Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Belangstelling tweede informatieavond statushouders Pastorie gering
donderdag 23 juni 2016 17:08

Ooij – Woensdagavond 22 juni was de tweede informatieavond over plaatsing van statushouders in de pastorie en de aanpassingen die moeten gebeuren in de pastorie ,ditmaal ging het over de pastorie in Ooij, waar voor maximum 6 personen (statushouders) woonruimte gemaakt moet worden. De belangstelling (welke overigens net als vorige week in Leuth  niet groot was), vragen die er waren ten aanzien van opvang van statushouders, en evt. andere bewoners die er mogelijk gehuisvest worden werden weer door medewerkers van gemeente, parochie en vluchtelingenwerk beantwoord. Foto’s: © Bert Roodbeen


 
Overeenstemming Ingebruikname Fietspad Spoorkuil Groesbeek
donderdag 23 juni 2016 16:12

Groesbeek -  Woensdagmiddag 22 juni hebben Ria Barber wethouder van de gemeente Berg en Dal, de heer J.de Valk voorzitter WMG (Werkgroep Milieubeheer Groesbeek) en de heer R.van Westrienen directeur van Stichting Ravon ( Reptielen Amfibieën Vissen onderzoek Nederland) gezamenlijk de overeenstemming van het Maatregelplan Fietspad Spoorkuil ondertekend. Hiermee is een eind gekomen aan een langlopend haast niet uit te leggen conflict over het betonnen fietspad door de spoorkuil in Groesbeek, als de overeenkomst ook door het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) haar goedkeuring krijgt, kunnen de beschermingsplaten besteld en over en lengte van 750 meter aan beide zeiden richting Bieseltsebaan van het fietspad geplaatst worden, waarna het zo spoedig mogelijk vrijgegeven kan worden. De platen krijgen een hoogte van 0,50 c/m ook worden er om de 75 meter amfibietunnels aangebracht. Foto’s: © Bert Roodbeen.


 
Eerste vaatje Nieuwe Haring geveild tijdens Nijmeegse HaringParty
woensdag 22 juni 2016 06:49

Nijmegen - Dinsdagnavond werd tijdens de 19e editie van de Nijmeegse HaringParty het eerste vaatje Nieuwe Haring geveild. Het eerste vaatje werd overhandigde aan de aannemer van Schaijk.

Er werd geveild volgens het Amerikaanse systeem en daarna per opbod. De notaris stelt dan van tevoren het bedrag vast dat het vaatje moet opbrengen. Zodra dit vooraf vastgestelde bedrag wordt bereikt, zal degene die met het bod het bedrag rond maakt, het vaatje Nieuwe Haring in ontvangst mogen nemen.
In totaal is er 27.200 euro opgehaald.
Twee goede doelen: Het jaarlijkse feest is initiatief van Ton van Gaalen, Ton Hendriks en Frans Hendriks en wordt ondersteund door de businessclub van NEC. De drie organisatoren hebben ook dit jaar twee goede doelen uitgekozen die de maatschappelijke belangen in de regio behartigen. Allereerst Stichting AED Dukenburg, een bewonersinitiatief dat wijkbewoners opleidt in reanimatie en gebruik van AED. Daarmee zetten zij zich in voor een hartveilig Nijmegen, zodat zoveel mogelijk mensen met hartfalen ter plaatse geholpen kunnen worden. Het tweede goede doel is Stichting Straatmensen. Deze stichting zorgt ervoor dat de Nijmeegse dak- en thuislozen 4 keer per week een warme maaltijd en een lunchpakket krijgen. Bron: Nieuws uit Nijmegen

 

Eerste vaatje Nieuwe Haring geveild tijdens Nijmeegse HaringParty

Nijmegen - Dinsdagnavond werd tijdens de 19e editie van de Nijmeegse HaringParty het eerste vaatje Nieuwe Haring geveild. Het eerste vaatje werd overhandigde aan de aannemer van Schaijk.

Er werd geveild volgens het Amerikaanse systeem en daarna per opbod. De notaris stelt dan van tevoren het bedrag vast dat het vaatje moet opbrengen. Zodra dit vooraf vastgestelde bedrag wordt bereikt, zal degene die met het bod het bedrag rond maakt, het vaatje Nieuwe Haring in ontvangst mogen nemen.
In totaal is er 27.200 euro opgehaald.

Twee goede doelen

Het jaarlijkse feest is initiatief van Ton van Gaalen, Ton Hendriks en Frans Hendriks en wordt ondersteund door de businessclub van NEC.

De drie organisatoren hebben ook dit jaar twee goede doelen uitgekozen die de maatschappelijke belangen in de regio behartigen. Allereerst Stichting AED Dukenburg, een bewonersinitiatief dat wijkbewoners opleidt in reanimatie en gebruik van AED. Daarmee zetten zij zich in voor een hartveilig Nijmegen, zodat zoveel mogelijk mensen met hartfalen ter plaatse geholpen kunnen worden. Het tweede goede doel is Stichting Straatmensen. Deze stichting zorgt ervoor dat de Nijmeegse dak- en thuislozen 4 keer per week een warme maaltijd en een lunchpakket krijgen.

 
De Ploegdriever onderscheiden met ‘ Pro Flora et Securitate’
dinsdag 21 juni 2016 21:37

Ooij – In een volle zaal van Oortjeshekken in  Ooij is de vereniging voor landschapsbeheer De Ploegdriever dinsdagmiddag onderscheiden met de ‘Pro Flora et Securitate ‘.Goos den Hartog van Waterschap  Rivierenland heette alle de aanwezigen  van harte welkom en in het bijzonder Peter Glas ( watergraaf van Waterschap De Dommel ) alsmede de Jeugd watergraaf Ine van Hemert. Het is een bijzonder moment voor...

Foto’s: © Bert Roodbeen.

Lees meer...
 
Inloopavond statushouders in pastorie Ooij
dinsdag 21 juni 2016 07:35

..

Ooij - De pastorie in Ooij wordt verbouwd tot tijdelijke woonruimte voor zes statushouders. Bent u inwoner van Ooij of buurtschappen en wilt u meer weten? Kom dan woensdagavond  22 juni naar de inloopavond in dorpshuis "De Sprong".

De inloopavond is van 20.00 tot 21.00 uur. U kunt binnenlopen wanneer u wilt. Mensen van de gemeente, parochie en Vluchtelingenwerk beantwoorden graag al uw vrage zie leesmeer...

Foto: © Bert Roodbeen.

Lees meer...
 
Chemokar komt in dorpen van voormalige gemeente Ubbergen
maandag 20 juni 2016 17:49

 

 

 

De chemokar komt van 23 juni tot en met maandag 27 juni op verschillende plaatsen in de vroegere gemeente Ubbergen: in Beek , Berg en Dal, Kekerdom, Leuth, Ooij en Ubbergen.

Bij de chemokar kunnen bewoners klein chemisch afval (kca) inleveren. Kca is huishoudelijk afval met gevaarlijke bestanddelen. Ook zijn sommige producten goed herbruikbaar. Daarom moet het apart ingeleverd worden.

Wat is klein chemisch afval?

Voorbeelden van klein chemisch afval zijn spaarlampen, bestrijdingsmiddelen en overgebleven verfproducten.  Niet alles wat chemisch afval lijkt, is dat ook daadwerkelijk. Lege verfblikken, lege terpentineflessen en andere lege verpakkingen van chemisch materiaal, kunt u gewoon in de restafvalzak doen. Dit afval kan namelijk niet verder verwerkt worden. Oude medicijnen kunt u het beste terugbrengen naar de apotheek, maar ze mogen ook bij het klein chemisch afval. Batterijen kunt u (ook) inleveren in de daarvoor bestemde boxen bij diverse winkels.

 

 

 

 


 
Zilveren Waalbrugspeld voor Industriële Kring voor Nijmegen en omgeving
maandag 20 juni 2016 00:30

Nijmegen - De Industriële Kring voor Nijmegen en omgeving heeft ter gelegenheid van hun 70-jarig jubileum voor hun verdiensten voor het Nijmeegse bedrijfsleven een Zilveren Waalbrugspeld ontvangen.

Wethouder Tankir heeft vrijdagavond 17 juni de Zilveren Waalbrugspeld uitgereikt aan de IKN  in restaurant Beau, aan de Driehuizerweg.

De Industriële Kring Nijmegen en Omgeving  is een vereniging met innovatieve bedrijven die samen willen optrekken om de industrie in de regio Nijmegen op de kaart te zetten en zoveel mogelijk ruimte te bieden aan technologische ontwikkelingen. De IKN bestaat sinds 1946 en behartigt de gezamenlijke belangen van industriële bedrijven in de regio Nijmegen. De IKN bestaat uit zo’n 80 leden, van grote bedrijven tot innovatieve start-ups. Allemaal even belangrijk en waardevol voor de economische kracht van onze stad. Samen nemen zij onder meer standpunten in ten opzichte van de overheid en op het gebied van regelgeving. Speerpunten van de IKN zijn technisch onderwijs, aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt, techniekpromotie, bereikbaarheid, innovatie en samenwerking. Hier bouwt zij ook bruggen tussen. Daarnaast wil de IKN ruimte voor maakbedrijven creëren en behouden. Successen zijn de stichting Technovium en het Junior Technovium waarmee een hele belangrijke impuls wordt gegeven aan de aantrekkelijkheid en de uitstraling van het techniekonderwijs in de regio Nijmegen.


 

 
<< Start < Vorige 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Volgende > Einde >>

Flits

Vakantie dienstregeling OV Breng en NIAG vanaf donderdag 19 maart

REGIO Breng rijdt vanaf donderdag 19 maart een vakantiedienstregeling in verband met de Corona-crisis. ... Lijn 58 van het..

Lees meer...
 
Bericht van onze huisartsengroep Milbergen.

Maatregelen i.v.m. Corona-pandemie

Op dit moment zijn er meer dan 1400 mensen in Nederland positief getest op COVID-19/Coronavirus. Het werkelijk aantal besmette personen ligt echter vele malen hoger, maar de capaciteit...

Lees meer...
 
Gemeente Berg en Dal staat afhaal en catering voor bestaan -de horecagelegenhe-den toe

Dinsdag 17 maart gaf burgemeester Mark Slinkman toestemming aan de bestaande horeca om eten thuis te gaan bezorgen. Ook afhalen is mogelijk. Het toestaan...

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuws.

Beek - Beste leden, donateurs. Lezers, de KBO Beek-Ubbergen hoopt uiteraard dat u allen goed gezond door het virus  komt. Kalorama Kulturhus is gesloten, er komt dus geen nieuwsbrief uit deze maand maart. Wanneer er van...

Lees meer...
 
Raadslid besmet met coronavirus, raadsvergadering afgelast

GROESBEEK - De raadsvergadering van donderdag 2 april 2020 gaat niet door. Dit heeft de..

Lees meer...
 
Afgelastingen i.vm. Coronavirus in Regio

O.A. IN MILLINGEN a/d RIJN. KEKERDOM. LEUTH. BERG en DAL. GROESBEEK. NIJMEGEN E.O.

Millingen /Groesbeek- verlichte carnavals optocht.

Millingen a/d Rijn - Repair- en Internetcafé in Millingen

Millingen a/d Rijn - Tijdelijk geen activiteiten beweegtuin Millingen! Bestuur SWOM

Millingen a/d Rijn - De senioren vereniging heeft activiteiten tot nader order afgelast

Millingen a/d Rijn - Tijdelijk geen vervoer Stichting Welzijn Ouderen Millingen! SWOM

Kekerdom - Seniorenvereniging Kekerdom heeft alle activiteiten geannuleerd.

Leuth - Carnavalsoptocht Leuth /Ooij op 21 /22 maart afgelast.

Groesbeek - Museum de kleine Heilige Geest gesloten

Groesbeek - Stille omgang afgelast Meer informatie Stille omgang Amsterdam. nl

Nijmegen - De Stevensloop afgelast. 
Coronavirus in Gelderland-Zuid

REGIO NIJMEGEN - De maatregelen die vandaag, 12 maart, zijn afgekondigd door het kabinet, hebben ook gevolgen voor de regio Gelderland-Zuid. De burgemeesters van de regio zijn aan het eind van de middag bij elkaar gekomen in het Regionaal. Beleidsteam… In de

Lees meer...