Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Themamiddag KBO Beek in Hotel ’t Spijker.
donderdag 26 september 2019 18:01

BEEK-Donderdagmiddag 19 september om 14.30 uur begon in Hotel ’t Spijker  onze themamiddag bij de KBO in Beek nadat de gasten ontvangen werden op koffie / thee en in de pauze een consumptie. De gastsprekers waren mr. M.H.M. Tijdhof, gecertificeerd estate-planner en mr. Joyce Bouwsma van het notariskantoor Mostart&Timmermans. Zij vertelden alles over de rol van de notaris, verder kwam het financieel veilig ouder worden aan de orde,  het levenstestament en volmacht, maar ook vragen over het vastgoed werden beantwoord. De leden van KBO Beek hadden zich goed voorbereid op deze themamiddag en kwamen met allerlei zaken en vragen naar voren. Het werd een middag die garant stond om na de nuttige uitleg en antwoorden weer met succes verder te gaan. die garant stond om na al de nuttige uitleg weer met succes verder te gaan. Ook op de hoogte blijven van de actualiteit, gewoon lid worden voor 20 euro per kalender jaar van de KBO Beek, de seniorenvereniging van Beek die op allerlei gebied goed voor u zorgt.

Voor alle informatie kan men contact opnemen met Gérard Tesser vorzitter KBO Beek, telf 024- 3226377. Foto's: (c) René Hendriks.  Klik HIER of op mini facebook 2  jpg.jpg - 966 bytes


 
Nijntje boekje git- fie-tse nu ok in et Millings
dinsdag 24 september 2019 23:19

MILINGEN a/d RIJN –  Na het Groesbeeks en  Nimweegs en nog meer dialecten waaronder Zeeuws en Fries-hoewel het laatste geen dialect is, heeft nu ook Millingen een eigen dialect boekje van het overbekende Dick Bruna  boekjes.

Maandagmorgen 23 september werd in gasthuis het Nijntje –git- fie-tse boekje in het Gasthuis Sint Jan de Deo gepresenteerd waarbij ook kleuters van de St. Martinusschool aanwezig waren. Ton van Raaij voorzitter

Millings Jaarboek introduceerde het boekje met een vraag in het dialect, waar hij door de jongste kleuters geen echt antwoord op kreeg. Het boekje is door Theo Vermeulen en Marcel Koenders vertaald. De éérste twee exemplaar werden aan jongste kleuter Lily Warmels 4 jr en aan de oudste bewoner van het Gasthuis, mevrouw Tonia Egberts-Preijer (99jr). Leerkracht van de St. Martinusschool mevrouw Elly Koenders (61) las uit het boekje voor.

“laoter as ik groot zie
doch nijntje op un da-g
goj ik un fie-ts toch ma-ke
ik ho-p da da dan mag”

De gasthuis bewoners zijn hoogstwaarschijnlijk de laatste generaties die het Millings dialect nog kunnen spreken. Foto’s: © Bert Roodbeen. Klik HIER of op FB


 
Koningschieten Leuth met 62 schoten viel de vogel.
dinsdag 24 september 2019 13:47

LEUTH - Wilfried van Eck (53) had maar 62 kogels nodig om zich tot nieuwe Schutterskoning te laten instaleren van schutterij Vriendenkring tijdens Leuthse Kermis over 14 dagen.Hij zal dan samen met zijn Amanda het stokje overnemen van het huidige Koningspaar.Mandy Neienhuijsen en partner Melvin Rutjes, (zie foto)

Wilfried schoot als enigste kandidaat waardoor de vogel snel van de mast geschoten werd. Voor het jeugd Koningschap melde zich geen kandidaat. In het dagelijks leven is Wilfried werkzaam als senior calculator bij Nikkelen elektrotechniek Groesbeek. Hij is getrouwd en viert dit jaar zijn 30 jarig huwelijk samen met zijn Amanda en zonen Robin en Mitch in november.

Foto’s: © Bert Roodbeen. Klik HIER of op


 
Doorkomst Liberation Task Force door Berg en Dal
dinsdag 24 september 2019 13:46

GROESBEEK – Op Zondag 22 september vertrokken vanaf  camping Klein-Amerika de kleine 300 historische militaire voertuigen via de Wylerbaan/Oude Kleefsebaan en Berg en Dalseweg Waalkade naar de Vasim in Nijmegen. De foto’s zijn van de doorkomst door Berg en Dal.

Herdenking 75 jaar vrijheid: In september 2019 is het 75 jaar geleden dat ontelbare parachutisten van de 82e Airborne divisie in Groesbeek landden als onderdeel van Operatie Market Garden. De gemeente Berg en Dal viert en herdenkt dit begin van de vrijheid met een groot herdenkingsprogram-ma. De gemeente doet dit samen met en met dank aan vele vrijwilligers-organisaties.

Foto’s: © Rene Hendriks.  Klik HIER of op .


 
Liberation Task Force voertuigen in Beek
dinsdag 24 september 2019 13:45

BEEK - Donderdag 19 september stonden een kleine 300 historische militaire voertuigen op camping Klein-Amerika. Een dag later vrijdag ging  een klein deel van deze voertuigen door en naar het centrum van Beek waar ze langs de Verbindingsweg, bij ’t Höfke opgesteld stonden. Herdenking 75 jaar vrijheid: In september 2019 is het 75 jaar geleden dat ontelbare parachutisten van de 82e Airborne divisie in Groesbeek landden als onderdeel van Operatie Market Garden. De gemeente Berg en Dal viert en herdenkt dit begin van de vrijheid met een groot herdenkingsprogramma. De gemeente doet dit samen met en met dank aan vele vrijwilligersorganisaties.

Foto’s: © Rene Hendriks. Klik HIER of op Meer op www.inhetlaag.nl


 
Liberation Task Force kamp op Klein-Amerika.
Geschreven door Bert   
dinsdag 24 september 2019 13:44

GROESBEEK - Donderdag 19 september stonden een kleine 300 historische militaire voertuigen op camping Klein-Amerika. Vrijdag 20 september ging  een klein deel van deze voertuigen door naar het centrum van Beek stonden langs de Verbindingsweg, bij ’t Höfke. Naast de voertuigen waren er ook vele re-enactors te zien. Muzikale  optredens van het Hartkoor uit Kekerdom en  Drumfanfare Michaël uit Nijmegen. De voertuigen  maakte deel uit van Liberation Task Force. Herdenking 75 jaar vrijheid: In september 2019 is het 75 jaar geleden dat ontelbare parachutisten van de 82e Airborne divisie in Groesbeek landden als onderdeel van Operatie Market Garden. De gemeente Berg en Dal viert en herdenkt dit begin van de vrijheid met een groot herdenkingsprogramma. De gemeente doet dit samen met en met dank aan vele vrijwilligersorganisaties.                                Foto’s: © René Hendriks. Klik HIER of op


 
18-09-2019 Oranje Lint voor veteraan Gene Metcalfe en
Geschreven door Bert   
dinsdag 24 september 2019 13:42

GROESBEEK - Nederlandse parachutisten van de Para Groep holland  sprongen woensdag als 18 september als eerste boven het oude slagveld van de Tweede Wereldoorlog om een ​​Nederlandse militaire  Willemsorde te laten uitreiken aan een Amerikaanse veteraan en de zoon van een andere veteraan die hielpen Nederland te bevrijden. De tweede Wereldoorlog veteranen Gene Metcalfe en Robert C. Blankenship, die zelf 75 jaar geleden boven Groesbeek, sprongen parachuteerden, werden woensdag erkend met de Oranje Lanyard (schouderkoord) van de Militaire Willemsorde. De zoon van Blankenship, Richard, nam de prijs in ontvangst voor zijn vader, die stierf aan een hartaanval in 1970.

De mannen dienden bij de 82nd Airborne Division van het Amerikaanse leger toen ze op 17 september 1944 als onderdeel van Operatie Market Garden de regio Groesbeek binnenvielen. De campagne leidde uiteindelijk tot de bevrijding van Nederlandse steden uit de nazi-Duitse bezetting...

Foto,s: © Bert Roodbeen / Peter Hendriks. Klk HIER of op FB

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

De Koffie Met 23 oktober in dorpshuis De Sprong in Ooij gaat niet door

Ooij Degene die met ons de middag zou verzorgen is uitgevallen.

Lees meer...
 
Erik de Zwart opent open dag Vereniging Spoogroep Zwitserland

 
Filmvoorstelling in De Mallemolen over Papoea Nieuw-Guinea en Kalimantan

Zondag 20 oktober twee films vertoond door J. Driessen ....

Lees meer...
 
Mantelzorgers verdienen een compliment! Aanvragen Mantelzorgcompliment 2019

Gemeente Berg en Dal - De gemeente Berg en Dal telt veel mantelzorgers. Ze zorgen bijvoorbeeld voor een ziek familielid, iemand met dementie, een zieke vriend of een kind met een beperking. Dat doen ze onbetaald, soms dagelijks. De gemeente steekt hen graag een hart onder de riem met het mantelzorgcompliment.

Lees meer...
 
Gezellige muziekavond met Zanggroep De Kèls

Groesbeek - De eerste “Kèlsavond” was in 2012 en die was ter gelegenheid van hun eerste lustrum. Op zaterdagavond 2 november aanstaande presenteren De Kèls inmiddels hun achtste Kèlsdag. Ook

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL