Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Open Dag Kunstacademie Arnhem
zondag 04 november 2018 00:00

Arnhem - Zaterdag 3 november 2018 was de jaarlijkse Open Dag bij ArtEZ hogeschool voor de kunsten (Kunstacademie) in Arnhem aan de Onderlangs 9. De faculteiten Beeldende Kunst, Bouwkunst, Conservatorium en Theater (Dansacademie, toneelschool, docent theater) presenteerden zich.In het Theatrium kon je in de studio’s en theaterzalen naar voorstellingen toe, zien en meemaken, hoe kunstzinnige studenten in een 4-jarige HBO - studie opgeleid worden tot danser, acteur of docent theater. Onder leiding van een gedreven docent van de Dansacademie deden zo’n 15 jongeren (van 6-15 jaar) actief mee met een dansles. Foto’s: © Hans Driessen.  of


 
Eerste duurzaamheids-café Berg en Dal van start
donderdag 01 november 2018 23:09

BEEK – Woensdagavond 31 oktober gaf in het Kulturhus Beek burgemeester Mark Slinkman tijdens het duurzaamheids-café Berg en Dal een lezing over duurzaamheid in de gemeente Berg en Dal hij had het o.a. over van het gas af gaan en groene straten, over kleine en grote initiatieven van inwoners, van buurten, organisaties en bedrijven. Dit was tevens het startschot voor de duurzame dorpentoer.                                                                                                                                                

Dorpentoer: De Dorpentoer heeft als doel om inwoners te inspireren meer duurzaam te gaan leven, wonen en werken, wat kunnen we zelf doen en wat we samen. Na de burgemeester zijn er vanuit verschillende dorpen deskundigen uit Groesbeek (Kringloop St. Michaël), Kekerdom, (‘Hoanehart), Berg en Dal (ToekToek), Beek (Enegiecoöpratie) en Millingen a/d Rijn ( Kledingbeurs) die een korte presentatie van interessante duurzaamheidsprojecten geven en gingen de  deelnemers met elkaar in gesprek over ideeën en plannetjes om samen aan te pakken Ideeën of helpen om de Dorpentoer tot een succes te maken, laat het weten via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. en wij nemen contact op. Aarzel niet. Kom meedoen!

Het duo Boerenmaasjazz verzorgde samen met zangeres Marieke van Ruitenbeek met het liedje ‘Beek’ de muzikale omlijsting. De volgende DuurzaamheidsCafé’s  Berg en Dal toer 2019 zijn op 13 februari  in Kekerdom, 22 mei in Berg en Dal, 18 september in Groesbeek en 13 november in Millingen a/d Rijn Meld uw dorp ook aan voor duurzaamheids-café Berg en Dal. Foto’s: © Bert Roodbeen.

Foto’s: © Bert Roodbeen. of kijk op


 
Informatieavond over openbaar vervoer in Beek
donderdag 01 november 2018 21:54

BEEK - De provincie Gelderland en de gemeente Berg en Dal nodigen u uit voor een inloopavond over het openbaar vervoer van, naar en in Beek. U bent van harte welkom op maandagavond 12 november in Hotel de Musschenberg aan de Rijksstraatweg 154 in Beek.

De avond is niet ‘klassikaal’ van opzet. U kunt gewoon binnenlopen tussen 19.30 en 21.00 uur.

Dienstregeling 2019:....

Lees meer...
 
Renovatie trap bij Koekeleklef Groesbeek begonnen.
donderdag 01 november 2018 20:19

GROESBEEK - Dinsdagmorgen 31 oktober is de gemeente begonnen met de renovatie van de trap bij de Koekeleklef in Groesbeek. Wethouder Sylvia Fleuren en voormalig raadslid Rob Bekers van de GVP legden de eerste trede. De bielzen van de trap liggen er al tientallen jaren en maken nu plaats voor bomen van Staatsbosbeheer. De trap ligt op terrein van Staatsbosbeheer, maar de gemeenteraad besloot vorig jaar om de renovatie te financieren. Hiervoor had Rob Bekers bij de begrotingsbehandeling namens de GVP een motie ingediend. Foto’s: Gemeente Berg en Dal.


 
Receptie schutterij Sint Hubertus Groesbeek-De Horst 90-jarig jubileum
dinsdag 30 oktober 2018 22:45

 
Indrukwekkende Real Roots Cafe LIVE sessie in de Gelderse Poort
dinsdag 30 oktober 2018 15:51

MILLINGEN a/d RIJN – Zondagmiddag 28 oktober was er weer een Real Roots Cafe LIVE muzieksessie in Koffie & Eéthuis De Gelderse Poort. Ditmaal met een dubbelconcert van twee bijzondere singer-songwriters. Medezeggenschap van trouwe Real Roots Café 'LIVE- bezoekers' brachten de uit Blairstown, New Jersey en de uit Nijmegen afkomstige singer-songwriters Anthony D'Amato en Lea Kliphuis samen.

Anthony D'Amato beet het spits af met een wervelende show. Binnen enkele minuten had hij het luisterende publiek op zijn hand. Tijdens zijn toegift nodigde hij ook Lea Kliphuis en tot ieders verassing Staphanie Struijk uit. Struijk, die onder de naam Stevie Ann in muziekwereld bekend staat, Kliphuis en D'Amato zongen de sterren van de hemel. Lea Kliphuis begon na de pauze met een mooi klein liedje en maakte meteen haar punt. Kliphuis zorgde tot het einde toe voor een warme intieme sfeer en was verantwoordelijk van de inbreng van Staphanie Struijk deze middag.

Publiek en muzikanten samen laten komen op unieke locaties, dat is één van de doelen van de Real Roots Cafe LIVE sessie in de regio. Voor muzikant, muziekliefhebbers, personeel en een buitenstaander als ik een super geslaagde middag. Real Roots Café LIVE sessies zullen zeker nog een vervolg krijgen.

Foto’s © Bert Roodbeen. of kijk op


 
Onthulling gouden schild in kapel Mariëndaal
maandag 29 oktober 2018 20:22

GROESBEEK – Na een woord van welkom door Henk Keukens, voorzitter van de Vereniging Behoud Dorpsgezichten, een lezing door Theo Giesbers en een toespraak door wethouder cultuur van de gemeente Berg en Dal: Annelies Visser, werd zondagmiddag 28 oktober door de wethouder samen met de zusters Eugenie en Anna van de Barmhartige Zusters van de Heilige Carolus Borromeüs uit De Bosch het “Gouden schild” met blauwe letters officieel onthuld dat in het trappenhuis naar de kapel Mariëndaal is op gehangen. De plechtigheid werd afgesloten met een kop koffie/thee in ’t Groeske. De gemeente Berg en Dal heeft de erfgoedsubsidie verleend. Henk Keukens en Theo Giesbers bezochten regelmatig de smederij voor overleg en voortgang van het gouden schild. Het schild werd…

Foto’s: © Bert Roodbeen. of kijk op

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Beek ook in 2019 een rots in de branding voor u

De KBO Beek, de seniorenvereniging van Beek met ruim 400 leden is er ook in 2019 voor u als het gaat om belangenbehartiging van onder andere AOW, pensioenen, veiligheid, welzijn en wonen op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau....

Lees meer...
 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Internet hosting

 


 
Inhetlaag.nl ook op


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Een bijzondere kersttentoonstelling in huismuseum de kleine Heilige Geest

GROESBEEK - Ook dit jaar kan men naast de vaste collectie in het huismuseum de kleine Heilige Geest genieten van de kersttaferelen zoals de 60 kerststallen uit vele werelddelen, waarvan een grote 100 jaar oud die  de hele serre in beslag neemt. Het afgelopen jaar is het museum uitgebreid met eeprachtige collectie. Het betreft uitbeeldingen van de vlucht naar Egypte.

Lees meer...
 
Remco Wildeman benoemt als griffiemedewerker in de gemeente Berg en Dal.