Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Rioolheffing gemeente Berg en Dal: Gebruiker betaalt!
vrijdag 29 januari 2016 19:47

Afgelopen jaar was het rioolbeheer in de gemeente Groesbeek nog gebaseerd op de drie rioleringsplannen van de voormalige gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek. Vanaf dit jaar geldt een nieuw Gemeentelijke Rioleringsplan (GRP) 2016 - 2020 voor de gemeente Berg en Dal. In dit plan zijn onder andere de tarieven vastgesteld, maar bijvoorbeeld ook dat de gebruiker betaalt.

Huurders voormalig Ubbergen opgelet!.....

Lees meer...
 
Boerin Babs in Beek met muzikale Interactieve voorstelling
Geschreven door Red   
vrijdag 29 januari 2016 19:18

Beek – Tijdens de nationale voorleesdagen worden er door de Bibliotheek Gelderland-Zuid in de hele regio diverse voorstellingen georganiseerd, in de Bibliotheek in Beek waren alle plaatsen vrijdagmiddag 29 januari bezet  voor de interactieve voorstelling met boerin Babs waarin het verhaaltje vertelt werd over een jong Geitje, de kinderen speelde ieder op hun eigen manier mee, na afloop stond er limonade voor ze klaar. Ook in  Millingen a/d Rijn werd vandaag deze voorstel in de Bibliotheek opgevoerd. Voorlezen is altijd een klein feestje, maar het is ook nog eens heel belangrijk voor de taalontwikkeling. Tijdens de Nationale voorleesdagen was er daarom extra aandacht voor het voorlezen met daarbij leuke activiteiten in de vestigingen.

Foto: © Bert Roodbeen


 
Winterclinic bij SC Millingen
vrijdag 29 januari 2016 11:16

Millingen a/d Rijn - Woensdag 28 oktober 2015 werd de Herfstclinic georganiseerd op Sportpark  “De Hove”. In aansluiting op deze succesvolle Herfstclinic staat nu de

2e editie, de Winterclinic, gepland op donderdag 11 februari 2016.

Deze indoorclinic zal in Sporthal De Duffelt, Gengske 10 in Millingen plaatsvinden. De Winterclinic is van 13.30 tot 17.00 uur en staat onder leiding van Daan Arnts en Joey Wijnhoven, spelers van het 1e elftal van SC Millingen. Ook zullen er een aantal spelers van de selectie van SC Millingen meedoen.
In de pauze wordt gezorgd voor een broodje en drinken.  
De jeugdteams, die meedoen, zijn teams, die niet met de VAM meedoen. Spelers van de jeugdteams F3, F4, F5, E3, E4, D3, D4, Meiden D1, C3 en C4 kunnen zich inschrijven.

Wil jij graag mee doen.? Dan is inschrijven heel erg belangrijk! Dan weten wij hoeveel jongens en meisjes er aanwezig zullen zijn. Wacht niet met inschrijven en stuur een mailtje naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. met je naam, leeftijd en voetbalteam. Voor vragen mag je ook Daan 06-53826919 of Joey 06-15295058 bellen.

Wij hebben ontzettend veel zin in de Winterclinic en hopen, net als met de Herfstclinic, op een goede opkomst.

De organisatie: Daan Arnts en Joey Wijnhoven.or) georganiseerd gaan worden. Tot dan! Foto’s: © Hans Driessen


 
Nieuw raadslid gemeente Berg en Dal beëdigd
Geschreven door Red   
donderdag 28 januari 2016 21:55

Groesbeek – Burgemeester Mark Slinkman heeft donderdag avond in de raadszaal aan het eind van de raadsvergadering Jos van Campen beëdigd als nieuw lid van de Carrousel van de gemeente Berg en Dal, deze carrouselvergadering vind meestal een week voor de raadsvergadering plaats waar de besluiten worden vastgelegd. De heer Van Campen legde de belofte af.

Foto: © Bert Roodbeen

 


 

 
Nieuwe Omroep Berg en Dal zaterdag 30 januari om 12.00 uur officieel van start op Radio en live op TV
maandag 25 januari 2016 22:00

Na een lange tijd van voorbereiding gaat zaterdag 30 januari de gefuseerde Stichting Omroep Berg en Dal officieel van start. Burgemeester Mark Slinkman zal het startsein geven.

