Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
WHAT YOU SEE IS WHAT YOU GET
dinsdag 28 augustus 2018 09:21

BEEK/UBBERGEN -Zondag 2 september 2018 expositie opening 15.00

Schilderijen van Diederik Grootjans en Najib Aslame Diederik Grootjans en Najib Aslame delen de fascinatie voor het schilderen van de dagelijkse omgeving op een realistische manier. Landschappen, mensen, stadsgezichten.  Diederik werkt met acryl, Najib maakt met name aquarellen.

Wellicht zult u enkele omgevingen herkenneN


Kunstkapel Notre Dame des Arts (NDDA)/ de Refter in Ubbergen


 
Historische optocht Blijde Incomste door Nijmegen.
maandag 27 augustus 2018 22:00

NIJMEGEN – Zondagmiddag 26 augustus trok de tweede historische optocht door de centrumstraten van stad,De Blijde Incomste is een van de hoogtepunten van het twee daagse Gebroeders van Limburg-festival waarin net zoals vroeger in oude kostuums diverse karakters en taferelen werden nagespeeld, zoals Maria van door Gelre met hofdames, Katherina van Kleef, ridders, weeskinderen, mensen uit de burgerij en stadswachten. Ook liepen er beesten en een Draak mee.

Foto’s: © Bert Roodbeen. of 


 
Record aantal bezoekers bij Europees schutterstreffen in Neer Limburg
dinsdag 21 augustus 2018 20:20

NEER – Zondag 19 augustus hebben volgens de organisatie 55000 bezoekers het Europees schutterstreffen bezocht, waarvan er 35000 langs de route in het dorp Neer (gem.Leudal Limburg) 490 deelnemende schuttersverenigingen en Schuttersbroederschappen en Gilden uit 12 landen trokken van 12.00 tot 17.30 uur door te straten van het kerkdorp naast Nederland, Duitsland Polen,Tsjechië, Frankrijk. werd onze gemeente Berg en Dal vertegenwoordigd door vier schutterijen namelijk BUB uit Beek, St. Hubertus uit Groesbeek/ De Horst, OEV uit Millingen a/d Rijn en Eendracht uit Ooij. Eens in de drie jaar wordt dit drie daags evenement van EST in een Europees land gehouden, dit maal was het in Limburg, Over drie jaar in 2021 Deinze Belgie. Een dag eerder werd er door alle koningen en prinsen (16-25 jaar) gestreden voor de titel Europees schutterskoning of prins hierbij was het Leo Niessen van de Limburgse schutterij St. Martinus uit Linne die zich drie jaar Europees schutterskoning mag noemen met aan zijn zijde koninging. Irma.Christopher Hofmann van St. Sebastianus Schützenbruderschaft Leverkusen-Rheindorf werd Europees schuttersprins. Foto’s: Bert Roodbeen of op FB


 

 

Record aantal bezoekers bij Europees schutterstreffen in Neer Limburg

NEER – Zondag 19 augustus hebben volgens de organisatie 55000 bezoekers het Europees schutterstreffen bezocht, waarvan er 35000 langs de route in het dorp Neer (gem.Leudal Limburg) waar 490 deelnemende schuttersverenigingen en Schuttersbroederschappen en Gilden uit 12 landen door te straten van het kerkdorp liepen waaronder naast Nederland, Duitsland Polen,Tsjechië, Frankrijk. Onze gemeente Berg en Dal werd vertegenwoordigd door vier schutterijen nl BUB uit Beek,St. Hubertus uit Groesbeek/ De Horst,OEV uit Millingen a/d Rijn en Eendracht uit Ooij. Eens in de drie jaar wordt dit drie daags evenement van EST in een Europees land gehouden, dit maal was het in Limburg, Over drie jaar in 2021 Deinze Belgie. Een dag eerder werd er door alle koningen en prinsen (16-25 jaar) gestreden voor de titel Europees schutterskoning of prins hierbij was het Leo Niessen van de Limburgse schutterij St. Martinus uit Linne die zich drie jaar Europees schutterskoning mag noemen met aan zijn zijde koninging. Irma.Christopher Hofmann van St. Sebastianus Schützenbruderschaft Leverkusen-Rheindorf werd Europees schuttersprins. Foto’s: Bert Roodbeen. (komen zsm )

 
KBO Beek, juni in Iran augustus in Costa Rica
maandag 20 augustus 2018 07:54

BEEK - Vertrokken werd er donderdag 9 augustus met vervoersbedrijf Leenders om  13.00uur voor een vakantiemiddag die de KBO Beek al jaren organiseert voor leden die er in de zomer niet uit kunnen maar natuurlijk ook voor alle andere leden. Ontvangen werden wij met een kopje koffie/ thee met gebak, waarna wij in groepen  met een gids, de overdekte tropische vlindertuin gingen ontdekken, wij genoten van de vlinders, die voor je ogen uit de cocon kwamen, andere dieren, zoals Wandelende Takken, schildpadden, in de tropische vijver zagen  wij de vele  vissen van groot tot klein via een touw loopbrug liepen wij naar de top  van de tropen waar zich bijzondere bomen bevonden en probeerden wij  de beesten die zich daar schuil hielden te ontdekken.

