Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Vrouw rijdt winkel binnen in Groesbeek
zondag 21 februari 2016 12:34

Groesbeek - Een vrouw uit Groesbeek heeft in de nacht van zaterdag op zondag met haar auto een kledingwinkel aan de Pannenstraat in haar dorp geramd.

Het ongeluk gebeurde rond 1.50 uur. De vrouw verloor op de Pannenstraat de macht over het stuur, reed tegen een muurtje van een tuin van een woning en kwam na het omverrijden van een paal in de winkel tot stilstand. De schade is groot.

De politie heeft de bestuurster aangehouden, omdat ze gedronken had. De auto is geborgen door een bergingsbedrijf. Bron: Omroep Gelderland


 

 
Jan Terwindt 5e maal winnaar 14e open 50+ bandstoottoernooi KBO Ooij 2016
zondag 21 februari 2016 07:30

OOIJ - Het open bandstoottoernooi in dorpshuis “De Sprong” van de KBO Ooij 50+ is succesvol verlopen. Het toernooi dat al voor de 14e keer door de biljart afdeling  georganiseerd word begon donderdag 18 februari met 28 deelnemers voor een plek in de finale op zaterdag 20 februari.

Na dat de eerste serie partijen gespeeld waren met toch nog onverwachte uitslagen werd er geloot voor de tweede ronde en werd het al moeilijker om de winst te pakken. Bij de derde ronde kwamen de sterkere spelers in zicht voor een plaats om de laatste vier finale plaatsen. Voor de vijf de keer op rij en de zevende maal totaal was wederom Jan Tewindt  de sterkste speler, hoewel het heel lang spannend bleef tegen Ton Driessen met tussen standen van  14 -14 ,19 -19 en 23- 23 in evenzoveel beurten uiteindelijk greep Jan de kans om uit telopen om een verschil van 8 caramboles de overwinning op te eisen.

Einduitslag was 1e prijs Jan Terwindt en winnaar wissel trofee, 2e prijs Ton Driessen, 3e prijs Cor Seegers en de 4e prijs was voor Henk Hubbers. Foto’s: ©:Bert Roodbeen


 
Waterstanden gaan komende dagen weer stijgen Rijn stijgt naar 11,5 tot 12 meter
zaterdag 20 februari 2016 17:01

Lobith - Na de hoogwatergolven van vorige week zijn de rivieren de afgelopen week gedaald. De Maas voert nu ca 500 m3/s af, wat overeenkomt met de gemiddelde afvoer voor deze tijd van het jaar; de Rijn is met een stand van iets boven de 11,3 m nog iets hoger dan gemiddeld voor deze tijd van het jaar. De komende dagen komt hier verandering in. Tot en met dinsdag gaat er in zowel het stroomgebied van de Rijn als de Maas voldoende neerslag vallen voor een nieuwe stijging van de waterstanden, grote hoogwatergolven zijn echter niet te verwachten.

Lees meer...
 
Fontein verwijderd uit Eendengat
Geschreven door Red   
donderdag 18 februari 2016 20:50

Ooij – Al maanden was de fontein in het z.g Eendengat achter dorpshuis De Sprong buiten werking, donderdag 18 februari hebben medewerkers van de buitendienst van de gemeente Berg en Dal nadat zij eerst wat ijs moesten breken hem verwijderd en overgebracht naar de gemeente werkplaats, daar zal hij  worden nagekeken wat de storing  veroorzaakt, of en wanneer hij terug geplaatst wordt konden de medewerkers niet zeggen.

De fontein is destijds geschonken door de Ooijse winkeliers.

Foto’s: © Bert Roodbeen


 

 
Aanhanger voor SC Millingen 2
dinsdag 16 februari 2016 18:05

Millingen  a/d Rijn - Bij uitwedstrijden had het 2e seniorenelftal van SC Millingen nogal te kampen met ruimteproblemen in de auto’s. Bij elke uitwedstrijd worden 3 grote sporttassen met kleding, 8 intrapballen, pionnen, verzorgingsspullen (koffer, ijskoffer, bidons) meegenomen. SC Millingen 2 beschikt niet over een touringcar, waar alle spullen in mee kunnen. SC Millingen 2 heeft hiervoor echter wel een oplossing bedacht. De dichte ruime bagagewagen van Ben Geutjes werd door Henk Jeuriëns (vader van Sven Jeuriëns, trainer SC Millingen 2) in de clubkleuren gespoten en 3-Sign (Marcel Driessen) heeft de belettering gedaan. Zie de foto’s voor het resultaat.

Bij de 1e uitwedstrijd na de winterstop (naar Bemmel 2) is de aanhanger in gebruik genomen. Zondagmorgen 14 februari 2016 hebben we, voor vertrek vanaf Sportpark De Hove, Henk Jeuriëns en Marcel Driessen (afwezig) bedankt met een attentie. Direct heeft het zijn vruchten afgeworpen, want deze wedstrijd werd met 0-1 gewonnen. Doordat lijstaanvoerder Trekvogels 2 gelijkspeelde, staat SC Millingen 2 nu op een prachtige 2e plaats. Met nog 8 wedstrijden te gaan en slechts 1 punt achterstand op Trekvogels 2 kan er nog van alles gebeuren..!
Spelers en staf van het 2e elftal van SC Millingen bedanken Henk Jeuriëns en Marcel Driessen heel hartelijk..!  Leider SC Millingen 2, Ben Geutjes. Foto: © Hans Driessen


 
Eerste sneeuw van deze winter viel in Berg en Dal
maandag 15 februari 2016 13:20

Berg en Dal - Deze winter is de eerste sneeuw van betekenis gevallen in de nacht van 14 op 15 februari, in Berg en Dal viel ongeveer 4 á 5 centimeter.

Foto’s: © Bert Roodbeen


 
Opendag Groenewoud Tandprothetiek in Beek!
zaterdag 13 februari 2016 21:48

 

Beek -  Zaterdag 13 februari was er een opendag van 2e praktijk Groenewoud Tandprothetiek in de voormalige Rabo Bank. Marilyn Donker heeft al sinds september 2014 een behandellocatie met laboratorium aan de Groenewoudseweg in Nijmegen. Er was op deze open dag vooral belangstelling van uit Millingen a/d Rijn en het Duitse Kraneburg, en dat was volgens Marilyn ook de intentie om deze praktijk om het dichter bij de patiëntenkring te brengen. Als alles loopt zoals zij hoopt denkt zij er over om ook het laboratorium naar Beek te halen. Naast deze praktijk van Marilun zitten er nog tien andere semi medische sector bedrijven in het voormalig bankgebouw. Foto: Bert © Roodbeen........

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Volgende > Einde >>

Flits

Erik de Zwart opent open dag Vereniging Spoogroep Zwitserland

 
Filmvoorstelling in De Mallemolen over Papoea Nieuw-Guinea en Kalimantan

Zondag 20 oktober twee films vertoond door J. Driessen ....

Lees meer...
 
Mantelzorgers verdienen een compliment! Aanvragen Mantelzorgcompliment 2019

Gemeente Berg en Dal - De gemeente Berg en Dal telt veel mantelzorgers. Ze zorgen bijvoorbeeld voor een ziek familielid, iemand met dementie, een zieke vriend of een kind met een beperking. Dat doen ze onbetaald, soms dagelijks. De gemeente steekt hen graag een hart onder de riem met het mantelzorgcompliment.

Lees meer...
 
Gezellige muziekavond met Zanggroep De Kèls

Groesbeek - De eerste “Kèlsavond” was in 2012 en die was ter gelegenheid van hun eerste lustrum. Op zaterdagavond 2 november aanstaande presenteren De Kèls inmiddels hun achtste Kèlsdag. Ook

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Omroep Berg en Dal

LIVE