Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Traumahelikopter land op sportpark De Kempkes.
donderdag 07 september 2023 06:05

OOIJ - Woensdagavond 6 september werd rond 1915 uur ter assistentie de traumaheli met arts voor het ambulance personeel opgeroepen voor een onwel wording/reanimatie van een gast van  het Fletser hotel, hiervoor lande hij op het sportpark De Kempkes waar de politie gereed stond om arts naar het hotel te brengen, de patiënt is met een ambulance naar een ziekenhuis in Nijmegen over gebracht. Over de toestand kon en mocht de politie geen mededeling doen. Foto’s: © Bert Roodbeen. HIER.


 
George Hermans start de Market Garden Mars op 16 september 2023
dinsdag 05 september 2023 13:18

SON en BREUGEL - Op zaterdag 16 september start George Hermans zijn deel van de mars van Market Garden van Son en Breugel naar de Oranje Kazerne in Schaarsbergen. Daar hoopt hij op 17 september om +/- 15:00 uur aan te komen.

Wie is George Hermans?

George is 46 jaar en komt uit Tilburg, getrouwd en vader van prachtige kinderen. Jarenlang is hij werkzaam geweest binnen defensie (uitzendingen oorlogsgebied) en politie.

Dat mensen in de frontlinie erg veel zien en meemaken is een understatement en het steeds opnieuw herbeleven is voor veel van hen nog steeds de dagelijkse realiteit.

Enkele jaren geleden is George dan ook gediagnosticeerd met PTSS (posttraumatische stressstoornis). Hij is erg dankbaar voor de hulp die hij krijgt bij het omgaan met zijn PTSS.

Wat wil hij bereiken?

Hij wil geld inzamelen voor zijn Stichting in oprichting “De onzichtbare frontliner” waarbinnen hij Surfivor en Stichting Five Five Out ook zeker zal gaan steunen. Zijn stichting gaat richting de behoefte van de frontliner die op zoek is naar een vorm van hulp die niet zomaar voorradig is of vergoed wordt. Denk hierbij aan diverse sporten en andere activiteiten. Hij weet nu nog niet wat jouw leven misschien beter kan maken.

Hij wil ook zeker daarbij de omgeving van de frontliner niet vergeten, want ook zij zijn een belangrijke schakel richting een “fijner en acceptabeler” leven.

Daar wil hij samen met anderen naar kijken.

In het weekend van zaterdag 16 op zondag 17 september 2023 gaat hij een mars van ongeveer 125 km lopen met 25 kg bepakking.

De mars start in Son en Breugel via de Airborne Route naar de Oranjekazerne in Schaarsbergen.

Wat is zijn motivatie?......

Lees meer...
 
Kunst en Cultuur Route in Ooij
zaterdag 02 september 2023 22:48

Kunst en Cultuur Route van kunstcollectief de Gelderse Poort


 
Beginerscursus Argentijnse Tango in Ooij
zaterdag 02 september 2023 07:59

OOIJ - Op donderdag 5 oktober start er een beginnerscursus Argentijnse Tango in Ooij. De eerste les is tevens de proefles, daarna volgen nog 10 lessen op de opvolgende donderdagen (excl herfstvakantie), van 19.30-20.45 uur. Rob en Janneke geven de lessen en ze vinden plaats in de Sprong te Ooij. Investering: 150,- euro (120,- voor minima). Opgeven kan per koppel. Mocht je geen partner kunnen vinden, laat het me dan weten, dan kan ik kijken of ik je kan koppelen. Mocht je als vrouw willen leren leiden of als man willen leren volgen; leuk, je bent van harte welkom.

Opgeven en meer informatie: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Eigen foto.


 
Robert Schel nieuwe koning schutterij eendracht Ooij
maandag 28 augustus 2023 18:51

OOIJ Het weer was de Ooijse schutterij Eendracht zondag 27 augustus gunstig gezind bij het jaarlijkse Koningschieten, het was Robert Schel die als een van de vier kandidaten met het 76e schot de vogel er af schoot en zo zich tot nieuwe schutterskoning heeft geschoten, hij volgt hiermee Koningin Jacqueline Kaldenberg op. De inhuldiging zal zondag 10 september plaats vinden. Nieuwe jeugdkoningin werd Daniek Groothuizen, ze was de enige kandidaat en volgt haar zusje Amy op, ze had ook de staart er afgeschoten, haar zusje schoot  de andere drie de prijzen er af, (kop rechter/linker vleugel).  De schutterij moest lang terug in de tijd om de luxe te hebben uit meer kandidaten. Het eerste schot werd verricht door pastoor Rudo Franken , het tweede door wethouder Ria Barber namens  de gemeente Berg en Dal.  Met een vendelhulde werd het officiële gedeelte afgesloten.

Waarna Robert Schel alsnog werd gehuldigd voor 40 jarig lidmaatschap en het speldje opgespeld kreeg. Van de rondgang door het dorp werd afgezien vanwege de naderende donkere luchten.

De prijzen van de vogel gingen naar: kop 3e prijs Moniek Awater, rechtervleugel Marco Groothuizen, linkervleugel Han Reijnen. Vooraf aan het Koningschieten was er een schuttersmiss weer als vanouds in de St. Hubertuskerk. Na de koffietafel in dorpshuis ''De Sprong’’ werden enkele leden gehuldigd voor hun jarenlange lidmaatschap. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER.


 

 
Schutterij Eendracht Ooij huldigt jubilarissen.
maandag 28 augustus 2023 18:41

OOIJ- Voorafgaand aan het jaarlijkse Koningschieten werden bij Schutterij Eendracht enkele leden gehuldigd voor hu jarenlange lidmaatschap, dit waren, Wim Leenders 60 jaar Erelidmet oorkonde., Wim Zweverink 50 jaar officier met speldje en Dav Reijnen 40 jaar drumfanfare met speldje. Vergezeld met een bos bloemen voor de partners.
Drie leden konden niet aanwezig zijn en worden op een later tijdstip gehuldigd. Dit waren Theo Strik 60 jaar Erelid, met oorkonde.  Henk vd Mee 40 jaar stil lid met speldje en Robert Schel 40 jaar drumfanfare met speldje.

Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER


 
Geheel vernieuwde speelplek Rietvoornstraat in Ooij geopend.
donderdag 24 augustus 2023 21:43


OOIJ - Afgelopen dinsdagavond hebben wethouder Ria Barber en twee betoverende prinsesjes de speelplekaan de Rietvoornstraat in Ooij geopend. In overleg met omwonenden is de speelplek geheel vernieuwd. Kinderen uit Ooij kozen deze speelplek uit drie ontwerpen. Na de opening genoten de kinderen van heerlijke ijsjes en coole plaktattoos, om vervolgens volop te spelen op de speeltoestellen. Foto’s: Gem Berg en Dal.


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Pizza-avond voor jongeren in onze gemeente

BEEK - Op 27 september 2023 organiseert de gemeenteraad van Berg en Dal in het Kulturhus in Beek een pizza-avond voor jongeren tussen de 13 en 23 jaar. De avond begint om 18:00 en duurt tot 20:00 uur. Enquête In het voorjaar is een enquête gehouden onder de jongeren uit onze gemeente. Hierop zijn meer dan 80 reacties binnen gekomen. De gemeenteraad is blij met deze betrokkenheid. De resultaten van deze enquête worden gebruikt om met de jongeren in gesprek te gaan. Het gesprek… en natuurlijk pizza! Welke speel- of hangplekken kunnen wel een opknapbeurt gebruiken? Welke sportactiviteiten ontbreken er nog in onze gemeente? Heb je ergens anders behoefte aan? En wat kan de gemeente(raad) hierin betekenen? Hierover gaan we met groepjes in gesprek. Dit alles onder het genot van een heerlijke (gratis) pizza. Vervoer De avond wordt gehouden in het Kulturhus in Beek, omdat dit de meest centrale ligging is in onze gemeente. Wie er graag bij wil zijn, maar geen vervoer heeft, kan contact opnemen met Remco Wildeman (raadsadviseur) via r.wildeman@bergendal.nl. Dan kijken wij hoe wij kunnen helpen. Aanmelden voor deze avond kan tot en met 4 september via www.bergendal.nl/pizza


 

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Openhuis bij Stichting 2e hands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek.

Lees meer...
 
In- en uitchecken met de betaalpas of creditcard in bussen Arnhem en Nijmegen

Persbericht

Hilversum/Arnhem, 29 maart 2023: Reizen met de bus in de regio Arnhem-Nijmegen is nog makkelijker geworden.

In de bussen van Breng kunnen reizigers behalve met hun OV-chipkaart, vanaf vandaag ook in- en uitchecken met een contactloze betaalpas of creditcard - ook op een mobiel....

Lees meer...
 
Oplichters actief in de Polder

Oplichters actief in de polder

Burgemeester Mark Slinkman waarschuwt inwoners dat er criminelen actief zijn in de gemeente Berg en Dal. De afgelopen week sloegen zij al toe in Ooij, Erlecom en Leuth. De burgemeester wil voorkomen dat meer mensen slachtoffer worden en roept op verzoek van de politie op tot waakzaamheid. Om wat voor oplichting gaat het? Alleen al in de afgelopen 24 uur zijn twee bewoners opgelicht dan wel is gepoogd hen op te lichten....

Lees meer...
 
NS-fietsenstalling station Nijmegen de eerste 24 uur gratis

NIJMEGEN - Vanaf 1 januari 2023 is het stallen van de fiets in de NS-fietsenstalling onder station Nijmegen de eerste 24 uur gratis. Provincie Gelderland, gemeente Nijmegen en NS maken dit mogelijk. Ze breiden zo.....

Lees meer...
 
KBO Ooij nieuwe eigen website

OOIJ Sinds vrijdag 17 december heeft de KBO Ooij een eigen vernieude website. Inloggen kan via de link https://www.kbo-gelderland.nl/afdelingen/ooij of via KBO Gelderland. Om terug te gaan naar de voorpagina van de site klik logo.


 

 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...
Akeeba Backup Lazy Mode


Action: start
Last backup: 1695848455 (2023/09/27 23:00:55 GMT)
Adjusted last backup time: 1695765600 (2023/09/27 00:00:00 GMT)
Days frequency: 10
Backup time: 00:00 (0 seconds)
Next Backup: 1696629600 (2023/10/07 00:00:00 GMT)
Next Backup: 1696633200 (2023/10/07 01:00:00 LOCAL)
Time Now: 1695901220 (2023/09/28 13:40:20 LOCAL)
I will not start a new backup.

Profiel informatie

Application afterLoad: 0.001 seconds, 0.29 MB
Application afterInitialise: 0.019 seconds, 1.14 MB
Application afterRoute: 0.022 seconds, 1.32 MB
Application afterDispatch: 0.110 seconds, 3.33 MB
Application afterRender: 0.182 seconds, 2.77 MB

Geheugengebruik

2941416

16 queries gelogd

 1. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'qr9timbb7b79q6dhf6cpskdqb5'
 2. DELETE
    FROM jos_session
    WHERE ( TIME < '1695900619' )
 3. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'qr9timbb7b79q6dhf6cpskdqb5'
 4. INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( 'qr9timbb7b79q6dhf6cpskdqb5','1695901219','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM jos_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS TYPE, element AS name, params
    FROM jos_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT *
    FROM jos_migration_backlinks
    WHERE url LIKE 'index.php?limitstart=14%' OR sefurl LIKE 'index.php?limitstart=14%'
 8. SELECT m.*, c.`option` AS component
    FROM jos_menu AS m
    LEFT JOIN jos_components AS c
    ON m.componentid = c.id
    WHERE m.published = 1
    ORDER BY m.sublevel, m.parent, m.ordering
 9. SELECT *
    FROM jos_jcomments_settings
 10. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 1)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 11. SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.fulltext, a.sectionid, a.state, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, a.modified, a.modified_by, a.checked_out, a.checked_out_time, a.publish_up, a.publish_down, a.images, a.attribs, a.urls, a.metakey, a.metadesc, a.access, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(':', a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, CHAR_LENGTH( a.`fulltext` ) AS readmore, u.name AS author, u.usertype, g.name AS groups, u.email AS author_email, cc.title AS category, s.title AS SECTION, s.ordering AS s_ordering, cc.ordering AS cc_ordering, a.ordering AS a_ordering, f.ordering AS f_ordering , ROUND( v.rating_sum / v.rating_count ) AS rating, v.rating_count
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_content_frontpage AS f
    ON f.content_id = a.id
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    LEFT JOIN jos_content_rating AS v
    ON a.id = v.content_id
    WHERE 1
    AND a.access <= 0
    AND a.state = 1
    AND (( cc.published = 1
    AND s.published = 1 ) OR ( a.catid = 0
    AND a.sectionid = 0 ) )
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-09-28 11:40:19' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-09-28 11:40:19' )
    ORDER BY  a.created DESC
    LIMIT 14, 22
 12. SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.fulltext, a.sectionid, a.state, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, a.modified, a.modified_by, a.checked_out, a.checked_out_time, a.publish_up, a.publish_down, a.images, a.attribs, a.urls, a.metakey, a.metadesc, a.access, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(':', a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, CHAR_LENGTH( a.`fulltext` ) AS readmore, u.name AS author, u.usertype, g.name AS groups, u.email AS author_email, cc.title AS category, s.title AS SECTION, s.ordering AS s_ordering, cc.ordering AS cc_ordering, a.ordering AS a_ordering, f.ordering AS f_ordering , ROUND( v.rating_sum / v.rating_count ) AS rating, v.rating_count
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_content_frontpage AS f
    ON f.content_id = a.id
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    LEFT JOIN jos_content_rating AS v
    ON a.id = v.content_id
    WHERE 1
    AND a.access <= 0
    AND a.state = 1
    AND (( cc.published = 1
    AND s.published = 1 ) OR ( a.catid = 0
    AND a.sectionid = 0 ) )
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-09-28 11:40:19' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-09-28 11:40:19' )
    ORDER BY  a.created DESC
 13. SELECT id, title, module, POSITION, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 1 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY POSITION, ordering
 14. SELECT a.*, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    INNER JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    WHERE a.state = 1  
    AND a.access <= 0
    AND cc.access <= 0
    AND s.access <= 0
    AND (a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-09-28 11:40:19' )  
    AND (a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-09-28 11:40:19' )
    AND cc.id = 3
    AND cc.SECTION = s.id
    AND cc.published = 1
    AND s.published = 1
    ORDER BY a.ordering
    LIMIT 0, 7
 15. SELECT a.*,  CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    INNER JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    WHERE a.state = 1
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-09-28 11:40:19' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-09-28 11:40:19' )
    AND s.id > 0
    AND a.access <= 0
    AND cc.access <= 0
    AND s.access <= 0
    AND s.published = 1
    AND cc.published = 1
    ORDER BY a.created DESC
    LIMIT 0, 15
 16. SELECT `backupstart`
    FROM `jos_ak_stats`
    WHERE `origin` = "lazy"
    AND NOT(`status` = "failed")
    ORDER BY `backupstart` DESC
    LIMIT 0,1

Geladen taalbestanden

Niet vertaalde diagnostische strings

Geen

Niet vertaalde designer strings

Geen