Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Het gevoel van een cottage aan een schotse Glenn
dinsdag 20 november 2018 00:00

BERG en DAL - Het gevoel van een cottage aan een schotse Glenn. Dat gevoel hadden meerdere aanwezig op zaterdag avond in dorpshuis Kerstendal. Voor de tweede keer was er een whisky proeverij, georganiseerd door twee enthousiaste inwoners van Berg en Dal. Jos Peters wijnkoper uit Beek-Ubbergen leverde de whisky tegen inkoopprijs waardoor de opbrengst van de avond, 170 euro, geheel ten goede kon komen van de ToekToek in Berg en Dal.

Zo gebeurde het dat het een gezellige groep mensen, in een prettige ambiance, in de geur van Turf (peat) konden genieten van 9 verschillende whisky’s. Voornamelijk schotse whisky’s passeerden deze avond maar ook een Israelische whisky, geproduceerd onder rabbinaal toezicht, kon geproefd worden. In een echte schotse cottage was er waarschijnlijk Haggis bij gepresenteerd. In dorpshuis Kerstendal was er heerlijke zalm, paté, en salami, belangeloos ter beschikking gesteld en bereid door 2 vrijwilligers van de Kookclub.

Kortom Slàinte!. Foto’s: Forte B & D


 
NAH- groep Millingen aan de Rijn en omstreken
dinsdag 20 november 2018 00:00

 

MILLINGEN a/d RIJN - In Millingen aan de Rijn is een gespreksgroep voor mensen met NAH, de NAH-groep. NAH staat voor Niet Aangeboren Hersenletsel.Mensen, die getroffen zijn door een hersenbloeding, herseninfarct, MS of ander hersentrauma.

De NAH-groep Millingen aan de Rijn en omstreken is opgericht om deze mensen uit onze regio dichter bij elkaar te brengen in de vorm van gezellige maandelijkse bijeenkomsten in de kantine van het clubhuis op Sportpark De Hove om zo met elkaar te praten, leren van elkaar, naar elkaar te luisteren over de problemen, waar men dagelijks of regelmatig tegenaan loopt of gelopen is, oplossingen voor de dagelijkse praktijk en helpen elkaar.

Interesse?

Wilt u meedoen en uw ervaringen met ons delen in de gespreksgroep..?

Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of kijk op www.nahmillingen.nl
U kunt ook Alex Janssen bellen: 06 - 10434247.

Bestuur NAH-groep Millingen aan de Rijn en omstreken


 
Informatieavond over Brandwonden
maandag 19 november 2018 00:00

MILLINGEN a/d RIJN - n de aanloop naar de komende gezellige feestdagen met kaarsen, hete soep, vet, vuurwerk enz. ligt er ook iets gevaarlijks op de loer, namelijk verbrandingen, zeker voor kinderen. Daarom organiseert de EHBO-vereniging Millingen aan de Rijn/ Kekerdom een Open Informatieavond over brandwonden in de kantine van het clubhuis van SC Millingen / Odio in Millingen aan de Rijn, Hoefseweg 21 op maandagavond 3 december 2018 van 19.30 uur tot circa 21.30 uur.

Op deze thema-avond hoort u en ziet u, wat u wel kunt doen en absoluut niet moet doen bij verbrandingen, de Eerste Hulp erbij en hoe brandwonden in de dagelijkse situatie te voorkomen zijn.
Voor de pauze zal een brandweerman enkele huiselijke gevaarlijke situaties nabootsen zoals vlam in de pan, hete soep en gebruik blusdeken. Na de pauze worden de oorzaken en gevolgen van brandwonden behandeld t.a.v. de Eerste Hulp.    Consumpties zoals koffie, thee zijn voor eigen rekening

Deze Informatieavond over brandwonden is helemaal gratis en voor iedereen
toegankelijk, leden, niet-leden, mensen uit Millingen en daarbuiten, uit Duitsland.
U mag zo binnenlopen, u bent van harte welkom..!

Noteer nu alvast deze interessante avond over brandwonden in uw agenda.
Kom maandag 3 december 2018 om 19.30 uur naar deze Open Inloopavond over brandwonden.! Het kost u niets, u kunt er alleen maar wijzer van worden.
Tot maandagavond 3 december.
Bestuur EHBO vereniging Millingen aan de Rijn/ Kekerdom. Foto: Hans Driessen


 

 
Lars “Nase”.Derks, Prins Ummenie d'n 59ste CV. De Feestneus
zaterdag 17 november 2018 00:00

 

GROESBEEK - Op vrijdag 16 november 2018 werd in een volle Nachtwacht bij De Linde in Groesbeek de nieuwe prins van carnavalsvereniging De Feestneus bekend gemaakt! Lars Derks, beter bekend als Lars “Nase” mag zich Prins Ummenie d’n 59ste noemen. Tijdens het carnavalsseizoen 2018-2019 zal hij de scepter zwaaien over het Keulen van Gelderland.

Lars Derks is geboren en getogen op De Horst en lid van CV De Feestneus sinds 2014. Zeg je “Nasepop” dan weet iedereen waar je het over hebt… de “afterparty” van de carnavalsoptocht op De Horst. Hij houdt van muziek, draait zelf als DJ, hij is groot fan van zowel de kermis als de carnaval en sinds 2012 lid van carnavalsvereniging Ons Tröpke. In het dagelijks leven is hij werkzaam in de IT-branche bij “IT voor de zaak” in Groesbeek. Hij wordt bijgestaan door de raad van elf, de raadsdames en zijn presidenten Sjoerd de Haan, Bas Gijsberts en Rick Luijben. De hofdames zijn, Britt Derks, Elske Eikholt, Jody Schaap, Lise Zilessen, Yvanka Coenen, Elke Hubers, Lindsay Kusters, Marloes de Bruin en Sophia Thissen. De hofschenker is Noud Peters

Prins Ummenie d’n 59ste Lars “Nase” Derks bracht tijdens de onthulling zijn carnavalsschlager ten gehore “Gèf oow hand mar oan mien”

Zijn motto zal dit jaar zijn: “Mè Carnaval get niks oan mien neus vurbej!”. Foto: CV. De Feestneus.


 
Guesthouse en Groepsaccommodatie Heuvelrijk officieel geopend.
vrijdag 16 november 2018 00:00

GROESBEEK – Na een lange bouwtijd met heel veel zelf werkzaamheden heeft donderdagmiddag 15 november Wethouder Sylvia Fleuren van de gemeente Berg en Dal met het doorknippen van het lint officieel het hotel en groepsaccommodatie  Guesthouse “Heuvelrijk” aan de Wylerbaan 1c geopend.

De accommodatie van Heuvelrijk is ook toegankelijk voor mensen met een beperking en daarmee een mooie toevoeging aan ‘Zorgeloos op vakantie’ in Berg en Dal. Het hotel wordt gerund door Rosanne Belgers (30 jr) en  broer Tom Belgers (32 jr). Ervaring hebben beide opgedaan op het toeristisch familiebedrijf van hun ouders, de tegenovergelegen camping. Voor specifieke wensen of vragen over de accommodatie of omgeving, neem dan gerust contact op!  Hotel en groepsaccommodatie “Heuvelrijk” is een nieuwe accommodatie waar de gemeente Berg en Dal trots op mag zijn. Foto’s: © Bert Roodbeen. of op


 
Eerste dorpsagenda bijeenkomst Ooij.
vrijdag 16 november 2018 00:00


OOIJ-
Donderdag 15 november waren ongeveer 25 belangstellenden naar de eerste bijeenkomst voor de Dorpsagenda Ooij in dorpshuis “De Sprong” gekomen om te komen met ideeën voor een “Dorpsagenda". De avond was in twee delen verdeeld, in het eerste deel werd de bedoeling hiervan uitgelegd en kon iedereen ideeën op schrijven dieop thema flap-overs konden worden geplakt, zoals bv supermarkt, veiligheid (verkeers), toerisme, welzijn jongeren en ouderen aankleding dorp plein - groenvoorziening)en diverse.

Na de pauze werden de onderwerpen samen met de eerdere in de ideeënbus ingeleverde formulieren op thema gerangschikt, waarna de werkgroep deze uitgewerkt in drie hoofdthema’s die dan door vrijwilligers zal worden uitgewerkt en in een volgende bijeenkomst dit jaar of begin volgend jaar worden besproken. De VVV-bonnen van 25 Euro werden gewonnen door Laura Harbers en Ed van Rens.

Foto’s: © Bert Roodbeen.    of op


 
Jay Sauer wint opnieuw 13e hardlooprun ‘het Ooijs-ommetje’.
donderdag 15 november 2018 00:00

OOIJ – Zondagmorgen 11 november werd voor de 13e keer de hardlooprun het Ooijs Ommetje (voorheen Bastenrun)  in en om Ooij gelopen. De weersvoorspellingen waren somber, maar vanaf de start van de kidsrun waar 44 kinderen van de basisscholen aan meededen bleef het droog en werd het een geslaagde ochtend. De school met de meeste kinderinschrijvingen krijgt het inschrijfgeld, dat is dit jaar de basisschool “Opweg” uit Ooij. Wethouder Annelies Visser loste het startschot en de reikte de prijzen uit.

Er deden totaal 112 hardlopers mee waaronder 34 vrouwen. Winnaar bij de mannen  werd op de 10 km wederom Jay Sauer met een tijd van 35:19 iets langzamer als in 2017, op de 5 km werd David van der Geld met een tijd van 18:13 winnaar. Op de 10 km vrouwen werd Peta Baxter met een tijd van 48:05 winnaar, en Danielle met een tijd van 20:10 winnaar. Klik hier voor de uitslagen.

Foto’s: © Bert Roodbeen. of op


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Beek ook in 2019 een rots in de branding voor u

De KBO Beek, de seniorenvereniging van Beek met ruim 400 leden is er ook in 2019 voor u als het gaat om belangenbehartiging van onder andere AOW, pensioenen, veiligheid, welzijn en wonen op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau....

Lees meer...
 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Internet hosting

 


 
Inhetlaag.nl ook op


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Een bijzondere kersttentoonstelling in huismuseum de kleine Heilige Geest

GROESBEEK - Ook dit jaar kan men naast de vaste collectie in het huismuseum de kleine Heilige Geest genieten van de kersttaferelen zoals de 60 kerststallen uit vele werelddelen, waarvan een grote 100 jaar oud die  de hele serre in beslag neemt. Het afgelopen jaar is het museum uitgebreid met eeprachtige collectie. Het betreft uitbeeldingen van de vlucht naar Egypte.

Lees meer...
 
Remco Wildeman benoemt als griffiemedewerker in de gemeente Berg en Dal.