Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Deelnemerslimiet op 47.000, inschrijving open op 4 februari Meer kansen voor jongste deelnemers
woensdag 16 januari 2019 20:50

NIJMEGEN - Van 16 tot en met 19 juli 2019 kunnen tienduizenden wandelaars weer een poging wagen om het felbegeerde Vierdaagsekruis te behalen. De inschrijving voor de 103de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen wordt op maandag 4 februari vanaf 10.00 uur opengesteld.

47.000 deelnemers; De limiet voor de 103de Vierdaagse is, net als in 2017 en 2018, bepaald op 47.000 inschrijvingen. Bij overschrijding van deze inschrijflimiet wordt er geloot onder individueel ingeschreven deelnemers die niet eerder een Vierdaagse medaille behaalden.

Naast alle ingeschrevenen voor beloning 2 of hoger worden er drie groepen van loting gevrijwaard: degenen die in 2004-2007 geboren zijn, degenen die voor de 101ste én de 102de Vierdaagse zijn uitgeloot, en degenen die inschrijven via het voorbereidingsprogramma Via Vierdaagse. Het volledige Limiteringsprotocol is te raadplegen op de website van de Vierdaagse (www.4daagse.nl).

Meer kansen voor jongste deelnemers;.......

Lees meer...
 
Succesvol optreden van zanggroep De Kèls in Ooij
maandag 14 januari 2019 18:29

OOIJ - Net als in Groesbeek in oktober jl. was zondagmiddag 13 januari in dorpshuis “De Sprong"  ook nu weer een succesvol optreden van de Groesbeekse zanggroep ”De Kèls”. Er zaten naar schatting z’n 350 fans in de zaal om te genieten van de in het Nederlands, Duits of Engels gezongen liedjes waarvan in het programma, naast de bekende oude nummers, ook nieuwe nummers waren opgenomen. Voor het  intermezzo zorgde Carina Staals & Saskia v.d. Broek als het Duo Cens, na de pauze zongen zij een nummer samen met”De Kèls” en herkenbare meezing liedjes o.a. van André Hazes senior en junior.Lambert Hubbers en Wim Gerrits twee uit Ooij afkomstige leden van de zanggroep zongen twee liedjes die zij speciaal geschreven hadden voor het dorpje aan de Waal.

Deze wederom zeer geslaagde middag werd met het bekende Duitse lied “Das Letzte Lied” afgesloten, maar doe het Zugabe, Zugabe, was het ook nu weer niet het laatste lied.

Foto’s:© Bert Roodbeen.  of op


 
Marco Beers nieuwe prins bij CV De Berggeiten Berg en Dal
maandag 14 januari 2019 13:51

BERG EN DAL – De 45 jarige Marco Beers is zaterdagavond 12 januari uitgeroepen tot prins bij carnavalsvereniging De Berggeiten inBerg en Dal. De uit Groesbeek afkomstige Beers zal in  het 55ste carnavalsjaar van CV De Berggeiten de scepter gaan zwaaien over de Duufelshemel zoals Berg en Dal tijdens de carnaval wordt genoemd. Beers is eigenaar van Camping Bij Ons in Grosbeek en werd al vele jaren genoemd als nieuwe prins bij de Berg en Dalse carnavalsvereniging. Zaterdagavond kwam plotseling de huidige Hofnar ( Marco )  van De Berggeiten tevoorschijn als nieuwe jubileum prins. Marco wordt ondersteund  door zijn adjudanten Nick Loeffen(neef ), Ton Loeffen ( zwager ) en Dennis Heemstra ( neef ) De hofdames van Prins Marco zijn Puk Beers ( dochter ), Marie Huiberts – Timp, Loes Stevens en Myrna Verhoeven. Tijdens het avondvullend programma in Kerstendal met onder andere De Geitenmix ,Beekse Heerlijckheden en de Dames van het Rood werd Freek Houterman benoemd tot Grootste Duufel  een persoon die zich in het bijzonder heeft ingezet voor de Berg en Dalse gemeenschap. Foto: Remco Wildeman


 
Dolle Mukke winnaars Schlager-Festival Millingen.
zondag 13 januari 2019 12:32

MILLINGEN – Zaterdag 11januari hebben de Dolle Mukke het Schlager-Festival in het “Millings-Centrum” gewonnen. Dit festival werd voor de 29e keer door “CV De Deurdouwers” georganiseerd. Na loting mocht Fred  Theunissen het festival openen, gevolgd door de winnaars van 2018, “De Verraptzakte-Boys.” met het winnende lied van vorig jaar. Hierna traden de negen andere zangers of groepen op voor een gooi naar de titel van beste schlager. Ondersteund werden de artiesten, die niet alleen uit Millingen kwamen, maar ook uit omliggende plaatsen en ondersteund werden door de bekende zanger en producer Nijmegenaar Tom Meuwese, die hen op eigen of bestaande met tekst bewerkte werken van een bestaande Schlager. De jury werd gevormd door de cv. prinsen(ses) uit de gemeente Berg en Dal. Barry van Heumen, geen onbekende in de carnavalswereld had zijn debuut en mocht de avond aan elkaar praten. De winnaars van de 1e en 2e prijs mogen automatisch meedoen aan het schlagerfestival in Groesbeek.

De uitslag was als volgt bestaande melodie:1e prijs 111 punten Dolle Mukke (Dolle Dagen) tevens de wisselprijs. Alt van Huus 79 punten (Ben trots om unne Gruusbeke) 2e prijs. Fred Theunissen 3e prijs. (Met jou in m’n arme)

De uitslag eigen melodie: De 1e prijs Apart Stelleke 100 punten (Hou je buffie effe vast). Verraptzakte-Boys 2e prijs 99 punten (Vadertje Tijd). Daldee 3e prijs 87 punten. (Hoe meer zielen, hoe meer vreugd).

De publieksprijs was voor Tiffany met Pak m’n Hand en de aanmoedigingsprijs van het Hotel Millings Centrum was voor Apart Stelleke.

Deelnemers waren, o.a. Alt v Huus, Koek Wousen, Tiffani, Bonij H, Verraptzakte Boys, Dolle Mukke, De Matties, Daldee, Apart Stelleke en Fred Theunissen. Foto’s: © Bert Roodbeen.  of op


 
Cursus Eerste Hulp Aan Kinderen- EHAK
donderdag 10 januari 2019 21:00

MILLINGEN a/d RIJN - Eerste Hulp Aan Kinderen van de EHBO-vereniging. De cursus EHAK omvat 2 avonden van 19.30 uur tot 21.30 uur. Deze avonden zijn op  dinsdag 15 januari en woensdag 16 januari 2019. Deze cursus is speciaal voor ouders, opa’s, oma’s en begeleiders van baby en kleuter. Op deze cursus leert u, wat wel en zeker niet te doen bij verwonding, val, verslikking, vergiftiging enz. bij een baby of kleuter.

De organisatie van deze thema-avond is in handen van de EHBO-vereniging Millingen aan de Rijn/Kekerdom. De cursus kost € 65 incl. boekje “EHBO-boekje aan kinderen”, het gebruik van materialen en een certificaat. De kosten van deze cursus EHAK kunnen geheel of gedeeltelijk vergoed worden door een groot aantal zorgverzekeraars. De cursus wordt gegeven in de kantine van het clubgebouw van SC Millingen / Odio, Hoefseweg 21 in Millingen aan de Rijn. U kunt zich voor deze cursus opgeven. Aanmelden kan uitsluitend via onze website www.ehbomillingenkekerdom.nl onder het tabblad “cursusaanbod”.

Noteer deze interessante avonden over Eerste Hulp Aan Kinderen in uw agenda,  geef u op en kom dinsdagavond 15 januari en woensdagavond 16 januari naar het clubhuis. Voor inlichtingen of meer informatie: Alex Janssen 06 - 10434247.Bestuur EHBO vereniging Millingen a/d Rijn-Kekerdom. Foto: Hans Driessen.


