Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Kringdag Rijk van Nijmegen-de Betuwe succesvol Ooijpolder schutterijen
maandag 23 mei 2016 17:41

Angeren – Zondag 22 mei organiseerde de jubilerende schutterij St. Bavo vanwege het zestig jarig jubileum De Kringdag Rijk van Bijmengende Betuwe, dit werd voor de schutterijen uit de Ooijpolder een groot succes. Na toespraken van voorzitter John Peters, Marianne Schuurmans Wijdeven burgemeester van de gemeente Lingewaard verklaarde Kring voorzitter Hans Schreven om 11 uur de Kringdag officieel voor geopend, waarna de 26 deelnemende Gildes en schutterijen zich in een defilé presenteerde, hierna gingen de marswedstrijden met de rondgang door het dorp van start, gevolgd door diverse wedstrijden. Het Kring-Konigsschieten was op alle drie de vogelmasten succesvol voor de schutterijen uit de Ooijpolder..... Foto’s: © Bert Roodbeen/Peter Hendriks

Foto's/Films:Gelderse schutters federatie Zie hier omroep Lingewaard

Lees meer...
 
Thornsche Molen maalt zijn eerste meel
vrijdag 20 mei 2016 14:19

Persingen / Wercheren -  Precies 13 maanden na het storten van de eerste beton heeft vrijdagmorgen 20 mei tijdens het proefdraaien de “Thornsche Molen” zijn eerste  tarwe meel gemalen ongeveer 30 kilogram ging er door de molen steen, de vrijwillige collega’s molenaars van molen “ De Duffelt” uit Kekerdom en uit Wijchen werden bereid gevonden om hierbij te assisteren. Voor Molenbouwer Coppes uit Bergharen was het ook een spanend moment, maar zij konden opgelucht ademhalen, de molen draait zoals het hoort! Hiermee was het moment aangebroken dat de molen door de Fa: Coppes werd overgedragen aan de Stichting Tornsche Molen. Een felicitatie voor de Stichting Thornsche Molen waard. De officiële opening staat voor 15 juli op de agenda.

Foto’s: © Bert Roodbeen.  Zie ook film


 

 
Tentoonstelling Eeuwige verhalen Orientalis geopend. Vertellingen uit de Bijbel die iedereen moet kennen
donderdag 19 mei 2016 20:39

Heilig Landstichting – Donderdagmiddag 19 mei is in museumpark Orientalis de tentoonstelling Eeuwige verhalen officieel geopend. Directeur Erna van de Ven bedankte in haar welkoms woord de samenstellers van de tentoonstelling dhr. Jan van Laarhoven en mevr. Agaath Ulrich, maar ook het werk dat alle vrijwilligers hebben verzet om dit mogelijk temaken, (vrijwilligers waar ze een tekort aan heeft en zou willen klonen). Jan van Laarhoven sprak in zijn toelichting o.a. over het Oude en Nieuwe testament en de verhalen die iedereen zou moeten kennen. Foto’s: Bert Roodbeen.  

Lees meer...
 
SC Millingen C1 Kampioen
woensdag 18 mei 2016 14:17

Millingen a/d Rijn - Vrijdagavond 13 mei is SC Millingen C1 kampioen geworden in de 2e klasse. Met een 1-0 overwinning op de directe concurrent Brakkenstein C1 was het kampioenschap een feit. Op Sportpark De Hove bleef bleef het lang 0-0. De spanning was te voelen bij de jongens. Zowel bij SC Millingen als bij Brakkenstein. Maar in de 77e minuut kreeg SC Millingen C1 een penalty toegekend door de goed leidende scheidsrechter. Loek Huisman benutte de penalty. Na het eindsignaal van de leidsman was het groot feest. In de kantine werd ook nog stil gestaan bij het afscheid van Benjamin. Benjamin gaat volgend seizoen voetballen bij Union,. Wij wensen hem heel veel succes bij Union. Het hele team van SC Millingen  C1 bedankt heel erg, via deze weg, sponsor, supporters, supportersvereniging en vrijwilligers voor het aanmoedigen in het hele seizoen. Trainers, leiders en spelers SC Millingen C1. Foto’s: © Hans Driessen.


 
Mevrouw Dina Kroes-Cornelissen benoemd tot Erelid bij KBO Ooij.
dinsdag 17 mei 2016 20:00

Ooij - Zaterdag 14 mei werd mevrouw Dina Kroes-Cornelissen uit Ooij 90 jaar. Enkele bestuursleden van KBO Ooij gingen bij haar thuis op bezoek om haar met dit heuglijke feit te feliciteren. Zij kreeg uit handen van voorzitter Sjef Wieland het ERELIDMAATSCHAP van de KBO uitgereikt met de daarbij behorende oorkonde. Bestuurslid Mientje Hubbers overhandigde haar een prachtige bos bloemen. Ook enkele buren kwamen mevrouw Kroes feliciteren. Foto’s: Bert © Roodbeen

.


 
Informatieavond inbraakpreventie 7 juni in Ooij
dinsdag 17 mei 2016 08:03

In onze gemeente vinden jaarlijks ongeveer honderd (pogingen tot) woninginbraken plaats. Hoe maakt u de kans op een woninginbraak zo klein mogelijk? De gemeente Berg en Dal organiseert in de hele gemeente voorlichtingsavonden over inbraakpreventie.

Dinsdag 7 juni is de volgende, in Dorpshuis De Sprong in Ooij. Deze avond is met name voor bewoners van de Ooijpolder (Ooij, Erlecom, Leuth, Persingen), maar inwoners uit andere kerkdorpen zijn uiteraard ook van harte welkom. De bijeenkomst begint om 19.30 uur.

Tips van een ex-inbreker:

Burgemeester Slinkman heeft het initiatief genomen voor de avonden en verzorgt zelf de inleiding. Daarna krijgt u tijdens deze bijeenkomst handige tips van wijkagent Etienne Fontein en van ex-inbreker Evert Jansen, ook bekend van het televisieprogramma De inbreker. Zij laten u op boeiende wijze zien wat de zwakke plekken in uw huis zijn en vertellen hoe u inbrekers kunt weren. Hoe gaat een inbreker te werk, wat doet de politie en wat kunt u zelf doen? U hoort en ziet het allemaal.

Aanmelden: U kunt zich tot 6 juni opgeven voor deze informatieavond door het sturen van een e-mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . U kunt ook bellen met telefoonnummer (024) 3013807 . Vermeld in uw e-mail a.u.b. uw naam en adres en het aantal personen waarmee u komt.


(024) 3013807

 

 
Ivo Hendriks nieuwe Keizer in Ooij.
zondag 15 mei 2016 23:19

Ooij – Met het 55ste schot heeft Ivo Hendriks zich zondagmiddag tot Keizer van schutterij Eendracht laten instaleren en liet hij de negen andere ex Koninginnen en konings kandidaten achter zich. Tot 2021 blijft hij samen met zijn vriendin Wilma Heijnen het Keizerspaar, dan krijgt hij de kans om zijn functie te prolongeren. In 2012 was Ivo al eens Koning van de schutterij. In 2013 was hij  bij de Federatie van Gelderse Schutterijen St. Hubertus koning.

Thieke Scholten schoot bij de jeugd de vogelromp naar beneden en werd hierdoor eerste. Foto,s:: © Bert Roodbeen

 

 


 

 

 
<< Start < Vorige 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Ooij 1e uitslag Bandstoottoernooi

KLIK OP FOTO


 

 
KBO Beek activiteiten

KBO BEEK neemt u mee in de kunstgeschiedenis en KBO Beek themamiddag op 13 februari “Levensboek”....

Lees meer...
 
Officiële herdenking slachtoffers V1-bominslag Waterkwartier 18 februari 1945

Dinsdag 18 februari a.s. is het 75 jaar geleden dat om 05.28 uur op de hoek Biezenstraat – Waterstraat (waar nu het klooster van de zusters Clarissen is gevestigd) een Duitse V1 bom insloeg. Hierbij kwamen.....

Lees meer...
 
Duurzame Dorpen Tour komt in Ooij

OOIJ -  De Duurzame Dorpen Tour komt op woensdag 19 februari in Dorpshuis de Sprong. Inloop vanaf 19:30 uur. Kan Ooij al bijna van het aardgas af?.)Wat is daar voor nodig en..

Lees meer...
 
De Seniorenvereniging van Beek staat altijd voor u klaar

BEEK - De KBO Beek, de seniorenvereniging van Beek met ruim 400 leden, is altijd in beweging en overal waar het gaat om uw belangen te behartiging op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau, denkt u aan de AOW, uw pensioen, uw...

Lees meer...
 
!!PAS OP!! Als u een ondernemer of een vereniging bent

GROESBEEK - De laatste tijd worden wij geconfronteerd met berichten met berichten dat er fotografen actief zijn, die zeggen namens Omroep Berg en Dal te komen, ze willen foto’s maken voord de tv-krant. Fotografen en cameramensen van Omroep Berg en Dal maken altijd een afspraak met u. Mocht u geconfronteerd worden met iemand die geen afspraak met u heeft, of zich niet kan legitimeren als medewerker als medewerker van Omroep Berg en Dal, laat het ons weten via Facebook of info@omroepbergendal.nl Wij kunnen juridische stappen ondernemen,


 
Internet hosting