Coen baron Schimmelpennick van der Oije sprak in zijn toespraak dat deze Gelderse Monumentenprijs 2018 aan de heer Ton Gijsbers werd toegekend vanwege zijn jarenlange inzet voor het behoud van het Gelderse erfgoed, in het bijzonder de monumenten in stad en streek. Samen met zijn medebestuurders in tal van organisaties verzette Ton zich tegen het verval en afbraak en pleit nog regelmatig voor herstel, herbestemming en herontwikkeling, de laatste jaren vooral van kerken en industrieel erfgoed.

Het bedrag dat aan deze penning verbonden is bestemd voor een goed doel, de heer Gijsbers stelde het ter beschiking aan de Stichting Red de monumentale Sint Bartholomaeuskerk voor herstel van de toren klokverlichting en verwarming.

Foto’s: © Bert Roodbeen. of op


 
Zilveren Waalbrugspeld voor Riek van der Velden-Loeffen uit Ooij
vrijdag 14 december 2018 23:09

Nijmegen - Burgemeester Bruls reikte vrijdagmiddag 14 december in het Logegebouw Nijmegen aan de Fortstraat de Zilveren Waalbrugspeld uit aan mevrouw Van der Velden-Loeffen uit Ooij, dit ter gelegenheid van haar 25-jarig jubileum als waakvrijwilliger.

Mevrouw H.T.A. van der Velden-Loeffen (79) werd voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor haar  jarenlange verdiensten als waakvrijwilliger bij de Stichting VPTZ Thuis Sterven Rijk van Nijmegen.

Mevrouw Van der Velden-Loeffen is op 1 november 1993 begonnen als waakvrijwilliger bij de toenmalige Stichting Hulpgroep Thuis Sterven. Als waakvrijwilliger waakt zij bij terminaal zieke mensen die thuis willen sterven...

Lees meer...
 
Donateursdag Nationaal Bevrijdingsmuseum
vrijdag 14 december 2018 00:12

GROESBEEK – Elk jaar organiseert het Nationaal Bevrijdingsmuseum een donateursdag voor de vrienden van het museum, dit jaar was dit op dinsdag 11 december ongeveer 55 vrienden naar het museum gekomen. Na de ontvangst met koffie of thee in het museum restaurant. werden ze welkom geheten door de directeur van het museum de heer Wiel Lenders, hij was bijzonder blij dat vele (800) het museum met hun lidmaatschap ondersteunen. Naast het programma werd natuurlijk stilgestaan bij de uitzonderlijke schenking van de noodvoorraad met honderd potten en blikken met levensmiddelen uit WO2. Veel aandacht was er voor de verbouwing en uitbreiding van het Nieuwe Bevrijdingsmuseum en de weg naar de toekomst, ook was er ruim gelegenheid voor het stellen van vragen. Waarna er nog rondgekeken kon worden in het museum of vanuit het restaurant naar de nieuwbouw, hier werd ook de middag met een hapje en een drankje afgesloten.

Foto’s: © Bert Roodbeen of op


 
Berg en Dal kwartet – een spel vol hoogtepunten
donderdag 13 december 2018 08:11

WERCHEREN -Van kerkdorpen tot kuitenbijters en van water tot wandelen. Maar liefs 52 hoogtepunten,nverdeeld over 13 thema’s kent het nieuwe Berg en Dal kwartet. Op dinsdag 11 december 2018 werd het eerste spel gespeeld tussen wethouder Sylvia Fleuren en vertegenwoordigers van de STER - Stichting Toerisme & Recreatie Berg en Dal- Wethouder Sylvia Fleuren nam uit handen van Erik de Gans van de STER het eerste exemplaar in ontvangst. Berg en Dal kwartet Het nieuwe Berg en Dal kwartet is bedoeld als souvenir voor toeristen en om cadeau te geven. Het wordt ook als relatiegeschenk van de gemeente gebruikt. Het kwartet is ontwikkeld door de STER met medewerking van RBTKAN en financiering van de gemeente Berg en Dal. Er zijn er in totaal 8000 van gedrukt  Het nieuwe spel kost €4,95 en is vanaf 12 december te koop bij de  Primera's, Bruna’s  VVV’s  het Kulturhus Den Ienloop Millingen en recreatieondernemers in Berg en Dal.

Foto’s: © Bert Roodbeen. of op 


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

KBO BEEK OOK IN 2019 ALTIJD VOOR U AANWEZIG

De KBO Beek, de seniorenvereniging van Beek is er ook in 2019 voor u als het gaat uw belangen te behartiging op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau, denkt u aan de AOW, uw pensioen, uw veiligheid, uw welzijn en uw woongenot. De KBO Beek is een zeer actieve zelfstandige afdeling van de landelijke KBO-PCOB deze heeft voor u ook een eigen klantenservice en juristentelefoon.

Lees meer...
 
Maatregel en plan voor De Linde

GROESBEEK -  De gemeente Berg en Dal gaat de vergunning van uitgaansgelegenheid De Linde in Groesbeek 2 weken intrekken...

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Andere ophaaldagen afval vanaf zaterdag 2 februari 2019

GEMEENTE BERG en DAL - Vanaf zaterdag 2 februari 2019 zijn veel ophaaldagen van afval anders dan u gewend bent. De tijd blijft hetzelfde. Zet uw afval op de ophaaldag voor 7.30 uur aan de straat.

Weten wanneer wij uw afval ophalen? Kijk voor ...

Lees meer...