Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Horeca “Gasterij ’t Groeske” officieel geopend
vrijdag 07 oktober 2016 22:31

Groesbeek -  Vrijdag 7 oktober is de bijzondere Gasterij ’t Groeske officieel geopend, goochelaar Michel van Zeist moest wel  eerst sleutel van de metalen toegangsdeur uit de tas toveren, voordat bedrijfsleider Ger Hofmans van het Groeske deze kon openen en de gasten naar binnen konden. Foto’s: © Bert Roodbeen →→

Lees meer...
 
Loket Duurzaam Wonen Plus opent in 7 gemeenten
vrijdag 07 oktober 2016 20:09

Foto: Gem Berg en Dal

Op de Dag van de Duurzaamheid, maandag 10 oktober, opent wethouder André Springveld van de gemeente Druten het Loket Duurzaam Wonen Plus. De gemeente Druten heeft hiervoor de primeur: vanaf 9.00 uur kunnen inwoners terecht voor gratis informatie en advies over energiebesparende maatregelen, energieopwekking, subsidies en financieringsmogelijkheden om hun woning te verduurzamen. Naast Druten zal dit loket ook in Beuningen, Mook en Middelaar, Heumen, Berg en Dal, Nijmegen en Wijchen open gaan.

Groesbeek- Vanaf 10 oktober is iedere dinsdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur loket Duurzaam Wonen Plus in het gemeentehuis in Groesbeek. Voor al jouw vragen over energiezuinig wonen. Voor gratis, onafhankelijk en persoonlijk advies over duurzame maatregelen én financieringsmogelijkheden. Wethouder Erik Weijers was vandaag de eerste bezoeker. →→ http://tinyurl.com/zd5vlhz   →→

Lees meer...
 
Spelemeien Presenteert Nooit Meer Winter
vrijdag 07 oktober 2016 12:25


 
Windmolens: Een stap in de goede richting
donderdag 06 oktober 2016 19:53

Afgelopen week heeft de Kreistag Kleve stelling genomen in de discussie of er  nu wel of geen windmolens moetenkomen in het Reichswald. De Kreis wil geen windenergiezone in het  Reichswald en dus ook geen windmolens. Dit heeft de Kreis aan de deelstaat Nordrhein Westfalen laten weten. Abo Wind moet de vergunning voor de bouw van 12 windmolens bij de Kreis aanvragen. Daarom is het standpunt van de Kreistag erg belangrijk. Een stap in de goede richting dus. Toch is het nog lang niet zeker dat er niets wordt gebouwd in het Reichswald. Abo wind heeft bij de Kreis gevraagd of het bouwverbod dat nu op het Reichswald ligt opgeheven kan worden. Ook hierover moet de Kreistag uiteindelijk een beslissing nemen. Bron:Gem Berg en Dal.


 
Subsidie informatieavond voor bv zonneboiler of warmtepomp
woensdag 05 oktober 2016 17:49

Beek -  Sinds januari 2016 kunt u subsidie krijgen voor zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.

Wilt u hierover meer weten? Kom dan op dinsdagavond 11 oktober naar de informatieavond van de gemeente Berg en Dal in het Kulturhus aan de Roerdompstraat 6 in Beek die duurt van 19:00 tot 21:30 uur en laat u voorlichten. De subsidie is niet alleen voor particulieren. Ook bedrijven kunnen subsidie krijgen en zijn daarom van harte welkom op de informatieavond. Na de toelichting over de subsidie staan lokale bedrijven u graag te woord op de informatiemarkt over de milieuvriendelijke en energiebesparende maatregelen Na de toelichting over de subsidie staan lokale bedrijven u graag te woord op de informatiemarkt over de milieuvriendelijke en energiebesparende maatregelen. Opgeven kan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. maar is niet verplicht.


 
De vlag kan uit!
woensdag 05 oktober 2016 17:42

We hadden al een nieuw gemeentewapen en een prachtige ambtsketen, maar nu is er ook een nieuwe gemeentevlag. Hoewel het voeren van een gemeentevlag niet wettelijk verplicht is, vormt de gemeentevlag een belangrijk symbool van de gemeente. De gemeenteraad stelde unaniem het ontwerp daarvan vast. In de vlag komen elementen terug van de drie voormalige gemeente.


 
Thema “Voor altijd jong” Sint. Martinusschool
dinsdag 04 oktober 2016 22:51

Millingen a/d Rijn – Een dag eerder dan de officiële start van de Kinderboekenweek op 5 oktober, hebben kinderen van groep 4 van de basisschool Sint.Martinus het thema “Voor altijd jong” in de praktijk gebracht, daarvoor hadden ze ondersteuning gekregen van oma’ en Opa’s bij het meedoen aan allerlei spelletjes van waarvan er enkele bijna zijn verdwenen. Een dag later werd  om half negen op het plein voor de school door alle leerlingen een ingestudeerd lied "Voor altijd jong" gezongen, waar  alle ouders,  maar in het bijzonder alle opa's en oma’s voor waren uitgenodigd om samen zich "Voor altijd jong". te voelen. Foto’s: © Peter Hendriks 


 
<< Start < Vorige 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Volgende > Einde >>

Flits

Te koop op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan

TE KOOP;  Op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan met Wintervaste  voortent incl. inventaris en berg/fietsschuur 250 x 180. Standplaats andere plaats op camping is e.v.t mogelijk. Info 0651707979. 
KBO Beek Nieuwsbulletin.2020/2

BEEK - Beste leden, donateurs ,lezers, langzarmerhand komen wij weer in beter vaarwater terecht, de opnames van Covid 19 patiënten, het..

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbulletin Mei 2020

BEEK - Beste leden, donateurs, lezers, het virus raakt ons nog steeds allemaal. De activiteitencommissie heeft...

Lees meer...
 
Milieustraat Millingen a/d Rijn (Rowill) blijft voorlopig toch 6 dagen open!1

Update: Milieustraat Millingen aan de Rijn blijft voorlopig toch 6 dagen open!

MILLINGEN a/d RIJN - Vanaf maandag 1 juni is de milieustraat in Millingen aan de Rijn (Rowill) op dinsdag en donderdag gesloten. Dit is nodig om de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk te houden.

Vanaf maandag 1 juni:...

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbullletine april.2020

Beste leden, donateurs, lezers, de regels moeten nog een veel langere tijd in acht worden genomen, wij hebben nog een lange adem nodig in deze nieuwe 1 ½ meter economie voordat wij weer zover zijn dat wij elkaar weer echt kunnen gaan ontmoeten, laat staan een begin te maken met onze, door u zo geliefde educatieve uitjes, die nu virtueel in sommige gevallen voor u wel te maken zijn, maar dan....

Lees meer...
 
Tijdelijk goedkoper bellen naar het Juridisch Loket

Utrecht 9 april 2020 – Het Juridisch Loket verlaagt tijdelijk de belkosten voor 0900-8020 van € 0,25 naar € 0,10 per minuut voor mensen die een juridische vraag hebben.

Lees meer...
 
Bericht van onze huisartsengroep Milbergen.

Maatregelen i.v.m. Corona-pandemie

Op dit moment zijn er meer dan 1400 mensen in Nederland positief getest op COVID-19/Coronavirus. Het werkelijk aantal besmette personen ligt echter vele malen hoger, maar de capaciteit...

Lees meer...