Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Burgmeester ontvangt Amerikaanse Stars and Stripes vlag.
donderdag 03 oktober 2019 20:52

Groesbeek – Burgemeester Mark Slinkman nam woensdag 18 september op landgoed Den Heuvel tijdens de massale Paradropping de Amerikaanse Stars and Stripes vlag met certificaat in ontvangst, hij deed dit samen met de Amerikaanse ambassadeur Pete  Hoeksta. Het bijgevoegde Certificaat is het bewijs dat de bijgevoegde vlag over de hoofdstad van de Verenigde Staten van America is gevlogen.  De vlag werd op verzoek van het congres lid Joe Wilson eervolle aangeboden door M.A.J.  Podewil en gepresenteerd aan de gemeente Berg en Dal, Nederland, ter ere van de 75e herdenking van Operatie Market-Garden. (de Airborne invasie door het 82ste Airborne divisie), voor de voortdurende vriendschap en de onwankelbare loyaliteit aan het dienen van de vrijheid , door de C-47 club , 82e Abn Div. Inc. en de 504e PIR Assn. Para’s met witte doeken zijn Poolse paraschutisten. Andere uit omliggende landen.

Foto: © Bert Roodbeen. Klik HIER of op Paradropping. Klik HIER


 

 
Basisschool “Op de Heuvel” leerling wint tekenwedstrijd Sjors Sportief
woensdag 02 oktober 2019 20:55

Gemeente Berg en Dal - Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Berg en Dal kregen woensdag 2 oktober weer een nieuwe uitgave van het Sjors Sportief boekje schooljaar 2019/2020 . Dit jaar was het de basisschool “Op de heuvel” in Groesbeek. Die bezocht werden door wethouder sport Annelies Visser van de gemeente Berg en Dal en Buurtsportcoaches Ferdi Roelofs en Loesan Bottema van Forte Welzijn voor de Kick Off van Sjors Sportief en het bekend maken van de winnaar van de tekenwedstrijd waarvan de tekening en de naam op de voorkant van alle Sjors-boekjes van schooljaar 2019-2020 staat. De gelukkige was Jitte van Gruijthuisen 12 jaar uit groep 8, zij kreeg het éérste van de 3500 exemplaren en won hiermee naast een cadeaubon die zij kan besteden aan sportartikelen ook een Sport-Clinic met de hele klas. In het boekje staan diverse sportieve activiteiten waaraan kinderen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport in onze gemeente!

Foto’s: © Bert Roodbeen  Klik HIER of op .


 
Kalorama start bouw nieuw Centrum voor doofblinden
dinsdag 01 oktober 2019 20:24

Beek - Tijdens een feestelijke bijeenkomst en onder grote belangstelling is op maandagmiddag  30 september bij Kalorama een groot nieuwbouw-project officieel begonnen. Na een lange periode van voorbereiding wordt gestart met de nieuwbouw van het Centrum voor doofblinden. Fieke van Deutekom, bestuurder van Kalorama, sprak in haar welkomstwoord van een grote mijlpaal voor Kalorama. “Ik zie het als een nieuw begin. De komende jaren gaan we naar volledige nieuwbouw van álle gebouwen aan de Nieuwe Holleweg in Beek. We zijn ontzettend blij dat het nu zover is. We zijn blij voor onze bewoners, collega’s, familieleden en vrijwilligers. De bewoners van het Centrum voor doofblinden hebben hier lang op gewacht en gaan straks als eerste verhuizen.” Locatiemanager Els Peters onthulde samen met enkele bewoners het bouwbord waarna met een luide knal de confetti door de lucht vloog. De nieuwbouw is begonnen! Foto’s: © Bert Roodbeen. Klik HIER of op

Lees meer...
 
Onthulling antipoepbord speulplek Rollebol Leuth.
dinsdag 01 oktober 2019 07:18

Leuth - Maandagmorgen 30 september onthulde burgemeester Mark Slinkman op de Speulplek “Rollebol” twee anti- poepborden, hij deed dit samen met 30 leerlingen van groep zeven en acht, leerling Puck Peters mocht samen met de burgemeester de schaar hanteren daar haar ontwerp als winnaar uit de bus was gekomen.

In 2017 was de gemeente al gestart met een project Berg en Dal door de ogen van Jongeren waaraan diverse scholen aan hebben meegewerkt en leerlingen konden aangeven wat er in hun omgeving gedaan moest worden. Foto’s: © Bert Roodbeen. Klik HIER of op FB


 
Derde Bedrijvendag in Groesbeek.
dinsdag 01 oktober 2019 06:50

Groesbeek - Afgelopen vrijdag 27september werd voor de derde keer een bedrijvendag georganiseerd. Ditmaal op het marktplein waar aansluitend in het weekend de wijnfeesten werden gehouden. Eerder werden deze gehouden in  Millingen a/d Rijn op de scheepswerf en op het industrieterrein bij Kuijpers grondwerken in Leuth, en dan nu in Groesbeek. Wethouder Irma van der Scheur opende  de bedrijvendag met de  aankondigen van drie filmpjes van ondernemers uit de gemeente Berg en Dal. Zij vertelden hoe zij bezig zijn met duurzaamheid.

(zie filmjes  bij leesmeer  )

Foto’s: © Bert Roodbeen. Klik HIER of op

Lees meer...
 
Gezicht van Nijmegen Romeins Masker.
dinsdag 01 oktober 2019 00:00

Millingen a/d RijnDonderdag 19 september  was er een open dag  op de scheepswerf Bodewes , waar belangstellende de vorderingen konden zien van het  ‘Gezicht van Nijmegen’ een uitvergrote replica van een Romeinse gezichtshelm, wethouder Bert Velthuis  van de gemeente Nijmegen kwam ook naar de vorderingen kijken, dat  binnenkort in Nijmegen verrijst. Kunstenaar Andreas Hetfeld vond eerder in de bedrijfshallen van scheepswerf Gelria in het Maas Waalkanaal de ruimte om het Masker te maken, maar nu ook Bodewes van de zelfde eigenaar zijn, kan het daar afgemaakt worden om vervolgens verscheept te worden naar zijn plaats in bij de Spiegelwaal bij Nijmegen. Zie lees meer voor meer info over het gezicht van Nijmegen.

Foto’s;  © Bert Roodbeen. Klik HIER Meer op of op FB.

Lees meer...
 
Andere dienstverlening burgerzaken kleine kernen
maandag 30 september 2019 21:40

Met meerdere steunpunten zijn we alle inwoners van de polder van dienst. Zij kunnen voor de aanvraag van eenvoudige producten als een paspoort en een rijbewijs nu dichter bij huis terecht. De steunpunten zullen voorlopig een dagdeel       (4 uur) per maand per locatie geopend zijn.

De openingstijden in Millingen worden hierop aangepast. Steunpunten in de polder: dienstverlening dicht bij huis Wij bieden veel producten online aan via onze website. Dit sluit aan bij de veranderende behoefte van veel mensen. Zij willen snelle digitale dienstverlening. Maar er zijn......

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

De Koffie Met 23 oktober in dorpshuis De Sprong in Ooij gaat niet door

Ooij Degene die met ons de middag zou verzorgen is uitgevallen.

Lees meer...
 
Erik de Zwart opent open dag Vereniging Spoogroep Zwitserland

 
Filmvoorstelling in De Mallemolen over Papoea Nieuw-Guinea en Kalimantan

Zondag 20 oktober twee films vertoond door J. Driessen ....

Lees meer...
 
Mantelzorgers verdienen een compliment! Aanvragen Mantelzorgcompliment 2019

Gemeente Berg en Dal - De gemeente Berg en Dal telt veel mantelzorgers. Ze zorgen bijvoorbeeld voor een ziek familielid, iemand met dementie, een zieke vriend of een kind met een beperking. Dat doen ze onbetaald, soms dagelijks. De gemeente steekt hen graag een hart onder de riem met het mantelzorgcompliment.

Lees meer...
 
Gezellige muziekavond met Zanggroep De Kèls

Groesbeek - De eerste “Kèlsavond” was in 2012 en die was ter gelegenheid van hun eerste lustrum. Op zaterdagavond 2 november aanstaande presenteren De Kèls inmiddels hun achtste Kèlsdag. Ook

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL