Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Nieuwe cultuurfolder Groesbeekse musea
vrijdag 05 april 2019 20:28

GROESBEEK - Museumpark Orientalis, het Afrika Museum en het Bevrijdingsmuseum en de Stichting Toerisme & Recreatie (STER) werken al 20 jaar samen onder de naam Groesbeek Museumlandschap. Ook in 2019 zijn alle activiteiten van de drie musea overzichtelijk gebundeld in een gratis flyer. Tegelijk met de flyer is de Museumkortingsbon verschenen, waarmee maar liefst 25% korting op de toegangsprijs wordt verkregen. Op 5 april is het eerste exemplaar is door Erik de Gans uitgereikt aan de wethouder van Toerisme, Sylvia Fleuren.

“Groesbeek Museumlandschap is een duurzame samenwerking gebleken, waarbij de folder slechts één van de succesvolle co-producten is. Met meer dan 180.000 bezoekers zijn de musea een belangrijke factor in de versterking van dag- en verblijfstoerime in onze gemeente”, aldus de wethouder. In de flyer wordt per dag aangegeven wat er in welk museum te beleven is. Bovendien is er aandacht in de flyer voor de exposities en de tentoonstellingen in de musea, waaronder de doorlopende expositie in Museumpark Orientalis: “Proeven van het Midden Oosten”....

Lees meer...
 
KBO Beek ontmoet Rembrand.
vrijdag 05 april 2019 18:22

BEEK - Maandag 1 april konden er helaas maar 45 leden van de KBO Beek, het dubbele aantal was mogelijk geweest voor de gesponsorde uitstap van de Museumplusbus, naar het Rijksmuseum in Amsterdam.

Vertrokken werd er vanaf de Waterstraat om 09.15 uur, na 90 minuten zaten wij aan de koffie in de brasserie Zuiderbad, even later werd daar onze lunch geserveerd, waarna wij voldaan over het Museumplein naar het Rijks liepen. In drie groepen met gidsen kregen wij uitleg over al het fraais van wat het museum ons te bieden heeft, kunst van de hoogste kwaliteit. Om 15.00 uur vertrok de Museumplusbus weer naar Beek, onze leden die zich hadden aangemeld voor het drie gangen diner met consumptie, sloten de dag af in hotel `t Spijker, de anderen gingen voorzien van de nodige indrukken naar huis.

Bij de volgende gesponsorde uitstap kunt u er ook bij zijn wanneer u voor 20 euro per kalender jaar lid wordt van de KBO Beek, de seniorenvereniging die de kunst ambieert, maar ook nog veel meer voor u kan betekenen.

Gérard Tesser, voorzitter van de KBO Beek, geeft u graag alle informatie. Foto: © René Hendriks. of op


 

 


 
Kavel oplevering Ooijsegraaf - Rietlanden Ooij

OOIJ - Woensdagmiddag 3 april werden de eerste kavels aan de Ooijsegraaf opgeleverd van de 16 woningen die er op de kavels gebouwd worden. Doormevrouw de Swart eigenaar van kavel nr. 2 met toekomstig huisnummer 36 aan de Rietlanden werd symbolisch samen met wethouder Nelson Verheul de eerste laag gemetseld.

De gasten werden welkom geheten door een bouwvakker op stelten. Door Stefan van Duijnhoven directeur wonen van de KLOKgroep werd de geschiedenis van dit bouw project toegelicht, er ondanks de financiële recessie er samen met aannemersbedrijf Staal uit Groesbeek en woningvereniging Oosterpoort een prachtig wijk tot stand komt, waar het fijn wonen is, dit werd nog door wethouder Verheul van de gemeente Berg en Dal en Eugène Janssen, directeur van Oosterpoort bevestig. Foto’s: © Bert Roodbeen. of op


 
Gemeente Berg en Dal heeft twee extra elektrische auto’s voor o.a. Boa’s.
woensdag 03 april 2019 22:33

GROESBEEK- Woensdagmorgen 3 april werd door wethouder Nelson Verheul met het overhandigen van de sleutels aan Boa’s Ben Smit, collega Gerrit Geurts en Tom Stekkelenburg twee extra elektrische (lease) auto’s in gebruik genomen. Ze worden samen met (en andere ambtenaren) gebruikt voor dienstreizen. De busjes zijn verschillend ingericht, één voor passagiers de ander voor o.a materialen en worden ze nog voorzien van extra alarmeringsverlichting. De wethouder maakte ook nog een proefritje met deze zeer stille auto.

De gemeente is nu in het bezit van 4 elektrische auto’s en wil in 2050 energieneutraal zijn. Dat betekent dat de gemeente onder andere het gebruik van fossiele brandstoffen zoals benzine en diesel moet terugdringen. De elektrische auto’s dragen hier aan bij. Autobedrijf Muskens Groesbeek leverde de auto’s.