De radioprogrammering is geheel rond, waarbij het streven is geweest niet veel veranderingen in de programma’s aan te brengen. Het resultaat is dan ook een programmering die past in het geheel van een lokale omroep van deze tijd en voldoet aan de normen van de mediawet. Ook de huisstijl is aangepast.

In een uitzending die duurt van 12.00 uur tot 14.00 uur brengen de presentatoren Twan Vissers en Peter Nillesen deze feestelijke gebeurtenis bij de inwoners van de gemeente Berg en Dal onder de aandacht. Burgemeester Mark Slinkman zal het startsein geven.

Het geheel zal live op de radio worden uitgezonden. Berg en Dal TV zal het eerste uur waarin de openingshandelingen worden verricht live uitzenden. Van het geheel zal op een later tijdstip een registratie worden uitgezonden.

De uitzending zal muzikaal worden opgeluisterd door diverse artiesten zoals o.a. William Smulders en Marco den Hollander.


 

 

 
Boerin Babs in Bibliotheek Beek-Ubbergen
zaterdag 23 januari 2016 21:40

Beek - Boerin Babs heeft leuk en spannend nieuws. Wil jij weten wat het is? En wil je dit samen met haar vieren? Kom dan naar deze muzikale en interactieve voorstelling!

Locatie: Bibliotheek Beek-Ubbergen. Datum: 29 januari. Tijd: 14.15 - 14.45 uur.  Bestel kaartjes hier

Tijdens de Nationale Voorleesdagen worden er diverse voorstellingen georganiseerd in diverse vestiging. Klik  hier voor een geheel programma overzicht.


 
Nieuw voorstel aan gemeenteraad omgekeerd afvalinzameling
vrijdag 22 januari 2016 20:55

Tijdens de Carrousel vergadering van donderdag 21 januari heeft het college een nieuw voorstel aan de gemeenteraad gedaan omtrent  het omgekeerd afvalinzameling. Per 1 januari 2017 zouden de inwoners van de gemeente Berg en Dal dan over moeten schakelen naar de nieuwe manier van inzamelen. Overigens moet het voorstel volgende week tijdens de raads vergadering nog definitief goedgekeurd worden.

Weerstand: Met name in de voormalige gemeente Ubbergen is sprake van een kritische tot negatieve houding ten opzichte van het voornemen. Op basis hiervan lijkt er weliswaar weerstand te zijn tegen de beoogde veranderingen, veel opmerkingen hebben echter vooral te maken met praktische uitvoeringszaken. Dit geeft geen aanleiding om af te wijken van het oorspronkelijke advies om omgekeerd inzamelen in te voeren. Ze voor gedeeltelijk uittreksel voorstel,  leesmeer ......

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Volgende > Einde >>

Flits

De Koffie Met 23 oktober in dorpshuis De Sprong in Ooij gaat niet door

Ooij Degene die met ons de middag zou verzorgen is uitgevallen.

Lees meer...
 
Erik de Zwart opent open dag Vereniging Spoogroep Zwitserland

 
Filmvoorstelling in De Mallemolen over Papoea Nieuw-Guinea en Kalimantan

Zondag 20 oktober twee films vertoond door J. Driessen ....

Lees meer...
 
Mantelzorgers verdienen een compliment! Aanvragen Mantelzorgcompliment 2019

Gemeente Berg en Dal - De gemeente Berg en Dal telt veel mantelzorgers. Ze zorgen bijvoorbeeld voor een ziek familielid, iemand met dementie, een zieke vriend of een kind met een beperking. Dat doen ze onbetaald, soms dagelijks. De gemeente steekt hen graag een hart onder de riem met het mantelzorgcompliment.

Lees meer...
 
Gezellige muziekavond met Zanggroep De Kèls

Groesbeek - De eerste “Kèlsavond” was in 2012 en die was ter gelegenheid van hun eerste lustrum. Op zaterdagavond 2 november aanstaande presenteren De Kèls inmiddels hun achtste Kèlsdag. Ook

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL