Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Allerzielendienst in (grote) Sint-Bartholomaeuskerk
maandag 04 november 2019 20:34

BEEKOveral was het zaterdag 2 november Allerzielen waarin overledenen worden herdacht, ook in de (grote) Sint-Bartholomaeuskerk in Beek, met pastoor Rudo Franken als voorganger met assistentie van Paul Spijkerman en Harrie van Baal. Ruim 200 nabestaanden en familie waren bij deze dienst aanwezig. Na de dienst werden er op de naast gelegen begraafplaats kaarslantarentjes geplaatst.

 

Foto's: © Henk Burgers. Klik HIER of op


 
Kleindier tentoonstelling in Kekerdom
maandag 04 november 2019 09:04

KEKERDOM Om praktische redenen was de clubtentoonstelling van Kleindier en Pluimveevereniging Millingen en Omstreken niet in Millingen a/d Rijn. Voor het eerst werd in het weekend van 2 en 3 november uitgeweken naar Kekerdom en wel in het voormalige Haukes kantoorgebouw aan de Botsestraat 45A. De keuring van de hoenders, dwerghoenders en konijnen begon op zaterdag. Tijdens beide dagen was er ook weer een mooie knuffelhoek ingericht voor de kinderen. Uiteraard kon tijdens de show ook genieten van een drankje of een kopje koffie. De vereniging is naarstig op zoek naar nieuwe actieve leden. De winnaars worden tijdens de clubavond bekend gemaakt. Voelt u er iets voor om in verenigingsverband iets met kleindieren te gaan doen, dan horen we dat graag. Onze secretaris W. Reijmers kan u er alles over vertellen. via 06-51595325 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Foto’s: © Bert Roodbeen. Klik HIER of op


 
Preek van de Leek. Politica’s op de preekstoel. Lesley Albers wint Jury prijs. Irma van de Scheur de publieksprijs.
maandag 04 november 2019 00:04

GROESBEEK - In een goed gevulde Protestantse kerk stonden zondagmiddag 3 november in drie 
politica’s op de preekstoel, dit zijn het jongste vrouwelijke raadslid Lesley Albers en wethouders Sylvia Fleuren en Irma van de Scheur zij waren bereid gevonden om over hun politieke passie een lekenpreek te houden in het kader van 100 jaar vrouwenkiesrecht. Dit jaar wordt gevierd hoe vrouwen in 1919 eindelijk – na een lange strijd door moedige vrouwen - het recht kregen te stemmen. Dit stemrecht viert Berg en Dal met een inspirerende en vrolijke middag in de kerk. De politica’s vertellen hoe zij de politiek ervaren en wie voor hen voorbeelden zijn geweest. Het worden persoonlijke verhalen zonder partijpolitiek.Tussen de preken door werd onder muzikale begeleiding van raadslid Wim Bakker gedichte voorgelezen door Wilm Janssen en gezongen door van raadslid Hennie Eikholt en Rob Verheijen en een publieks quiz gehouden door Janneke Ruijs, zij leidde ook het programma. Op het programma werd (ingebroken) door activiste en oud Dollemina Regien Uijlings uit Beek, met haar versie van een preek – ”Er was eens een dame uit Beek - Wilde meedoen aan de preek van de Leek - Taalkundig was’t een gevecht - Ze praatte het krom het was eigenlijk recht – Tot het op  het einde, de preek van de leek bleek”. Er was een jury die gevormd werd door Ria Hopman, Tineke Lodders- Elfferich en Erna van de Ven. Rond half vijf was de bekendmaking van de meest inspirerend preek, dit werd raadslid Lesly Albers, op 2 kwam Irma van de Scheur en 3e werd Sylvia Fleuren, de publieksprijs ging naar wethouder Irma van der Scheur. Ook het publiek mocht een stem uitbrengen, hier gingen de meester stemmen naar Wethouder Irma van de Scheur. Na kom in de Serre getoost worden op 100 jaar kiesrecht voor iedere Nederlander.

Foto’s: © Bert Roodbeen.Kilik HIER of op

 
Rotary Club Nijmegen poot met bewoners tulpenbollen bij Kalorama.
zondag 03 november 2019 19:35

BEEKZaterdagmorgen 2 november hebben clubleden van Rotary Club Nijmegen bij verzorgingshuis Kalorama samen met bewoners tulpenbollen gepoot op het grasveld voor de hoofdingang. Deze tulpenbollenactie was een onderdeel van de internationale actie Help Polio De Wereld Uit. ‘We zijn er trots op dat we een eigen speciale tulp- genaamd ‘End Polio Now’ hebben die aankomend voorjaar het grasveld voor de hoofdingang een fleurig aanblik geeft,  zij oud gouverneur Fons Jacobs’. De gasten werden met koffie en gebak ontvangen in de activiteitenruimte, Cily Romy van Kalorama hete iedereen welkom dat deed ook de Gouverneur van de Rotary Club Nijmegen, Anneke Assen, zij sprak over het belang om Polio de wereld uit te helpen, oud districtsgouverneur Fons Jacobs verteld nog dat de tulp in een Box verkrijgbaar is voor € 15,-, daarvan is € 10,- bestemd voor het goede doel, door de Bill & Melinda Gates Foundation wordt dit nog eens verdrievoudigd. Met enkele bewoners werden er vervolgens buiten de honderden bollen gepoot in de vorm van een Rotary Wiel, vanwege de slechte weersverwachting waren een dag eerder al de meeste bollen gepoot. Weer terug in de activiteitenruimte overhandigde oud districtsgouverneur Fons Jacobs aan Gouverneur Anne Asten een cheque van € 3500,- voor het goede doel, de teller stond zaterdag op  € 4000,-. De bewoners werden geholpen door een speciale gast uit Oeganda,William Amanzuru, hij is de tiende gast is van Schelte City Nijmegen, en was onder de indruk van deze solidariteitsactie en de betrokkenheid van ouderen. "Een onvergetelijke ervaring!" Zo kwalificeerde hij de regenachtige ochtend waarop honderden tulpenbollen de grond in gingen." William kreeg van de oud districtsgouverneur Fons Jacobs en Gouverneur Anneke Assen een box tulpenbollen om ze in het thuisland Oeganda te planten, ook bewoner Cory Groenen kreeg een tulpenbox.

Foto’s: © Bert Roodbeen. Klik HIER of op 


 
Tromgeroffel bij officiële openingsceremonie Tiende ’Kom Mar Kieke’ kunst tentoonstelling.
vrijdag 01 november 2019 22:12

GROESBEEK/HORST- Tromgeroffel bij officiële openingsceremonie Tiende kunsttentoonstelling ’Kom Mar Kieke’ door wethouder Irma van de Scheur, het tromgeroffel kwam van de drumgroep van kindcentrum Op De Horst. De Kunsttentoonstelling “Kom mar Kieke” wordt voor de 10e maal in dorpshuis ’De Slenk’ gehouden en is nog op zaterdag 2 en zondag 3  november van 12.00 - 18.00 uur te zien. De leerlingen van de groepen 7 en 8 van kindcentrum Op De Horst hebben ook kunstobjecten gemaakt die te zien zijn, o.a. kijkdozen en een piepschuim maquette van een verwoest dorp. De 19 kunstenaars die dit jaar deelnemen zijn  woonachtig in de De Horst, of hebben er gewoond, waarvan er drie dit jaar voor de eerste keer meedoen. De toegang is gratis, maar een bijdrage van de bezoekers is zeer welkom. De expositie is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Berg en Dal……

Foto’s: © Bert Roodbeen. Klik HIER of op

Lees meer...
 
Herfstbeelden paddenstoelen deel 2
donderdag 31 oktober 2019 09:39

Foto's: © René Hendriks. klik HIER of op 


 
Boze bewoners op infoavond bouwplan oude gemeentehuis Beek
woensdag 30 oktober 2019 19:02

BEEK – Boos waren ze, de omwonenden uit de omgeving van het oude gemeentehuis in Beek en leden van het burgerinitiatief. Dinsdagavond 29 oktober was er in het Kulturhus van Beek een informatieavond  over de laatste bouwplannen van Ton Hendriks van Doornik Vastgoed uit Nijmegen, om in het voormalig gemeentehuis 25 appartementen waarvan enkele met dakterras te realiseren. Nadat eerdere plannen waren afgewezen, denk hij nu via een kruimelprocedure de plannen toch kan uitvoeren. Naast de ruim aanwezigen buurtbewoners en leden van burginitiatief waren er ook enkele gemeenteraadsleden aanwezig en wethouder Nelson Verheul. Een veelgehoorde opmerking van buurtbewoners was o.a. bang voor parkeeroverlast. Het burgerinitiatief voelde zich niet gehoord en zag niets terug van hun inbreng in het laatste (ver)bouwplan van Ton Hendriks.

Wethouder Verheul kreeg te horen dat hij niet voor de buurt-bewoners op kwam, maar meer voor de andere partij, hij ontkende dit nadrukkelijk, ''ik ben er voor iedereen was zijn antwoord'' ik heb het laten toetsen, ook juridisch, maar moet mij aan de wet houden, ik kan er verder niets tegen doen, aldus de wethouder. Eventueel is er altijd nog rechtsgang mogelijk, ’dat’ zal zeker ook gebeuren lieten de bewoners horen. Foto: © Bert Roodbeen.


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Beweegtuin Millingen gesloten

De beweegtuin in Millingen op sportpark “de Hove” is gesloten in de periode van 23 december 2019 t/m 5 januari 2020.

Onze coaches zijn vanaf 8 januari 2020 weer elke woensdag van 14.30-15.30uur en donderdag van 10.00-11.00uur aanwezig. Meedoen is gratis. Na afloop is er gelegenheid op eigen kosten een kopje koffie op thee te drinken.Foto: Swom


 
Zaalsporten voor Senioren bij KBO Beek

BEEK - Lessen die gericht zijn op conditie, kracht en lenigheid. Elke les wordt afgestemd op de deelnemers. Door de....

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Fotoalbums

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!

Klik  HIER