Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Man gewond bij steekincident Millingen
Geschreven door Red   
vrijdag 12 februari 2016 06:41

Millingen a/d Rijn - De politie is op zoek naar de dader van een steekincident bij weggeefwinkel Pluto aan de Heerbaan in Millingen aan de Rijn. Hierbij raakte een 31-jarige man uit die plaats gewond. Hij raakte door meedere steken gewond aan zijn been.

De politie kreeg rond 20.45 uur de melding dat er een steekincident had plaatsgevonden in een woning. Ter plaatsen troffen agenten het slachtoffer gewond aan. De dader was gevlucht.

Er werd een traumahelicopter gealarmeerd maar uiteindelijk is het slachtoffer met meerdere steekwonden met de ambulance naar het ziekenhuis in Nijmegen overgebracht.

De politie is direct gestart met sporenonderzoek en een buurtonderzoek om zo zicht te krijgen op de dader en de toedracht van het incident.

Bron: Politie.nl: Update: Vrijdag 12 februari. Een wijkagent heeft aan het einde van de ochtend een 31-jarige Nijmegenaar aangehouden die verdacht wordt van zware mishandeling........

Lees meer...
 
Bisonbaai bij Ooij tijdelijk dicht vanwege hoogwater
donderdag 11 februari 2016 16:43

Ooij - Vanwege het hoogwater is de Bisonbaai bij Ooij vanaf vrijdagochtend 12 febrauri  tijdelijk afgesloten voor het publiek. Volgens boswachter Thijmen van Heerde worden er verbodsborden geplaatst en worden de toegangsborden die er normaal staan weggehaald. Het komend weekend stijgt het water in de Waal naar verwachting flink.

Grote grazers inveiligheid Voor de grote grazers van de uiterwaarden, de gallowayrunderen en konikpaarden, zijn inmiddels voorzorgsmaatregelen getroffen. 'De beesten zijn naar hoger gelegen gebied gebracht', legt Van Heerde uit. 'Als het water verder stijgt, sturen we ze de Ooijse Bandijk over, richting de Groenlanden.                                                                                                                              'Wilde dieren niet opjagen: De in het wild levende dieren, zoals de ree en de haas, trekken bij hoogwater zelf naar hoger gelegen gebied. 'Voor deze dieren is het belangrijk dat ze hierbij niet worden gestoord, vandaar de afsluiting voor het publiek', benadrukt de boswachter. Staatsbosbeheer vraagt de bezoekers van de Bisonbaai om het hoogwater vanaf de dijk te aanschouwen. Zodra het water is gezakt, gaat het natuurgebied weer open. Foto: © Bert Roodbeen.


 
Sleutels gemeente Berg en Dal weer ingeleverd
woensdag 10 februari 2016 19:22

Groesbeek – Woensdagmorgen 10 februari werden in het gemeentehuis in Groesbeek door de  prinsen en prinsessen van de carnavalsverenigingen uit Millingen a/d Rijn, Kekerdom, Leuth, Ooij , Beek en Bergen Dal zoals afgesproken

in deze volgorde de sleutel van de gemeente Berg en Dal weer ingeleverd. Burgemeester Mark Slinkman was een weekje op vakantie en werd hiervoor vervangen door Wethouder Sylvia Fleuren en Ria Barber die een korte toespraak hield vroeg Silvia  aan het prinselijk gezelschap na de ervaring en hoogte en diepte punten, op één na had niemand een dieptepunt, alleen prins Jurgen van De Cavalieren uit Beek kon niet schitteren in een optocht vanwege de afgelasting, maar zij met vreugde dat mede door medewerking van de gemeente hij het met halfvasten op 6 maart alsnog door Beek zal trekken als er genoeg animo van deelnemers voor is, hij ziet dit met vertrouwen tegemoet, de sleutels werden om beurten door de wethouders in ontvangst genomen.de afwezige carnavalsvereniging uit Groesbeek leveren de sleutel in November weer in.

En zoals de traditie voorschrijft werd de bijeenkomst afgesloten met  haringhappen  waar niet iedereen zich aan overgaf om van deze lekkernij te genieten. Foto’s: © Bert Roodbeen


 
Optreden Groesbeeks Gemengd Koor in de Mallemolen
woensdag 10 februari 2016 18:55

Groesbeek - Vrijdag 19 februari heeft KBO Groesbeek / De Horst het genoegen u een avond aan te bieden verzorgd door het Groesbeeks Gemengd Koor. Het programma heeft geen speciaal thema. Het loopt enigszins vooruit op het 70-jarig jubileum van het koor, wat dit jaar gevierd wordt. Liederen uit het rijke en succesvolle repertoire van het koor zullen ten gehore worden gebracht. We laten ons verrassen.Aanvang van de avond is 19.30 uur. Zaal van de Mallemolen is open vanaf 19.00 uur. Eindtijd is 21.15 uur.  Entree: KBO-leden gratis. Niet leden vragen wij een bijdrage van € 5,=.  U wordt ontvangen met koffie/thee en in de pauze ontvangt u een consumptie.      Wij heten u graag welkom. Foto: Jan Medendorp.


 
Heksverbranding Beek
woensdag 10 februari 2016 18:41

Beek – Om 23.11 uur werd met de HEKS verbranding traditioneel de carnaval afgesloten. Prins Jurgen op den Camp (Jurgen de Bonenteller) bedankte voor de geweldige carnaval enkele personen o.a. zijn pages, jeugdprins Luca op het Witte paard met pages, tevens maakte hij  bekent dat het Rozen-Maondag comité had besloten de afgelaste  42e Rozen-Maondag optocht op 6 maart (halfvasten) zal plaats vinden. Hierna  ging de vlam in de HEKS en werden de steken van de prins(en) ingeleverd. Enkele keken met betraande ogen naar de resten van de smeulende HEKS.

Foto’s: © Bert Roodbeen


 
Schuupavond CV Polderschuupers 2016
dinsdag 09 februari 2016 09:11

Sjoenkelgat / Kekerdom - Traditioneel is carnavalsmaandagavond de “Schuupavond” van CV De Polderschuupers, zo ook op 8 februari, zaal UNA was dit keer dan ook weer helemaal vol, waarbij de DJ,s Marc en Berry er geen moeite mee hadden om stemming er in te krijgen en te houden, het was dus weer een oergezellige avond vanuit de omliggende dorpen kwamen ook nog Prinsen en Prinsessen de feestvreugde te verhogen. Foto’s: © Bert Roodbeen

Schuupavond CV Polderschuupers 2016

Sjoenkelgat / Kekerdom - Traditioneel is carnavalsmaandagavond de “Schuupavond” van CV De Polderschuupers, zo ook op 8 februari, zaal UNA was dit keer dan ook weer helemaal vol, waarbij de DJ,s Marc en Berry er geen moeite mee hadden om stemming er in te krijgen en te houden, het was dus weer een oergezellige avond vanuit de omliggende dorpen kwamen ook nog Prinsen en Prinsessen de feestvreugde te verhogen. Foto’s: © Bert Roodbeen

 
Polderschuupers bezoeken oudste inwoner van Kekerdom
maandag 08 februari 2016 19:58

Sjoenkelgat / Kekerdom – Maandagmorgen 8 februari brachten enkele bestuursleden van CV de Polderschuupers samen met Prins Charly de Duizendpoot (Geert Frieling) en jeugdprinses Kyra van den Tillaart met pages een bezoek aan de oudste inwoner van Kekerdom. Mevrouw Marietje de Bruin (90 jaar) is op dit moment de oudste inwoner van Kekerdom. Zij werd onderscheiden door de Prins Charly. Mevrouw de Bruin was zeer verheugd met de onderscheiding en het bezoek van de Polderschuupers, ze hoopt ook volgend jaar weer een bezoek van de prins(ses) mee te mogen maken. De Polderschuupers bedanken mevrouw de Bruin voor gastvrijheid.
Foto: © Bert Roodbeen               


 
<< Start < Vorige 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Beek Themamiddag 20 juni in Hotel ’t Spijker.

Op 20 juni om 14.30 uur in Hotel ’t Spijker op de KBO Beek Themamiddag,

Annemiek Lukassen onze gaste een vrouw altijd bezig met de geschiedenis, zij werkt nu aan een boek waarin alles over de Rijksstraatweg, hier in Beek door de jaren heen en wanneer zij met die uitgave gereed is gaat deze aan de orde komen bij onze ....

Lees meer...
 
Echtpaar Annet Jacobs – de Haan en Henk Jacobs te gast.in Toe en Now. bij Omroep Berg en Dal

Zondag 23 juni om 13 uur is het echtpaar Annet Jacobs – de Haan en Henk Jacobs te gast bij Toen en Now.. Annet komt van de Lage Horst en Henk komt van de Stekkenberg. Samen wonen ze op de Lage Horst in een prachtige omgeving.

Annet is kunstzinnig en zeer bedreven in het mozaïeken. Henk verricht hand- en spandiensten. Zij geeft Workshops en begeleidt groepjes die mozaïeken als hobby uitoefenen. Een van hun bekendste werken is de “social sofa” die nu in het park van Mariëndaal staat.

Maandag om 9 uur is er een herhaling.


images/stories/mini-patrick nillissen jan eijkhout en willie de valk.jpg
 
Gebruik geen gif tegen de Buxusmot Mezen dood door gif tegen buxusmot

Weer jonge mezen dood omdat ze rupsen van de buxusmot gegeten hebben. De rupsen zijn giftig omdat mensen gif gebruiken tegen de buxusmot. Mezen die juist de buxusmot bestrijden, worden vergiftigd.


 
Verkiezingen in Leuth voor nieuwe speeltoestellen groot succes!

LEUTH - Vanavond 17 mei om klokslag 20.00 uur sloot in het Leuthse kulturhus de stembus. Alle kinderen tot 13 jaar konden daar vandaag hun stem uitbrengen voor nieuwe speeltoestellen in De Rollebol, de speeltuin die aan de Hengemunde ligt. Deze toestellen zijn aan vervanging toe en daarom had de gemeente verkiezingen uitgeschreven, waarbij kinderen uit Leuth een keuze konden maken uit drie ontwerpen.

Lees meer...
 
Leuthse kinderen kiezen nieuwe speeltoestellen in Rollebol

LEUTH - De speeltoestellen in De Rollebol aan de Hengemunde in Leuth zijn aan vervanging toe en daarom

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting