Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Bijeenkomst ‘Geheimen van Market Garden’
zondag 16 september 2018 21:39

GROESBEEK – De herdenkingsweek in Berg en Dal is zaterdagavond 15 september gestart met een leerzame avond bij Recreatieboerderij Nederrijkswald. José Voss-Müskens van Nederrijkswald, wilde graag meer weten over de geschiedenis van haar geboortegrond en als kind vroeg zij zich al af wat die mannen met scheppen op het akkerland kwamen zoeken. Na de bezoeken van Bert Eikelenboom van Liberation Tour, werd het plan geboren om een avond te organiseren. Een avond waar deze vragen beantwoord zouden worden en de geheimen van Operatie Market Garden werden onthuld.

Vier sprekers hebben 80 bezoekers meegenomen in de historie waarbij de Amerikaanse bijdrage aan Operatie Market Garden in en rond Nijmegen door Bert Eikelenboom, de missers van Montgomery door Gert Jan Vuyk, het zoeken naar vermiste soldaten door Roel Dekkers en hoe de onbekende soldaten hun naam terugkrijgen door Marco Cillissen werd toegelicht

.Foto's:  of kijk

Lees meer...
 
Digitale stad Berg en Dal gaat met zekerheid glasvezelnetwerk aanleggen
zaterdag 15 september 2018 00:08

GEMEENTE BERG en DAL - Na een periode van intensieve voorbereidingen en overlegrondes gaat het er nu definitief van komen; supersnel internet voor het buitengebied van Berg en Dal. Digitale Stad Berg en Dal gaat met zekerheid glasvezel uitrollen in de regio waarna circa 2.150 huishoudens gebruik kunnen maken van een glasvezelaansluiting. Bewoners van het buitengebied kunnen zich tot 20 november 2018 aanmelden voor een glasvezelaansluiting en hebben zo invloed op de korting van de eenmalige bijdrage. Digitale Stad Berg en Dal, een samenwerking tussen Digitale Stad B.V., Delta Rijssen Glasvezel Investeringen en KPN NetwerkNL, zal begin 2019 starten met de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Berg en Dal. Veel keuzevrijheid: Vele inwoners van..

Lees meer...
 
KBO Beek keek naar zichzelf Muzikale inloopmiddag Kulturhus Beek
vrijdag 14 september 2018 22:33

BEEK - Donderdag 13 september in hotel `t Spijker begon er om 14.30 uur een thema middag verzorgd door de KBO Beek in samenwerking met onze huisfotograaf  René Hendriks. Hij liet onze leden, onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee, genieten van onze activiteiten van de laatste jaren.

Bijna alle aanwezigen zagen zichzelf wel ergens terug bij een van hun activiteiten. Ook onze themamiddagen en natuurlijk onze gastsprekers kwamen weer voorbij tijdens deze middag. Tijdens de pauze, bij een versnapering, werd er onderling al druk bij en na gepraat over de foto`s.

Onze uitstapjes deden de monden ook weer openen, van kijk daar, zie je je,  oh en ah, en weet je dat nog. Het was wederom een middag de KBO Beek waardig.

Wilt u nu ook fijne, gezellige en leerzame middagen meemaken, dat kan heel eenvoudig, u maakt € 20,= over en u bent een kalender jaar lid van de KBO Beek, een vereniging die naar u luistert.

Gérard Tesser, voorzitter van de KBO Beek, geeft u uitleg; 024 3226377.

Op foto: fotograaf René Hendriks in voorbereiding op de themamiddag

BEEK - De KBO Beek, de Zonnebloem en de beheerstichting van het Kulturhus nodigen alle senioren uit alle kernen van onze gemeente wederom uit  voor een super gezellige dansmiddag om 14.00 uur op zaterdag 29 september .                   De sfeermaker dit maal is  Adörum, het bekende senioren amusementorkest uit Groesbeek, dus rekenen de organisatoren weer op een volle bak, met gasten uit alle kernen van onze gemeente.

Heerlijk een dansje maken, meedoen met het lijndansen maar ook gewoon genieten van uit uw zetel. De entree, het eerste kopje koffie of thee met een koekje en de diverse warme en koude hapjes zijn ook ditmaal weer GRATIS, dus komt allen. Voor de niet leden van de KBO Beek en donateurs van de Zonnebloem gaat tijdens de middag een bus rond waarvan de totale inhoud geheel ten goede komt aan de middagen ter voorkoming van het isolement van senioren.  Gérard Tesser, voorzitter van de KBO Beek. Foto;René Hendriks. 


 

 


 
Collegelezing Oud-premier Dries van Agt in Bibliotheek Beek-Ubbergen
donderdag 13 september 2018 09:18

BEEK – Voor een gehoor van ongeveer 55 personeen gaf woensdagavond 12 september oud-premier Dries van Agt in de Bibliotheek Beek-Ubbergen een college lezing over de  “Vrede in het Midden-Oosten”, de geschiedenis van het Palestijns-Israëlisch conflict. Na afloop konden er vragen gesteld worden. Zijn college is onderdeel van de reeks “Universiteit van Beek”. Dries van Agt was in de jaren tachtig van de vorige eeuw premier van Nederland. Hij staat bekend als een begenadigd verteller met een bijzonder taalgebruik. Van Agt heeft zich altijd erg betrokken gevoeld bij het Palestijns-Israëlisch conflict. In zijn college behandelt hij de geschiedenis van dit slepende conflict. Door het gecompliceerde karakter ervan lijkt de oplossing verder weg dan ooit.