Ook de bijzondere schelpencollectie was zeker ook de moeite waard om met aandacht te bekijken.  Nadat wij van de rondleiding genoten hadden, was er nog even de tijd om zelf wat rond te kijken. Rond 17.00 uur werd er weer richting Beek gegaan, al onze indrukken meenemend, een bijzonder geslaagde middag. Voor onze leden van deze uitstap die zich daar voor opgegeven hadden viel er nog te genieten van een driegangen diner met een consumptie bij hotel `t Spijker.

Natuurlijk wilt u ook wel zo`n uitstapje meemaken, de KBO Beek maakt dat voor u mogelijk, voor 20 euro per kalenderjaar bent u een van de reizigers. Gérard Tesser, vz KBO Beek, geeft u info.

Foto: © René Hendriks, waarbij aangetekend dat niet iedereen op de foto wilde!!


 
Gekantelde vrachtwagen Kapitteldijk bij Leuth
zaterdag 18 augustus 2018 08:16

LEUTH – Een vrachtwagen is vrijdagochtend 17 augustus in de berm in gereden aan de Kapitteldijk in Leuth. De bestuurder verloor om nog onbekende redenen de macht over het stuur. Omdat de wagen was gekanteld is de brandweer van Millingen aan de Rijn opgeroepen om de flink beschadigde vrachtwagen weer op de weg te krijgen. De chauffeur is voor onderzoek naar een ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

Klik op: foto’s. film1. film2 film3 Marcel Vink.


 
Beweegtuin Millingen weer geopend vanaf woensdag 22 augustus 2018!
dinsdag 14 augustus 2018 00:01

MILLINGEN a/d RIJN - De coaches van de beweegtuin op sportpark de Hove aan de Hoefseweg te Millingen aan de Rijn zijn vanaf 22 augustus 2018 weer elke woensdag van 14.30-15.30uur en donderdag van 10.00-11.00uur aanwezig.

Meedoen is gratis. Na afloop is er gelegenheid op eigen kosten een kopje koffie op thee te drinken. U bent van harte welkom!


 
PolderPop 2018 Leuth Kom kijken, geniet & ontdek!
vrijdag 10 augustus 2018 22:22

Leuth - PolderPop is een kleinschalig tweedaags festival in Leuth (bij Nijmegen). PolderPop verhuist terug naar de locatie waar het 29 jaar geleden allemaal begon, het dorpsplein aan de Klaproosstraat in Leuth. Midden in het dorp, naast de Vriendenkring. We zien je daar! 

Zie foto's / film Wil Gipman


 

 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Fotoalbum

In verband met een probleem met het oude fotoalbum wordt gewerkt aan het herstel hiervan in een nieuw fotoalbum. Ook kunnen foto's via Facebook bekeken worden


 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Inhetlaag.nl ook op


 
Nieuwe basisschool opent in augustus 2019 in Beek

BEEK - Nu de gemeente Berg en Dal en het Ministerie van OCW goedkeuring hebben gegeven, gaat ‘een nieuwe school’ in augustus 2019 in het Kulturhus in Beek van start. Dat...

Lees meer...
 
Groesbeeks dialect in Bibliotheek Groesbeek

GROESBEEK - Het Groesbeeks dialect zal voor velen buiten de Groesbeekse gemeentegrenzen niet altijd even goed te volgen zijn. Theo Giesbers is een echte kenner van deze ‘taal’. Op donderdagavond 25 oktober geeft hij in de Bibliotheek Groesbeek een lezing over het ‘Gruusbeks’. Het is het eerste hoorcollege in het kader van de lezingenreeks “Universiteit van Groesbeek”...

Lees meer...
 
KBO Beek lidmaatschap = voordeel ten top.

BEEK - Nu lid worden van de KBO Beek, de seniorenvereniging met ruim 400 leden, en tot 1 januari  2020 genieten van alle

Lees meer...