Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Guesthouse en Groepsaccommodatie Heuvelrijk officieel geopend.
vrijdag 16 november 2018 00:00

GROESBEEK – Na een lange bouwtijd met heel veel zelf werkzaamheden heeft donderdagmiddag 15 november Wethouder Sylvia Fleuren van de gemeente Berg en Dal met het doorknippen van het lint officieel het hotel en groepsaccommodatie  Guesthouse “Heuvelrijk” aan de Wylerbaan 1c geopend.

De accommodatie van Heuvelrijk is ook toegankelijk voor mensen met een beperking en daarmee een mooie toevoeging aan ‘Zorgeloos op vakantie’ in Berg en Dal. Het hotel wordt gerund door Rosanne Belgers (30 jr) en  broer Tom Belgers (32 jr). Ervaring hebben beide opgedaan op het toeristisch familiebedrijf van hun ouders, de tegenovergelegen camping. Voor specifieke wensen of vragen over de accommodatie of omgeving, neem dan gerust contact op!  Hotel en groepsaccommodatie “Heuvelrijk” is een nieuwe accommodatie waar de gemeente Berg en Dal trots op mag zijn. Foto’s: © Bert Roodbeen. of op


 
Eerste dorpsagenda bijeenkomst Ooij.
vrijdag 16 november 2018 00:00


OOIJ-
Donderdag 15 november waren ongeveer 25 belangstellenden naar de eerste bijeenkomst voor de Dorpsagenda Ooij in dorpshuis “De Sprong” gekomen om te komen met ideeën voor een “Dorpsagenda". De avond was in twee delen verdeeld, in het eerste deel werd de bedoeling hiervan uitgelegd en kon iedereen ideeën op schrijven dieop thema flap-overs konden worden geplakt, zoals bv supermarkt, veiligheid (verkeers), toerisme, welzijn jongeren en ouderen aankleding dorp plein - groenvoorziening)en diverse.

Na de pauze werden de onderwerpen samen met de eerdere in de ideeënbus ingeleverde formulieren op thema gerangschikt, waarna de werkgroep deze uitgewerkt in drie hoofdthema’s die dan door vrijwilligers zal worden uitgewerkt en in een volgende bijeenkomst dit jaar of begin volgend jaar worden besproken. De VVV-bonnen van 25 Euro werden gewonnen door Laura Harbers en Ed van Rens.

Foto’s: © Bert Roodbeen.    of op


 
Jay Sauer wint opnieuw 13e hardlooprun ‘het Ooijs-ommetje’.
donderdag 15 november 2018 00:00

OOIJ – Zondagmorgen 11 november werd voor de 13e keer de hardlooprun het Ooijs Ommetje (voorheen Bastenrun)  in en om Ooij gelopen. De weersvoorspellingen waren somber, maar vanaf de start van de kidsrun waar 44 kinderen van de basisscholen aan meededen bleef het droog en werd het een geslaagde ochtend. De school met de meeste kinderinschrijvingen krijgt het inschrijfgeld, dat is dit jaar de basisschool “Opweg” uit Ooij. Wethouder Annelies Visser loste het startschot en de reikte de prijzen uit.

Er deden totaal 112 hardlopers mee waaronder 34 vrouwen. Winnaar bij de mannen  werd op de 10 km wederom Jay Sauer met een tijd van 35:19 iets langzamer als in 2017, op de 5 km werd David van der Geld met een tijd van 18:13 winnaar. Op de 10 km vrouwen werd Peta Baxter met een tijd van 48:05 winnaar, en Danielle met een tijd van 20:10 winnaar. Klik hier voor de uitslagen.

Foto’s: © Bert Roodbeen. of op


 
Mark Huilmand nieuwe prins bij Cavalieren Beek
dinsdag 13 november 2018 00:00

BEEK – Zaterdagavond 10 november is als nieuwe prins bij carnavalsvereniging “De Cavalieren” Mark Huilmand gepresenteerd  als nieuwe prins Mark “Heerlijck door de Beugel” van “Heksenketel”  de naam van Beek tijdens het carnaval. Aan zijn zijde staan als pages Lisanne Hofmans en Laura Frieling en adjudanten Bart Huilman en Huub van den Bosch. Hiermee volgt hij voor het nieuwe seizoen hij prins Bart “De Blauwe” op.

De in Beek geboren prins woont in Rhenen en werkt als docent wiskunde/informatica aan het MBO in Ede. Hij is getrouwd met Marijke Terpstra en heeft drie kinderen.Tijdens de drukbezochte receptie kwamen diverse verenigingen en particuieren de nieuwe prins feliciteren. Wethouder Sylvia Fleuren feliciteerde namens de gemeente Berg ben Dal de Prins. Ook de carnavalsverenging uit het naburige Duitse Kraneburg CV Krunekroane kwamen met de  complete dansgardegroep die “Funkenmariechen” naar  Beek.

Foto’s: Receptie © Bert Roodbeen. op op


 
Burgemeester onthult ooievaarsnesten op twee locaties
Geschreven door Red   
maandag 12 november 2018 00:00

BEEK / BREDEWEG -  Maandagmorgen 12 november heeft burgemeester Mark Slinkman met het doorknippen van een lintje twee ooievaarsnesten onthult, de eerste was bij het dierenweitje aan de Gruttostrraat waar hij aan beheerder William Frank het overdracht bewijs overhandigde. De voorzitter van het dierenweitje Wiel Fleurkens had bij een vorige gelegenheid zijn wens van een ooievaarsnest kenbaar gemaakt, dat is nu door de gemeente gehonoreerd. op 5 november werd het nest in Beek op een oude lantaarnpaal geplaatst.

Even later werd ook in Bredeweg door de burgemeester het overdrachtbewijs van het nest bij de Idylle Vlindertuin achter de Dakotastraat ook overhandigd hier waren  leerlingen van groep 8 van basisschool Breedeweg aanwezig, voorhen was een quiz opgesteld.

Het smeedwerk is gedaan door smederij van Richard en Bram Kerkhoff uit Groesbeek - Bredeweg. Het vlechtwerk door Kees van Kuppeveld uit Leuth en Johannes de Bennemaker uit Doornenburg.

Foto’s: Beek: © René Hendriks / Bert Roodbeen. of op


 
Raad van Elf lid CV de Deurdouwers Millingen krijgt Koninklijke Onderscheiding
zondag 11 november 2018 00:00

MILLINGEN a/d RIJN - Op zondag 11 november ontving de heer B.W.J. (Ben) Schmitjes uit Millingen a/D Rijn een Koninklijke Onderscheiding. Loco-burgemeester Sylvia Fleuren van de gemeente Berg en Dal reikte deze onderscheiding uit tijdens de revuemiddag van carnavalsvereniging “De Deurdouwers” in Hotel Millings Centrum. De heer Schmitjes is benoemd tot Lid in De Orde van Oranje-Nassau.

De heer Schmitjes kreeg deze onderscheiding omdat hij vanaf 1993 actief is bij carnavalsvereniging “De Deurdouwers”.Hij was o.a. Prins, secretaris, bestuurslid, lid van de Raad van Elf en lid van de wagenbouwcommissie. In het verleden is hij ook jarenlang actief geweest voor voetbalvereniging Concordia’34. Hij was daar redactielid van het clubblad, trainer van diverse elftallen en lid van de kantinecommissie. De heer Schmitjes was in 2005 de schutterskoning van schutterij OEV.                                 Foto’s © Bert Roodbeen of op


 
Koninklijke Onderscheiding voor Heleen Lintz-Luidens
zaterdag 10 november 2018 00:00

NIJMEGEN/GROESBEEK - Op vrijdag 9 november ontving mevrouw H. (Heleen) Lintz-Luidens uit Groesbeek een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Slinkman van de gemeente Berg en Dal reikte deze onderscheiding uit tijdens de afscheidsreceptie die in het Radboudumc werd gehouden omdat mevrouw Lintz met pensioen gaat. Mevrouw Lintz is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Lintz was werkzaam als...

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Beek ook in 2019 een rots in de branding voor u

De KBO Beek, de seniorenvereniging van Beek met ruim 400 leden is er ook in 2019 voor u als het gaat om belangenbehartiging van onder andere AOW, pensioenen, veiligheid, welzijn en wonen op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau....

Lees meer...
 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Internet hosting

 


 
Inhetlaag.nl ook op


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Een bijzondere kersttentoonstelling in huismuseum de kleine Heilige Geest

GROESBEEK - Ook dit jaar kan men naast de vaste collectie in het huismuseum de kleine Heilige Geest genieten van de kersttaferelen zoals de 60 kerststallen uit vele werelddelen, waarvan een grote 100 jaar oud die  de hele serre in beslag neemt. Het afgelopen jaar is het museum uitgebreid met eeprachtige collectie. Het betreft uitbeeldingen van de vlucht naar Egypte.

Lees meer...
 
Remco Wildeman benoemt als griffiemedewerker in de gemeente Berg en Dal.