De Universiteit van Beek laat regionale experts aan het woord. De colleges in de bibliotheek bieden je de mogelijkheid je te verdiepen in uiteenlopende onderwerpen en mensen uit de regio te ontmoeten. Bibliotheekleden en studenten betalen €2,50, overige bezoekers kopen een kaartje voor €4,-. Koop je kaartje vooraf in de bibliotheek of via www.obgz.nl/universiteiten. Foto’s: (c) Bert Roodbeen. of kijk FB 

De volgende  Universiteit van Beek is: 7 nov | Tussen feit en fictie (door Johan Faber) --13 mrt | Van burn-out naar leef nu (door Evert van de Ven www.obgz.nl/universiteiten.
 
Negentien oud wielertoppers toeren door regio
dinsdag 11 september 2018 22:43

BEEK / Gemeente Berg en Dal – Woensdag 11 september vertrokken om 12.30 uur vanaf  hotel 't Spijker 19 oud wielertoppers voor een rit van 80 kilometer door de provincie, onder hen waren o.a. Hennie Kuiper, Jan Janssen, Harm Ottenbros, Cees Balen en Jan Krekels. De route ging via de Waalkade Nijmegen naar de  brug bij Ewijk door de Betuwe Waalbrug en Ooijpolder - onderweg werd er geluncht, mogelijk schoof Dries van Agt ook nog aan - via het Duitse Bimmen weer naar Beek.                                 Het was Nijmeegse Gerard Hutting gelukt om deze senioren renners bij elkaar te krijgen.

Foto’s: © Bert Roodbeen  . of 


 
Eerste editie zwemmen tegen kanker brengt ruim 130.500 euro op
dinsdag 11 september 2018 20:29

Nijmegen/Lent – Samen met 257 andere deelnemers heeft de oudste deelnemer Jan Schans (85) €130.862,50 bij elkaar gezwommen voor de strijd tegen kanker die zondag 9 september in de Spiegelwaal plaatsvond, dit  bedrag kan nog hoger worden door een veiling die plaatsvindt op de website van Swim to Fight Cancer Nijmegen. Er kon gezwommen worden voor 1500 meter, junioren 10 t/m 14 jaar 500 meter, de jeugd 15 t/m 17 kon kiezen tussen beide afstanden.

Tegen kwart over één uur gaf burgemeester Bruls het startsein, waarna Jochem van Gelder en algemeen directeur van NEC Wilco van Schaik de middag presenteerde. Ook op andere plaatsen werd er gezwommen voor Stichting Fight Cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en –preventie via KWF Kankerbestrijding  Foto’s: ©  Bert Roodbeen  . of 


 

 
Internationale Jongdierententoonstelling. Groesbeek
dinsdag 11 september 2018 00:18

GROESBEEK - Op vrijdag 28 en zaterdag 29 september as. organiseren Kleindierenvereniging Edelras uit Groesbeek en Boerenbond – Pets Place gezamenlijk een internationale Jongdieren-tentoonstelling. Na de uiterst succesvolle clubshow in 2017, die voor de eerste keer in de vestiging van Boerenbond – Pets Place werd gehouden, worden dit jaar alle jonge dieren tentoongesteld. De inzenders komen zowel uit Nederland als ook uit Duitsland. Er zullen sierduiven, grote en dwerghoenders, konijnen en watervogels te zien zijn. Op vrijdag van 13.00 – 20.00 uur en zaterdag van 09.00 - 16.00 uur is de tentoonstelling voor iedereen gratis toegankelijk! De prijsuitreiking zal op zaterdagmiddag rond 13.30 uur plaatsvinden. Eigen foto.


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Fotoalbum

In verband met een probleem met het oude fotoalbum wordt gewerkt aan het herstel hiervan in een nieuw fotoalbum. Ook kunnen foto's via Facebook bekeken worden


 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Inhetlaag.nl ook op


 
Nieuwe basisschool opent in augustus 2019 in Beek

BEEK - Nu de gemeente Berg en Dal en het Ministerie van OCW goedkeuring hebben gegeven, gaat ‘een nieuwe school’ in augustus 2019 in het Kulturhus in Beek van start. Dat...

Lees meer...
 
Groesbeeks dialect in Bibliotheek Groesbeek

GROESBEEK - Het Groesbeeks dialect zal voor velen buiten de Groesbeekse gemeentegrenzen niet altijd even goed te volgen zijn. Theo Giesbers is een echte kenner van deze ‘taal’. Op donderdagavond 25 oktober geeft hij in de Bibliotheek Groesbeek een lezing over het ‘Gruusbeks’. Het is het eerste hoorcollege in het kader van de lezingenreeks “Universiteit van Groesbeek”...

Lees meer...
 
KBO Beek lidmaatschap = voordeel ten top.

BEEK - Nu lid worden van de KBO Beek, de seniorenvereniging met ruim 400 leden, en tot 1 januari  2020 genieten van alle

Lees meer...