Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Blaaskapel De Fraps vierde 50 jarig bestaan
zondag 28 oktober 2018 21:57

LEUTH/OOIJ - De Leuthse blaaskapel ‘’De Fraps” brengers van de alom bekende Mährische-Egerländer en  Böhmische-Tsjechische muziek hebben zaterdag 27 oktober in dorpshuis “De Sprong” in Ooij het 50 jarig bestaan gevierd met ’s middags een receptie die muzikaal ondersteund werd door het blaasorkest  “Die Berger Musikanten” uit Bergen. Naast de vele felicitaties van de eigen fan-clubleden kwamen ook verenigingen uit de regio dorpen en Duitsland naar Ooij om de felicitaties over te brengen aan het bestuur en leden. Als afsluiting van de receptie  was er een gezamenlijk optreden van “Die Berger Musikanten” en “De Fraps” Vanaf half zeven gaven “De Fraps” zelf nog een concert. Foto’s: © Bert Roodbeen. of kijk op


 
Mariagrotje Mariëndaal opengesteld voor publiek
zondag 28 oktober 2018 01:07

­GROESBEEK – Zaterdagmiddag 27 oktober was het zover, het Mariagrotje Mariëndaal werd onder publiekebelangstelling weer feestelijke opengesteld voor publiek, Kirsten Kuipers van de werkgroep restauratie Mariagrotje bedankte vooraf Lin Giebels, Ben Peters en Gerrit Nillissen en andere niet met name genoemde vrijwilligers voor het vele uren van herstelwerkzaamheden die zij erin hebben gestoken. Met het doorknippen van het lint door vrijwilligers Ben Peters en Lin Giebbels knipte het lint en het aansteken van een kaarsje door Pastor Jan van Gessel was het grotje officieel geopend. Hoofd restauratie Gerrit Nilissen(den Boes) kon er  hellaas niet bij zijn. Het grote sierhekwerk voor afsluiting van het grotje ‘s avond en ’s nachts ligt nog bij de smederij Kerkhoff en zal z.s.m. geplaatst worden. Spontaan werd door het Kerkkoor Horst Sion Breedeweg aangeboden om in mei 2019 te komen zingen bij de formele opening en inwijding.      De afgelopen ..... Foto’s: © Bert Roodbeen.

of op

Lees meer...
 
KBO Beek najaarsdagtocht 2018
vrijdag 26 oktober 2018 23:27

BEEK - Donderdag 18 oktober vertrokken we met vervoersbedrijf Leenders om 10.45 uur vanaf de halte Kulturhus aan de Baron van Voorst tot Voortsstraat naar ons lunchadres in Reuver waar een heerlijke lunch voor klaar stond, een heerlijk gebakken eitje, kroket, huzarensalade en enkele kopjes koffie of thee. Met een goed gevulde maag reden we verder naar Kerkrade, waar we een bezoek brachten aan de Abdij Rolduc, een Abdij met een rijke historie van meer dan 900 jaar, die op de lijst van de UNESCO staat. We bezochten o.a. de Abdijkerk, de Crypte, de Bisschopszaal en de Rococobibliotheek. We hoorden van de eerste Hertogen van Limburg, waar de eerste steenkool werd ontgonnen en natuurlijk van de stichter Ailbertus en de Augustijner Koorheren. Een bijzondere rondgang waar tijdens de koffie/thee, of abdij biertje met natuurlijk Limburgse vlaai nog werd over nagepraat wat in de bus naar ons eigen Beek door ging. Velen hadden zich ook aangemeld voor het voortreffelijke driegangen menu bij hotel 't Spijker, waar een geweldige KBO Beek dag te einde ging. Ook u kunt dit meemaken, voor € 20 euro per kalender jaar bent u lid van de seniorenvereniging van Beek, de KBO. Gérard Tesser, voorzitter van de KBO Beek.Foto's: © Gerard van der Pluijm

. of kijk op

 


 

 
Groesbeeks dialect in Bibliotheek Groesbeek
vrijdag 26 oktober 2018 21:08

GROESBEEK- Blijkbaar zonder moeite wist Theo Giesbers als echte kenner van het ‘Gruusbeks’’donderdagavond 25 oktober anderhalf uur lang tijdens het eerste hoorcollege in het kader van de lezingenreeks “Universiteit van Groesbeek”m in de Bibliotheek in Groesbeek de ongeveer 30 toehoorders te binden om te luisteren naar verhalen  betekenis van woorden in het ’Gruusbeks’ dialect. Het Groesbeeks dialect zal voor velen buiten de Groesbeekse gemeentegrenzen niet altijd even goed te volgen zijn. Theo Giesbers is een echte kenner van deze ‘taal’. Autochtone Groesbekers zullen het ongetwijfeld weten: een ‘dries’ is een braakliggend terrein in het Groesbeeks dialect. Het woord komt uit het Oudnederlands en wordt in Groesbeek nog steeds gebruikt. En zo duiken er in de Groesbeekse tongval nog veel meer Oud- en Middennederlandse woorden op die in het ABN inmiddels verdwenen zijn. Theo Giesbers is een echte kenner op het gebied van het Groesbeeks dialect en kan er met veel humor over vertellen. Op donderdag 25 oktober is hij van 20.00 tot 21.30 uur te gast in de Bibliotheek Groesbeek. Hij doorspekt zijn verhaal met prachtige Groesbeekse woorden en neemt de luisteraars mee naar het ontstaan van dit dialect. Veel belangstelling was er na afloop voor het boek “de Woordenschat van het Groesbeek” wat voor met fikse korting aangeschaft kon worden.
De volgende lezing in de Universiteit van Groesbeek is een fotolezing: ’Lang leve de lente’ door Helma Groenen — fotograaf en bioloog. Op 20 maart 2019, van 20:00 tot 21:30 |
De Universiteit van Groesbeek laat regionale experts aan het woord. De colleges in de bibliotheek bieden je de mogelijkheid je te verdiepen in uiteenlopende onderwerpen en mensen uit de regio te ontmoeten. Bibliotheekleden en studenten betalen € 2,50, overige bezoekers kopen een kaartje voor € 4,-. Koop je kaartje vooraf in de bibliotheek of via www.obgz.nl/universiteiten.

Foto’s: © Bert Roodbeen. of kijk op


 
Schmidt Trucks koopt extra kavel op bedrijventerrein de Mies in Groesbeek.
dinsdag 23 oktober 2018 23:52

GROESBEEK - Bedrijventerrein De Mies is een modern bedrijventerrein met vooral lokale bedrijven. Het bedrijventerrein blijft in trek bij de lokale ondernemers. Zo heeft Schmidt Trucks uit Groesbeek een extra kavel gekocht.

Dit jaar zijn er inmiddels drie kavels verkocht, waarvan een aan Garage de Ren, een aan Holding P. Kaal B.V. en dus een aan het Groesbeekse bedrijf Schmidt Trucks. Schmidt Trucks is een bedrijf dat al sinds 1955 actief is in de demontage van trucks en opleggers. Het bedrijf heeft al een bedrijfspand op bedrijventerrein de Mies. Maar Carel Schmidt geeft aan: ‘’We zijn groeiende en hebben behoefte aan extra grond. Met name voor de opslag van truckcabines’’.

Ook een kavel op een bedrijventerrein in gemeente Berg en Dal? Geïnteresseerd in een kavel? Via Stef van der Graaf of via de website van de gemeente Berg en Dal kunnen ook andere geïnteresseerden informatie opvragen. Door een versnelde verkoop van bedrijfskavels is er nog maar 1,5 ha beschikbaar. Van deze 1,5 ha is ongeveer 2/3e alweer in optie. Daarom zijn wij bezig met de ontwikkeling van bedrijventerrein De Hulsbeek in Groesbeek. Als deze ontwikkeling doorgaat, komt er 1,8 ha bij. Maar ook hier zijn al gegadigden voor. Wees er dus snel bij. Foto:Gem Berg en Dal.


 

 
Vernielingen rond bomenkap Bisonbaai
dinsdag 23 oktober 2018 00:15

Ooij – Maandagmorgen 22 oktober werd even over negen uur de eerste van de 23 populieren geveld, bij de hoofdingang van Bisonbaai voerden een handvol tegenstanders nog actie waarbij door cellist Erwin Labijt treurmuziek werd gespeeld. Alle acties waren tot nog toe zonder problemen verlopen, maar vandaag werd er een schaduw over, door dat bij de werkloods van Staatsbosbeheer onbekende het toegangshek extra vergrendeld hadden en bij vijf auto’s waaronder die van cursisten banden lek geprikt waren, ook verdween een verboden toegangsbord (461). Actievoerder Johan Koeleman is tegen de bomenkap maar staat niet achter deze vernielingen. Boswachter Thijmen van Heerde benadrukt nogmaals. 'Het is te gevaarlijk om ze zo te laten staan'. Foto’s: © Bert Roodbeen.

of kijk op

 


 

 
Prikkelarme speeltuinmiddag in De Steensegemeente Millingen
zondag 21 oktober 2018 19:17

Millingen a/d Rijn – Zaterdagmiddag 20 oktober werd met zeepbellen en doorknippen van een slingerlint door wethouder Irma van de Scheur de feestelijke start gegeven van een Prikkelarme speeltuinmiddag voor kinderen met ASS en ADHD/ADD, in speeltuin “De Steensegemeente”,  tevens was dit de eerste activiteit van werkgroep W.A.M. (Werkgroep Autisme Millingen).
Kinderen met beperkingen op ASS-gebied, ouders, opa’s en oma’s of verzorgenden waren allemaal welkom. Na de opening konden de kinderen van hartenlust spelen zonder harde geluiden en flitslichten en stond er koffie en thee, ranja en taart klaar. De speeltuin is rolstoel - toegankelijk.
Het WAM bestaat uit ouders van kinderen met autisme, ADHD/ADD, en wordt ondersteund door het Sociaal Team KLM (Kekerdom, Leuth en Millingen). Er zijn plannen voor uitbreiding naar de andere dorpen Beek en Ooij. Meer info kunt u krijgen van coördinator Rene Verheijen. Mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
Foto’s: © Bert Roodbeen. of kijk op


 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Beek ook in 2019 een rots in de branding voor u

De KBO Beek, de seniorenvereniging van Beek met ruim 400 leden is er ook in 2019 voor u als het gaat om belangenbehartiging van onder andere AOW, pensioenen, veiligheid, welzijn en wonen op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau....

Lees meer...
 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Internet hosting

 


 
Inhetlaag.nl ook op


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Een bijzondere kersttentoonstelling in huismuseum de kleine Heilige Geest

GROESBEEK - Ook dit jaar kan men naast de vaste collectie in het huismuseum de kleine Heilige Geest genieten van de kersttaferelen zoals de 60 kerststallen uit vele werelddelen, waarvan een grote 100 jaar oud die  de hele serre in beslag neemt. Het afgelopen jaar is het museum uitgebreid met eeprachtige collectie. Het betreft uitbeeldingen van de vlucht naar Egypte.

Lees meer...
 
Remco Wildeman benoemt als griffiemedewerker in de gemeente Berg en Dal.