Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Schitterende voorjaarsvakantie in het Afrika Museum
maandag 25 februari 2019 20:58

BERG EN DAL - Deze voorjaarsvakantie staat het Afrika Museum in het teken van sieraden. Loop mee met een rondleiding door de tentoonstelling Sieraden - makers en dragers en ontdek meer over sieraden wereldwijd. Liever zelf aan de slag? Maak je eigen sieraad geïnspireerd op de Tuareg uit Niger of steek je handen uit de mouwen in de sieradenwerkplaats.

Sieraden - makers en dragers...

Lees meer...
 
Carnavalsmiddag KBO Groesbeek/De Horst
zondag 24 februari 2019 21:52

GROESBEEK – Zaterdagmiddag 23 februari vierde de Seniorenvereniging KBO Groesbeek/De Horst weer haar jaarlijkse carnavalsmiddag in “De Mallemolen”. Ongeveer honderd verklede senioren feestgangers genoten van een gezellige middag, troubadour Tonny Wijnands had hier een groot aandeel in gezien zijn optreden 2 jaar geleden. Maar ook Prins Ummenie van de Feestneus en de prins van Net Aecht met hun gevolg verhoogde de stemming, evenals enkele Groesbeekse entertainers en het dweilorkest “Drek Pak Ow". Een geslaagde activiteit van KBO Groesbeek/ De Horst.

Foto’s: © Bert Roodbeen. of op 


Laatst aangepast op zondag 24 februari 2019 22:04
 
Infocentrum WO2 Nijmegen geopend
zondag 24 februari 2019 18:27

NIJMEGEN/ GROESBEEK- Zaterdagmorgen 23 februari werd in De Lindenberg aan de ridderstraat het Infocentrum WO2 Nijmegen officieel geopend. Het informatiecentrum geeft bezoekers aan het Rijk van Nijmegen de beste introductie op de verhalen, historisch erfgoed, evenementen en musea die de regio te bieden heeft rond de thematiek van de Tweede Wereldoorlog. Zij beginnen hun bezoek met een levendige ervaring van wat WO2 betekende voor Nijmegen en omgeving. De bezoekers maken mee hoe de geschiedenis levend wordt gehouden op diverse historische plekken. Het Infocentrum dient ook als startpunt van historische stadswandelingen, arrangementen en educatieve programma’s. Na het openingswoord door mw. T. Vrijmoet (directeurbestuurder De Lindenberg) en het welkomswoord door dhr. W. Lenders (directeur Bevrijdingsmuseum) waren er toespraken van burgemeester H. Bruls (gemeente Nijmegen), ), dhr. R. Croll (voorzitter Raad van Bestuur Vfonds) en dhr. P. Drenth (gedeputeerde provincie Gelderland).

De officiële openingshandeling bestond uit het in werkingstellen van de website door een druk op een knop door burgemeester H. Bruls, dhr. R. Croll en dhr. P. Drenth. Hierna volgde een rondgang door het Infocentrum WO2 Nijmegen. Namens de gemeente Berg en Dal was wethouder Annelies Visser aanwezig. Voor meer info kijk op de website en FB pagina van het Infocentrum WO2 Nijmegen

Zie ook lees meer;

Foto’s: © Bert Roodbeen. of op

Lees meer...
 
Herdenking bombardement Nijmegen
zondag 24 februari 2019 08:19

NIJMEGEN/ GROESBEEK Nog nooit was op 22 februari de belangstelling zo groot bij de herdenking van 800 slachtoffers en duizenden gewonden van het bombardement op Nijmegen nu 75 jaar geleden bij het herdenkingsmonument “De Schommel” aan de Marikenstraat achter het gemeentehuis. Er waren toespraken van o.a. burgemeester Bruls, staatssecretaris Blokhuis, mevrouw Verbeet, voorzitter Nationaal Comité 4&5 mei en Addy Hendriks-Gerrits (toen 5,5 jaar) zij vertelde haar persoonlijke verhaal over het schuldgevoel dat zij haar broertje Jopie  (3.5 jaar) in de steek zou hebben gelaten. Het monument “De Schommel” werd in  2000 werd opgericht en geadopteerd door leerlingen van het Montessori College  en Basisschool Montessori.Het staat symbool ter herinnering aan de 24 schoolkinderen die omkwamen. De leerlingen hadden een herdenkingsproject gemaakt met een Banner met de tekst “Wij willen ‘t zo houden dat wij van na de oorlog zijn” en kaarten met zelf geschreven teksten die rond het monument werden gehangen. Om 13.28 uur luiden de klokken en was het 2 minuten stil. Hierna volgde de kranslegging door o.a. burgemeester Bruls, staatssecretaris Blokhuis,  mevrouw Verbeet, Thor, Shawn Crowley van de Amerikaanse ambassade en diverse vertegenwoordigers van provincie en gemeenten waaronder  burgemeester Aboutaleb van Rotterdam en burgemeester Mark Slinkman namens de gemeente Berg en Dal. Om 15.00 uur was er een Oratorium ‘De pijn die blijft’ in de St. Stevenskerk met toelichting van Bart Janssen, onder verantwoordelijkheid van Stedelijk Comité 4&5 mei

Foto’s: © Bert Roodbeen.  of op 

 


 
KBO Ooij lid Dhr Dorus Jansen 90 jaar
maandag 18 februari 2019 00:05

PERSINGEN – Een dag eerder voordat hij werkelijk 90 jaar werd, vierde zondag 17 februari ons KBO lid en campingbaas van “De Weijde Blick” in Persingen Dorus Jansen zijn 90ste verjaardag. Voor het bestuur van de KBO een reden hem op te zoeken in de nabijgelegen horeca gelegenheid “ZICHT” in Persingen. Penningmeester Ton Leurs verleende hem ter gelegenheid hiervan het ERELIDMAATSCHAP van de KBO Ooij met de daarbij horende oorkonde. Van bestuurslid Mientje Huisman kreeg hij een bos bloemen.

 

Foto’s: © Peter Hendriks. of op 


 
Geslaagd KBO Ooij 50+ Bandstoot toernooi 2019 Jan Terwindt wederom winnaar
zondag 17 februari 2019 18:35

OOIJ – Kleine verschuiving bij de einduitslag van het KBO Ooij 50+ Bandstoot toernooi dat van 14 t/m 16 februari voor het 17 jaar door de biljartafdeling van de Katholieke Belangen Organisatie in dorpshuis De Sprong gehouden werd.

Na drie dagen strijd door de 28 deelnemers voor een plek bij de laatste vier was toch weer Jan Terwindt die uiteindelijk weer de winnaars titel in de wacht sleepte en daarmee de wisseltablet, hij mocht die voor de negende keer in ontvangst nemen. De verschuiving waren voor plek twee,drie en vier.

Foto’s: © Herman Leensen. of op


Halve finale: Piet de Boer 22 beurten 14 caramboles 4e plaats.

Gerrit v Esch 22 beurten 30 caramboles 3e plaats.

Finale: Jan Terwindt 12 beurten 35 caramboles 1e plaats en wisseltablet.

Herman Leensen 12 beurten 8 caramboles 2e plaats


 
Eerste Certificaten EHAK uitgereikt door EHBO-vereniging Millingen a/d Rijn / Kekerdom.
zaterdag 16 februari 2019 18:29

MILLINGEN a/d RIJN - In de maand Januari 2019 organiseerde EHBO-afdeling Millingen a/d Rijn/Kekerdom een aantal EHAK-avonden, Eerste Hulp Aan Kinderen. speciaal voor ouders, opa’s, oma’s en begeleiders van baby, kleuter en kind, Voor iedereen, die (veel) met kinderen omgaan, beroepsmatig, maar ook thuis. Op deze cursus werd geleerd, wat je wel en zeker niet moet doen bij verwonding, val, verslikking, vergiftiging enz. bij een baby of kleuter. Van de geslaagde 7 cursusdeelnemers waren vanavond 4 personen aanwezig. Het was de 1e keer, dat de EHBO-afdeling een dergelijke thema-avond verzorgde en met succes. De EHAK zal zeker een vervolg krijgen. Vanwege de uitgebreidheid en complexheid van het onderwerp zullen dat meer avonden van elk 2 uur gaan worden. Om het behaalde EHAK-certificaat geldig te houden, dienen de geslaagde cursisten, net als een EHBO-er, regelmatig herhalingsavonden te volgen

Voorafgaand aan de Algemene Ledenvergadering 2019 van de vereniging werd aan deze 4 geslaagde cursisten officieel het certificaat EHAK met een bloemetje uitgereikt. Met de leuke mededeling, dat deze 4 deelnemers ook lid worden van de club, opende  voorzitter Alex Janssen de Jaarvergadering.   Voor (meer) informatie over Eerste Hulp, hulpverlening, AED, EHAK of aanmelden voor de nieuwe basisopleiding EHBO kunt u kijken op www.ehbomillingenkekerdom.nl, op Facebook: EHBO Millingen a/d Rijn/ Kekerdom of telefonisch contact opnemen met Alex Janssen 06-10434247, kaderinstructeur EHBO. Bestuur EHBO vereniging Millingen aan de Rijn / Kekerdom.

Foto’s: © Hans Driessen      of op .


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Peutercafé Leuth: Buiten op avontuur!

LEUTH - Op maandag 6 mei 2019 is er weer een peutercafé vanuit het kulturhus van Leuth. Elke keer opnieuw is het gezellig druk met kinderen en volwassenen. Waar gaat het deze keer over?....

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Maatregel en plan voor De Linde

GROESBEEK -  De gemeente Berg en Dal gaat de vergunning van uitgaansgelegenheid De Linde in Groesbeek 2 weken intrekken...

Lees meer...
 
Weer wiet afval gedumpt in de natuur.

NIJMEGEN / BERG EN DAL – Weer is er wietafval gedumpt in de natuur, ditmaal in de bossen aan de Louisiaweg op de grens van Nijmegen en Berg en Dal.

Heeft u iets gezien meld het bij de politie T 0900-8844

Foto: © Bert Roodbeen.