Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Zestig jaar biljart vereniging Vriendenkring Berg en Dal
vrijdag 31 augustus 2018 22:42

BERG en DAL - Dit jaar bestaat biljartvereniging Vriendenkring uit Berg en Dal 60 jaar. De vereniging opgericht in 1958 in café De Watertoren door Wim Fleuren, Jan Derksen en Wim van Vorstenbos. Na enige tijd sloten zich enkele leden bij het groepje aan en werden er jaarcompetities gehouden. Niet alleen de biljartsport heeft de vereniging naamsbekendheid gegeven. De deelname aan het Berg en Dalse Meerkamptoernooi heeft Vriendenkring menig plaats op het erepodium opgeleverd. Na enkele verhuizingen is café De Oude Molen in Groesbeek sinds 2009 het verenigingslokaal. Jaarlijks wordt het Berg en Dals kampioenschap biljarten gehouden. Dit voorjaar is het toernooi voor de 35e keer georganiseerd door biljartvereniging Vriendenkring. Het thema van dit jubileum is 60 jaar actief in de (biljart)sport!

Op zaterdag 8 september is er van 15.00 tot 17.00 uur een receptie in  het verenigingslokaal van café De Oude Molen, Molenweg 48 in Groesbeek.

U bent hiervoor van harte uitgenodigd. Foto, © Peter Hendriks.


 
Universiteit van Beek: “Vrede in het Midden-Oosten”, door Dries van Agt Oud-premier geeft college in Bibliotheek Beek-Ubbergen
donderdag 30 augustus 2018 19:38

BEEK - Op woensdag 12 september komt oud-premier Dries van Agt naar de Bibliotheek Beek-Ubbergen. Van 20.00 tot 21.30 uur geeft hij een college over de geschiedenis van het Palestijns-Israëlisch conflict. Zijn college is onderdeel van de reeks “Universiteit van Beek”.

Dries van Agt was in de jaren tachtig van de vorige eeuw premier van Nederland. Hij staat bekend als een begenadigd verteller met een bijzonder taalgebruik. Van Agt heeft zich altijd erg betrokken gevoeld bij het Palestijns-Israëlisch conflict. In zijn college behandelt hij de geschiedenis van dit slepende conflict. Door het gecompliceerde karakter ervan lijkt de oplossing verder weg dan ooit.

De Universiteit van Beek laat regionale experts aan het woord. De colleges in de bibliotheek bieden je de mogelijkheid je te verdiepen in uiteenlopende onderwerpen en mensen uit de regio te ontmoeten. Bibliotheekleden en studenten betalen €2,50, overige bezoekers kopen een kaartje voor €4,-. Koop je kaartje vooraf in de bibliotheek of via www.obgz.nl/universiteiten.

Universiteit van Beek: “Vrede in het Midden-Oosten”, door Dries van Agt Woensdag 12 september. 20.00 tot 21.30 uur. Bibliotheek Beek-Ubbergen  Leden en studenten € 2,50 | overige bezoekers € 4,- .  Foto Bieb


 
OldStars Millingen FC gaat van start en zoekt deelnemers / Woensdagmiddagvoetbal start weer
woensdag 29 augustus 2018 22:03

MILLINGEN ad RIJN - Na enkele trainingen voor de zomervakantie pakken de OldStars Millingen FC hun trainingen weer op. Tijdens de Kick Off zaterdag 1 september 2018 op Sportpark De Hove zal er een demonstratie-wedstrijd zijn tegen OldStars Juliana uit Malden. Daarna zal er vanaf zaterdag 8 september 2018
elke zaterdagmiddag wekelijks getraind worden op Sportpark De Hove. U bent van harte welkom
om vrijblijvend kennis te maken met Walking Football bij de OldStars Millingen FC.
Doorgaans beginnen we met een lichte warming-up, wat sportieve oefeningetjes met en zonder bal om vervolgens af te sluiten met een partijvorm.
Kernwoorden zijn: samen bewegen, samen strijden en samenzijn..!
We verzamelen zaterdags vanaf 15.30 uur en starten om 16.00 uur. Deelname is vooralsnog kosteloos dus wat houdt u tegen? Voor informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
De leeftijd voor deelname is vanaf circa 55 jaar, maar meedoen omdat je het leuk vindt, is belangrijker dan je leeftijd. Hopelijk tot gauw!
Marc-Jan Schenning, Coördinator OldStars Millingen.

Foto’s: © Hans Driessen of


Woensdagmiddagvoetbal start weer

 

MILLINGEN  a/d RIJN - Vanaf woensdag 5 september 2018 zal Jesse van Deelen wekelijks op woensdagmiddag de inloop-training verzorgen op onze voetbalvelden voor pupillen van circa 5 jaar t/m groep 8 van de basisschool.  Op een speelse en uitdagende wijze zal Jesse de kinderen laten spelen en voetballen met elkaar. Om 13.15 uur wordt er gestart op Sportpark De Hove aan de Hoefseweg en het duurt tot 15.00 uur.

Tijdens de schoolvakanties is er géén training, want dan organiseert de VAM de voetbalclinics met Imke Driessen en Daan Arnts. De doelgroep is onze pupillen, maar ook niet-leden, jongens, meisjes zijn van harte welkom. Het doel is sportstimulatie, extra trainingsmogelijkheid voor de kleintjes en om de jonge jeugd enthousiast te maken voor het voetballen bij SC Millingen.Voor informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. We kijken uit naar jullie komst en wensen jullie veel plezier met de trainingen.!

Marc-Jan Schenning, Coördinator VAM. Foto: © Hans Driessen.


 
WHAT YOU SEE IS WHAT YOU GET
dinsdag 28 augustus 2018 09:21

BEEK/UBBERGEN -Zondag 2 september 2018 expositie opening 15.00

Schilderijen van Diederik Grootjans en Najib Aslame Diederik Grootjans en Najib Aslame delen de fascinatie voor het schilderen van de dagelijkse omgeving op een realistische manier. Landschappen, mensen, stadsgezichten.  Diederik werkt met acryl, Najib maakt met name aquarellen.

Wellicht zult u enkele omgevingen herkenneN


Kunstkapel Notre Dame des Arts (NDDA)/ de Refter in Ubbergen


 
Historische optocht Blijde Incomste door Nijmegen.
maandag 27 augustus 2018 22:00

NIJMEGEN – Zondagmiddag 26 augustus trok de tweede historische optocht door de centrumstraten van stad,De Blijde Incomste is een van de hoogtepunten van het twee daagse Gebroeders van Limburg-festival waarin net zoals vroeger in oude kostuums diverse karakters en taferelen werden nagespeeld, zoals Maria van door Gelre met hofdames, Katherina van Kleef, ridders, weeskinderen, mensen uit de burgerij en stadswachten. Ook liepen er beesten en een Draak mee.

Foto’s: © Bert Roodbeen. of 


 
Record aantal bezoekers bij Europees schutterstreffen in Neer Limburg
dinsdag 21 augustus 2018 20:20

NEER – Zondag 19 augustus hebben volgens de organisatie 55000 bezoekers het Europees schutterstreffen bezocht, waarvan er 35000 langs de route in het dorp Neer (gem.Leudal Limburg) 490 deelnemende schuttersverenigingen en Schuttersbroederschappen en Gilden uit 12 landen trokken van 12.00 tot 17.30 uur door te straten van het kerkdorp naast Nederland, Duitsland Polen,Tsjechië, Frankrijk. werd onze gemeente Berg en Dal vertegenwoordigd door vier schutterijen namelijk BUB uit Beek, St. Hubertus uit Groesbeek/ De Horst, OEV uit Millingen a/d Rijn en Eendracht uit Ooij. Eens in de drie jaar wordt dit drie daags evenement van EST in een Europees land gehouden, dit maal was het in Limburg, Over drie jaar in 2021 Deinze Belgie. Een dag eerder werd er door alle koningen en prinsen (16-25 jaar) gestreden voor de titel Europees schutterskoning of prins hierbij was het Leo Niessen van de Limburgse schutterij St. Martinus uit Linne die zich drie jaar Europees schutterskoning mag noemen met aan zijn zijde koninging. Irma.Christopher Hofmann van St. Sebastianus Schützenbruderschaft Leverkusen-Rheindorf werd Europees schuttersprins. Foto’s: Bert Roodbeen of op FB


 

 

Record aantal bezoekers bij Europees schutterstreffen in Neer Limburg

NEER – Zondag 19 augustus hebben volgens de organisatie 55000 bezoekers het Europees schutterstreffen bezocht, waarvan er 35000 langs de route in het dorp Neer (gem.Leudal Limburg) waar 490 deelnemende schuttersverenigingen en Schuttersbroederschappen en Gilden uit 12 landen door te straten van het kerkdorp liepen waaronder naast Nederland, Duitsland Polen,Tsjechië, Frankrijk. Onze gemeente Berg en Dal werd vertegenwoordigd door vier schutterijen nl BUB uit Beek,St. Hubertus uit Groesbeek/ De Horst,OEV uit Millingen a/d Rijn en Eendracht uit Ooij. Eens in de drie jaar wordt dit drie daags evenement van EST in een Europees land gehouden, dit maal was het in Limburg, Over drie jaar in 2021 Deinze Belgie. Een dag eerder werd er door alle koningen en prinsen (16-25 jaar) gestreden voor de titel Europees schutterskoning of prins hierbij was het Leo Niessen van de Limburgse schutterij St. Martinus uit Linne die zich drie jaar Europees schutterskoning mag noemen met aan zijn zijde koninging. Irma.Christopher Hofmann van St. Sebastianus Schützenbruderschaft Leverkusen-Rheindorf werd Europees schuttersprins. Foto’s: Bert Roodbeen. (komen zsm )

 
KBO Beek, juni in Iran augustus in Costa Rica
maandag 20 augustus 2018 07:54

BEEK - Vertrokken werd er donderdag 9 augustus met vervoersbedrijf Leenders om  13.00uur voor een vakantiemiddag die de KBO Beek al jaren organiseert voor leden die er in de zomer niet uit kunnen maar natuurlijk ook voor alle andere leden. Ontvangen werden wij met een kopje koffie/ thee met gebak, waarna wij in groepen  met een gids, de overdekte tropische vlindertuin gingen ontdekken, wij genoten van de vlinders, die voor je ogen uit de cocon kwamen, andere dieren, zoals Wandelende Takken, schildpadden, in de tropische vijver zagen  wij de vele  vissen van groot tot klein via een touw loopbrug liepen wij naar de top  van de tropen waar zich bijzondere bomen bevonden en probeerden wij  de beesten die zich daar schuil hielden te ontdekken.

Ook de bijzondere schelpencollectie was zeker ook de moeite waard om met aandacht te bekijken.  Nadat wij van de rondleiding genoten hadden, was er nog even de tijd om zelf wat rond te kijken. Rond 17.00 uur werd er weer richting Beek gegaan, al onze indrukken meenemend, een bijzonder geslaagde middag. Voor onze leden van deze uitstap die zich daar voor opgegeven hadden viel er nog te genieten van een driegangen diner met een consumptie bij hotel `t Spijker.

Natuurlijk wilt u ook wel zo`n uitstapje meemaken, de KBO Beek maakt dat voor u mogelijk, voor 20 euro per kalenderjaar bent u een van de reizigers. Gérard Tesser, vz KBO Beek, geeft u info.

Foto: © René Hendriks, waarbij aangetekend dat niet iedereen op de foto wilde!!


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Veer Millingen Pannerden uit de vaart

Lees meer...
 
Storing fotoalbum

In verband met een probleem met het fotoalbum kunnen enkele mappen tijdelijk alleen via Facebook bekeken worden! Er wordt gewerkt aan het herstel hiervan. 

 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Inhetlaag.nl ook op


 
Groesbeeks dialect in Bibliotheek Groesbeek

GROESBEEK - Het Groesbeeks dialect zal voor velen buiten de Groesbeekse gemeentegrenzen niet altijd even goed te volgen zijn. Theo Giesbers is een echte kenner van deze ‘taal’. Op donderdagavond 25 oktober geeft hij in de Bibliotheek Groesbeek een lezing over het ‘Gruusbeks’. Het is het eerste hoorcollege in het kader van de lezingenreeks “Universiteit van Groesbeek”...

Lees meer...
 
KBO Beek lidmaatschap = voordeel ten top.

BEEK - Nu lid worden van de KBO Beek, de seniorenvereniging met ruim 400 leden, en tot 1 januari  2020 genieten van alle

Lees meer...