Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Gemeente Berg en Dal wil inzicht in wateroverlast
woensdag 08 juni 2016 20:54

Wil inzicht in wateroverlast  en vooral Breedeweg, wat de afgelopen week tot tweemaal toe is getroffen door een zeer extreme regenbuien. Dit heeft tot veel overlast en schade geleid. De gemeente doet haar uiterste best om dit in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen..

Lees meer...
 
Zendtijd uitbreiding bij Omroep Berg en Dal TV
woensdag 08 juni 2016 20:44

BERG EN DAL - Omroep Berg en Dal TV heeft haar zendtijd behoorlijk uitgebreid. De uitzendingen gaan vanaf nu plaatsvinden op alle dagen van de week behalve de zondag. De tijden van uitzending zijn 's morgens om 09.00 uur en 's avonds om 19.00 en 22.00 uur....

Lees meer...
 
Inloopavond statushouders in pastorie Leuth
woensdag 08 juni 2016 20:23

Foto: Gem Berg en Dal

Leuth - De pastorie in Leuth wordt verbouwd tot tijdelijke woonruimte voor zes statushouders. Bent u inwoner van Leuth en wilt u meer weten? Kom dan naar de inloopavond op 14 juni in De Rosmolen.

De inloopavond is van 19.00 – 20.00 uur. U kunt binnenlopen wanneer u wilt. Mensen van de gemeente, parochie en Vluchtelingenwerk beantwoorden graag uw vragen.

 

 


 
Millingse avond 4 daagse 2016
woensdag 08 juni 2016 20:12

Millingen a/d Rijn – Dinsdagavond 7 juni was de start van de Millingse avonddaagse en heel druk op het terrein van Sportpark den Hove. Enkele honderden lopers en lopertjes hadden zich ingeschreven voor de 5 of 10 Km. Vanwege de weer voorspellingen was de route aangepast. Eerst ging de 5 Km van start met een grote knal met confetti waarna met tussen ruimte de 10 Km van start ging. Voor de start  werd een cheque van €250.00 aangeboden voor VOKK (Vereninging Ouders Kinderen & Kanker). Foto’s/films: Wil Gipman.


 

 
Ooij loopt warm voor informatieavond inbraakpreventie
dinsdag 07 juni 2016 23:49

Ooij - In onze gemeente vinden jaarlijks ongeveer honderd (pogingen tot) woninginbraken plaats. Hoe maakt u de kans op een woninginbraak zo klein mogelijk? De gemeente Berg en Dal organiseert in de hele gemeente voorlichtingsavonden over inbraakpreventie. Burgemeester Slinkman heeft het initiatief genomen voor de avonden en verzorgt zelf de inleiding, in Dorpshuis “De Sprong” sprak hij dinsdag 7 juni dat er nog niet eerder zoveel belangstellende heeft meegemaakt, er waren een kleine 70 personen gekomen om van wijkagent Etienne Fontein tips te krijgen, ook tips van ex-inbreker Evert Jansen bekend van het televisieprogramma “De inbreker” had de volle aandacht van de zaal om te laten zien hoe makkelijk het inbrekers gemaakt wordt, confronterend was het toen hij ondersteund door foto’s die hij middags gemaakt had vertelde dat hij al de hele dag door het dorp heeft gelopen, om bij diverse adressen binnen te komen, door sleutels in het slot staken, deuren die wijd open stonden ect ect, enkel bewoners heeft hij daarop thuis aangesproken, in de zaal was er niemand die zijn hand op te stak, van hé dat is mijn huis! Op deze geslaagde boeiende avond gingen de mensen toch met een andere gedachten naar huis.                                                                                                        Foto’s: © Bert Roodbeen

 
Finale Gelderland Circular Challenge 2016
dinsdag 07 juni 2016 11:53

Nijmegen – Op vrijdag 10 juni vindt de finale van de Gelderland Circular Challenge 2016 (GCC 2016) plaats in Concertgebouw de Vereeniging. De afgelopen zes weken hebben acht interdisciplinaire studenten teams gewerkt aan innovatieve, circulaire ideeën. De challenge biedt oplossingen op vraagstukken van Stichting Vierdaagsefeesten, Gemeente Nijmegen en de ARN. Studenten uit heel Nederland zijn naar Nijmegen gereisd om het programma te volgen dat door Start Up Mix, SustainableMotion en Het Groene Brein is uitgevoerd. Vrijdag avond tijdens de feestelijke finale presenteren de teams hun duurzame oplossingen op het podium...

Lees meer...
 
Informatie avond Thornsche Molen
dinsdag 07 juni 2016 11:06

Persingen/Wercheren – Maandagavond 6 juni heeft in het informatie centrum van de Thornsche Molen het bestuur uitleg gegeven aan sponsors en leden van de club van honderd over de huidige stand van zaken. Eline Frederiks  neemt de functie van Jan van Eck als secretaris over die  wegens zijn gezondheid deze moest overdragen. Zaken die nog geregeld moeten worden.zijn o.a de verder afbouw van de Molen, landschappelijke inpassing, inrichting van het infocentrum, zodat er meer toeristen en excursies de weg weten naar de molen, de verkeerssituatie, de Zonnetrein van Stichting Van Steen en Natuur die een route in haar progamma heeft op genomen en de terugkeer van de Molenkolk, hiervoor is toestemming voor verkregen om dit  binnen tien jaar (de tijd die er max.voor staat) dit te realiseren. Voorzitter Henny Driessen benadrukte dat o.a. door nieuwe veranderde regels er veel extra werk moest worden verzet en er nog een hoop hobbels genomen moeten worden, maar waarvoor op dit moment de financiën voor ontbreken. Ondersteund door een PowerPoint presentatie ging hij nog even terug naar het begin en het ontstaan van de plannen tot op het moment waar we nu zijn aangekomen, dat één ding vast staat, op 15 juli zal door de commissaris van de Koning Clemens Clemens Cornielje de Thornsche Molen officieel in gebruik worden genomen. Hij slaagde er in om aan het eind v/d bijeenkomst het aller eerste pakje gemalen Thornsche Molen meel per opbod te verkopen tot een bedrag van € 100.00.

Foto’s: Bert Roodbeen.

 
<< Start < Vorige 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 Volgende > Einde >>

Flits

De Koffie Met 23 oktober in dorpshuis De Sprong in Ooij gaat niet door

Ooij Degene die met ons de middag zou verzorgen is uitgevallen.

Lees meer...
 
Erik de Zwart opent open dag Vereniging Spoogroep Zwitserland

 
Filmvoorstelling in De Mallemolen over Papoea Nieuw-Guinea en Kalimantan

Zondag 20 oktober twee films vertoond door J. Driessen ....

Lees meer...
 
Mantelzorgers verdienen een compliment! Aanvragen Mantelzorgcompliment 2019

Gemeente Berg en Dal - De gemeente Berg en Dal telt veel mantelzorgers. Ze zorgen bijvoorbeeld voor een ziek familielid, iemand met dementie, een zieke vriend of een kind met een beperking. Dat doen ze onbetaald, soms dagelijks. De gemeente steekt hen graag een hart onder de riem met het mantelzorgcompliment.

Lees meer...
 
Gezellige muziekavond met Zanggroep De Kèls

Groesbeek - De eerste “Kèlsavond” was in 2012 en die was ter gelegenheid van hun eerste lustrum. Op zaterdagavond 2 november aanstaande presenteren De Kèls inmiddels hun achtste Kèlsdag. Ook

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL