Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Nieuwe recreatiewijzers op prominente locaties regio Rijk van Nijmegen
zondag 24 april 2016 07:59

Berg en Dal - Diverse prominente locaties in de regio Rijk van Nijmegen zijn deze week voorzien van nieuwe Recreatiewijzers. Naast het overzichtelijk in kaart brengen van de gemeente, geven zij ook tips, fietsknooppunten en highlights weer. De website www.gemeentewijzer.nl/Nijmegen ondersteunt hierin. Gemeentewijzer.nl. Inwoners vinden onder andere op www.gemeentewijzer.nl/Nijmegen, www.gemeentewijzer.nl/Wijchen en www.gemeentewijzer.nl/Berg-en-Dal evenementen, tips, faciliteiten en lokale instellingen. Gemeentewijzer wijst inwoners hiermee de weg in hun gemeente en houdt ze op de hoogte van alles wat er in de buurt of in een andere gemeente te doen is. Inwoners kunnen zelf kosteloos evenementen, tips of informatie over hun eigen vereniging toevoegen.                                     Bron:


 
sportevenementen

 
Team Giroesbeek is er klaar voor!
zondag 24 april 2016 06:55

 


Groesbeek - Het team is er klaar voor! Gisteren de kleding ontvangen en foto’s gemaakt. Donderdagmorgen 28 April gaan ze van start, De Giroesbeek. Na een half jaartje van voorbereidingen vertrekken de drie fietsers, Henk Horstink, Tim Davits en Wim Houben, vergezeld door Henk Godschalk in de camper voor hun tiendaagse tocht die hen van de  Corso Bolzano, de eindstreep van de Giro dit jaar, in Turijn naar het Marktplein in Groesbeek zal brengen. Ondersteuning vanuit Groesbeek gebeurt door Lucie Godschalk en Piet Visser, die beide de laatste dagen aan zullen sluiten bij de tocht.

Tien dagen fietsen, tien dagen afzien, maar ook tien dagen genieten van een mooie omgeving en van het fietsen. Dat is de eerste opzet van de tocht. De deelnemers, hun gemiddelde leeftijd ligt rond de vijftig jaar, gaan niet voor de snelheid of de hoogtemeters, samen vertrekken en samen heel in Groesbeek aankomen is het doel. Wat is het doel van deze tocht?...

Lees meer...
 
Een echt walhalla voor skaters in Waalhalla Nijmegen ook voor skatende jongeren uit gemeente Berg en Dal
zaterdag 23 april 2016 19:46

Nijmegen -  Zaterdagmiddag 23 april hebben wethouders Velthuis op een step en Helmer- Englebert op een BMX fiets samen de nieuwe locatie het Skatepark Waalhalla geopend aan de Winselingseweg. De nieuwe locatie is 500 meter westelijk verhuist van het oude Latenstein/Honig terrein naar de NYMA/ CP Kelco hallen.

In deze  indoor- skatehal kunnen er naast het skatersboarden, ook rolskaters, crossteppers BMX fietsengebruik van de banen maken. Met een gemeentelijke steun van 375.00 euro en crowdfundingsactie van 15.000 euro en heel veel zelfwerkzaamheden is het een op de toekomst gericht skatepark geworden. Het Park is twee weken voor baan gebruikers en belangstellend geopend, Het 1e evenement dat gepland staat is op 7 mei de Giro d’ Techno, gevolgd door een Rollerdisco op 21 mei en een drum ‘n basefeest op 28 mei, meer info op de Waalhalla website Foto: © Bert Roodbeen

 
zondagmiddag 24 april Bergsprint Muur van Beek.
zaterdag 23 april 2016 07:21
Zondagmiddag 24 april tussen 13:00 en 17:00 uur

Beek / Berg en Dal - Zoals  bij ieder bekend komt 7 mei de Giro d’Italia door de gemeente Berg en Dal. In aanloop naar dit event is aankomende zondagmiddag 24 april tussen 13:00 en 17:00 uur de Bergsprint Muur van Beek.

Bergsprint “de Muur van Beek” is een korte sprint van 400 meter op de van Randwijckweg in Beek (Berg en Dal). Het is de bedoeling om die 400 meter zo snel mogelijk op een fiets af te leggen! De start is vanuit stilstand, dus de deelnemers zullen meteen al hun  krachten in moeten zetten. De wedstrijd is toegankelijk voor jong en oud vanaf 6 jaar!

Ook zal wethouder Sylvia Fleuren samen met blogster Mirre deze dag een route rijden langs de roze elementen in de gemeente Berg en Dal. Zij zullen om 12:00 starten bij de Brouwerij d’n Drul en rond 14:15 aanwezig zijn om een prijs uit te reiken bij de Bergsprint. Ook zal bij de Bergsprint de Trophy aanwezig zijn met promotie medewerkers die alle vragen over de Giro kunnen beantwoorden.

 
Koningspelen Gemeente Berg en Dal
zaterdag 23 april 2016 06:07

Binnen de gemeente Berg en Dal was het vrijdag 22 april de dag van de Koningsspelen voor de basisscholen met sport en spelen, bij de meeste scholen begon dit met het Koningsontbijt  gevolgd door speciaal voor de koningsspelen geschreven  “Hupsakee” lied 1 en (dansje 2).


Bij de St.MartinusIn in Millingen a/d Rijn bleven de groepen1t/m 4 op het schoolplein waar een spelletjescircuitje was uit gezet, de groepen 5 t/m 8 gingen naar de sportvelden van sportpark De Hove voor diverse bal spellen.

Op de korfbalvelden van Klimop in Kekerdom waren de basisschool ’T Bijenveld uit Leuth en St. Laurentiusschool uit Kekerdom gezamenlijk aan het sporten met na afloop een ijsje.

In Beek was de gehele basisschool De  Biezenkamp naar de sportvelden van BVC, de manege van Ebbers, de Jeu Boulles en tennisbanen en het Wylermeer getogen waar van klein tot groot sportief gestreden werd,.met als afsluiting een partijtje voetbal tussen leerlingen en leerkrachten. Foto’s: © Bert Roodbeen -Jacco Goedhart

 
Ook burgemeesters Gennep en Berg en Dal zijn bezorgd over windmolens Reichswald
donderdag 21 april 2016 22:13

Burgemeesters van Gennep en Berg en Dal sturen open brief naar gemeenteraad Kranenburg (Duitsland) over windmolens Reichswald

klik op tekst


 

 
<< Start < Vorige 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 Volgende > Einde >>

Flits

Als je meer wilt weten over de eikenprocessierups

Website gemaakt in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Klik HIER


 
Gebruik geen gif tegen de Buxusmot Mezen dood door gif tegen buxusmot

Weer jonge mezen dood omdat ze rupsen van de buxusmot gegeten hebben. De rupsen zijn giftig omdat mensen gif gebruiken tegen de buxusmot. Mezen die juist de buxusmot bestrijden, worden vergiftigd.


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Fotoalbums

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!

Tik HIER


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Internet hosting

 


 
Weer wiet afval gedumpt in de natuur.

NIJMEGEN / BERG EN DAL – Weer is er wietafval gedumpt in de natuur, ditmaal in de bossen aan de Louisiaweg op de grens van Nijmegen en Berg en Dal.

Heeft u iets gezien meld het bij de politie T 0900-8844

Foto: © Bert Roodbeen.