Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Dodenherdenking in Leuth
zondag 05 mei 2019 11:17

LEUTH – Voorafgaand aan de herdenking op het kerkplein was er in het Kulturhus een herdenkingsbijeenkomst met “oorlogsherinneringen van een moeder”gelezen door Jolanda Hendriks, Geert Seegers vertelde “het oorlogsverhaal van familie Seegers”. Willem Schenk las een gedicht voor. Raadslid Florian Gödderz sprak namens de gemeente Berg en Dal. Tijdens de bijeenkomst werd afwisselend gezongen door het familiekoor Les Aouettes en mannenkoor Vox Virorum.
Hierna vertrok men in een stoet naar het kerkplein, waar Muziekvereniging DES de muziek verzorgde. Om 20.00 uur klonk de “Last Post” en was het twee minuten echt stil. Waarna alle twee de coupletten van het Wilhelmus door rond de honderd aanwezigen voluit werd meegezongen. Bij het monument van burgerslachtoffers en militaire slachtoffers werden kransen en bloemen gelegd door nabestaanden van, burger en militaire slachtoffers, vertegenwoordigers van Indiëveteranen, door Schutterij Vriendenkring samen met Cv De Sokkennumers. Door Florian Gödderz namens de gemeente en door de dorpsgemeenschap van Leuth. Kinderen van basisschool ’t Bijenveld die de monumenten hebben geadopteerd hadden eerder een krans met hun namen erop gelegd. Foto’s: © Bert Roodbeen.  of op 


 
Dodenherdenking Berg en Dal
zondag 05 mei 2019 11:06

BERG en DAL – Ook In Berg en Dal werden zoals ieder jaar de oorlogsslachtoffers herdacht bij het monument aan de Clarenbeekseweg. Het thema dit jaar was In Vrijheid Kiezen. Na een woord van welkom door Marijke van Beurten’. De heer van der Weyde vertelde het verhaal over zijn zusje, toen vijf jaar dat op slechts 25 meter van deze gedenkplaats op de Bosweg door een granaatscherf getroffen werd en het niet overleefde.

Raadslid Rob Verheijen sprak namen de gemeente Berg en Dal, hij zei dat het niet vanzelfsprekend is om in vrijheid te kunnen kiezen, dat was na het uitbreken van de oorlog niet het geval, en in eeuwigheid moeten blijven gedenken voor hen die zijn gevallen voor onze vrijheid.
De overweging werd gedaan door Jacques Grubben, de nieuwe pastoor van de Heilige Drie-eenheid parochie,
Hierna volgde het taptoe signaal met 2 minuten stilte en het Wilhelmus, waarna er kransen werden gelegd door, Rob Verheijen namens de gemeente Berg en Dal, de dorpsraad door Ton van ’t Hullenaar, de parochie door Pastoor Grubben, Berg en Dals bloei Wim Altena, geassisteerd door leerlingen van basisschool Titus Brandsma, en zette zij een kaars op de voetsokkel van het monument, door de aanwezige bezoekers werden hierna bloemen gelegd. Door hen die wilde werd er via de Zevenheuvelenweg gewandeld naar de Canadese Erebegraafplaats om daar de herdenking bij te wonen. Muziekgezelschap Edelweisz verzorgde de muzikale bijdrage.

Foto’s: © Bert Roodbeen.    of op 


 
KBO's Beek, Kwiekse Beekse Ouderen
vrijdag 03 mei 2019 18:41

BEEK - Vijftien Kwieke Beekse Ouderen stapten vrijdag 26 april om 10 uur weer, voor de eerste keer dit seizoen, op de fiets. De tocht was uitgezet door onze penningmeester, Gerard de Bruin, en liet de deelnemers genieten van een route die niet zonder hindernissen en obstakels verliep, wie denkt er bijvoorbeeld nog aan schapen bij de Hezelpoort, waterleidingbuizen waar men overheen moest klauteren, je maakt het mee bij de KBO Beek.

De tocht ging via Persingen naar Nijmegen, het land van Maas en Waal, langs leuke huisjes en mooie landschappen met veel bloesem, er werden vogels gespot en in brasserie ”de Provence” in Beuningen bood onze penningmeester de leden een consumptie aan. Verder langs de fruitbomen en paardenbloemen naar de Altena, een mooie locatie langs de Waal waar er met een drankje werd bijgepraat. Het laatste stuk ging via het gedenkteken bij de Oversteek, de nevengeul, terug naar Beek. Een geslaagde eerste tocht van het seizoen, vonden onze leden. Ook genieten van een heerlijk uitje op de fiets, de laatste vrijdag van de maand voor een grote tocht of iedere maandagmiddag van een kleinere tocht en natuurlijk ook nog van alle andere activiteiten die de KBO Beek voor u iedere keer in petto heeft, voor 20 euro per kalender jaar maakt u het zelf mee, samen met vrienden en bekenden wordt het nog gezelliger. Gérard Tesser, voorzitter van de KBO Beek, voor alle info, 024 3226377.  Foto’s: © René Hendriks. of op


 
Uit de raad van Berg en Dal: Steun voor Museumpark Orientalis
donderdag 02 mei 2019 19:23

Tom Bloemberg benoemd tot Carrousellid

Foto’s: Gemeente Berg en Dal

De gemeenteraad van Berg en Dal vergaderde op 25 april 2019. Er stonden ook deze keer weer veel voorstellen op de agenda.

Toekomstplan Orientalis. Het was druk op de publieke tribune door dit onderwerp. Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting trekt jaarlijks 70.000 bezoekers. Om er voor te zorgen dat het museum kan blijven bestaan is steun van de gemeente nodig. Het museum heeft een groots plan gemaakt, met daarin onder andere de bouw van 40 vakantiewoningen. Om daar duidelijke uitspraken over te kunnen doen heeft de raad eerst meer informatie nodig. Tijdens de carrouselvergadering op 11 april waren de politieke partijen verdeeld. De raad maakte daarom een amendement (wijziging op het voorstel) dat voor een breed gedragen besluit moest zorgen. In het amendement staat dat de raad € 600.000,- reserveert voor Orientalis. Onder voorwaarden wordt eerst € 200.000,- en later € 400.000,- beschikbaar gesteld. Er moet een uitgewerkt plan komen, waar inwoners nauw bij betrokken zijn.  CDA, GroenLinks, Polderbreed, GVP, VOLG, D66, Voor Berg en Dal, GJS en PvdA gingen akkoord met het amendement. De raad spreekt hierdoor duidelijke steun uit voor het museumpark.

Afscheid en benoeming De raad nam afscheid van carrousellid Bram Witvliet van GroenLinks, omdat hij naar een andere gemeente is verhuisd. Tom Bloemberg werd benoemd tot carrousellid voor D66. Tom is 37 jaar, woont in Beek en is in het dagelijks leven Practicumcoördinator Moleculaire Wetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarnaast is Tom algemeen bestuurslid bij de Stichting Varen met Joop-2.....

Lees meer...
 
Programma Dodenherdenking gemeente Berg en Dal 2019

Op zaterdag 4 mei 2019 wordt er in Nederland stilgestaan bij de slachtoffers van oorlogsgeweld. Ook in de gemeente Berg en Dal vinden verschillende herdenkingsplechtigheden plaats. Foto: Rutger Stiekema Photography


Groesbeek: De bijeenkomst begint om 19.00 uur met een stille tocht vanuit het gemeentehuis in Groesbeek naar de Canadese Erebegraafplaats, waar de herdenkingsplechtigheid plaatsvindt.

Millingen aan de Rijn: De herdenking begint om 19.00 uur met een dienst in de Sint Antonius van Paduakerk, gevolgd door een stille tocht naar het monument waar de herdenkingsplechtigheid zal plaatsvinden.

Leuth: De herdenking begint om 19.00 uur in het Kulturhus in Leuth. Daarna volgt een stille tocht naar het Kerkplein. Hier gaat de herdenking verder en worden kransen gelegd.

Beek: De herdenking begint om 19.00 uur met een oecumenische kerkdienst in de R.K. Heilige Bartholomaeuskerk. Na afloop gaat Schutterij B.U.B. voorop in de gezamenlijke tocht naar het monument aan de Verbindingsweg.

Ooij: In Ooij start de herdenking om 19.00 uur met een herdenkingsdienst in de H. Hubertuskerk. Daarna is er een korte plechtigheid bij het oorlogsmonument.

Berg en Dal: In Berg en Dal wordt de herdenking gehouden bij het monument de Naald, aan de Clarenbeekseweg. Deze herdenking begint om 18:30 uur.

Het verkeer wordt bij de herdenkingen ter plaatse omgeleid. Bron: Gemeente Berg en Dal.


 
Groots onthaal voor Juliana Bicycle Team
zaterdag 27 april 2019 22:49

MILLINGEN a/d RIJN – Alles was uit de kast getrokken op deze voor Millingen speciale Koningsdag om het Juliana Bicycle Team een groots onthaal te geven, even voor half drie werden zij dan ook door Fanfare St. Cecilia en Ons Genoegen samen met (jeugd) leden van kunst- rijwielvereniging Juliana voorop welkom geheten door honderden mensen bij het Millingscentrum waar door de slechte weersverwachting naar was uitgeweken, gelukkig bleef het op dat moment droog. Vanwege het 110 jarig bestaan van de kunst-rijwielvereniging Juliana werd een recordpoging gedaan om met achtleden op een éénwieler in tien dagen van Londen naar Millingen te fietsen, een. Vanaf het vertrek uit Londen op 18 april hebben ze door Engeland en via de kanaaltunnel (met de trein) en de Franse en Belgische kust door Zeeland, Brabant en een stukje Duitsland naar Millingen a/d Rijn. Een afstand van 645 kilometer waarmee de recordpoging geslaagd is.

Binnen in het Hotel van Millingscentrum werden de deelnemers en begeleiders gehuldigd met een speciale medaille. Aan deze tocht was ook een goed doel van Stichting Energy4All. gekoppeld waar deelneemster Femke een pagina voor heeft opgezet waarin zij aandacht vraagt voor de energiestofwisselingsziekte van haar zoontje Milan, zijn lotgenootjes en de stichting “energy4all”. Ontzettend hartverwarmend is het dat ze volop is gesponsord. Ze heeft ruim € 13.000,- opgehaald voor het medicijnonderzoek om energiestofwisselingsziekten te stoppen. Wil je de actie van Femke steunen klik dan op de volgende link. https://actie.energy4all.nl/actie/femke-arens.

https://www.facebook.com/stichtingenergy4all/wall. Foto’s: © Bert Roodbeen. of op


 

 
Koninklijke Lintje voor Willy Hol uit Millingen a/d Rijn
zaterdag 27 april 2019 20:47

MILLINGEN a/d RIJN – Zaterdagmiddag 27 april werd door Burgemeester Mark Slinkman in het Millings centrum tijdens de huldiging van net teruggekeerde Juliana Bicycle Team, uit Londen W.j.C (Willy) Hol uit Millingen verrast met een Koninklijke Onderscheiding en benoemd tot Lid in De Orde van Oranje-Nassau. Hij  kreeg deze onderscheiding omdat hij: Vanaf 1969 zeer actief is bij Kunstrijwielvereniging Juliana. Jarenlang was hij een onmisbare turner in de sportshows. Naast het turnen is de heer Hol jarenlang trainer geweest van de A-selectie en de jeugd. Tegenwoordig geeft hij adviezen over jeugdbeleid en - ontwikkeling. Sinds 2015 organisator en instructeur van de beweegtuin in Millingen aan de Rijn is. Wekelijks verzorgt hij lessen voor de senioren. Hij 25 jaar lang actief is geweest bij carnavalsvereniging de Deurdouwers. Hij was hier onder andere prins, liedjesschrijver en zanger. De heer Hol zorgde en zorgt nog steeds voor veel entertainment bij zittingen in het gasthuis. Voorzitter van zangvereniging Vivace was. Naast de functie als voorzitter was de heer Hol altijd bereid te helpen met het vervoeren van instrumenten en het opbouwen van het podium.

Foto’s: © Bert Roodbeen. of op  


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Beek Themamiddag 20 juni in Hotel ’t Spijker.

Op 20 juni om 14.30 uur in Hotel ’t Spijker op de KBO Beek Themamiddag,

Annemiek Lukassen onze gaste een vrouw altijd bezig met de geschiedenis, zij werkt nu aan een boek waarin alles over de Rijksstraatweg, hier in Beek door de jaren heen en wanneer zij met die uitgave gereed is gaat deze aan de orde komen bij onze ....

Lees meer...
 
Echtpaar Annet Jacobs – de Haan en Henk Jacobs te gast.in Toe en Now. bij Omroep Berg en Dal

Zondag 23 juni om 13 uur is het echtpaar Annet Jacobs – de Haan en Henk Jacobs te gast bij Toen en Now.. Annet komt van de Lage Horst en Henk komt van de Stekkenberg. Samen wonen ze op de Lage Horst in een prachtige omgeving.

Annet is kunstzinnig en zeer bedreven in het mozaïeken. Henk verricht hand- en spandiensten. Zij geeft Workshops en begeleidt groepjes die mozaïeken als hobby uitoefenen. Een van hun bekendste werken is de “social sofa” die nu in het park van Mariëndaal staat.

Maandag om 9 uur is er een herhaling.


images/stories/mini-patrick nillissen jan eijkhout en willie de valk.jpg
 
Gebruik geen gif tegen de Buxusmot Mezen dood door gif tegen buxusmot

Weer jonge mezen dood omdat ze rupsen van de buxusmot gegeten hebben. De rupsen zijn giftig omdat mensen gif gebruiken tegen de buxusmot. Mezen die juist de buxusmot bestrijden, worden vergiftigd.


 
Verkiezingen in Leuth voor nieuwe speeltoestellen groot succes!

LEUTH - Vanavond 17 mei om klokslag 20.00 uur sloot in het Leuthse kulturhus de stembus. Alle kinderen tot 13 jaar konden daar vandaag hun stem uitbrengen voor nieuwe speeltoestellen in De Rollebol, de speeltuin die aan de Hengemunde ligt. Deze toestellen zijn aan vervanging toe en daarom had de gemeente verkiezingen uitgeschreven, waarbij kinderen uit Leuth een keuze konden maken uit drie ontwerpen.

Lees meer...
 
Leuthse kinderen kiezen nieuwe speeltoestellen in Rollebol

LEUTH - De speeltoestellen in De Rollebol aan de Hengemunde in Leuth zijn aan vervanging toe en daarom

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting