Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Market-Garden herdenking Kranenburg Dld
dinsdag 18 september 2018 21:56

Kranenburg Dld – In Kranenburg wordt sinds enkel jaren op de éérste zondagmorgen na 17 september bij het monument Hass Tötet, liebe versöhnt’ voor gemeentehuis  de Operatie Market-Garden herdacht, op deze plek werden twee Amerikaanse soldaten Georg T. Harison en Corperal William H. Amstrong door een SA- man vermoord. Zondag 16 september werden deze met een korte plechtigheid weer herdacht door loco burgemeester van Kranenburg Ulli Heiden, in zijn toespraak hoopte hij dat haat en geweld nooit meer voorkomen. Na een moment stilte werden er bloemen gelegd door de gemeente Kranenburg, gemeente Berg en Dal, Stichting Herdenking Bevrijding Beek en de Groesbeek Airborne Vrienden. Foto’s: © Bert Roodbeen. Of Kijk op


 
Koninklijke Onderscheiding voor Marco Cillessen
maandag 17 september 2018 21:50

GROESBEEK- Maandag 17 september ontving na de afsluiting van de Monumententocht van Stichting Airborne Vrienden.in het gemeentehuis de heer M.A.J. (Marco) Cillessen uit Groesbeek een Koninklijke Onderscheiding van Burgemeester Slinkman van de gemeente Berg en Dal. Hij is benoemd tot Ridder in De Orde van Oranje-Nassau.

De heer Cillessen kreeg deze onderscheiding omdat hij vanaf 1990 betrokken is als vrijwilliger bij de Stichting Airborne Vrienden Groesbeek. Meneer Cillessen houdt zich bezig met onderzoek naar de Tweede Wereldoorlog, de website van Stichting Airborne Vrienden, het secretariaat en de organisatie van evenementen.

Ook is Marco vrijwilliger bij Stichting Historisch Onderzoek Tweede Wereldoorlog, Stichting Ons Historisch Erfgoed, de Heemkundekring Groesbeek en GWO2. Tevens onderhoudt hij de contacten met de diverse buitenlandse instanties zoals de United States Embassy and the Defense Attaché’s Office, The United States Government, Royal Canadian Legion Branch, Euregio Rijn-Waal en Heimat- und Verkehrsverein e.V. 1969 Donsbrüggen. Foto’s: © Bert Roodbeen.   Of op

Zie toespraak burgemeester op DeGroesbeek


 
Beleef de Waalbrug tijdens een picknick
maandag 17 september 2018 00:53

NIJMEGEN - Op zondag 16 september startte de Europese Mobiliteitsweek met een autoloze zondag en picknick voor 1000 mensen op de Waalbrug. De rest van de middag zijn er allerlei activiteiten van fietsworkshops, straattheater tot het NK Slowbiken. Er was van alles te doen. Als European Green Capital wil Nijmegen duurzame mobiliteit onder de aandacht brengen.

Van 12.00 tot 13.00 uur was het picknicktijd op de Waalbrug voor zo’n 1000 mensen. De gratis kaarten waren eind augustus binnen een half uur vergeven. En niet voor niets; picknicken op de historische Waalbrug leverde unieke beelden op. Na de picknick waren er de hele dag demonstraties, workhops en optredens van Waalhalla, Circus Factory, het NK Slowbiken, energiefietsen, VR brillen, straatspeelactiviteiten, en nog veel meer. Foto’s: © Erik v Haalen / Bert Roodbeen.

zie ook film 1 film 2 Of klik op


 
Bijeenkomst ‘Geheimen van Market Garden’
zondag 16 september 2018 21:39

GROESBEEK – De herdenkingsweek in Berg en Dal is zaterdagavond 15 september gestart met een leerzame avond bij Recreatieboerderij Nederrijkswald. José Voss-Müskens van Nederrijkswald, wilde graag meer weten over de geschiedenis van haar geboortegrond en als kind vroeg zij zich al af wat die mannen met scheppen op het akkerland kwamen zoeken. Na de bezoeken van Bert Eikelenboom van Liberation Tour, werd het plan geboren om een avond te organiseren. Een avond waar deze vragen beantwoord zouden worden en de geheimen van Operatie Market Garden werden onthuld.

Vier sprekers hebben 80 bezoekers meegenomen in de historie waarbij de Amerikaanse bijdrage aan Operatie Market Garden in en rond Nijmegen door Bert Eikelenboom, de missers van Montgomery door Gert Jan Vuyk, het zoeken naar vermiste soldaten door Roel Dekkers en hoe de onbekende soldaten hun naam terugkrijgen door Marco Cillissen werd toegelicht

.Foto's:  of kijk

Lees meer...
 
Digitale stad Berg en Dal gaat met zekerheid glasvezelnetwerk aanleggen
zaterdag 15 september 2018 00:08

GEMEENTE BERG en DAL - Na een periode van intensieve voorbereidingen en overlegrondes gaat het er nu definitief van komen; supersnel internet voor het buitengebied van Berg en Dal. Digitale Stad Berg en Dal gaat met zekerheid glasvezel uitrollen in de regio waarna circa 2.150 huishoudens gebruik kunnen maken van een glasvezelaansluiting. Bewoners van het buitengebied kunnen zich tot 20 november 2018 aanmelden voor een glasvezelaansluiting en hebben zo invloed op de korting van de eenmalige bijdrage. Digitale Stad Berg en Dal, een samenwerking tussen Digitale Stad B.V., Delta Rijssen Glasvezel Investeringen en KPN NetwerkNL, zal begin 2019 starten met de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Berg en Dal. Veel keuzevrijheid: Vele inwoners van..

Lees meer...
 
KBO Beek keek naar zichzelf Muzikale inloopmiddag Kulturhus Beek
vrijdag 14 september 2018 22:33

BEEK - Donderdag 13 september in hotel `t Spijker begon er om 14.30 uur een thema middag verzorgd door de KBO Beek in samenwerking met onze huisfotograaf  René Hendriks. Hij liet onze leden, onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee, genieten van onze activiteiten van de laatste jaren.

Bijna alle aanwezigen zagen zichzelf wel ergens terug bij een van hun activiteiten. Ook onze themamiddagen en natuurlijk onze gastsprekers kwamen weer voorbij tijdens deze middag. Tijdens de pauze, bij een versnapering, werd er onderling al druk bij en na gepraat over de foto`s.

Onze uitstapjes deden de monden ook weer openen, van kijk daar, zie je je,  oh en ah, en weet je dat nog. Het was wederom een middag de KBO Beek waardig.

Wilt u nu ook fijne, gezellige en leerzame middagen meemaken, dat kan heel eenvoudig, u maakt € 20,= over en u bent een kalender jaar lid van de KBO Beek, een vereniging die naar u luistert.

Gérard Tesser, voorzitter van de KBO Beek, geeft u uitleg; 024 3226377.

Op foto: fotograaf René Hendriks in voorbereiding op de themamiddag

BEEK - De KBO Beek, de Zonnebloem en de beheerstichting van het Kulturhus nodigen alle senioren uit alle kernen van onze gemeente wederom uit  voor een super gezellige dansmiddag om 14.00 uur op zaterdag 29 september .                   De sfeermaker dit maal is  Adörum, het bekende senioren amusementorkest uit Groesbeek, dus rekenen de organisatoren weer op een volle bak, met gasten uit alle kernen van onze gemeente.

Heerlijk een dansje maken, meedoen met het lijndansen maar ook gewoon genieten van uit uw zetel. De entree, het eerste kopje koffie of thee met een koekje en de diverse warme en koude hapjes zijn ook ditmaal weer GRATIS, dus komt allen. Voor de niet leden van de KBO Beek en donateurs van de Zonnebloem gaat tijdens de middag een bus rond waarvan de totale inhoud geheel ten goede komt aan de middagen ter voorkoming van het isolement van senioren.  Gérard Tesser, voorzitter van de KBO Beek. Foto;René Hendriks. 


 

 


 
Collegelezing Oud-premier Dries van Agt in Bibliotheek Beek-Ubbergen
donderdag 13 september 2018 09:18

BEEK – Voor een gehoor van ongeveer 55 personeen gaf woensdagavond 12 september oud-premier Dries van Agt in de Bibliotheek Beek-Ubbergen een college lezing over de  “Vrede in het Midden-Oosten”, de geschiedenis van het Palestijns-Israëlisch conflict. Na afloop konden er vragen gesteld worden. Zijn college is onderdeel van de reeks “Universiteit van Beek”. Dries van Agt was in de jaren tachtig van de vorige eeuw premier van Nederland. Hij staat bekend als een begenadigd verteller met een bijzonder taalgebruik. Van Agt heeft zich altijd erg betrokken gevoeld bij het Palestijns-Israëlisch conflict. In zijn college behandelt hij de geschiedenis van dit slepende conflict. Door het gecompliceerde karakter ervan lijkt de oplossing verder weg dan ooit.

De Universiteit van Beek laat regionale experts aan het woord. De colleges in de bibliotheek bieden je de mogelijkheid je te verdiepen in uiteenlopende onderwerpen en mensen uit de regio te ontmoeten. Bibliotheekleden en studenten betalen €2,50, overige bezoekers kopen een kaartje voor €4,-. Koop je kaartje vooraf in de bibliotheek of via www.obgz.nl/universiteiten. Foto’s: (c) Bert Roodbeen. of kijk FB 

De volgende  Universiteit van Beek is: 7 nov | Tussen feit en fictie (door Johan Faber) --13 mrt | Van burn-out naar leef nu (door Evert van de Ven www.obgz.nl/universiteiten.
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Veer Millingen Pannerden uit de vaart

Lees meer...
 
Storing fotoalbum

In verband met een probleem met het fotoalbum kunnen enkele mappen tijdelijk alleen via Facebook bekeken worden! Er wordt gewerkt aan het herstel hiervan. 

 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Inhetlaag.nl ook op


 
Groesbeeks dialect in Bibliotheek Groesbeek

GROESBEEK - Het Groesbeeks dialect zal voor velen buiten de Groesbeekse gemeentegrenzen niet altijd even goed te volgen zijn. Theo Giesbers is een echte kenner van deze ‘taal’. Op donderdagavond 25 oktober geeft hij in de Bibliotheek Groesbeek een lezing over het ‘Gruusbeks’. Het is het eerste hoorcollege in het kader van de lezingenreeks “Universiteit van Groesbeek”...

Lees meer...
 
KBO Beek lidmaatschap = voordeel ten top.

BEEK - Nu lid worden van de KBO Beek, de seniorenvereniging met ruim 400 leden, en tot 1 januari  2020 genieten van alle

Lees meer...