Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Negentien oud wielertoppers toeren door regio
dinsdag 11 september 2018 22:43

BEEK / Gemeente Berg en Dal – Woensdag 11 september vertrokken om 12.30 uur vanaf  hotel 't Spijker 19 oud wielertoppers voor een rit van 80 kilometer door de provincie, onder hen waren o.a. Hennie Kuiper, Jan Janssen, Harm Ottenbros, Cees Balen en Jan Krekels. De route ging via de Waalkade Nijmegen naar de  brug bij Ewijk door de Betuwe Waalbrug en Ooijpolder - onderweg werd er geluncht, mogelijk schoof Dries van Agt ook nog aan - via het Duitse Bimmen weer naar Beek.                                 Het was Nijmeegse Gerard Hutting gelukt om deze senioren renners bij elkaar te krijgen.

Foto’s: © Bert Roodbeen  . of 


 
Eerste editie zwemmen tegen kanker brengt ruim 130.500 euro op
dinsdag 11 september 2018 20:29

Nijmegen/Lent – Samen met 257 andere deelnemers heeft de oudste deelnemer Jan Schans (85) €130.862,50 bij elkaar gezwommen voor de strijd tegen kanker die zondag 9 september in de Spiegelwaal plaatsvond, dit  bedrag kan nog hoger worden door een veiling die plaatsvindt op de website van Swim to Fight Cancer Nijmegen. Er kon gezwommen worden voor 1500 meter, junioren 10 t/m 14 jaar 500 meter, de jeugd 15 t/m 17 kon kiezen tussen beide afstanden.

Tegen kwart over één uur gaf burgemeester Bruls het startsein, waarna Jochem van Gelder en algemeen directeur van NEC Wilco van Schaik de middag presenteerde. Ook op andere plaatsen werd er gezwommen voor Stichting Fight Cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en –preventie via KWF Kankerbestrijding  Foto’s: ©  Bert Roodbeen  . of 


 

 
Internationale Jongdierententoonstelling. Groesbeek
dinsdag 11 september 2018 00:18

GROESBEEK - Op vrijdag 28 en zaterdag 29 september as. organiseren Kleindierenvereniging Edelras uit Groesbeek en Boerenbond – Pets Place gezamenlijk een internationale Jongdieren-tentoonstelling. Na de uiterst succesvolle clubshow in 2017, die voor de eerste keer in de vestiging van Boerenbond – Pets Place werd gehouden, worden dit jaar alle jonge dieren tentoongesteld. De inzenders komen zowel uit Nederland als ook uit Duitsland. Er zullen sierduiven, grote en dwerghoenders, konijnen en watervogels te zien zijn. Op vrijdag van 13.00 – 20.00 uur en zaterdag van 09.00 - 16.00 uur is de tentoonstelling voor iedereen gratis toegankelijk! De prijsuitreiking zal op zaterdagmiddag rond 13.30 uur plaatsvinden. Eigen foto.


 
Landschapparade Kekerdom – Monumentendag-25 jaar Millingerwaard
maandag 10 september 2018 18:34

KEKEREDOM – Zondag 9 september werd de derde editie de Landschapsparade Berg en Dal gehouden, op het ‘ Haonehart werd op feestelijke wijze het nieuwe initiatief de  beweegroute het “Kekerommmetje” officieel in gebruik genomen door wethouder Annelies Visser, zij onthulde het Kekerommetje infobord waarop start en finish met de drie afstanden staan. Vooraf aan de onthulling bedankte  Gaby Haukes enkele vrijwilligers voor hun inzet .Verder was er, ook voor de kinderen  van alles te doen, een ritje op een paard  springkussen en nog veel meer, optreden van het  ’t Hartkoor. In het Kulturhus werd film de Steenmakers  over het stenenindustrie in de polder vertoond. Op het festival terrein bij Damen was een terras met eten en drinken uit de streek. Een reuzenzandbak en een doorlopend aanbod van natuur-en knutselactiviteiten. Podiumprogramma met muziekoptredens en interviews, gepresenteerd door de mannen van het radioprogramma ‘Kiekdor’. Markt met streekproducten en natuurinformatie. Demonstratie van machines voor landbouw en natuurbeheer, op de dijk stonden diverse kramen, met o.a 25 jaar Millingerwaard. Omdat het ook Open Monumentendag was konden de molen “De Duffelt” en de St. Laurentiuskerk bezocht worden. Bezoekers werden met de zonnetrein van stichting Van Steen en Natuur van en naar de parkeerplaats gebracht. Foto’s: © Bert Roodbeen. of 


 
Zeer succesvolle Seniorenkermis Ooij
zaterdag 08 september 2018 21:21

OOIJ-  Er kon weer gedanst worden vrijdag 7 september! De eerste Seniorenkermis-middag werd een groot ouderwets succes. In samenwerking met het bestuur de Sprongstichting en Ooijse KBO werd deze middag georganiseerd, om te zien of er een behoefte was voor een dansmiddag die er sinds het afschaffen enkele  jaren geleden, en die was er, z’n kleine 150 senioren uit Ooij en uit bijna alle andere dorpen uit de gemeente Berg en Dal waren naar het dorpshuis “De Sprong” gekomen om weer eens lekker ouderwets te dansen, DJ, Theo van Blitz had met op deze middag afgestemde muziek al snel de stemming erin en maakte er een gezellige middag van, waar de Weense Wals veleta, mazurka, quickstep, samba, tango, twist en het iets jongere Line-dansen regelmatig voor een volle dansvloer zorgde. De zaal was ingericht met een snoepkraampje met een mini popcorn- machine, men kon zich bewijzen met ballengooien op blikken, door leden van de schietafdeling van Schutterij Eendracht was een schietbaantje geplaatst waar ook op een bewegend doel kon worden geschoten. Schutters Koningin Margaret van Schutterij Eendracht kwam met haar gevolg ook deze middag opluisteren. Het eerste kopje koffie of thee en de vers gebakken oliebollen met meel van de Groesbeekse molen waarmee werd rond gegaan waren gratis evenals de entree! Een middag die zeker een (groter) vervolg krijgt!

Foto’s: © Bert Roodbeen. of


 
Drie Oeverfestival 14 -15 en 16 september !
dinsdag 04 september 2018 22:34

OOIJ - Het 3 Oeverfestival in het derde weekend van september , dat is drie dagen genieten op de oevers van de Gelderse Poort. Met muziek, theater, dans en kunst en eten & drinken. Kom fietsen , wandelen of varen langs dijken, dorpen en uiterwaarden!

Een onderdeel van het 3 Oeverfestival is de 3 Oever Open Atelier Route. Tijdens het 3 Oever Festival stellen kunstenaars hun atelier open voor publiek. Anderen brengen hun kunstwerken naar aparte locaties, om te laten zien.

Truus Nauta uit Ooij is deelneemster aan de 3 Oever Open Atelier Route . Toen zij ruim 40 jaar geleden in het dorp Ooij kwam wonen, was ze verrukt van het landschap om haar heen. Fietsend over de dijken en binnenwegen van de polder en nu ook lopend over de boerenland paden voelt ze zich een bevoorrecht mens. Het landschap inspireerde haar zo, dat het een uitdaging voor haar was het vorm te geven in textiel.

Zij exposeert  haar “Landschappen in Textiel” in de natuurvriendelijke Zelfpluktuin Ooijs Moois aan de Leuthse straat in Ooij.                     Openingstijden van 11 tot 17 uur op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 september.

www.ooijsmoois.nl

www.truusnauta.nl

Wilt u meer weten over het hele festival ? www.3oeverfestival.nl


 

 

 
Wijkhelden in het zonnetje tijdens vierde Wijkheldendag Geslaagde Wijkheldendag op scoutingterrein St. Walrick
maandag 03 september 2018 21:50

OVERASSELT - Zondag 2 september was de vierde Wijkheldendag. Dit jaar kwamen ruim 300 enthousiaste Wijkhelden uit de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen en Nijmegen naar de scoutingvelden van St. Walrick in Overasselt. Het was een actieve dag met prachtig weer en leuke activiteiten in aanwezigheid van wethouders van de deelnemende gemeenten. Als officiële opening van de dag was er een optreden met het nieuwe Wijkheldenlied met rapper Poke en Olivier.

Bedankt Wijkhelden! De vierde Wijkheldendag werd officieel geopend door wethouder Leo Bosland van de gemeente Heumen, directeur Bart de Bruin en Michelle Stuiver van Dar. Ze bedankten alle Wijkhelden voor hun inzet voor een schone buurt en hun komst naar de Wijkheldendag. Op dit moment zijn in de regio ruim 1600 Wijkhelden actief, die een bijdrage leveren aan een schone buurt.....

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Veer Millingen Pannerden uit de vaart

Lees meer...
 
Storing fotoalbum

In verband met een probleem met het fotoalbum kunnen enkele mappen tijdelijk alleen via Facebook bekeken worden! Er wordt gewerkt aan het herstel hiervan. 

 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Inhetlaag.nl ook op


 
Groesbeeks dialect in Bibliotheek Groesbeek

GROESBEEK - Het Groesbeeks dialect zal voor velen buiten de Groesbeekse gemeentegrenzen niet altijd even goed te volgen zijn. Theo Giesbers is een echte kenner van deze ‘taal’. Op donderdagavond 25 oktober geeft hij in de Bibliotheek Groesbeek een lezing over het ‘Gruusbeks’. Het is het eerste hoorcollege in het kader van de lezingenreeks “Universiteit van Groesbeek”...

Lees meer...
 
KBO Beek lidmaatschap = voordeel ten top.

BEEK - Nu lid worden van de KBO Beek, de seniorenvereniging met ruim 400 leden, en tot 1 januari  2020 genieten van alle

Lees meer...