Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Sneeuwval dinsdagmorgen 26 april 2016 om 06.30 uur
dinsdag 26 april 2016 06:15
Sneeuwval dinsdagmorgen 26 april 2016 om 06.30 uur © Bert Roodbeen

 
Schoolkinderen leggen bloemen bij oorlogsmonumenten
maandag 25 april 2016 21:40

Millingen a/d Rijn/ Groesbeek – Kinderen van twee scholen in de gemeente legden afgelopen donderdag 21 april samen met burgemeester Slinkman bloemen bij oorlogsmonumenten in Millingen a/d Rijn en Groesbeek. Zij deden dit voor de Nationale Dodenherdenking. Kinderen van groep zeven van de Martinusschool in Millingen a/d Rijn legden een bloemstuk bij het oorlogsmonument aan de Heerbaan in Millingen a/d Rijn. Kinderen van de Werkenrode School legden een krans bij het monument op de Canadese Oorlogsbegraafplaats in Groesbeek. De herdenkingen van de kinderen waren dit jaar eerder dan gewoonlijk door de meivakantie.Foto: (c) Peter Hendriks


 
SC Millingen - Victoria ’25 5 -1
maandag 25 april 2016 17:21

Millingen a/d Rijn - Het scorebord was van slag en de thuisploeg paste zich in de 1e helft moeiteloos aan. Een goed gegroepeerd Victoria speelde een prima eerste 45 minuten. Millingen daarentegen was gevaarlijker: Joris Weeren stuitte op Victoria keeper Thijssen en Niels Wingels schoot rakelings naast. De derde keer was het wel raak. De gebroeders Arnts brachten het leder bij Dirk Spann die hem eenvoudig binnen wist te werken: 1-0. In korte tijd was na de thee de spanning verdwenen. Binnen 3 minuten stond het 3-0. Dirk Spann rondde een voorzet van Twan Arnts af waarna Arnts zelf de 3-0 voor zijn rekening nam. De gasten gaven niet op, Sven Basten lanceerde spits Boy de Swart die in twee instanties zijn 9e seizoentreffer scoorde: 3-1. Millingen herstelde de marge binnen een mum van tijd. Twan Arnts was verantwoordelijk voor de 4-1. De eindstand werd 5-1: aan de basis stond Frenk Huisman die de bal bij Maarten Smits bracht. Met diens assistent maakte Twan Arnts zijn derde van de dag.Tekst: Hein van de Wal. Foto’s: © Hans Driessen

.

 
Blaaskapel de Fraps vieren 45 jarig bestaan met een concert
zondag 24 april 2016 21:49

Leuth –  Blaaskapel ‘’De Fraps’’ vierde zondagmiddag 24 april in Restaurant “De Rosmolen het 45 jarig jubileum met een concert voor genodigden en belangstellenden, zij  gingen onder leiding van dirigent Jaap van Herwaarden muzikaal  "Terug in de tijd" naar hun eerste LP met een Ode aan de mannen van toen”

In 1968 werd de Blaaskapel "De Fraps" in Leuth door Henk Neijenhuisen opgericht. Sinds 45 jaar brengen "De Fraps" sfeervolle Bohemische en Mahrische nummers ten gehore in het Nederlandse en Duitse grensgebied!

Zie foto’s: Wil Gipman.


 
Nieuwe recreatiewijzers op prominente locaties regio Rijk van Nijmegen
zondag 24 april 2016 07:59

Berg en Dal - Diverse prominente locaties in de regio Rijk van Nijmegen zijn deze week voorzien van nieuwe Recreatiewijzers. Naast het overzichtelijk in kaart brengen van de gemeente, geven zij ook tips, fietsknooppunten en highlights weer. De website www.gemeentewijzer.nl/Nijmegen ondersteunt hierin. Gemeentewijzer.nl. Inwoners vinden onder andere op www.gemeentewijzer.nl/Nijmegen, www.gemeentewijzer.nl/Wijchen en www.gemeentewijzer.nl/Berg-en-Dal evenementen, tips, faciliteiten en lokale instellingen. Gemeentewijzer wijst inwoners hiermee de weg in hun gemeente en houdt ze op de hoogte van alles wat er in de buurt of in een andere gemeente te doen is. Inwoners kunnen zelf kosteloos evenementen, tips of informatie over hun eigen vereniging toevoegen.                                     Bron:


 
sportevenementen

 
Team Giroesbeek is er klaar voor!
zondag 24 april 2016 06:55

 


Groesbeek - Het team is er klaar voor! Gisteren de kleding ontvangen en foto’s gemaakt. Donderdagmorgen 28 April gaan ze van start, De Giroesbeek. Na een half jaartje van voorbereidingen vertrekken de drie fietsers, Henk Horstink, Tim Davits en Wim Houben, vergezeld door Henk Godschalk in de camper voor hun tiendaagse tocht die hen van de  Corso Bolzano, de eindstreep van de Giro dit jaar, in Turijn naar het Marktplein in Groesbeek zal brengen. Ondersteuning vanuit Groesbeek gebeurt door Lucie Godschalk en Piet Visser, die beide de laatste dagen aan zullen sluiten bij de tocht.

Tien dagen fietsen, tien dagen afzien, maar ook tien dagen genieten van een mooie omgeving en van het fietsen. Dat is de eerste opzet van de tocht. De deelnemers, hun gemiddelde leeftijd ligt rond de vijftig jaar, gaan niet voor de snelheid of de hoogtemeters, samen vertrekken en samen heel in Groesbeek aankomen is het doel. Wat is het doel van deze tocht?...

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Beek Themamiddag 20 juni in Hotel ’t Spijker.

Op 20 juni om 14.30 uur in Hotel ’t Spijker op de KBO Beek Themamiddag,

Annemiek Lukassen onze gaste een vrouw altijd bezig met de geschiedenis, zij werkt nu aan een boek waarin alles over de Rijksstraatweg, hier in Beek door de jaren heen en wanneer zij met die uitgave gereed is gaat deze aan de orde komen bij onze ....

Lees meer...
 
Echtpaar Annet Jacobs – de Haan en Henk Jacobs te gast.in Toe en Now. bij Omroep Berg en Dal

Zondag 23 juni om 13 uur is het echtpaar Annet Jacobs – de Haan en Henk Jacobs te gast bij Toen en Now.. Annet komt van de Lage Horst en Henk komt van de Stekkenberg. Samen wonen ze op de Lage Horst in een prachtige omgeving.

Annet is kunstzinnig en zeer bedreven in het mozaïeken. Henk verricht hand- en spandiensten. Zij geeft Workshops en begeleidt groepjes die mozaïeken als hobby uitoefenen. Een van hun bekendste werken is de “social sofa” die nu in het park van Mariëndaal staat.

Maandag om 9 uur is er een herhaling.


images/stories/mini-patrick nillissen jan eijkhout en willie de valk.jpg
 
Gebruik geen gif tegen de Buxusmot Mezen dood door gif tegen buxusmot

Weer jonge mezen dood omdat ze rupsen van de buxusmot gegeten hebben. De rupsen zijn giftig omdat mensen gif gebruiken tegen de buxusmot. Mezen die juist de buxusmot bestrijden, worden vergiftigd.


 
Verkiezingen in Leuth voor nieuwe speeltoestellen groot succes!

LEUTH - Vanavond 17 mei om klokslag 20.00 uur sloot in het Leuthse kulturhus de stembus. Alle kinderen tot 13 jaar konden daar vandaag hun stem uitbrengen voor nieuwe speeltoestellen in De Rollebol, de speeltuin die aan de Hengemunde ligt. Deze toestellen zijn aan vervanging toe en daarom had de gemeente verkiezingen uitgeschreven, waarbij kinderen uit Leuth een keuze konden maken uit drie ontwerpen.

Lees meer...
 
Leuthse kinderen kiezen nieuwe speeltoestellen in Rollebol

LEUTH - De speeltoestellen in De Rollebol aan de Hengemunde in Leuth zijn aan vervanging toe en daarom

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting