Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Start Historisch Vervoer Millingen 2.0 met zwart randje
dinsdag 05 juli 2016 07:01

Millingen a/d Rijn -  Het voor de 29 keer georganiseerde Historisch Vervoer Millingen startte zondag 3 juli met een rouw rand, Herman Angevaare een van de vrijwillige medewerker was een dag er voor overleden.

Nadat vorig jaar wegens de hitte het niet door kon gaan, kon nu om 10.00 uur voor de Oltimers vanaf hotel Erica in Berg en Dal het startsein gegeven worden voor een rondgang langs alle dorpen in de gemeente Berg en Dal waar B & W in Groesbeek het defilé aanschouwen.

Groot was de belangstelling voor al het historische en minder historische transport materiaal en het moois uit vervlogen tijden te aanschouwen. Ook het overbekende Nijmeegse stadorgel “De Korsikaan” was aanwezig (waar overigens de orgeldraaier nog steeds niet begrijpt waarom Nijmegen dit orgel voor de stad niet behouden heeft ). Ook het al dan niet radiografisch bestuurbare miniaturen trokken veel aandacht. De prijsuitreiking  werd verricht door Burgemeester Slinkman.

Foto’s: © Bert Roodbeen


Laatst aangepast op dinsdag 05 juli 2016 07:29
 
Special Olympics Nationale Spelen in Groesbeek ( Golf )
maandag 04 juli 2016 23:01

Groesbeek - Op 2 en 3 juli werden de Special Olympics Nationale Spelen 2016 gehouden waar ruim 2500 sporters uit het hele land aan meededen met 18 verschillende takken van sport verdeeld over de gemeenten Berg en Dal, Wijchen en Nijmegen.                                                                                               Zaterdag 2 juli werden diverse wedstrijden gehouden in en rond het dorp Groesbeek  o.a. op de Golfbaan van het golfcentrum Het Rijk van Nijmegen, waar ook de medailles werden vergeven aan de sporters en een de herinnering medailles aan de begeleiders.

Special Olympics Nationale Spelen 2016 is het grootste evenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit jaar vond het Olympisch evenement plaats in Nijmegen, Groesbeek en Wijchen. Het sportieve weekend begon vrijdag met een openingsceremonie in het Goffertstadion. Op zaterdag en zondag werd met ondersteuning van veel vrijwilligers en coaches gesport. Een groot deel van die sporters verbleven het weekend in het Olympisch dorp Heumensoord. Foto’s:© Bert Roodbeen 

www.specialolympicsachterhoek2018.nl

 
Special Olympics Nationale Spelen in Groesbeek ( Bocce )
maandag 04 juli 2016 18:53

Groesbeek – Op 2 en 3 juli werden de Special Olympics Nationale Spelen 2016 gehouden waar ruim 2500 sporters uit het hele land aan meededen met 18 verschillende sport takken van sport verdeeld over de gemeenten Berg en Dal, Wijchen en Nijmegen. Er werden diverse wedstrijden gehouden in en rond het dorp Groesbeek, zoals het Bocce (balspel) bij Pluryn op Werkenroden.

Special Olympics Nationale Spelen 2016 is het grootste evenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit jaar vond het Olympisch evenement plaats in Nijmegen, Groesbeek en Wijchen. Het sportieve weekend begon vrijdag met een openingsceremonie in het Goffertstadion. Op zaterdag en zondag werd met ondersteuning van veel vrijwilligers en coaches gesport. Een groot deel van die sporters verbleven het weekend in het Olympisch dorp Heumensoord.

Foto’s: Bert Roodbeen www.specialolympicsachterhoek2018.nl


 
Special Olympics Nationale Spelen 2018 in de Achterhoek
zaterdag 02 juli 2016 17:04

Groesbeek - Zaterdagmiddag 2 juli werd in aanwezigheid van de Gelderse gedeputeerd Jan Markink in het golfcentrum Rijk van Nijmegen de handtekeningen gezet onder de overeenkomst dat de Achterhoek in 2018 het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking de Special Olympics Nationale Spelen mogen organiseren..

Foto: © Bert Roodbeen. Meer info op: www.specialolympicsachterhoek2018.nl

Lees meer...
 