Foto’s: © Bert Roodbeen. of op  


 
Inwoners gemeente Berg en Dal kunnen stukjes gemeentegrond huren of kopen
woensdag 03 april 2019 17:30

De gemeente Berg en Dal gaat Inzetten op aankoop groen en reststroken. Soms wordt een stuk gemeentegrond ongevraagd in gebruik genomen. Inwoners trekken weleens hun tuin een stukje verder door, plaatsen schuren en schuttingen op gemeente-eigendom of nemen extra parkeerplaatsen in gebruik. Dit noemen we illegaal grondgebruik en dat is wettelijk niet toegestaan. Dit is ook niet eerlijk tegenover andere inwoners die zich wel aan de regels houden. De gemeente Berg en Dal heeft nu beleid opgesteld waardoor het mogelijk is om de grond te kopen of huren.

Gemeentegrond kopen of huren Wanneer inwoners gebruik maken van een stuk gemeentegrond, kunnen zij dit legaliseren. Zij moeten dan voor 31 mei het formulier ‘Legaliseren Grondgebruik’ invullen op www.bergendal.nl/grondgebruik. Ook kunnen zij dit formulier ophalen bij de balie van het gemeentehuis in Groesbeek en het gemeenteloket in Millingen aan de Rijn.

Wanneer zij het formulier invullen, kijkt de gemeente of het mogelijk is om de grond te kopen of huren. In sommige gevallen kunnen inwoners de strook niet kopen, omdat er bijvoorbeeld kabels/leidingen lopen.


 
Potgrondactie CV De Polderschuupers Kekerdom
maandag 01 april 2019 22:53

KEKERDOM – Zaterdag 30 maart gingen net als bij vele andere verenigingen in de gemeente Berg en Dal ook de leden van carnavals vereniging DePolderschuupers uit Kekerdom langs de deur met Potgrond om de kas weer een beetje te spekken.

Foto’s: © Gerard Walvoort. of op  


 
Prikkelarme Halfvasten lichtoptocht Millingen meer dan geslaagd
zondag 31 maart 2019 03:31

MILLINGEN a/d RIJN – De halfvasten lichtoptocht die vrijdag 29 maart door Millingen trok mag mede door het mooie weer geslaagd worden genoemd, hier heeft de gedeeltelijke prikkelarme en de optocht in omgekeerde route aan bijgedragen. Vanaf de start om 20.11 uur trokken er 26 mooi verlichte wagens en diversen loopgroepen door de straten van het Rijndorp. Het meeste publiek langs de route stond tussen het Kastanjeplein en Sint. Antoniusplein. Een Groesbeekse wagen stranden voor Millingen door een defect met de verlichting, later kon hij alsnog aansluiten. In Millings centrum  werden na afloop de winnaars bekend gemaakt. Uitslag winnaars zie lees meer....

Foto’s: © Bert Roodbeen. of op

Meer foto’s op, www.inhetlaag.nl

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Beek Themamiddag 20 juni in Hotel ’t Spijker.

Op 20 juni om 14.30 uur in Hotel ’t Spijker op de KBO Beek Themamiddag,

Annemiek Lukassen onze gaste een vrouw altijd bezig met de geschiedenis, zij werkt nu aan een boek waarin alles over de Rijksstraatweg, hier in Beek door de jaren heen en wanneer zij met die uitgave gereed is gaat deze aan de orde komen bij onze ....

Lees meer...
 
Echtpaar Annet Jacobs – de Haan en Henk Jacobs te gast.in Toe en Now. bij Omroep Berg en Dal

Zondag 23 juni om 13 uur is het echtpaar Annet Jacobs – de Haan en Henk Jacobs te gast bij Toen en Now.. Annet komt van de Lage Horst en Henk komt van de Stekkenberg. Samen wonen ze op de Lage Horst in een prachtige omgeving.

Annet is kunstzinnig en zeer bedreven in het mozaïeken. Henk verricht hand- en spandiensten. Zij geeft Workshops en begeleidt groepjes die mozaïeken als hobby uitoefenen. Een van hun bekendste werken is de “social sofa” die nu in het park van Mariëndaal staat.

Maandag om 9 uur is er een herhaling.


images/stories/mini-patrick nillissen jan eijkhout en willie de valk.jpg
 
Gebruik geen gif tegen de Buxusmot Mezen dood door gif tegen buxusmot

Weer jonge mezen dood omdat ze rupsen van de buxusmot gegeten hebben. De rupsen zijn giftig omdat mensen gif gebruiken tegen de buxusmot. Mezen die juist de buxusmot bestrijden, worden vergiftigd.


 
Verkiezingen in Leuth voor nieuwe speeltoestellen groot succes!

LEUTH - Vanavond 17 mei om klokslag 20.00 uur sloot in het Leuthse kulturhus de stembus. Alle kinderen tot 13 jaar konden daar vandaag hun stem uitbrengen voor nieuwe speeltoestellen in De Rollebol, de speeltuin die aan de Hengemunde ligt. Deze toestellen zijn aan vervanging toe en daarom had de gemeente verkiezingen uitgeschreven, waarbij kinderen uit Leuth een keuze konden maken uit drie ontwerpen.

Lees meer...
 
Leuthse kinderen kiezen nieuwe speeltoestellen in Rollebol

LEUTH - De speeltoestellen in De Rollebol aan de Hengemunde in Leuth zijn aan vervanging toe en daarom

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting