Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Gemeente Berg en Dal heeft twee extra elektrische auto’s voor o.a. Boa’s.
woensdag 03 april 2019 22:33

GROESBEEK- Woensdagmorgen 3 april werd door wethouder Nelson Verheul met het overhandigen van de sleutels aan Boa’s Ben Smit, collega Gerrit Geurts en Tom Stekkelenburg twee extra elektrische (lease) auto’s in gebruik genomen. Ze worden samen met (en andere ambtenaren) gebruikt voor dienstreizen. De busjes zijn verschillend ingericht, één voor passagiers de ander voor o.a materialen en worden ze nog voorzien van extra alarmeringsverlichting. De wethouder maakte ook nog een proefritje met deze zeer stille auto.

De gemeente is nu in het bezit van 4 elektrische auto’s en wil in 2050 energieneutraal zijn. Dat betekent dat de gemeente onder andere het gebruik van fossiele brandstoffen zoals benzine en diesel moet terugdringen. De elektrische auto’s dragen hier aan bij. Autobedrijf Muskens Groesbeek leverde de auto’s.

Foto’s: © Bert Roodbeen. of op  


 
Inwoners gemeente Berg en Dal kunnen stukjes gemeentegrond huren of kopen
woensdag 03 april 2019 17:30

De gemeente Berg en Dal gaat Inzetten op aankoop groen en reststroken. Soms wordt een stuk gemeentegrond ongevraagd in gebruik genomen. Inwoners trekken weleens hun tuin een stukje verder door, plaatsen schuren en schuttingen op gemeente-eigendom of nemen extra parkeerplaatsen in gebruik. Dit noemen we illegaal grondgebruik en dat is wettelijk niet toegestaan. Dit is ook niet eerlijk tegenover andere inwoners die zich wel aan de regels houden. De gemeente Berg en Dal heeft nu beleid opgesteld waardoor het mogelijk is om de grond te kopen of huren.

Gemeentegrond kopen of huren Wanneer inwoners gebruik maken van een stuk gemeentegrond, kunnen zij dit legaliseren. Zij moeten dan voor 31 mei het formulier ‘Legaliseren Grondgebruik’ invullen op www.bergendal.nl/grondgebruik. Ook kunnen zij dit formulier ophalen bij de balie van het gemeentehuis in Groesbeek en het gemeenteloket in Millingen aan de Rijn.

Wanneer zij het formulier invullen, kijkt de gemeente of het mogelijk is om de grond te kopen of huren. In sommige gevallen kunnen inwoners de strook niet kopen, omdat er bijvoorbeeld kabels/leidingen lopen.


 
Potgrondactie CV De Polderschuupers Kekerdom
maandag 01 april 2019 22:53

KEKERDOM – Zaterdag 30 maart gingen net als bij vele andere verenigingen in de gemeente Berg en Dal ook de leden van carnavals vereniging DePolderschuupers uit Kekerdom langs de deur met Potgrond om de kas weer een beetje te spekken.

Foto’s: © Gerard Walvoort. of op  


 
Prikkelarme Halfvasten lichtoptocht Millingen meer dan geslaagd
zondag 31 maart 2019 03:31

MILLINGEN a/d RIJN – De halfvasten lichtoptocht die vrijdag 29 maart door Millingen trok mag mede door het mooie weer geslaagd worden genoemd, hier heeft de gedeeltelijke prikkelarme en de optocht in omgekeerde route aan bijgedragen. Vanaf de start om 20.11 uur trokken er 26 mooi verlichte wagens en diversen loopgroepen door de straten van het Rijndorp. Het meeste publiek langs de route stond tussen het Kastanjeplein en Sint. Antoniusplein. Een Groesbeekse wagen stranden voor Millingen door een defect met de verlichting, later kon hij alsnog aansluiten. In Millings centrum  werden na afloop de winnaars bekend gemaakt. Uitslag winnaars zie lees meer....

Foto’s: © Bert Roodbeen. of op

Meer foto’s op, www.inhetlaag.nl

Lees meer...
 
De Gruusbèkse Nachtwacht’ kreeg plek in gemeentehuis.
zaterdag 30 maart 2019 18:58

GROESBEEK – Vrijdagavond 29 maart werd door carnavalsvereniging De Dôpkes ‘De Gruusbèkse Nachtwacht’ aan de gemeente Berg en Dal overhandigt. Wethouder Irma van de Scheur nam het schilderij namens de gemeente in ontvangst. Het heeft een tijdelijk een plekje in de hal van het gemeentehuis gekregen, oud pastoor van Kessel en Wiel Lenders directeur Bevrijdingsmuseum verrichten de onthulling, beide zijn net als 20 andere bekende persoonlijkheden uit de gemeente Berg en Dal ook op het doek vast gelegd, die ook bijna allemaal aanwezig waren bij de onthullen. De jongste bekende Groesbeker Jasper Cillissen kon er niet bij zijn. Hij werd vertegenwoordigd door zijn ouders, zijn vader Ton Cillissen overhandigde namens Jasper een ingelijste T-shirt aan carnavalsvereniging. De Dôpkes. De Gruusbèkse Nachtwacht een variant op....

Foto’s: © Bert Roodbeen. Foto’s: T-shirt © Peter Hendriks of op

Lees meer...
 
Gemeente Berg en Dal wijzigt afvalbeleid

Afvalinzameling en verwerking betaalt de gemeente uit de afvalstoffenheffing. De gemeente Berg en Dal wil de lasten voor haar inwoners zo laag mogelijk houden. Daarom bespreekt de gemeenteraad op 25 april 2019 een voorstel om te besparen op afvalinzameling. Het voorstel gaat over het restafval een keer per 4 weken op te halen, het oud papier per 2020 door Dar op te halen zonder inzet van de verenigingen en het inzetten op aparte luierinzameling en -verwerking. Het college wil wel de milieustraten openhouden, ondanks het toegenomen gebruik en de daarmee gepaard gaande hogere kosten.

Restafval De gemeente wil vanaf 2020 het restafval eens in de....

Lees meer...
 
Stoeptegel door ruit gegooid bij bewoners pastorie in Leuth

LEUTH - In de nacht van 23 naar 24 maart hebben onbekenden een halve stoeptegel door een raam van de pastorie in Leuth gegooid. Aan de schade rondom enkele ramen is te zien dat er meerdere pogingen zijn gedaan. De halve stoeptegel is door het raam van de keuken gegaan waar op dat moment enkele bewoners aanwezig waren. Zij zijn gelukkig niet geraakt, maar maken zich nu wel zorgen over hun veiligheid.

Begin februari organiseerden de bewoners (zes statushouders) nog een open dag om nader kennis te maken met de buurt en andere geïnteresseerden. Deze dag was zeer druk bezocht en vond in een prettige sfeer plaats. Dit is een schril contrast met wat er nu gebeurd is. Burgemeester Mark Slinkman heeft de bewoners inmiddels bezocht om ze een hart onder de riem te steken. Mark Slinkman: “Ik vind dit heel erg. Deze jonge mannen zijn naar Nederland gevlucht omdat ze niet meer veilig waren in hun eigen land. Ze hebben familie en vrienden achter moeten laten. Ze hoopten hier veilig te kunnen leven. Wat mij betreft moet dat ook zo zijn.”

Pastoor Henk Janssen van de pastorie gaat maatregelen nemen om de kans te verkleinen dat zoiets weer gebeurt: ”We gaan lampen met bewegingssensoren ophangen en het hekwerk van (nieuwe) sloten voorzien. En zo nemen we nog enkele maatregelen. Dit gaat vast helpen, maar ik vind het wel jammer dat het nodig is.” Leuthenaar Jo Coerwinkel is bezig een taalcafé op te starten voor mensen die de Nederlandse taal willen leren. Jo is zeer betrokken bij de Leuthse gemeenschap en de bewoners van de pastorie: ”Ik vind het triest dat dit gebeurd is. Deze mannen doen hun uiterste best om volwaardig onderdeel te zijn van de Leuthse samenleving. Ze leren onze taal, voetballen bij onze lokale trots. En afgelopen februari hebben ze hun deuren letterlijk en figuurlijk open gezet voor ons allemaal.”

De politie doet onderzoek naar de daders. Als u meer weet kunt u contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Bron en foto: gemeente Berg en Dal.


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Peutercafé Leuth: Buiten op avontuur!

LEUTH - Op maandag 6 mei 2019 is er weer een peutercafé vanuit het kulturhus van Leuth. Elke keer opnieuw is het gezellig druk met kinderen en volwassenen. Waar gaat het deze keer over?....

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Maatregel en plan voor De Linde

GROESBEEK -  De gemeente Berg en Dal gaat de vergunning van uitgaansgelegenheid De Linde in Groesbeek 2 weken intrekken...

Lees meer...
 
Weer wiet afval gedumpt in de natuur.

NIJMEGEN / BERG EN DAL – Weer is er wietafval gedumpt in de natuur, ditmaal in de bossen aan de Louisiaweg op de grens van Nijmegen en Berg en Dal.

Heeft u iets gezien meld het bij de politie T 0900-8844

Foto: © Bert Roodbeen.