Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Schoonmaakactie zwerfaval St. Martinusschool Millingen a/ d Rijn
woensdag 30 maart 2016 06:01

Millingen a/d Rijn -  Dinsdagmiddag 29 maart hebben scholieren van de St. Martinusschool de strijd aangebonden tegen het zwerfvuil, nadat ze op het voorplein de instructies van schooldirecteur Vincent Scholte en wethouder onderwijs van de gemeente Berg en Dal Erik Weijers hadden gekregen trokken met het uitgereikte materiaal vanaf half twee in diverse groepen het dorp in om het afval te verzamelen, de groep die de wijk Nielingen en omgeving inging werd met de camera gevolgd. Als ware het echte Sherlock Holmes werd minutieus verzameld naar het leek sporen van een misdaad.

Het eindresultaat is niet bekent, maar een ding staat vast Millingen ligt er dank zij de kinderen er weer prima bij. De tweede ronde waar Staatsbosbeheer en FREE Nature de  basisscholen uit hele omgeving hebben uitgenodigd is op 5,6 en 7 april dan staan de uiterwaarden links en rechts van de Waal centraal. Foto’s ©  Peter Hendriks 


 
Extra aandacht vanuit Dar voor veilige papierinzameling door verenigingen
dinsdag 29 maart 2016 16:46

Nijmegen - Goed op Weg met online veiligheidstraining voor vrijwilligers.

Dar heeft als initiatiefnemer samen met het O&O-fonds (Opleidings- en Ontwikkelingsfonds van WENb) een interactieve, online veiligheidstraining ontwikkeld. Met deze training leren vrijwilligers van verenigingen hoe ze op een veilige manier papier inzamelen.

Waarom een online veiligheidstraining?

Samen met Dar zamelen circa 90 verenigingen uit de regio oud papier en karton in. Gelukkig verloopt deze inzameling in de...

Lees meer...
 
Rivierpark Nijmegen geopend
dinsdag 29 maart 2016 15:40

Nijmegen – Gisteren 28 maart werd op Nijmeegse Waranda bij Lent na een bouwperiode van drie jaar-  het nieuwe Rivierpark feestelijk in gebruik genomen.  Verspreid over de middag kwamen duizenden mensen kennismaken met het nieuwe stukje Nijmegen aan de Waal. De hele dag was er van alles te doen: een Wij Zijn Nijmegen Markt, watersportdemonstraties op de Spiegelwaal, paaseieren zoeken, sporten op de Lentse Warande, cultuurhistorie en films in de Dorpsschuur en verschillende thema-wandelingen door het gebied. De feestelijke opening werd s'ávonds om 20.30 uur afgesloten met  een spectaculaire licht- en watervoorstelling van het Franse gezelschap Les Orpailleurs de Lumière.

Om de rivier meer ruimte te geven en zo de kans op overstromingen te verkleinen,  werd als onderdeel van het landelijke waterveiligheidsprogramma Ruimte voor de Rivier een vier kilometer lange nevengeul  gegraven en is de dijk 350 meter landinwaarts gelegd. Drie bijzondere bruggen verbinden het nieuwe eiland met Nijmegen Noord en een aflopende kade vormt het levendige hart van een uniek Rivierpark waar ruimte is voor wonen, natuur, recreatie en cultuur.

Foto’s: © Bert Roodbeen

 
Dominee Gremdaat start verjaardagfeestje 100 jarige bibliotheek Gelderland- Zuid
dinsdag 29 maart 2016 12:07

 

 

 

 

 

Nijmegen – Na het openings woord door diretrice Dianne Weesink heeft Dominee Gremdaat (Paul Haenen) zondagmorgen 28 maart in het huis van de geschiedenis de aftrap gedaan voor de 100ste verjaardag van de Bibliotheek Gelderland –Zuid op zijn bekende wijze bracht hij de preek onder de aandacht van de genodigden, muziekaal werd de ochtend onder steunt door gitarist Roel Smeet om één uur ging het feest verder inde bibliotheek aan de Mariënburg en daar ontving burgemeester Bruls uit handen van de directrice Weesink het eerste boek 100 jaar bibliotheek Gelderland. Negen kinderen van de  basisschool “De Lanterne” onthulde samen met de burgemeester een zelf gemaakt wandschilderij. Hanneke Groenteman ging vanaf drie uur in haar talkshow in de bibliotheekje met verschillende gasten in gesprek over 100 jaar bieb. Een middag vol nostalgie, herkenning en toekomstmuziek.

Ook beschikt de Bibliotheek nu over een Bieb TukTuk. In de regiobibliotheken staan aankomende dagen er ook diverse actiiteiten op het programma. Foto's Hanneke Groenteman fotograaf © Marcel Krijgsman

Foto’s: © Bert Roodbeen


 
Scooterrijder bots tegen personenauto
Geschreven door Red   
maandag 28 maart 2016 21:30

Nijmegen – Zondagmiddag 28 maart rond 15.15 uur kwam op de kruising Nieuwe Ubbergseweg-Ubbergseweg-N325 een scooterrijder in botsing met een personenauto, de scooterrijder met zijn duopassagier kwamen uit de richting Ubbergen en passeerde fietsers die op de middengeleider van de N325  stonden te wachtten voor het verkeer uit de richting Beek en zagen daarbij de personenauto over het hoofd. hij is met onbekend letsel met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, zijn duo passagier en de bestuurder en passagier van de auto kwamen met de schrik vrij. De scooter raakte onherstelbaar beschadigd.

Foto ©  Bert Roodbeen.


 
23-03-16 Het 3e Int E Pupillen Toernooi
maandag 28 maart 2016 12:18

iInschrijving verlengt tot 1 Mei


 
Nieuwe ere-leden bij EHBO vereniging Groesbeek
donderdag 24 maart 2016 21:45

Groesbeek -  Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering donderdagavond 24 maart van EHBO verenigingGroesbeek zijn enkele leden voor al het jarenlange werk dat ieder op zijn eigen wijze voor de vereniging hebben gedaan en nog doen in het zonnetje en  gehuldigd. De waren dhr. H. Nillissen (31 jaar lid), dhr. L. Leenders (42 jaar lid) tevens voorzitter die op verzoek van het bestuur zijn functie mag blijven uitvoeren, dhr. P.Jochems (53 jaar lid). Alle drie werden zij benoemd tot erelid en kregen een daarbij behorende oorkonde overhandigd. Ook werden de leden E.Geertsen en W. Poorts bedankt met een bos bloemen zij zijn al 25 jaar trouw lid zijn van de vereniging, de laatste was verhinderd maar kreeg  de bloemen thuis overhandigd.

Foto: © Bert Roodbeen


 
<< Start < Vorige 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Beek Themamiddag 20 juni in Hotel ’t Spijker.

Op 20 juni om 14.30 uur in Hotel ’t Spijker op de KBO Beek Themamiddag,

Annemiek Lukassen onze gaste een vrouw altijd bezig met de geschiedenis, zij werkt nu aan een boek waarin alles over de Rijksstraatweg, hier in Beek door de jaren heen en wanneer zij met die uitgave gereed is gaat deze aan de orde komen bij onze ....

Lees meer...
 
Sjef Reichgelt te gast.in Toen en Now. bij Omroep Berg en Dal

Zondag 16 juni om 13 uur is er weer een nieuwe aflevering van Toen en Now. Dit keer is Sjef Reichgelt te gast. De meeste inwoners van Berg en Dal kennen Sjef Reichgelt. Sjef is een veelzijdig mens. Hij is vooral natuur liefhebber en een echte dierenvriend. Ook in de politiek is Sjef actief. Hij weet zoveel te vertellen dat we aan één uitzending niet genoeg hebben

Maandag om 9 uur is er een herhaling.


images/stories/mini-patrick nillissen jan eijkhout en willie de valk.jpg
 
Gebruik geen gif tegen de Buxusmot Mezen dood door gif tegen buxusmot

Weer jonge mezen dood omdat ze rupsen van de buxusmot gegeten hebben. De rupsen zijn giftig omdat mensen gif gebruiken tegen de buxusmot. Mezen die juist de buxusmot bestrijden, worden vergiftigd.


 
Verkiezingen in Leuth voor nieuwe speeltoestellen groot succes!

LEUTH - Vanavond 17 mei om klokslag 20.00 uur sloot in het Leuthse kulturhus de stembus. Alle kinderen tot 13 jaar konden daar vandaag hun stem uitbrengen voor nieuwe speeltoestellen in De Rollebol, de speeltuin die aan de Hengemunde ligt. Deze toestellen zijn aan vervanging toe en daarom had de gemeente verkiezingen uitgeschreven, waarbij kinderen uit Leuth een keuze konden maken uit drie ontwerpen.

Lees meer...
 
Leuthse kinderen kiezen nieuwe speeltoestellen in Rollebol

LEUTH - De speeltoestellen in De Rollebol aan de Hengemunde in Leuth zijn aan vervanging toe en daarom

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting