Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
63-jarig huwelijk gevierd met raambezoek
vrijdag 15 mei 2020 17:25

BEEK - Op 9 mei 1957 stapten de heer en mevrouw Van Dooren samen in het huwelijksbootje. Dat wasafgelopen zaterdag precies 63 jaar geleden. Toch reden voor feest in deze moeilijke tijd. Mevrouw Van Dooren verblijft op afdeling De Sterrenberg van Kalorama in Beek. Door het coronavirus zag het er naar uit dat het echtpaar hun trouwdag zonder elkaar moest vieren. Maar met inzet van de betrokken activiteitenbegeleiding en zeker ook door de inzet van medewerkers van afdeling De Sterrenberg kon het echtpaar elkaar treffen!

Feestelijk en ontroerend weerzien: Met  goedkeuring van het crisisteam van Kalorama voor deze uitzonderlijke gebeurtenis, werd er een bijzonder raambezoek georganiseerd. Met inachtneming van de hygiënemaatregelen, maar dat mocht de pret niet drukken. Het werd een feestelijk en ontroerend bezoek en weerzien! Hulde aan hun 63-jarige huwelijk, hulde aan het echtpaar en hulde aan de inzet van alle betrokkenen! De reactie van de heer van Dooren na afloop was ontroerend: “Wat jullie voor ons hebben gedaan mag gerust in de krant. Ik weet niet hoe ik u moet bedanken voor deze bijzondere middag. Ik kan niet zeggen wat dit voor mij heeft betekend. Deze dag zal lang in mijn geheugen blijven. Ik bedank ook het volledige personeel van de Sterrenberg voor de goede zorg.” Foto: Kalorama.


 
Vishandel de Graaf sponsort Corona-hesjes voor jeugd BVC’12
Geschreven door red   

BEEK - Zaterdagmorgen 9 mei nam Roland Brussen namens de jeugdcommissie 20 gekleurde hesjes in ontvangst met daarop helder afgebeeld de 1,5 meter veiligheidszone.nBVC'12 zet deze gele hesjes in voor de trainers van de groepen JO/MO 13-19. Daarnaast zijn er rode hesjes voor onze Corona-coördinatoren die noodzakelijk zijn om veilig trainen te waarborgen binnen onze club. BVC’12 dankt Vishandel Jaco en Corrina de Graaf hartelijk voor deze spontane extra sponsoring ! Foto: BVC.

 


 
Inwoners mogen meedenken over onderzoeksonderwerpen Rekenkamercommissie
maandag 11 mei 2020 19:51

Inwoners van de gemeente Berg en Dal kunnen bij de gemeentelijke Rekenkamercommissie aangeven wat zij onderzocht willen hebben. De commissie doet onderzoek naar goed bestuur in de gemeente.

Hoe draag ik een onderwerp aan?....

Lees meer...
 
Gemeente Berg en Dal bedankt basisscholen en kinderopvang
maandag 11 mei 2020 17:01

OOIJVandaag, maandag 11 mei, gingen het basisonderwijs en speciaal onderwijs weer open.Alle kinderen krijgen voorlopig 50% onderwijs op school. Ook de Buitenschoolse opvang (BSO) en de kinderdagverblijven gingen weer open.

Daarom heeft de gemeente Berg en Dal al haar basisscholen en kinderopvang  een bedankje gestuurd: iets lekkers bij de koffie of thee. Wethouder Annelies Visser overhandigde de lekkernij vanochtend persoonlijk bij één van de locaties, basisschool Op Weg en kinderopvang KION in Ooij.

Wethouder Annelies Visser; Met dit gebaar wil ik mijn hartelijke dank en waardering uitspreken voor alle medewerkers van basisscholen en kinderopvang in onze gemeente. Zij hebben er met hun enorme inzet en flexibiliteit voor gezorgd dat kinderen in deze coronacrisis thuis les kunnen krijgen. Dat ouders met cruciale beroepen en kwetsbare gezinnen noodopvang hebben. En dat alle kinderen vanaf vandaag weer naar school kunnen. Ik realiseer me dat het een bijzondere prestatie is om in deze bizarre tijden het onderwijs en de opvang voor onze kinderen staande te houden. Dit met constant veranderende maatregelen en de veiligheidsrisico’s. Hiermee hebben de scholen en de kinderopvang er samen met ouders voor gezorgd dat essentiële onderdelen van onze samenleving, onderwijs en kinderopvang, door konden gaan." Foto: © Peter Hendriks


 

 
Update 08-05-2020: Persbericht burgermeester Mark Slinkman over Coronavirus in de gemeente Berg en Dal
zaterdag 09 mei 2020 06:41

Klik op foto


 
Het Bert Haanstra-dorp aan de dijk: Kekerdom in 1950
vrijdag 08 mei 2020 20:09

UPDATE: KEKERDOM WORDT OP 28 MEI UITGEZONDE

Bekijk hier de aflevering Ons Dorp Kekerdom.

KEKERDOM – Ons Dorp Kekerdom is donderdag 14 mei om 17.20 uur te zien bij Omroep Gelderland. ieder uur herhaald.

Kekerdom is in 1950 een dorp dat qua sfeer doet denken aan de Bert Haanstra-film 'Fanfare'. Een idyllisch landschap, huizen aan de dijk, het paard als vervoer naar het werk en de draaiende molen De Duffelt die het plaatje compleet maakt. Honderden mannen uit Kekerdom en omgeving werken bij de steenfabriek en verplaatsen met 'de tram' en het paard de ongebakken stenen die door zon en wind worden gedroogd en met de hand worden omgedraaid.

Een hoofdrol voor het paard: Het paard is vlak na de oorlog nog heel erg belangrijk. Als vervoermiddel naar het werk, als transporthulp en er is dan ook een levendige ruitersportvereniging in het dorp. Veel dieren zijn stamboekpaarden en de meesten zijn van het ras het Gelders paard....

Lees meer...
 
Eerste digitale raadsvergadering in Berg en Dal op 14 mei 2020
donderdag 07 mei 2020 19:17

Op donderdag 14 mei 2020 is de eerste digitale raadsvergadering in de gemeente Berg en Dal. De vergadering begint om 20:00 uur en is live te volgen. Waarom digitaal vergaderen? In verband met de coronacrisis is besloten om geen fysieke bijeenkomsten voor de gemeenteraad te organiseren als dit niet noodzakelijk is. Om er voor te zorgen dat gemeenteraden toch besluiten kunnen nemen, is de spoedwet “digitale besluitvorming” aangenomen. Deze wet maakt het digitaal nemen van rechtsgeldige besluiten mogelijk.

Inspreken: Inwoners hebben....

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Te koop op Camping Hierden/ Harderwijk Stacaravan

Stacaravan te koop. 1800.00.

TE KOOP: Op camping Peperkamp Hierden/ Harderwijk goed onderhouden stacaravan veluwe maat 750 x 230 mrt met wintervaste Toernesol luxe voortent met aluminimum staanders/liggers, dubbel plafond, vlonder-vloer schuifdeur en schuif vliegendeur, incl: inventaris, zoals koelvrieskast tuinmeubelen, metalen camping berg/fietsschuur 250 x 200 mrt met schuif dur. zknikarm zonnenscherm 3 x 2.50 mrt . Zonder standplaats. Vraagprijs 1800.00. Aanvaarding in overleg; Info 0651707979. Meer foto’s HIER

Ook los verkoop van voortent voor €450.00 en knikarm zonnescherm voor  €250.00 en metalen camping schuur € 100.00 mogelijk..

Aanvaarding in overleg Info 0651707979.


 


 
Taalcafés in Groesbeek en Leuth weer open

Vanaf 1 juli start de Bibliotheek Gelderland Zuid weer met een aantal Taalcafés. In de bibliotheken in Groesbeek en Leuth is iedereen weer van harte welkom om te oefenen met...

Lees meer...
 
Milieustraat Millingen a/d Rijn (Rowill) blijft voorlopig toch 6 dagen open!1

Update: Milieustraat Millingen aan de Rijn blijft voorlopig toch 6 dagen open!

MILLINGEN a/d RIJN - Vanaf maandag 1 juni is de milieustraat in Millingen aan de Rijn (Rowill) op dinsdag en donderdag gesloten. Dit is nodig om de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk te houden.

Vanaf maandag 1 juni:...

Lees meer...
 
Tijdelijk goedkoper bellen naar het Juridisch Loket

Utrecht 9 april 2020 – Het Juridisch Loket verlaagt tijdelijk de belkosten voor 0900-8020 van € 0,25 naar € 0,10 per minuut voor mensen die een juridische vraag hebben.

Lees meer...
 
!!PAS OP!! Als u een ondernemer of een vereniging bent

GROESBEEK - De laatste tijd worden wij geconfronteerd met berichten met berichten dat er fotografen actief zijn, die zeggen namens Omroep Berg en Dal te komen, ze willen foto’s maken voord de tv-krant. Fotografen en cameramensen van Omroep Berg en Dal maken altijd een afspraak met u. Mocht u geconfronteerd worden met iemand die geen afspraak met u heeft, of zich niet kan legitimeren als medewerker als medewerker van Omroep Berg en Dal, laat het ons weten via Facebook of info@omroepbergendal.nl Wij kunnen juridische stappen ondernemen,


 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL