Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
SC Millingen - SV Milsbeek 2 - 2
maandag 03 oktober 2016 18:08

Millingen a/d Rijn – Zondag 2 oktober. In de warming up verdween Onur Gencalioglu bij Milsbeek uit de basis en werd vervangen door Pepé van Hoeve, De toeschouwers zagen een levendige pot voetbal, die in een remise eindigde.

De gasten kwamen in de 16e minuut op voorsprong door een kopbal van Niek Smulders: 0-1. Binnen de minuut stond het weer gelijk. Joey Wijnhoven krulde een vrije trap binnen:1-1. De gevaarlijkste man bij de club uit het Pottenbakkersdorp Ali Gencalioglu knalde de daarna van buiten de zestien en via de paal de 1-2 in het net. Foto’s: © Hans Driessen.→→

Lees meer...
 
Geert Vink geïnstalleerd als koning bij Schutterij Vriendenkring Leuth
zondag 02 oktober 2016 23:20

Leuth -  Bij schutterij “Vriendenkring” werd zondagmiddag 2 oktober na de prijsuitreiking van het vogelschieten, Geert Vink met echtgenoot Sandra geïnstalleerd als het nieuwe koningspaar 2016-2017, als jeugdkoningin werd dochter Tess geïnstalleerd, hiermee nemen zij het stokje over van koningsfamilie Erwin, Therese en Femke Terwindt, zo heeft Leuth voor de tweede maal op rij een koningsfamilie op de troon zitten. Voorafgaand aan de installatie werden met muziekvereniging  D.E.S voorop en onder een zee van paraplu’s voor de rondgang door het dorp en werden keizerspaar, koningspaar en het aanstaande koningspaar opgehaald en een vendelhulde gebracht ditmaal vanwege de regen in “De Vriendenkring”. Traditioneel begint de kermis op zaterdagavond met een H. Schuttersmis in de Remigiuskerk waarmee de kermis officieel voor de schutterij is geopend.

.De prijzen voor het vogelschieten gingen naar Eline Jansen voor de kop, linker vleugel was voor broer Robin Jansen en de rechtervleugel voor Theo Reijnen.

Maandagmorgen moeten voor het appel de schutters en D.E.S al om 09.45 uur aantreden in het schuttersgebouw de “Vriendenkring” om bij het koningspaar aan huis een vendelhulde te brengen, waarna het geheel in optocht weer vertrekt naar het schuttersgebouw  “De Vriendenkring” voor het matinee met de muziekband KALIBER.

Dinsdag word de muziek bij het matinee en slotbal verzorgd door, DJ ROBERT POUWELS waar ook de seniorenvereniging voor uitgenodigd..         Foto’s: © Bert Roodbeen.

 
Internationale dag van de ouderen Beek
zondag 02 oktober 2016 00:16

Beek-- In haar resolutie 45/106 van 14 december 1990, heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties 1 oktober uitgeroepen tot Internationale dag van de ouderen.

Dit werd door de KBO en Zonnebloem afdeling Beek en de beheersstichting van het Kuturhus gevierd met een Senioren--muziekmiddag .Voor de muzikale invulling was voor entertainer Jan kersten gekozen die met accordeon, keyboard en zang in meerdere talen voor juiste stemming zorgt waar lekker op ge (lyne)‘danst kon worden, Op 28 september werd Herman Roelofs 81 jaar en hij mocht deze dansmiddag openen. Het werd als vanouds weer een gezellige middag.
Vrijdag 7 oktober is de Nationale Ouderendag, deze is meer gericht op een dag waar individuele wensen van ouderen worden vervuld. Foto’s: © Bert Roodbeen
.


 
Zilveren Waalbrugspelden voor André Bronzwaer en Gerard op het Veld.
zaterdag 01 oktober 2016 16:35

Nijmegen – Vanmiddag 1 oktober heeft Burgemeester Bruls de Zilveren Waalbrugspelden uitgereikt aan de heren André Bronzwaer en Gerard op het Veld  hij deed dit tijdens hun afscheid als bestuurslid van de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek in Huize Heyendael. De heren mr. A.K.F.M. (André) Bronzwaer (73) en drs. G.J.J. (Gerard) op het Veld (70) zijn voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor hun jarenlange verdiensten als bestuursleden van de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek (NSvK).

De NSvK geniet brede waardering bij bezoekers, musici en impresariaten door de grote, vrijwillige, inzet van beide heren. →→

Lees meer...
 
Waalbrug na renovatie weer ‘als vroeger’
zaterdag 01 oktober 2016 09:37

Nijmegen - De Nijmeegse Waalbrug wordt bij de renovatie in 2018 en 2019 zoveel mogelijk teruggebracht in de oorspronkelijke staat. De gemeente Nijmegen grijpt de werkzaamheden van Rijkswaterstaat aan om een aantal beeldbepalende elementen, die in het verleden verloren zijn gegaan, weer terug te brengen. Het gaat hierbij om de halfronde balkons aan de westkant en de borstweringen op de landhoofden. De huidige leuningen met spijlen worden vervangen door dichte leuningen met glas en staal, die geïnspireerd zijn op de oorspronkelijke leuningen. De glazen platen in de leuningen zorgen er bovendien voor dat fietsers op de brug minder last hebben van de wind.  De openbare verlichting -die aan vervanging toe is- maakt plaats voor soortgelijke hangverlichting als er in het verleden heeft gehangen. Foto’s / impressie Gemeente Nijmegen →→→

Lees meer...
 
Emoties bij onthulling plaquette op de Spieghelhof Willemskwartier Nijmegen
woensdag 28 september 2016 18:15

Nijmegen -  Vandaag een plaquette onthuld door burgemeester Bruls bij de herdenkingsmuur op de Spiegelhof in het Willemskwartier. Dit ter nagedachtenis van de 93 slachtoffers van het bombardement in de Tweede Wereldoorlog. Enkele bewoners vertelde met emotie hun verhaal en drie kinderen lazen een gedicht voor. Na de onthulling van de plaquette werd door burgemeester Bruls bij het een bloemstuk gelegd, ook schoolkinderen van basisschool “Het Kleurrijk” die het monument hebben geadopteerd legden bloem bij het monument.

Het monument bestaat uit een deel van de buitenmuur van een woning uit de Spieghelstraat. Het Willemskwartier kent een rijke geschiedenis die door de laatste herstructurering 2003-2016 verloren dreigde te gaan.                                                                                                           Foto’s: © Bert Roodbeen  →→


 
Sportdag Martinusschool Millingen groot succes!
woensdag 28 september 2016 07:31

Millingen a/d Rijn - Donderdag 22 september 2016 hebben alle kinderen van de Martinusschool genoten van een geweldig georganiseerde sportdag.! Om 8.30 uur werd de centrale opening verricht door de wethouder van de gemeente Berg en Dal, Alex Ten Westeneind. Hierna namen alle Martinuskinderen op Sportpark De Hove aan de Hoefseweg in Millingen deel aan 13 sport- en spelactiviteiten. Foto’s: © Hans Driessen.

→→→

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Volgende > Einde >>

Flits

Te koop op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan

TE KOOP;  Op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan met Wintervaste  voortent incl. inventaris en berg/fietsschuur 250 x 180. Standplaats andere plaats op camping is e.v.t mogelijk. Info 0651707979. 
KBO Beek Nieuwsbulletin.2020/2

BEEK - Beste leden, donateurs ,lezers, langzarmerhand komen wij weer in beter vaarwater terecht, de opnames van Covid 19 patiënten, het..

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbulletin Mei 2020

BEEK - Beste leden, donateurs, lezers, het virus raakt ons nog steeds allemaal. De activiteitencommissie heeft...

Lees meer...
 
Milieustraat Millingen a/d Rijn (Rowill) blijft voorlopig toch 6 dagen open!1

Update: Milieustraat Millingen aan de Rijn blijft voorlopig toch 6 dagen open!

MILLINGEN a/d RIJN - Vanaf maandag 1 juni is de milieustraat in Millingen aan de Rijn (Rowill) op dinsdag en donderdag gesloten. Dit is nodig om de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk te houden.

Vanaf maandag 1 juni:...

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbullletine april.2020

Beste leden, donateurs, lezers, de regels moeten nog een veel langere tijd in acht worden genomen, wij hebben nog een lange adem nodig in deze nieuwe 1 ½ meter economie voordat wij weer zover zijn dat wij elkaar weer echt kunnen gaan ontmoeten, laat staan een begin te maken met onze, door u zo geliefde educatieve uitjes, die nu virtueel in sommige gevallen voor u wel te maken zijn, maar dan....

Lees meer...
 
Tijdelijk goedkoper bellen naar het Juridisch Loket

Utrecht 9 april 2020 – Het Juridisch Loket verlaagt tijdelijk de belkosten voor 0900-8020 van € 0,25 naar € 0,10 per minuut voor mensen die een juridische vraag hebben.

Lees meer...
 
Bericht van onze huisartsengroep Milbergen.

Maatregelen i.v.m. Corona-pandemie

Op dit moment zijn er meer dan 1400 mensen in Nederland positief getest op COVID-19/Coronavirus. Het werkelijk aantal besmette personen ligt echter vele malen hoger, maar de capaciteit...

Lees meer...