Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Zwerfafvalspel met Wijkhelden tijdens de Vierdaagsefeesten Kidsloop
maandag 18 juli 2016 20:50

Nijmegen - Op de zonnige derde dag van de Vierdaagsefeesten Kidsloop waren Wijkhelden Wendy en Wouter te gast. Naast wandelen is er tijdens de Kidsloop uiteraard ook ruimte voor leuke activiteiten. Wijkhelden Wendy en Wouter speelden in de pauze in het Kronenburgerpark samen met ijverige deelnemers een zwerfafvalspel. Het doel van het zwerfafvalspel- en project is bewustwording van zwerfafval.

Zwerfafvalspel: wie ruimt het snelst het meeste zwerfafval op?...

Lees meer...
 
Indrukwekkende opening van 100ste Vierdaagse op de Wedren Feestelijke parade trekt vele duizenden kijkers
maandag 18 juli 2016 13:20

Nijmegen - ‘I hearby declare the 100th Four Days Marches for open’. Met die woorden opende marsleider Johan Willemstein zondagmiddag op een gezellig drukke start- en finishlocatie De Wedren de langverwachte feestelijke 100ste Vierdaagse. De officiële opening volgde op de nieuwe straatparade dwars door het oostelijk deel van de binnenstad van Nijmegen. Zo’n 1.800 wandelaars, militairen en agenten liepen zondagmiddag vanaf Lent, over de Waalbrug, door de straten van de Nijmeegse binnenstad. Zij werden begeleid door vele (militaire) muziekkorpsen uit onder meer Nederland, Zweden, Engeland en Frankrijk...

Foto’s: Esther Otten Nieuws uit Nijmegen

Lees meer...
 
Grote drukte bij inschrijving 4 daagse op Wedren
zondag 17 juli 2016 18:57

Nijmegen -  Het was zondagmiddag 17 juli gezellig druk op de 1e inschrijfdag op de Wedren, lange rijen stonden geduldig in de hete zon te wachten voor de inschrijf balies, terwijl andere zich lieten amuseren op het plein met diverse soorten muziek, bij de vele informatie c.q verkoop punten kon men zich op de hoogte stellen van de de aller laatste nieuwtjes. Foto’s: © Bert Roodbeen.

 


 
Koninklijke Onderscheiding voor Jan Polman
zondag 17 juli 2016 16:11

Weurt -  Burgemeester Slinkman van de gemeente Berg en Dal reikte zondagmiddag 17 juli een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer J.P.M. Polman.

De heer Polman (06-01-1959) is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving zijn onderscheiding in de Kloosterhof te Weurt. Daar vierde Wandelvereniging Magnus de feestelijke opening van de 4-daagseweek . De in Groesbeek wonende heer Polman heeft belangeloos de volgende vrijwillige activiteiten verricht.

1996-heden: vrijwilliger bij de Wandelvereniging Magnus te Nijmegen (130 leden).Hij is o.a. hoofdredacteur van het clubblad, lid van de evenementencommissie, lid van de materialencommissie, medeorganisator van de Novionmagnumtocht (1600 deelnemers), vierdaagse-coördinator en hij werft vrijwilligers. (totaal 20 uur per week)

2001-heden: Lid en voorzitter (2005-heden) van de collectantencommissie van de Sint. Martinusparochie in de Heilig Landstichting (6 uur per week) Daarnaast speelt hij sinds 1995 Sinterklaas bij diverse verzorgingstehuizen. Foto:© Bert Roodbeen.


 

 
Koninklijke onderscheiding voor Johan Willemstein
zaterdag 16 juli 2016 23:54

Nijmegen - De heer J.G. (Johan) Willemstein (63) ontving op 16 juli 2016 de versierselen behorende bij de benoeming tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor de wandelsport in het algemeen en de Vierdaagse in het bijzonder... Foto: © Wil Gipman

Lees meer...
 
Tien jaar vierdaagse Camping De Grote Kat Ooij
zaterdag 16 juli 2016 22:00

Ooij – In het jaar dat de honderdste vierdaagse gevierd en gelopen word, werd er bij de 4daagse camping “De Grote Kat” aan de Ooijs Bandijk gevierd dat 10 jaar geleden door Gerard Troost en Mirjam van Leeuwen een 4daagse camping werd opgezet, waren er in het eerste jaar rond de  40 gasten waar het improviseren was  nu tien jaar later zijn er 3 maal zoveel gasten en is het een professioneel opgezette camping geworden waar de licht en water en sanitair met sprongen vooruit is gegaan  en er voor de lopers blarenprikkers en een sportmasseur aanwezig. Zaterdag 16 juli liep de camping dan ook snel vol met gasten die gereserveerd hadden wat nu een noodzakelijk is geworden.

Gerard en Mirjam hadden er dan ook samen met de helpend familie de handen vol om ieder weer op het gewenste plekje te krijgen. Zo als het er nu uitziet zijn ze tevreden en zijn er geen plannen om uit breiden, aldus een van de familie leden.

Foto: © Bert Roodbeen


 
Boekpresentatie Thornsche Molen “Uit de As Herrezen”,
Geschreven door Red   
zaterdag 16 juli 2016 21:55

Persingen – Tijdens de officiële in gebruiksteling vrijdag 15 juli van de Thornsche molen presenteerde Jan van Eck zijn boek “Uit de As Herrezen”, mevrouw van Dorst, weduwe van de eerste Stichting voorzitter Albert v Dorst kreeg het eerste exemplaar aangeboden, vervolgens de Commissaris der Koning in Gelderland de heer. Clemens Cornielje en burgemeester Slinkman verder kregen de nauw bij de bouw  betrokken medewerkers een exemplaar.

Het boek te koop in het Infocentrum van de Thornsche Molen,  alsook op diverse verkoopadressen in de gemeenten Berg en Dal, Kranenburg & Kleef, alsmede in de Nijmeegse boekhandels.  De prijs bedraagt € 20,-. Donateurs van de Stichting krijgen € 2,50 korting bij aankoop in de Thornsche Molen. Foto’s: © Bert Roodbeen   

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 Volgende > Einde >>

Flits

Slaapverhalen van Zwarte Piet bij omroep Berg en Dal

Vanaf Zaterdag 16 November t/m 5 December elke dag om 18:00 en 20:00 uur een nieuwe slaapverhaal van zwarte piet.Klik hier voor de Promo

 
KBO Beek extra activiteiten

BEEKDe KBO Beek gaat 14 november naar de 55+ EXPO.  Deze beurs in een totaal nieuwe stijl, waarvan alles te ...

Lees meer...
 
Mantelzorgers verdienen een compliment! Aanvragen Mantelzorgcompliment 2019

Gemeente Berg en Dal - De gemeente Berg en Dal telt veel mantelzorgers. Ze zorgen bijvoorbeeld voor een ziek familielid, iemand met dementie, een zieke vriend of een kind met een beperking. Dat doen ze onbetaald, soms dagelijks. De gemeente steekt hen graag een hart onder de riem met het mantelzorgcompliment.

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
De hanen kraaien weer in de Boerenbond – Pets Place!

Groesbeek - Kleindierenvereniging Edelras houdt op vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober a.s. haar tweejaarlijkse kleindierententoonstelling wederom op ...

Lees meer...