Wisseling wethouders Gemeente Berg en Dal
vrijdag 01 juli 2016 06:04

Groesbeek - Ria Barber treedt op 1 juli terug als wethouder van de gemeente Berg en Dal. Zij wordt opgevolgd door Alex ten Westeneind van de Millingse partij GJS. Dit is zo afgesproken na de verkiezingen in 2014. Portefeuille: Alex ten Westeneind neemt de portefeuille over van Ria Barber. In die portefeuille zit onder andere Ruimtelijke ordening en ontwikkeling, Openbare werken, Verkeer, vervoer, mobiliteit, Nutsbedrijven en waterbeheer. Bron: Gemeente Berg en Dal / De Groesbeek. Foto’s: Gemeente Berg en Dal...

Lees meer...
 
KBO Ooij dagreis naar Den Bosch.
donderdag 30 juni 2016 22:54

Ooij - Donderdag 30 juni ging de jaarlijkse dagreis van KBO Ooij  met 60 leden naar Den Bosch, waar in Rosmalen van het kopje koffie of thee met Bossche bol werd genoten, vervolgens werd in de binnenstad van De Bosch ingescheept in de rondvaartbootjes voor een tocht over de Binnendieze die gedeeltelijk onder het centrum doorloopt met duidelijke uitleg van gidsen en gezang van dat gaat naar….  toe werd na terugkomst natuurlijk een bezoek gebracht aan de Sint-Janskathedraal of naar een ander bezoek gelegenheid , daar was men vrij in. Hoewel het de hele dag bewolkt met een drup regen was werd deze afgesloten in zalencentrum “De Zon” in Overasselt voor het  diner. Foto: © Bert Roodbeen. Album 1   Abum 2

 
Korfbalkamp ODIO
donderdag 30 juni 2016 21:07

Millingen a/d Rijn - Voor de 29e keer ging dameskorfbalvereniging ODIO op Korfbalkamp. Het thema was dit jaar was: Heel ODIO bakt.! Vrijdagavond werden spellen gedaan zoals “Zullen we een spelletje doen” en Cupcake sjoelen, Waar of Niet Waar, Landkaartspel en Dozenspel. Na elke ronde was er wat te winnen en degene met de meeste cupcakes, won de gouden CupCakeCup.
Na een gezellig kampvuur gingen we het bed in. Zaterdag was de sportdag.
Allerlei leuke spellen werden gedaan, zelfs doosjes versieren voor Vaderdag. Na de lunch gingen de oudere speelsters shoppen in Winterswijk, sommigen werden opgemaakt, een fotoshoot en de kleinsten kregen plaatjesbingo en hun nagels werden gelakt. Na de BBQ kon het avondprogramma beginnen. Er werd van alles gebakken en versierd, een geweldige avond. Zondag was de laatste dag, de zwemdag. Met een treintje naar het zwembad. Na een broodje kwam later nog de frites met kroket en frikandel. Laat in de middag kwam de bus en bracht ons terug naar Millingen. Daar werden we opgewacht door de ouders. Na ons kampdansje gingen de kinderen moe, maar voldaan naar huis. De Kampcommissie bedankt iedereen, maar vooral de kinderen, die dit weekend mogelijk heeft gemaakt. Nu lekker vakantie vieren. Tot augustus.!Kampcommissie ODIO.
Foto’s: © Hens Driessen.

 
<< Start < Vorige 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 Volgende > Einde >>

Flits

De Koffie Met 23 oktober in dorpshuis De Sprong in Ooij gaat niet door

Ooij Degene die met ons de middag zou verzorgen is uitgevallen.

Lees meer...
 
Erik de Zwart opent open dag Vereniging Spoogroep Zwitserland

 
Filmvoorstelling in De Mallemolen over Papoea Nieuw-Guinea en Kalimantan

Zondag 20 oktober twee films vertoond door J. Driessen ....

Lees meer...
 
Mantelzorgers verdienen een compliment! Aanvragen Mantelzorgcompliment 2019

Gemeente Berg en Dal - De gemeente Berg en Dal telt veel mantelzorgers. Ze zorgen bijvoorbeeld voor een ziek familielid, iemand met dementie, een zieke vriend of een kind met een beperking. Dat doen ze onbetaald, soms dagelijks. De gemeente steekt hen graag een hart onder de riem met het mantelzorgcompliment.

Lees meer...
 
Gezellige muziekavond met Zanggroep De Kèls

Groesbeek - De eerste “Kèlsavond” was in 2012 en die was ter gelegenheid van hun eerste lustrum. Op zaterdagavond 2 november aanstaande presenteren De Kèls inmiddels hun achtste Kèlsdag. Ook

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL