Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Vijf Koninklijke Onderscheidingen in gemeente Berg en Dal
vrijdag 26 april 2019 21:12

GEMEENTE BERG en DAL – Vrijdagmorgen 26 april heeft Burgemeester Mark Slinkman in de raadszaal van het gemeentehuis in Groesbeek vijf Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan inwoners van de gemeente Berg en Dal. Alle decorandi hebben zich op uiteenlopende terreinen verdienstelijk gemaakt en zich op vele manieren ingezet voor onze samenleving en werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Zie lees meer voor een greep uit hun verdiensten.

Foto’s: © Bert Roodbeen. of op  

Lees meer...
 
Lintjesregen in Nijmegen
vrijdag 26 april 2019 18:13

NIJMEGEN - Burgemeester Bruls reikte vrijdag 26 april ter gelegenheid van Koningsdag op diverse locaties -14-

Koninklijke Onderscheiding uit aan... lees meer

 

Lees meer...
 
KBO Beek Paasviering
vrijdag 26 april 2019 14:06

BEEK – Woensdag 17 april in hotel `t Spijker celebreerde de Eerwaarde Heer F. Bomers de eucharistieviering bijgestaan daarin door Herman Roelofs, acoliet en Ria Hoogenkamp, lectrice. Het zaalkoor de “KBO singers” ondersteunde vocaal de viering. Tijdens zijn, inmiddels fameuze preken, vertelde pater Bomers ook zeer gedreven over het project van de collecte, de Vincentius stichting Nijmegen Na de dienst ontvingen onze leden een consumptie, waarna met de verkoop van de lootjes werd begonnen. Coby van der Pluijm had zich enorm ingezet, het was voor Coby de eerste maal op dit podium, zij heeft zich bijzonder goed van haar taak gekweten, winkeliers waar Coby is aan geweest gaven bijna allemaal een prijs voor onze verloting, om zo de prijzen voor onze leden nog mooier en de Pasen nog gezelliger te maken, het werd een prijzenregen, dank voor jouw tomeloze inzet Coby. Dank aan onze sponsors, het zou bijzonder fijn zijn wanneer u terloops bij onze sponsors zo af en toe eens aangeeft dat u hun sponsoring op prijs stelt, bij voorbaat dank....

Foto's: © René Hendriks. of op 

Lees meer...
 
Koningsweer bij Koningsspelen St. Martinuschool
vrijdag 19 april 2019 23:15

MILLINGEN a/d RIJNEen prima keus van de St. Martinusschool om de Koningsspelen op Goede vrijdag 19 april te organiseren, het was dan ook Koningsweer met volop zon op de sportvelden van sportclub Millingen.

Door de hele school werden van groot tot klein gesport en spelletjes gedaan zoals, blik en zaklopen touwtrekken en 4 persoons ski-lopen,  stormbaan. Maar werden er natuurlijk ook bijna alle balsporten gespeeld. Waar een week eerder de Koningspelen begonnen met de Pasapasdans, werden deze er nu mee afgesloten, waarna de vakantie kon beginnen.

Foto’s: © Bert Roodbeen.  of op


 
Vierde Dorpsagenda bijeenkomst Ooij
vrijdag 19 april 2019 20:38

OOIJ - Donderdagavond 18 april was alweer de de vierde bijeenkomst over de Dorpsagenda Ooij voor de inwoners van Ooij. In deze bijeenkomst vond de terugkoppeling plaats van de over de voortgang van de vijf verschillende werkgroepen en van gedachten gewisseld voor het eindverslag van de Dorpsagenda Ooij dat in september aangeboden zal worden aan de gemeente Berg en Dal. Namens dezelfde gemeente was dhr Cees van der Ree aanwezig, om het met name de (on)mogelijkheden –puinstort- met betrekking over plannen met de Wilhelminaplas. Ook bij de plannen voor de iets oudere jeugd (7 tot 17) en de traplift naar het Kerkkoor werd uitgebreid stilgestaan. Geïnteresseerden dorpsbewoner kunnen zich nog steeds melden, neem dan contact op met ForteWelzijn Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Foto’s: © Bert Roodbeen of op  


 
Schrijfster Josha Zwaan op bezoek bij ‘Vertel Eens’ in Leuth
woensdag 17 april 2019 21:44

LEUTH -– Elke donderdagmiddag staat in het kulturhus van Leuth ‘Vertel Eens’ op het programma, een activiteit van de bibliotheek OBGZ waarin verhalen worden voorgelezen en besproken met elkaar. Donderdag 25 april komt schrijfster Josha Zwaan op bezoek; zij komt voorlezen uit en praten over haar eigen werk, dat een breed scala aan onderwerpen bestrijkt: romans, maar ook een  boek over anorexia (Emma wil leven) en de zeldzame auto-immuunziekte van haar zoon (Zijspoor). Verder schrijft zij artikelen en essays over uiteenlopende onderwerpen voor tijdschriften en dagbladen. Haar debuutroman  Parnassia kwam uit in 2010 en is nu toe aan de 21ste druk. Daarna volgden Zeevonk, Dwaallicht en onlangs Saturnusplein 3. Met het oog op de aanstaande 4 en 5 mei-herdenkingen  komt Josha vooral praten over haar eerste en laatste roman, die beide spelen in oorlogstijd, maar ook het andere werk van haar komt zeker aan bod. (www.joshazwaan.nl)

De bibliotheek zorgt ervoor dat werk van Josha aanwezig en te leen is; voor de liefhebbers zijn er ook boeken van haar te koop tegen contante betaling. De aanvang is 15.00 uur en het programma duurt tot ongeveer 16.30 uur. Toegang gratis. Voor de organisatie is het prettig als u uw komst wilt melden per mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .


 
Uitdaging met recordpoging voor vieren 110 jarig bestaan Bicycle Team Juliana Millingen a/d Rijn
Geschreven door Bert   
dinsdag 16 april 2019 21:23

MILLINGEN a/d RIJN – Om Dinsdagmorgen even voor half 7.30 uur, de laatste voorraden waren ingeladen het afscheid van familie en clubvrienden was genomen de voorzitter de groep had toegesproken en succes had gewenst, vertrokken 15 personen van het Juliana Bicycle Team met 8 fietser en 7 begeleiders met drie campers en een volgwagen via het France Calais en trein onder het Kanaal door naar Londen. Vandaar uit zal een poging worden gedaan om het oude verenigingsrecord record van het “Rondje Nederland” van 605 km te breken. De uitdaging ditmaal is de om 640 km in 10 dagen op één wiel van Londen naar Millingen te fietsen, waar het Team op Koningsdag hoopt weer terug te zijn. volg het team via Facebook.

Aan deze tocht is ook een goed doel van Stichting Energy4All.verbonden.

Foto’s: © Bert Roodbeen. of op


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Beek Themamiddag 20 juni in Hotel ’t Spijker.

Op 20 juni om 14.30 uur in Hotel ’t Spijker op de KBO Beek Themamiddag,

Annemiek Lukassen onze gaste een vrouw altijd bezig met de geschiedenis, zij werkt nu aan een boek waarin alles over de Rijksstraatweg, hier in Beek door de jaren heen en wanneer zij met die uitgave gereed is gaat deze aan de orde komen bij onze ....

Lees meer...
 
Echtpaar Annet Jacobs – de Haan en Henk Jacobs te gast.in Toe en Now. bij Omroep Berg en Dal

Zondag 23 juni om 13 uur is het echtpaar Annet Jacobs – de Haan en Henk Jacobs te gast bij Toen en Now.. Annet komt van de Lage Horst en Henk komt van de Stekkenberg. Samen wonen ze op de Lage Horst in een prachtige omgeving.

Annet is kunstzinnig en zeer bedreven in het mozaïeken. Henk verricht hand- en spandiensten. Zij geeft Workshops en begeleidt groepjes die mozaïeken als hobby uitoefenen. Een van hun bekendste werken is de “social sofa” die nu in het park van Mariëndaal staat.

Maandag om 9 uur is er een herhaling.


images/stories/mini-patrick nillissen jan eijkhout en willie de valk.jpg
 
Gebruik geen gif tegen de Buxusmot Mezen dood door gif tegen buxusmot

Weer jonge mezen dood omdat ze rupsen van de buxusmot gegeten hebben. De rupsen zijn giftig omdat mensen gif gebruiken tegen de buxusmot. Mezen die juist de buxusmot bestrijden, worden vergiftigd.


 
Verkiezingen in Leuth voor nieuwe speeltoestellen groot succes!

LEUTH - Vanavond 17 mei om klokslag 20.00 uur sloot in het Leuthse kulturhus de stembus. Alle kinderen tot 13 jaar konden daar vandaag hun stem uitbrengen voor nieuwe speeltoestellen in De Rollebol, de speeltuin die aan de Hengemunde ligt. Deze toestellen zijn aan vervanging toe en daarom had de gemeente verkiezingen uitgeschreven, waarbij kinderen uit Leuth een keuze konden maken uit drie ontwerpen.

Lees meer...
 
Leuthse kinderen kiezen nieuwe speeltoestellen in Rollebol

LEUTH - De speeltoestellen in De Rollebol aan de Hengemunde in Leuth zijn aan vervanging toe en daarom

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting