Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Koepel kleurt Vierdaagse-kleuren
vrijdag 15 juli 2016 19:14

Groesbeek - In de nachten van 15 t/m 24 juli a.s. gloeit de koepel van het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek groen-oranje in het donkere landschap. Dit lichtend symbool is ontstoken ter ere van de 100ste Vierdaagse die op 19 juli a.s. van start gaat en op 21 juli door Groesbeek komt. De wandelaars lopen vlak langs het museum, gevolgd door de befaamde Zevenheuvelenweg vanwaar de koepel goed zichtbaar is. Overdag wapperen de Vierdaagse-vlaggen rondom de koepel in het kader van de nieuwe tijdelijke buitententoonstelling ‘Op Vrije Voeten.

Lees meer...
 
Politiesteunpunt Groesbeek officieel geopend
donderdag 14 juli 2016 20:39

Groesbeek Donderdagavond 14 juli werd in het gemeentehuis voorafgaand aan de raadsvergadering het nieuwe politiesteunpunt officieel door burgemeester Slinkman geopend. Burgemeester Slinkman ontving samen met de expert- wijkagent en de wijkagenten de leden van de gemeenteraad.

De politie wil aangiftes vanuit maatwerk, vooral bij de mensen thuis opnemen. Als mensen dat niet willen kunnen ze op het steunpunt afspreken. Bewoners kunnen bij het steunpunt terecht op afspraak en daarvoor een afspraak maken via 0900-8844. Het steunpunt krijgt geen vaste openingstijden en is niet permanent bemand.

De wijkagenten gebruiken het steunpunt als werkplek tijdens hun dienst en hoeven dan niet meer naar het bureau in Wijchen om zaken te documenteren. Vanuit het steunpunt kunnen wijkagenten snel reageren op meldingen en blijven ze dichtbij de burger staan.Foto's: (c) bert Roodbeen. Zie ook op FB politie Berg en Dal.


 

 
Een schone 100e Vierdaagse hebben we samen in de hand Meer aandacht voor afval(scheiding) tijdens 100e Vierdaagse
donderdag 14 juli 2016 15:23

Nijmegen - De Vierdaagseweek, een week vol feesten, wandelaars, drukte, gezelligheid en ook een week vol met afval. Ook dit jaar is afvalscheiding tijdens de Vierdaagse een belangrijk onderwerp...

Lees meer...
 
Tentoonstelling: ‘Op Vrije Voeten De Vierdaagse in oorlog en vrijheid ’ geopend
dinsdag 12 juli 2016 21:33

Groesbeek -  Dinsdagmiddag 12 juli werd in het Nationaal Bevrijdingsmuseum de wisseltentoonstelling “Op Vrije Voeten De Vierdaagse in oorlog en vrijheid” geopend. Hiervoor waren speciaal de donateurs van het museum uitgenodigd, ook waren de  4 jongste lopers Marlou(11), Pien (12), Indy (12) en Mark (14) uitgenodigd, zij  gaan de mars voor het eerst lopen, de 82 jarige heer Bert van der Lans  was uitgenodigd daar  hij de 4daagse al 68 keer heeft uitgelopen en is hiermee record houder. Directeur drs. Wiel P.H. Lenders gaf aan hoe de tentoonstelling tot stand was gekomen welke door onderzoekster van de Radboud universiteit Chrisje Hendriks uit Groesbeek samen met Lisa van Kessel en Rens Havinga (conservator) van het museum het als project hebben opgezet. De openingshandeling bestond uit het doorprikken van ballonnen welke blaren moesten voorstellen door de heer Lans en de vier kinderen..

Foto’s: © Bert Roodbeen

Lees meer...
 
Nieuwe Jachthaven De Knar Harderwijk officieel geopend
zaterdag 09 juli 2016 21:07

Harderwijk – Na een woord van welkom door de voorzitter Lino Bijlen van watersportvereniging ‘’Flevo’’ en enkele andere sprekers heeft  zaterdag morgen 9 juli burgemeester Harm-Jan van Schaik de nieuwe jacht haven “De Knar” die eind vorig jaar werd opgeleverd aan de nu 85jarige watersport - vereniging Flevo (700 leden) officieel geopend, voorafgaand aan dit moment werd bestuurslid en havencommissaris Bert Aartsen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn 40 jarig  lidmaatschap en al zijn vrijwilligerswerk binnen en buiten de vereniging..

De oude jachthaven moest verplaatst worden vanwege de herinrichting van het oude industrie terrein en het Harderwijker kustgebied - het Waterfront plan. Op de kop van de nieuwe haven-arm staat nu het clubgebouw met een groot terras. Foto’s: © Bert Roodbeen.

 
Ingebruikstelling Thornsche Molen.
donderdag 07 juli 2016 18:53

Persingen - Op 15 juli 2016 om 14.00 uur zal de Commissaris van de Koning van de provincie Gelderland, de Hr. Cornielje, samen met de Hr. Heijdra, provinciale ambtenaar en zoon van de overleden molenarchitect Heijdra, de recent herbouwde Thornsche Molen officieel in gebruik stellen. De ingebruikstelling zal gebeuren na de traditionele kerkelijke inzegening. Aansluitend zullen nazaten van de molenaarsfamilie Vierboom het naambord van het terras onthullen. Door de Hr. Jan v. Eck zal de boekpresentatie plaatsvinden en het eerste exemplaar worden aangeboden van het door hem geschreven, prachtige boek, over geschiedenis en herbouw van de Thornsche Molen.

Het feestelijk gebeuren zal worden opgeluisterd door een vocaal optreden van het koor AP/ART en een muzikaal optreden van “de Spetters”.Over de Stichting Thornsche Molen.

Lokatie:  Thornschestraat 20 6575JJ Persingen. Aanvullende gegevens over de stichting vindt U op: www.thornschemolen.nl

Namens het bestuur Stichting Thornsche Molen. Henny Driessen. Vz.


 
Eerste hulp jeugd EHBO diploma uitgereikt op basisschool St. Martinus in Millingen
donderdag 07 juli 2016 17:53

Millingen a/d Rijn - In overleg met directie en begeleiding van basisschool St. Martinus is de EHBO-vereniging Millingen aan de Rijn/ Kekerdom in januari gestart met het verzorgen van lessen voor leerlingen van groep 7 (6 leerlingen) en groep 8 (9 leerlingen) van de basisschool. In het schoolgebouw en na schooltijd werden door Martien Seegers, Jos Driessen, Carl Spann, Frits Vermeulen, Marcia Makaay en Alex Janssen, vrijwilligers en leden van de EHBO-vereniging, in 16 lessen uitleg en demonstratie gegeven over bewustzijn, ademhaling, wonden, temperatuur, kneuzingen en ook over reanimatie/ AED. Alle 15 leerlingen hebben succesvol de cursus gevolgd.

Door een externe examinator, mevrouw Cecilia Wildeman van het Oranje Kruis, werden op 29 juni de examens afgenomen, waarbij de volgende leerlingen slaagden:
Groep 7: Ries Haan, Maud van den Hatert, Hieke Kreileman, Sanne Mollman, Boaz Bolhuis, Niels Gesthuizen, Stan Lamers, Lonne Giesbers en Kai van Well.
Groep 8: Floor van de Brink, Zoey Stok, Nyah Canters, Nadia Nobbe, Sofie Driessen en Mila Driessen

Maandag 4 juli 2016 werd aan de geslaagden het diploma Jeugd Eerste Hulp uitgereikt door de voorzitter van de EHBO-vereniging, Alex Janssen.
De geslaagden ontvingen ook nog een extraatje, een echte EHBO-trommel.

De EHBO-vereniging Millingen aan de Rijn/ Kekerdom bedankt de directie van basisschool St. Martinus en ouders voor de medewerking, het vertrouwen en hopen op een goed vervolg. Het Bestuur van de EHBO-vereniging Millingen aan de Rijn / Kekerdom.

Foto’s: © Gerrie Gerritzen

 
<< Start < Vorige 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 Volgende > Einde >>

Flits

Corona

 

 
KBO BEEK ACTIEF

BEEK - De seniorenvereniging van Beek, de KBO Beek met ruim 400 leden, is altijd in beweging en overal waar het gaat om uw belangen te behartiging op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau, denkt u aan de AOW, uw pensioen, uw welzijn, uw woongenot, inkomen en koopkracht en alles wat u verder helpt om zelfstandig fijn te kunnen leven. Uw gegevens worden beschermd volgens de AVG regels, de privacywetgeving. De KBO Beek is een zeer actieve zelfstandige afdeling, lid van de KBO Gelderland en de landelijk Unie KBO, deze heeft voor u een service en juristentelefoon.

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Omroep Berg en Dal

LIVE