Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Nijmegen klinkt van klassiek tot Hip Hop
maandag 06 juni 2016 15:27

Nijmegen – Gisteren 5 juni was muziek en dans wat de boventoon voerde in de binnenstad. Op meer dan 15 podia lieten muzikanten en dansers  hun uiteenlopende talenten horen en zien tijdens ‘Nijmegen Klinkt!’  Foto´s: © Bert Roodbeen.

Lees meer...
 
Marcel Hoff wint eerste De Blauwe Plons zwemwedstrijd in Spiegelwaal
zondag 05 juni 2016 20:32

Nijmegen / Lent - Vandaag was het zover de 400 meter zwemmen in de Spiegelwaal om aandacht te vragen voor autisme. Initiatiefnemer van de De Blauwe Plons is de 14 jarigeTobias de Gans en heeft zelf het syndroom van Asperger. Het beloofde een bijzonder evenement te worden en dat werd het ook, met een een stralende zon gingen vanaf half twaalf de eerste serie van de 63 deelnemers het water in. Onder de deelnemers zaten een aantal Boegbeelden: Laura Aarts, keepster van het Nederlands Waterpoloteam, Hayke Veldman, tweede Kamerlid én ex voorzitter van de zwemvereniging Aqua Novio ’94 en natuurlijk onze 14-jarige initiatiefnemer met het syndroom van Asperger, Tobias zelf en een aantal van zijn teamgenoten, hij werd bij de jeugd eerste. Wethouder Renske Helmer-Englebert reikte de prijzen uit. Bijzonder is dat NoXqs, een bedrijf van De Driestroom dat werkt met mensen met een stoornis in het autistische spectrum, speciaal voor een tijdwaarnemings program ma geschreven. De bezoekers konden op de trappen met een lekker zit kussen de strijd goed volgen. De uitslag is als volgt: Volwassenen: 1e Marcel  Hoff 06.04. 2e Lars Jacobsen 06.14. 3e Hans v/d Ven 06.18. Jeugd: 1e Tobias de Gans 06.24 2e Suus van Dael 06.57. 3e Kyrill Simin 07.36. Complete uitslag hier . Foto’s: © Bert Roodbeen

Zie ook Youtube film N.u.N. 
Burgemeesters van oudste en jongste gemeenten onthullen beeld Sint. Maartenskliniek
woensdag 01 juni 2016 22:50

Berg en Dal Het 80-jarig jubileum van de Sint Maartenskliniek werd woensdagmiddag 1 juni gevierd in de binnentuin van de Sint Maartenskliniek met het onthullen van een kunstwerk ‘Sint Maarten’ van kunstenares Carolein Smit door burgemeester Slinkman van de gemeente Berg en Dal en burgemeester Bruls van de gemeente Nijmegen. Van de kloosterorde van Choorstraat uit Den Bosch waren 4 zusters aanwezig. In het hoofd gebouw werd tevens het Maartensmuseum geopend. Foto: © Bert Roodbeen .


 
Bisonbaai bij Ooij weer dicht voor publiek

Ooij – Voor de tweede keer dit jaar is met ingang van vandaag de Bisonbaai verboden gebied voor het publiek, dit om dieren die op zoek zijn naar een droge plek niet te verstoren. Bij de toegangsplaatsen worden borden geplaatst en bij overtreding van het verbod zal er bekeurd worden volgens boswachter Thijmen van Heerde. De kortstondige hoogwatergolf zal naar verwachting na vrijdag Lobih zal passeren en daarna weer gaan dalen, mits er geen nieuwe hoosbuien in het stroomgebied gaan vallen.


 

 
Julianaplein Nijmegen heet voortaan Vierdaagseplein
dinsdag 31 mei 2016 22:39

 

Nijmegen – Burgemeester Hubert Bruls en Marsleider Johan Willemstein hebben dinsdagmiddag samen de nieuwe straatnaam voor het Julianaplein naast de Wedren onthult, vanaf heden heet het Julianaplein voortaan officieel Vierdaagseplein. Het is een cadeau van de gemeente  aan de 'stichting ''De 4daagse'' omdat dit jaar voor de 100ste maal de 4 daagse afstand marsen gelopen worden. Foto’s: © Willem Spang.


 

 
Straten staan blank door zware regenval
dinsdag 31 mei 2016 07:54

Ooij - De zware regenval gisteren in de late maandagmiddag zorgde dat het riool het niet meer aan kon en de straten in diverse dorpen in de gemeente Berg en Dal  blank kwamen te staan, zoals hier in de Prins Willem Alexanderstraat. In de woningen zag en hoorde men het water in de  toiletten omhoog komen, gelukkig niet over de rand. Bij de brandweer kwamen diverse meldingen van wateroverlast. Foto: © Bert Roodbeen

 
Statushouders in Pastorie Leuth en Ooij
maandag 30 mei 2016 20:18

Leuth/ Ooij – In de pastorie van Leuth en Ooij  komt tijdelijke woonruimte voor statushouders.

De pastorieën in Leuth en Ooij worden verbouwd tot tijdelijke woonruimten voor 12 statushouders. Daarover zijn de parochie Maria ten Hemelopneming en de gemeente het eens geworden. De statushouders kunnen daar wonen voor een periode van maximaal 5 jaar.

De parochie kan nog niet beginnen met de verbouwing. Daarvoor moet zij eerst een aantal vergunningen aanvragen. Als alles volgens planning verloopt zijn de pastorieën bewoonbaar vanaf het einde van dit jaar. Dan kunnen in elk pand 6 mensen wonen...

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 Volgende > Einde >>

Flits

De Koffie Met 23 oktober in dorpshuis De Sprong in Ooij gaat niet door

Ooij Degene die met ons de middag zou verzorgen is uitgevallen.

Lees meer...
 
Erik de Zwart opent open dag Vereniging Spoogroep Zwitserland

 
Filmvoorstelling in De Mallemolen over Papoea Nieuw-Guinea en Kalimantan

Zondag 20 oktober twee films vertoond door J. Driessen ....

Lees meer...
 
Mantelzorgers verdienen een compliment! Aanvragen Mantelzorgcompliment 2019

Gemeente Berg en Dal - De gemeente Berg en Dal telt veel mantelzorgers. Ze zorgen bijvoorbeeld voor een ziek familielid, iemand met dementie, een zieke vriend of een kind met een beperking. Dat doen ze onbetaald, soms dagelijks. De gemeente steekt hen graag een hart onder de riem met het mantelzorgcompliment.

Lees meer...
 
Gezellige muziekavond met Zanggroep De Kèls

Groesbeek - De eerste “Kèlsavond” was in 2012 en die was ter gelegenheid van hun eerste lustrum. Op zaterdagavond 2 november aanstaande presenteren De Kèls inmiddels hun achtste Kèlsdag. Ook

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL