Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Nieuwjaarsinloop Kulturhus samenwerkende organisaties Beek
zaterdag 05 januari 2019 19:57

BEEK - De Nieuwjaarinloop op 5 januari van de drie samenwerkende organisaties KBO Beek, Zonnebloem en Beheerstichting Kulturhus was wederom een wervelende middag, ons “huisorkest” De Spetters, speelde al nooit tevoren en dat zorgde direct voor een top stemming, na het kopje koffie of thee werd de dansvloer dan ook de plaats waar het zich afspeelde, de beste wensen werden overgebracht en er werd volop gezwierd, ook het lijndansen werd niet vergeten.

Aanwezigen uit bijna alle kernen van onze gemeente genoten van deze gratis middag van de organisatoren, waar ook een consumptie en diverse hapjes voorbij kwamen. Op deze middag werd dan ook weer echt duidelijk dat onze activiteiten, ter voorkoming van het isolement van senioren, nodig zijn en blijven, daar gaan wij dan ook voor, ook in 2019. Namens de samenwerkende organisaties, een gezond en liefdevol 2019. Gérard Tesser, vz. KBO Beek.

Foto’s: © René Hendriks. of op


 
Eindejaarstoernooi 2018 B.V. t Luifeltje Kekerdom
zaterdag 05 januari 2019 16:29

KEKERDOM - Op donderdag 27 en vrijdag 28 december jl. was weer het eindejaarstoernooi van B.V. t Luifeltje. Voor dit toernooi hadden zich 28 spelers aangemeld waaronder ook veel jeugd. Er werd gespeeld in twee poules van veertien spelers die alle twee de wedstrijden mochten spelen, de nummers een en twee van de poules gingen door naar de kruisfinale.

In poule A was John Plass de winnaar en tweede werd Johan Bekhuis.
In Poule B werd Jan Hubbers de winnaar gevolgd door Frank Daals.
Jan Hubbers was in een spannende halve finale te sterk voor Johan Bekhuis.
In de tweede halve finale was Frank Daals de winnaar tegen John Plass.
In de finale tussen Jan Hubbers en Frank Daals was Jan duidelijk de betere biljarter daar mee werd de kampioen van vorig jaar onttroond.
De nummers een t/m vier kregen alle een vlees pakket uitgereikt door de voorzitter.
Daarna werd de avond afgesloten met een loterij gepresenteerd door Alwies
De biljart vereniging kan terug zien op een geslaagd toernooi en bedankt de mensen achter de bar en ook de dames die voor de hapjes hebben zorgen Verder wens het bestuur uw een gezond 2019 toe.Het bestuur B.V. ‘t Luifeltje.

Foto’s © Gerard Walvoort. of op


 
Drukke nieuwjaarsreceptie gemeente Berg en Dal
zaterdag 05 januari 2019 00:30

GROESBEEK – Een grote opkomst donderdagavond 3 januari op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Berg en Dal in de Mallemolen, naast burgemeester Slinkman en de wethouders, waren er ook diverse raadsleden en diverse verenigingen, leden van politie en brandweer, mensen uit het bedrijfsleven en particulieren uit de hele gemeente aanwezig. Ook vertegenwoordigers van omliggend gemeente waren aanwezig.

Ditmaal had de burgemeester voor een ander opzet voor zijn nieuwjaarstoespraak gekozen. In een film presentatie zat de toespraak verwerkt met verrassende momenten.

Met verassende momenten erin. In de toespraak ging het onder andere over (brand)veiligheid, de economie en onze ondernemers, het Bevrijdingsmuseum, Market Garden, toerisme, zorgeloos en levensbestendig wonen voor jong en oud, (mantel)zorg en de Vriendenkring in Leuth. . De muziek werd verzorgd door Fanfare Wilhelmina uit Groesbeek. Voor het filmpje met de toespraak  kijk dan op het videokanaal van de gemeente www.vimeo.com/gemeentebergendal of klik HIER Foto’s: © Bert Roodbeen.


 
Grootste kerststal van Europa blijft in Orientalis
vrijdag 04 januari 2019 23:21

HEILIG LANDSTICHTING - De grootste kerststal van Europa blijft naar alle waarschijnlijkheid in Museumpark Orientalis. Zij zal onderdeel gaan worden van de semipermanente expositie. De twee eigenaren van de kerststal, Roel den Dulk en Fred van der Zwet, hebben met het museum een principe akkoord kunnen bereiken. De komende week valt het definitieve besluit. Roel den Dulk en Fred van der Zwet hebben de kerststal in december voor de laatste keer opgebouwd als één van de hoogtepunten van Feest van Licht, het jaarlijkse lichtjesfestijn in Orientalis. De enorme kerststal staat uitgestald op een vloeroppervlakte van 100 vierkante meter en telt meer dan 1800 figuren. Het opbouwen – en later natuurlijk weer inpakken – van de kerststal is een gigantische klus en de twee eigenaren lieten weten dat het voor hen na twintig jaar wel welletjes was. “Wij zijn heel blij als het kerstdiorama in Orientalis kan blijven. Het is een superplek waar het helemaal tot zijn recht komt”, aldus Roel den Dulk.

Om de kerststal aan te kopen en te behouden is Orientalis medio december met een crowdfundingsactie gestart. Ook zijn bedrijven, fondsen en overheden benaderd. De stal past uitstekend bij de visie van het museum.

Feest van Licht, dat op 6 januari wordt afgesloten, was voor Museumpark Orientalis dit jaar een enorm succes. Meer dan 32.500 mensen bezochten het festijn: een record. Vooruitlopend op de aankoop van de kerststal is de afspraak gemaakt dat de kerststal nog tot 1 maart in de weekeinden te bewonderen zal zijn. Daarna gaat Orientalis bekijken op welke manier de grootste kerststal van Europa in de toekomst het best in het museumpark tot zijn recht komt. Archief foto: © Bert Roodbeen.


 
Inzameling kerstbomen gemeente Berg en Dal
woensdag 02 januari 2019 00:40

GEMEENTE BERG EN DAL - Van donderdag 3 januari tot en met vrijdag 11 januari kunt u uw kerstboom inleveren bij onderstaande inzamelpunten. De ingezamelde bomen worden verwerkt tot compost. U kunt alleen uw kerstboom inleveren. Snoei-afval en andere materialen worden niet geaccepteerd. Ook de plastic pot, waar de kerstboom eventueel in zit, moet u verwijderen.

Kerstbomen die bij het restafval staan of naast de groene container, worden niet meegenomen door de inzamelaar.

Kijk hier voor inzamelpunten.


 

 
Carbidteam Ooij schiet het oude jaar weg.
maandag 31 december 2018 21:26

Ooij - Ook 2018 werd op oudejaarsmiddag weer door het Ooijse carbid team gebroeders Alwin en Tinus Vernooi, Hans Theunissen en Marcel Vink  met het jaarlijkse carbidschieten het jaar uitgeknald, dit gebeurde achter de Speulplek aan de Ooijsegraaf. Door de nieuwbouw was alleen de schietrichting veranderd. Het lukt hen nog steeds om deze door de het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed (VIE) op de lijst geplaatste traditie voort te zetten, hoewel de regels strenger worden, het team is vol vertrouwen en kijken alweer uit naar december 2019 en zoals het bij een traditie hoort was er ook nu weer koffie, warme chocolademelk en oliebollen voor de bezoekers verzorgd door Hanny Vernooi en Yvonne Vink. De Speulplek vrijwilligers zorgde voor sfeervolle omgeving met vuurkorven en een tent. Burgemeester Slinkman had ook nog even tijd vrijgemaakt voor een bezoek aan het cabid-team.

Foto’s: © Bert Roodbeen. of op


 
Bezoekers van deze site Gelukkig Nieuwjaar
Geschreven door Bert Roodbeeen   

 

 


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

KBO BEEK OOK IN 2019 ALTIJD VOOR U AANWEZIG

De KBO Beek, de seniorenvereniging van Beek is er ook in 2019 voor u als het gaat uw belangen te behartiging op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau, denkt u aan de AOW, uw pensioen, uw veiligheid, uw welzijn en uw woongenot. De KBO Beek is een zeer actieve zelfstandige afdeling van de landelijke KBO-PCOB deze heeft voor u ook een eigen klantenservice en juristentelefoon.

Lees meer...
 
Maatregel en plan voor De Linde

GROESBEEK -  De gemeente Berg en Dal gaat de vergunning van uitgaansgelegenheid De Linde in Groesbeek 2 weken intrekken...

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Andere ophaaldagen afval vanaf zaterdag 2 februari 2019

GEMEENTE BERG en DAL - Vanaf zaterdag 2 februari 2019 zijn veel ophaaldagen van afval anders dan u gewend bent. De tijd blijft hetzelfde. Zet uw afval op de ophaaldag voor 7.30 uur aan de straat.

Weten wanneer wij uw afval ophalen? Kijk voor ...

Lees meer...