Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Intocht Sinterklaas in Beek
maandag 26 november 2018 22:45

BEEK – Na afloop van zijn bezoek zondagmorgen 25 november aan het dorp Berg en Dal bracht Sinterklaas met zijn Pieten middags een bezoek aan het dorp Beek.
Ditmaal had hij het paard Amerigo rust gegeven en kwam hij met een Deux Chevaux, (die iedereen een lelijke eend noemt, maar dat klopt niet) aan bij het pleintje op de Kerkberg. Met muziek van harmonie KNA voorop vertrok daarna de Sint en vele Pieten voor een rondgang door dorp die bij het Kuturhus eindigde, daar zat de sporthal al helemaal vol met kinderen die de Sinterklaas luid naar binnen zongen voor het grote Sinterklaasfeest. Leerlingen van dansschool D&D voerde een demonstratie uit en ook de Pieten lieten zien dat ze konden dansen. De Pieten moesten vier kinderen uitzoeken die de mooist versierde werkpet voor de Sint gemaakt had en die aan de Sint mocht uitlenen, maar hij kon hierover geen keuze maken om dta ze iets te klein waren, maar alle vier kregen ze een presentje. De kinderen mochten allemaal de Sint een handje komen geven en e.v.t op de foto. Voor het naar huis gaan waren er voor alle andere kinderen een chocoladeletter.en een cadeautje.
Op zondag 2 december brengt de Sint een bezoek aan Ooij: van 11 tot 13 uur in de Sprong. Verzamelen zoals vorig jaar om 11.00 uur bij de Speulpl
ek.

Foto’s: © Bert Roodbeen. of op


 
Sinterklaas bezoekt Berg en Dal
maandag 26 november 2018 22:40

BERG en DAL – Sinterklaas heeft bij zijn rondgang door Nederland zondagmorgen 25 november een bezoek gebracht aan het dorp Berg en Dal. In de Waldeck Pyrmontlaan werd hij al door kinderen en met muziek van muziekgezelschap Edelweisz opgewacht. Vervolgens ging het in een grote optocht met het muziekgezelschap voorop en gevolgd door vele kinderen met Mama’s en Papa’s, Opa's en Oma’s en Zwarte Pieten naar het dorpshuis “Kerstendal” voor het Sinterklaasfeest.


Hij werd hier welkom geheten samen met een kleine honderd kinderen door Theo van Steen, die door Sinterklaas 22 jaar geleden benoemd was als kinderburgemeester van Berg en Dal, maar het nu tijd vond om de ambtsketting aan Sinterklaas terug te geven zodat de Sint een jaar de tijd had om uit te kijken naar een nieuwe burgemeester. Hierna werd er door kinderen opgetreden en gaven Pieten een show weg.
Ook ging hij vandaag nog op bezoek in Kekerdom en Leuth. Op 2 december brengt hij een bezoek aan Ooij.                                                  Foto’s: © Bert Roodbeen.  of op


 
Wim Croonen erelid. vogelvereniging “De Gekleurde Zanger”
zondag 25 november 2018 00:00

GROESBEEK – Vrijdag 23 november was er een feestelijke opening bij de tentoonstelling van de vogelvereniging “De Gekleurde Zanger”. De voorzitter heet namens het  bestuur iedereen van harte welkom op deze tentoonstelling. Pastor Van Gestel heeft de tentoonstelling op een bijzondere  manier geopend door Wim Croonen uit dankbaarheid de spelt opgestoken als erelid. De districtvoorzitter van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers, de heer Theloosen was hierbij aanwezig omdat er twee jubilarissen dit jaar in ons midden hadden. Heel in het bijzonder Frans Wijers die 60 jaar lid van de bond is. Hij is vele jaren actief  geweest als voorzitter en als bestuurslid. Bij de activiteiten was Frans altijd aanwezig en bood hij een helpende hand. Een paar jaar geleden heeft hij daarvoor een Koninklijke onderscheiding in ontvangst mogen nemen en is erelid van onze vereniging. Jos Janssen is 25 jaar lid van de bond. Jos een helpende hand en is ringencommissaris van onze vereniging. Het bestuur heeft zich eens gebogen over de activiteiten van Wim Croonen. Als je vogelvereniging zegt dan zeg je Wim Croonen. Voor het vele werk wat hij o.a.voor onze vereniging heeft gedaan heeft Wim een paar jaar geleden...

 

Foto’s: © De Gekleurde  Zangers.   of op 

Lees meer...
 
Keren op de Waal. MS Alliance"
zaterdag 24 november 2018 00:00

GENDT - ERELECOM - Je ziet het regelmatig bij de Kop van Pannerden, maar niet ter hoogte van Gendt / Erlecom dat schepen keren. Nadat donderdagmiddag 22 november de schipper van het vrachtschip “Alliance” zijn lading gelost had bij steenfabriek ‘’De Zandberg’’ bij Gendt. Op weg naar het volgende adres moest de schipper Maikel en Stefan van Vliet uit Ouderkerk aan de Ijsel zijn schip keren en dwars op de rivier leggen, maar door deze manoeuvre en de extreme lage waterstand lijkt het net of schip de Waal helemaal afsluit, met gebruik van de kopschroef gaat het dan toch nog snel richting Nijmegen.
Foto’s: © Bert Roodbeen. of op


 
Tweede Dorpsagenda bijeenkomst Leuth
zaterdag 24 november 2018 00:00

LEUTH Donderdagavond 22 november werd in het Kulturhus de tweede bijeenkomst van dorpsagenda Leuth gehouden. Rond de 35 belangstellende inwoners waren er gekomen om te horen wat de resultaten waren uit de eerste bijeenkomst, er waren negen speerpunten uit voortgekomen met o.a. als thema’s  verkeer / veiligheid en toerisme, net als in de eerste bijeenkomst werden de meningen weer in groepen besproken en gedeeld, met name over de Steenheuvelsestraat werd uitgebreid gediscuteerd. Waarna ze weer door kerngroepen uitgewerkt worden en op een derde bijeenkomst gepresenteerd. Ook nu waren er weer mensen van de gemeente aanwezig om indien nodig toelichten te geven. Er wordt wel gehoopt dat er vooral meer jongeren en verenigingen hun gezicht laten zien, zodat niet alleen senioren hun mening geven over het toekomst beeld van Leuth. Er wordt gewerkt om de website Dorpsagenda Leuth z.s.m. online te krijgen.

Foto’s: © Bert Roodbeen.    of op


 
KBO Beek met de ZZG over osteoporose
zaterdag 24 november 2018 00:00

BEEK - Donderdag 22 november was er een gezondheidsmiddag van de KBO Beek, de seniorenvereniging die zorg draagt voor haar leden, in samenwerking met de ZZG, die uw zorg levert in de ruimste zin van het woord. Om 14.30 uur hadden onze gasten in hotel `t Spijker een kopje koffie of thee ontvangen en begroette de voorzitter de vele aanwezigen en natuurlijk de spreeksters, wijkverpleegkundige Henny Gesthuizen, cum laude geslaagd deze zomer, haar collega Kirsty Willems en specialist ouderengeneeskunde Anouk Verhulst.

Het thema van deze middag, osteoporose, is natuurlijk bij het ouder worden iets wat regelmatig voorkomt, de dames lieten horen te weten wat er allemaal bij komt kijken, wat ook weer tot veel vragen leidde. In de pauze werd er een consumptie aangeboden waarna er nog een aardige quiz over het behandelde onderwerp werd gespeeld, zodat de opgedane kennis meteen getest kon worden. Aan de leerzame middag kwam daarna een einde. Wilt u nu ook op de hoogte blijven van wat er in het lichaam allemaal kan gaan gebeuren, dat kan heel eenvoudig, lid worden van de KBO Beek en voor € 20,= per kalender jaar bent u er al bij, welkom. Gérard Tesser, vz KBO Beek, vertelt u graag alles.

Foto’s: © Gerard van der Pluijm. of op 


 
Burgemeester Nijmegen reikt Kinderlintjes 2018 uit
woensdag 21 november 2018 00:00

NIJMEGEN - Woensdagmorgen 21 november reikte burgemeester Bruls in de raadzaal van het stadhuis aan 7 kinderen een kinderlintje uit. Een kinderlintje is een officiële beloning voor een kind dat iets heel bijzonders heeft gedaan. Dat kan van alles zijn: van een zieke buurvrouw helpen tot geld inzamelen voor een goed doel, van opruimen in de wijk tot een belangrijke sportprijs winnen. Het is voor de 13 keer de kinderlintjes worden uitgereikt.

De kinderen werden op deze feestelijke ochtend ontvangen door KRO-NCRV presentator Klaas van Kruistum. Zoals ieder jaar werden voor de uitreiking de kinderen in de Schepenhal ontvangen door troubadour en liedjesmaker Ben Dirks, die hen voorging naar de raadszaal, na afloop van de uitreiking zong hij voor ieder kind met een lintje een speciaal voor hen geschreven liedje.

Kinderlintjes: Helden zijn er in alle soorten en maten. Volwassenen krijgen een onderscheiding van de koningin of de burgemeester. Maar er zijn ook jonge helden die niet in de schijnwerpers komen te staan, terwijl ze zich wèl op een heel bijzondere manier inzetten voor anderen of voor de stad. Nijmegen is trots op deze kinderen en vindt dan ook dat zij een lintje verdienen. Sinds 2006 verrast de burgemeester daarom jonge helden met een Kinderlintje. De Kinderlintjes zijn bedoeld voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar die zich op eigen initiatief belangeloos inzetten voor Nijmegen of voor Nijmegenaren en een bijzondere prestatie hebben geleverd voor de samenleving of de stad waardoor ze een voorbeeld zijn voor anderen.

De jury die dit jaar bepaalde welke kinderen een lintje kregen bestond uit:...

* Jim Willems - Lid kinderraad Nijmegen.

* Chayenna Wefer - Kinderheld van 2017.

* Jarno Koster - Winnaar sportprijs 2017 (zwemt bij Aqua Novio ’94).

* Darja Tacken - Jongste Nijmeegse Vierdaagseloopster 2018.

* Rhea Elise Khoeblal - Nijmegenaar van het jaar 2017.

 

De onderstaande kinderen kregen een kinderlintje. Zie leesmeer..

Foto’s: © Bert Roodbeen.   of op

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Beek ook in 2019 een rots in de branding voor u

De KBO Beek, de seniorenvereniging van Beek met ruim 400 leden is er ook in 2019 voor u als het gaat om belangenbehartiging van onder andere AOW, pensioenen, veiligheid, welzijn en wonen op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau....

Lees meer...
 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Internet hosting

 


 
Inhetlaag.nl ook op


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Een bijzondere kersttentoonstelling in huismuseum de kleine Heilige Geest

GROESBEEK - Ook dit jaar kan men naast de vaste collectie in het huismuseum de kleine Heilige Geest genieten van de kersttaferelen zoals de 60 kerststallen uit vele werelddelen, waarvan een grote 100 jaar oud die  de hele serre in beslag neemt. Het afgelopen jaar is het museum uitgebreid met eeprachtige collectie. Het betreft uitbeeldingen van de vlucht naar Egypte.

Lees meer...
 
Remco Wildeman benoemt als griffiemedewerker in de gemeente Berg en Dal.