Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
De Gruusbèkse Nachtwacht’ kreeg plek in gemeentehuis.
zaterdag 30 maart 2019 18:58

GROESBEEK – Vrijdagavond 29 maart werd door carnavalsvereniging De Dôpkes ‘De Gruusbèkse Nachtwacht’ aan de gemeente Berg en Dal overhandigt. Wethouder Irma van de Scheur nam het schilderij namens de gemeente in ontvangst. Het heeft een tijdelijk een plekje in de hal van het gemeentehuis gekregen, oud pastoor van Kessel en Wiel Lenders directeur Bevrijdingsmuseum verrichten de onthulling, beide zijn net als 20 andere bekende persoonlijkheden uit de gemeente Berg en Dal ook op het doek vast gelegd, die ook bijna allemaal aanwezig waren bij de onthullen. De jongste bekende Groesbeker Jasper Cillissen kon er niet bij zijn. Hij werd vertegenwoordigd door zijn ouders, zijn vader Ton Cillissen overhandigde namens Jasper een ingelijste T-shirt aan carnavalsvereniging. De Dôpkes. De Gruusbèkse Nachtwacht een variant op....

Foto’s: © Bert Roodbeen. Foto’s: T-shirt © Peter Hendriks of op

Lees meer...
 
Gemeente Berg en Dal wijzigt afvalbeleid

Afvalinzameling en verwerking betaalt de gemeente uit de afvalstoffenheffing. De gemeente Berg en Dal wil de lasten voor haar inwoners zo laag mogelijk houden. Daarom bespreekt de gemeenteraad op 25 april 2019 een voorstel om te besparen op afvalinzameling. Het voorstel gaat over het restafval een keer per 4 weken op te halen, het oud papier per 2020 door Dar op te halen zonder inzet van de verenigingen en het inzetten op aparte luierinzameling en -verwerking. Het college wil wel de milieustraten openhouden, ondanks het toegenomen gebruik en de daarmee gepaard gaande hogere kosten.

Restafval De gemeente wil vanaf 2020 het restafval eens in de....

Lees meer...
 
Stoeptegel door ruit gegooid bij bewoners pastorie in Leuth

LEUTH - In de nacht van 23 naar 24 maart hebben onbekenden een halve stoeptegel door een raam van de pastorie in Leuth gegooid. Aan de schade rondom enkele ramen is te zien dat er meerdere pogingen zijn gedaan. De halve stoeptegel is door het raam van de keuken gegaan waar op dat moment enkele bewoners aanwezig waren. Zij zijn gelukkig niet geraakt, maar maken zich nu wel zorgen over hun veiligheid.

Begin februari organiseerden de bewoners (zes statushouders) nog een open dag om nader kennis te maken met de buurt en andere geïnteresseerden. Deze dag was zeer druk bezocht en vond in een prettige sfeer plaats. Dit is een schril contrast met wat er nu gebeurd is. Burgemeester Mark Slinkman heeft de bewoners inmiddels bezocht om ze een hart onder de riem te steken. Mark Slinkman: “Ik vind dit heel erg. Deze jonge mannen zijn naar Nederland gevlucht omdat ze niet meer veilig waren in hun eigen land. Ze hebben familie en vrienden achter moeten laten. Ze hoopten hier veilig te kunnen leven. Wat mij betreft moet dat ook zo zijn.”

Pastoor Henk Janssen van de pastorie gaat maatregelen nemen om de kans te verkleinen dat zoiets weer gebeurt: ”We gaan lampen met bewegingssensoren ophangen en het hekwerk van (nieuwe) sloten voorzien. En zo nemen we nog enkele maatregelen. Dit gaat vast helpen, maar ik vind het wel jammer dat het nodig is.” Leuthenaar Jo Coerwinkel is bezig een taalcafé op te starten voor mensen die de Nederlandse taal willen leren. Jo is zeer betrokken bij de Leuthse gemeenschap en de bewoners van de pastorie: ”Ik vind het triest dat dit gebeurd is. Deze mannen doen hun uiterste best om volwaardig onderdeel te zijn van de Leuthse samenleving. Ze leren onze taal, voetballen bij onze lokale trots. En afgelopen februari hebben ze hun deuren letterlijk en figuurlijk open gezet voor ons allemaal.”