 
Koninklijke Onderscheiding voor Herman Haan uit Leuth
maandag 07 januari 2019 01:30

LEUTH Zondagmiddag 6 januari heeft burgemeester Mark Slinkman tijdens de nieuwjaarsreceptie van voetbalvereniging VVLK het eerste Koninklijke Lintje 2019 in de gemeente Berg en Dal uitgereikt aan de heer H.J.W. (Herman) Haan (85) uit Leuth. De heer Haan is benoemd tot Lid in De Orde van Oranje-Nassau.

De heer Haan kreeg deze onderscheiding omdat hij 50 jaar verzorger is bij voetbalvereniging VVLK. Daarnaast is hij vanaf 1957 vrijwilliger bij, en 20 jaar bestuurslid van EHBO-vereniging St. Remigius Leuth.

Muziekvereniging DES bracht een serenade voor gedecoreerde. Naast deze uitreiking werden er elf jubilarissen gehuldigd voor een langdurig lidmaatschap.

Dit waren: -60 jaar lid. Eef Sack.-50 jaar lid. Wim Arts-40 jaar lid. Oscam Camschuur, Haan Brugman, Ronnie Verheijen, Gerry Keukens, Willy Subbers, * Maarten Rutten.-25 jaar lid. *Frank Hoenselaar, Roy Langen en Dennis Dengerink. * Wegens ziekte of anderszins niet aanwezig.

Foto’s: © Bert Roodbeen. of op 


 
Nieuwjaarshondenduik Millingen a/d Rijn 2019
zaterdag 05 januari 2019 22:47

MILLINGEN a/d RIJN – Voor de 14e keer werd zaterdag 5 januari de aan de Rijndijk bij Koffie en Eethuis “De Gelderse Poort” de nieuwjaarshondenduik gehouden waar beheerders Erika Schmidt en Willy Claus weer alles uit de kast hadden getrokken om er voor de D.A.N. (Dieren-Ambulance-Nijmegen) die met twee wagens, waarvan één splinter nieuw met alle noodzakelijk materialen aan boord een succes van te maken. Al vorens het startsein te geven bedankte Willy Claus de uit Wijchen afkomstig Talysha van Maasdijk die na bijna 10 jaar er mee moest stoppen voor haar inzet. Met 25 geregistreerde aanmeldingen werd voor de eerste krib naast de veerstoep door de honden een duik in de Rijn genomen, hoewel niet alle honden even enthousiast waren. Na afloop stond er voor de honden een lekkere snack en voor de baasjes overheerlijke erwten en goulashsoep en broodjes worst klaar, dit alles voor een vrijwillige bijdrage voor de D.A.N.  die uiteraard ook nu weer indien nodig in actie zouden komen, dit was gelukkig niet geval.  De uiteindelijke opbrengst was € 411,83 mede door het lager aantal inschrijvingen was het met €143,72 een stuk minder dan in 2018. dit dank zij de inzet van Erika en Willy van Koffie en Eethuis “De Gelderse Poort”.

Foto’s: © Bert Roodbeen. of op 


 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

KBO BEEK OOK IN 2019 ALTIJD VOOR U AANWEZIG

De KBO Beek, de seniorenvereniging van Beek is er ook in 2019 voor u als het gaat uw belangen te behartiging op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau, denkt u aan de AOW, uw pensioen, uw veiligheid, uw welzijn en uw woongenot. De KBO Beek is een zeer actieve zelfstandige afdeling van de landelijke KBO-PCOB deze heeft voor u ook een eigen klantenservice en juristentelefoon.

Lees meer...
 
Maatregel en plan voor De Linde

GROESBEEK -  De gemeente Berg en Dal gaat de vergunning van uitgaansgelegenheid De Linde in Groesbeek 2 weken intrekken...

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Andere ophaaldagen afval vanaf zaterdag 2 februari 2019

GEMEENTE BERG en DAL - Vanaf zaterdag 2 februari 2019 zijn veel ophaaldagen van afval anders dan u gewend bent. De tijd blijft hetzelfde. Zet uw afval op de ophaaldag voor 7.30 uur aan de straat.

Weten wanneer wij uw afval ophalen? Kijk voor ...

Lees meer...