Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
USA 1 wint Podotherapie Driessen Goede Doelentoernooi
vrijdag 24 juni 2016 23:23

Millingen a/d Rijn - Voor de 4e keer werd op 7 en 10 juni het GOEDE DOELEN straten/ wijkentoernooi op de voetbal-velden van Sportpark De Hove in Millingen gehouden. De opbrengst gaat dit jaar naar de NAH-groep (Niet-Aangeboren Hersenletsel) in Millingen aan de Rijn. Met 8 ingeschreven teams en met Podotherapie Driessen als sponsor begon dinsdagavond 7 juni om 19.00 uur het toernooi, 7 x 7 en op 5 halve velden.  Alle teams speelden tegen elkaar op dinsdag-avond en vrijdag-avond. Elke wedstrijd ronde was 25 minuten: 15 minuten wedstrijd en 10 minuten rust. In het gezellige clubhuis en met muziek van DJ René (Vinyl) was vrijdagavond de afsluiting en de prijsuitreiking. De Wisseltrofee is een prachtige standaard, beschikbaar gesteld door Wim Wieland Sportprijzen in Millingen.  De Wisselbeker werd onder luid applaus uitgereikt aan USA 1 (Klein-Amerika). In 2014 en 2015 ging de Wisseltrofee nog naar de Millingsewijk De Paverskamp. Foto’s: © Hans Driessen.

Lees meer...
 
Belangstelling tweede informatieavond statushouders Pastorie gering
donderdag 23 juni 2016 17:08

Ooij – Woensdagavond 22 juni was de tweede informatieavond over plaatsing van statushouders in de pastorie en de aanpassingen die moeten gebeuren in de pastorie ,ditmaal ging het over de pastorie in Ooij, waar voor maximum 6 personen (statushouders) woonruimte gemaakt moet worden. De belangstelling (welke overigens net als vorige week in Leuth  niet groot was), vragen die er waren ten aanzien van opvang van statushouders, en evt. andere bewoners die er mogelijk gehuisvest worden werden weer door medewerkers van gemeente, parochie en vluchtelingenwerk beantwoord. Foto’s: © Bert Roodbeen


 
Overeenstemming Ingebruikname Fietspad Spoorkuil Groesbeek
donderdag 23 juni 2016 16:12

Groesbeek -  Woensdagmiddag 22 juni hebben Ria Barber wethouder van de gemeente Berg en Dal, de heer J.de Valk voorzitter WMG (Werkgroep Milieubeheer Groesbeek) en de heer R.van Westrienen directeur van Stichting Ravon ( Reptielen Amfibieën Vissen onderzoek Nederland) gezamenlijk de overeenstemming van het Maatregelplan Fietspad Spoorkuil ondertekend. Hiermee is een eind gekomen aan een langlopend haast niet uit te leggen conflict over het betonnen fietspad door de spoorkuil in Groesbeek, als de overeenkomst ook door het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) haar goedkeuring krijgt, kunnen de beschermingsplaten besteld en over en lengte van 750 meter aan beide zeiden richting Bieseltsebaan van het fietspad geplaatst worden, waarna het zo spoedig mogelijk vrijgegeven kan worden. De platen krijgen een hoogte van 0,50 c/m ook worden er om de 75 meter amfibietunnels aangebracht. Foto’s: © Bert Roodbeen.


 
Eerste vaatje Nieuwe Haring geveild tijdens Nijmeegse HaringParty
woensdag 22 juni 2016 06:49

Nijmegen - Dinsdagnavond werd tijdens de 19e editie van de Nijmeegse HaringParty het eerste vaatje Nieuwe Haring geveild. Het eerste vaatje werd overhandigde aan de aannemer van Schaijk.

Er werd geveild volgens het Amerikaanse systeem en daarna per opbod. De notaris stelt dan van tevoren het bedrag vast dat het vaatje moet opbrengen. Zodra dit vooraf vastgestelde bedrag wordt bereikt, zal degene die met het bod het bedrag rond maakt, het vaatje Nieuwe Haring in ontvangst mogen nemen.
In totaal is er 27.200 euro opgehaald.
Twee goede doelen: Het jaarlijkse feest is initiatief van Ton van Gaalen, Ton Hendriks en Frans Hendriks en wordt ondersteund door de businessclub van NEC. De drie organisatoren hebben ook dit jaar twee goede doelen uitgekozen die de maatschappelijke belangen in de regio behartigen. Allereerst Stichting AED Dukenburg, een bewonersinitiatief dat wijkbewoners opleidt in reanimatie en gebruik van AED. Daarmee zetten zij zich in voor een hartveilig Nijmegen, zodat zoveel mogelijk mensen met hartfalen ter plaatse geholpen kunnen worden. Het tweede goede doel is Stichting Straatmensen. Deze stichting zorgt ervoor dat de Nijmeegse dak- en thuislozen 4 keer per week een warme maaltijd en een lunchpakket krijgen. Bron: Nieuws uit Nijmegen

 

Eerste vaatje Nieuwe Haring geveild tijdens Nijmeegse HaringParty

Nijmegen - Dinsdagnavond werd tijdens de 19e editie van de Nijmeegse HaringParty het eerste vaatje Nieuwe Haring geveild. Het eerste vaatje werd overhandigde aan de aannemer van Schaijk.

Er werd geveild volgens het Amerikaanse systeem en daarna per opbod. De notaris stelt dan van tevoren het bedrag vast dat het vaatje moet opbrengen. Zodra dit vooraf vastgestelde bedrag wordt bereikt, zal degene die met het bod het bedrag rond maakt, het vaatje Nieuwe Haring in ontvangst mogen nemen.
In totaal is er 27.200 euro opgehaald.

Twee goede doelen

Het jaarlijkse feest is initiatief van Ton van Gaalen, Ton Hendriks en Frans Hendriks en wordt ondersteund door de businessclub van NEC.

De drie organisatoren hebben ook dit jaar twee goede doelen uitgekozen die de maatschappelijke belangen in de regio behartigen. Allereerst Stichting AED Dukenburg, een bewonersinitiatief dat wijkbewoners opleidt in reanimatie en gebruik van AED. Daarmee zetten zij zich in voor een hartveilig Nijmegen, zodat zoveel mogelijk mensen met hartfalen ter plaatse geholpen kunnen worden. Het tweede goede doel is Stichting Straatmensen. Deze stichting zorgt ervoor dat de Nijmeegse dak- en thuislozen 4 keer per week een warme maaltijd en een lunchpakket krijgen.

 
De Ploegdriever onderscheiden met ‘ Pro Flora et Securitate’
dinsdag 21 juni 2016 21:37

Ooij – In een volle zaal van Oortjeshekken in  Ooij is de vereniging voor landschapsbeheer De Ploegdriever dinsdagmiddag onderscheiden met de ‘Pro Flora et Securitate ‘.Goos den Hartog van Waterschap  Rivierenland heette alle de aanwezigen  van harte welkom en in het bijzonder Peter Glas ( watergraaf van Waterschap De Dommel ) alsmede de Jeugd watergraaf Ine van Hemert. Het is een bijzonder moment voor...

Foto’s: © Bert Roodbeen.

Lees meer...
 
Inloopavond statushouders in pastorie Ooij
dinsdag 21 juni 2016 07:35

..

Ooij - De pastorie in Ooij wordt verbouwd tot tijdelijke woonruimte voor zes statushouders. Bent u inwoner van Ooij of buurtschappen en wilt u meer weten? Kom dan woensdagavond  22 juni naar de inloopavond in dorpshuis "De Sprong".

De inloopavond is van 20.00 tot 21.00 uur. U kunt binnenlopen wanneer u wilt. Mensen van de gemeente, parochie en Vluchtelingenwerk beantwoorden graag al uw vrage zie leesmeer...

Foto: © Bert Roodbeen.

Lees meer...
 
Chemokar komt in dorpen van voormalige gemeente Ubbergen
maandag 20 juni 2016 17:49

 

 

 

De chemokar komt van 23 juni tot en met maandag 27 juni op verschillende plaatsen in de vroegere gemeente Ubbergen: in Beek , Berg en Dal, Kekerdom, Leuth, Ooij en Ubbergen.

Bij de chemokar kunnen bewoners klein chemisch afval (kca) inleveren. Kca is huishoudelijk afval met gevaarlijke bestanddelen. Ook zijn sommige producten goed herbruikbaar. Daarom moet het apart ingeleverd worden.

Wat is klein chemisch afval?

Voorbeelden van klein chemisch afval zijn spaarlampen, bestrijdingsmiddelen en overgebleven verfproducten.  Niet alles wat chemisch afval lijkt, is dat ook daadwerkelijk. Lege verfblikken, lege terpentineflessen en andere lege verpakkingen van chemisch materiaal, kunt u gewoon in de restafvalzak doen. Dit afval kan namelijk niet verder verwerkt worden. Oude medicijnen kunt u het beste terugbrengen naar de apotheek, maar ze mogen ook bij het klein chemisch afval. Batterijen kunt u (ook) inleveren in de daarvoor bestemde boxen bij diverse winkels.

 

 

 

 


 
<< Start < Vorige 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 Volgende > Einde >>

Flits

Te koop op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan

TE KOOP;  Op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan met Wintervaste  voortent incl. inventaris en berg/fietsschuur 250 x 180. Standplaats andere plaats op camping is e.v.t mogelijk. Info 0651707979. 
KBO Beek Nieuwsbulletin.2020/2

BEEK - Beste leden, donateurs ,lezers, langzarmerhand komen wij weer in beter vaarwater terecht, de opnames van Covid 19 patiënten, het..

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbulletin Mei 2020

BEEK - Beste leden, donateurs, lezers, het virus raakt ons nog steeds allemaal. De activiteitencommissie heeft...

Lees meer...
 
Milieustraat Millingen a/d Rijn (Rowill) blijft voorlopig toch 6 dagen open!1

Update: Milieustraat Millingen aan de Rijn blijft voorlopig toch 6 dagen open!

MILLINGEN a/d RIJN - Vanaf maandag 1 juni is de milieustraat in Millingen aan de Rijn (Rowill) op dinsdag en donderdag gesloten. Dit is nodig om de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk te houden.

Vanaf maandag 1 juni:...

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbullletine april.2020

Beste leden, donateurs, lezers, de regels moeten nog een veel langere tijd in acht worden genomen, wij hebben nog een lange adem nodig in deze nieuwe 1 ½ meter economie voordat wij weer zover zijn dat wij elkaar weer echt kunnen gaan ontmoeten, laat staan een begin te maken met onze, door u zo geliefde educatieve uitjes, die nu virtueel in sommige gevallen voor u wel te maken zijn, maar dan....

Lees meer...
 
Tijdelijk goedkoper bellen naar het Juridisch Loket

Utrecht 9 april 2020 – Het Juridisch Loket verlaagt tijdelijk de belkosten voor 0900-8020 van € 0,25 naar € 0,10 per minuut voor mensen die een juridische vraag hebben.

Lees meer...
 
Bericht van onze huisartsengroep Milbergen.

Maatregelen i.v.m. Corona-pandemie

Op dit moment zijn er meer dan 1400 mensen in Nederland positief getest op COVID-19/Coronavirus. Het werkelijk aantal besmette personen ligt echter vele malen hoger, maar de capaciteit...

Lees meer...