De politie doet onderzoek naar de daders. Als u meer weet kunt u contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Bron en foto: gemeente Berg en Dal.


 
Zaterdag einde Wintertijd 2019

Met het begin van de lente op 20 maart gaat ook de klok ook weer een uurtje vooruit.

Dit jaar is dat in de nacht van zaterdag 30 maart op zondag 30 maart. 2019

Dit betekent langere avonden, maar jammer genoeg ook een uur minder slaap in de nacht van De lente begint op het noordelijk halfrond (meestal) op 20 maart en eindigt (meestal) op 21 juni. Het begin van de lente (20 of 21 maart) is bepaald op basis van een afspraak.

Vergeet deze nacht niet de klok te verzetten. Help je lichaam aan het tijdsverschil te wennen door te zorgen voor een goede slaapsituatie, goed te bewegen en wat koolhydraten en vetten te eten voor het slapen gaan.

De zomertijd duurt tot zaterdag 26 oktober 2019 dan wordt hij in de nacht naar zondag 27 oktober een uurtje terug gezet.


 
Lichtoptocht MILLINGEN een keertje andersom en gedeeltelijk Prikkelarm

MILLINGEN a/d RIJN - De halfvasten lichtoptocht die vrijdag 29 maart door Millingen trekt zal dit jaar eens helemaal andersom doortrekken. De optocht vertrekt om 20:11 uur en zal dus al een paar minuten later in het centrum te zien zijnNee de deelnemers rijden en lopen niet achteruit, maar de route wordt omgedraaid. Prikkelarm...

Foto: archief: © Bert Roodbeen.

Zaterdag 30 maart trek er door Groesbeek om 20.11.uur ook een halfvasten lichtoptocht.

Lees meer...
 
Muzikale inloop Kuturhus Beek
maandag 25 maart 2019 20:00

BEEK – De Zonnebloem, KBO Beek en de Beheerstichting organiseren weer op zaterdagmiddag 6 april om14.00 uur haar tweede muzikale inloopmiddag van dit jaar in het Kulturhus van Beek.

De entertainer van deze middag is voor velen in het circuit geen onbekende, maar bij ons laat hij voor de eerste maal horen waartoe hij allemaal in staat is. Cor Kersten op de vloer is een garantie voor top amusement, dus de dansschoenen kunnen weer aan, het beloofd een top middag te worden, maar ook voor een gesprekje of drankje bent u natuurlijk van harte welkom deze middag Natuurlijk is ook deze middag gratis te bezoeken voor alle senioren uit onze gemeente, ook een kopje koffie of thee en nog enkele snacks worden u door de samenwerkende organisaties aangeboden.

Dit alles ter voorkoming van het isolement van senioren.Voor niet leden van de KBO Beek en donateurs van de Zonnebloem gaat er een bus rond waarvan de inhoud ten goede komt aan deze middagen. Gérard Tesser, voorzitter KBO Beek, Baron van Voorst tot Voorstraat 25.


 

BEEK – De Zonnebloem, KBO Beek en de Beheerstichting organiseren weer op zaterdagmiddag 6 april om14.00 uur haar tweede muzikale inloopmiddag van dit jaar in het Kulturhus van Beek.

 

De entertainer van deze middag is voor velen in het circuit geen onbekende, maar bij ons laat hij voor de eerste maal horen waartoe hij allemaal in staat is.

Cor Kersten op de vloer is een garantie voor top amusement, dus de dansschoenen kunnen weer aan, het beloofd een top middag te worden, maar ook voor een gesprekje of drankje bent u natuurlijk van harte welkom deze middag

Natuurlijk is ook deze middag gratis te bezoeken voor alle senioren uit onze gemeente, ook een kopje koffie of thee en nog enkele snacks worden u door de samenwerkende organisaties aangeboden.

Dit alles ter voorkoming van het isolement van senioren.

Voor niet leden van de KBO Beek en donateurs van de Zonnebloem gaat er een bus rond waarvan de inhoud ten goede komt aan deze middagen.

 

Gérard Tesser, vz KBO Beek, Baron van Voorst tot Voorstraat 25.

 
Nijmeegsch Rondgezicht tentoonstelling in de Bastei geopend.
zondag 24 maart 2019 07:02

NIJMEGEN - Vandaag 23 maart presenteren Kees Moerbeek en Billy Gunterman het oudste stadspanorama van Nederland op verrassend nieuwe wijze. Het Nijmeegsch Rondgezicht van Derk Anthony van de Wart is uitvergroot tot 100 maal de originele maat en biedt de bezoeker een uniek uitzicht op het 19e-eeuwe landschap. Voorafgaand aan de opening was er een welkomswoord door van Gerard Mangnus, directeur van De Bastei en een openingstoespraak door  Professor Jos Joosten voorzitter Numaga. Na zijn toespraak en door het slaan met de “klepper” verklaarde burgemeester Hubert Bruls de tentoonstelling officieel voor geopend.Het Nijmeegsch Rondgezicht is...

Foto’s: © Bert Roodbeen  of op

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Beek Themamiddag 20 juni in Hotel ’t Spijker.

Op 20 juni om 14.30 uur in Hotel ’t Spijker op de KBO Beek Themamiddag,

Annemiek Lukassen onze gaste een vrouw altijd bezig met de geschiedenis, zij werkt nu aan een boek waarin alles over de Rijksstraatweg, hier in Beek door de jaren heen en wanneer zij met die uitgave gereed is gaat deze aan de orde komen bij onze ....

Lees meer...
 
Echtpaar Annet Jacobs – de Haan en Henk Jacobs te gast.in Toe en Now. bij Omroep Berg en Dal

Zondag 23 juni om 13 uur is het echtpaar Annet Jacobs – de Haan en Henk Jacobs te gast bij Toen en Now.. Annet komt van de Lage Horst en Henk komt van de Stekkenberg. Samen wonen ze op de Lage Horst in een prachtige omgeving.

Annet is kunstzinnig en zeer bedreven in het mozaïeken. Henk verricht hand- en spandiensten. Zij geeft Workshops en begeleidt groepjes die mozaïeken als hobby uitoefenen. Een van hun bekendste werken is de “social sofa” die nu in het park van Mariëndaal staat.

Maandag om 9 uur is er een herhaling.


images/stories/mini-patrick nillissen jan eijkhout en willie de valk.jpg
 
Gebruik geen gif tegen de Buxusmot Mezen dood door gif tegen buxusmot

Weer jonge mezen dood omdat ze rupsen van de buxusmot gegeten hebben. De rupsen zijn giftig omdat mensen gif gebruiken tegen de buxusmot. Mezen die juist de buxusmot bestrijden, worden vergiftigd.


 
Verkiezingen in Leuth voor nieuwe speeltoestellen groot succes!

LEUTH - Vanavond 17 mei om klokslag 20.00 uur sloot in het Leuthse kulturhus de stembus. Alle kinderen tot 13 jaar konden daar vandaag hun stem uitbrengen voor nieuwe speeltoestellen in De Rollebol, de speeltuin die aan de Hengemunde ligt. Deze toestellen zijn aan vervanging toe en daarom had de gemeente verkiezingen uitgeschreven, waarbij kinderen uit Leuth een keuze konden maken uit drie ontwerpen.

Lees meer...
 
Leuthse kinderen kiezen nieuwe speeltoestellen in Rollebol

LEUTH - De speeltoestellen in De Rollebol aan de Hengemunde in Leuth zijn aan vervanging toe en daarom

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting