Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Dominee Gremdaat start verjaardagfeestje 100 jarige bibliotheek Gelderland- Zuid
dinsdag 29 maart 2016 12:07

 

 

 

 

 

Nijmegen – Na het openings woord door diretrice Dianne Weesink heeft Dominee Gremdaat (Paul Haenen) zondagmorgen 28 maart in het huis van de geschiedenis de aftrap gedaan voor de 100ste verjaardag van de Bibliotheek Gelderland –Zuid op zijn bekende wijze bracht hij de preek onder de aandacht van de genodigden, muziekaal werd de ochtend onder steunt door gitarist Roel Smeet om één uur ging het feest verder inde bibliotheek aan de Mariënburg en daar ontving burgemeester Bruls uit handen van de directrice Weesink het eerste boek 100 jaar bibliotheek Gelderland. Negen kinderen van de  basisschool “De Lanterne” onthulde samen met de burgemeester een zelf gemaakt wandschilderij. Hanneke Groenteman ging vanaf drie uur in haar talkshow in de bibliotheekje met verschillende gasten in gesprek over 100 jaar bieb. Een middag vol nostalgie, herkenning en toekomstmuziek.

Ook beschikt de Bibliotheek nu over een Bieb TukTuk. In de regiobibliotheken staan aankomende dagen er ook diverse actiiteiten op het programma. Foto's Hanneke Groenteman fotograaf © Marcel Krijgsman

Foto’s: © Bert Roodbeen


 
Scooterrijder bots tegen personenauto
Geschreven door Red   
maandag 28 maart 2016 21:30

Nijmegen – Zondagmiddag 28 maart rond 15.15 uur kwam op de kruising Nieuwe Ubbergseweg-Ubbergseweg-N325 een scooterrijder in botsing met een personenauto, de scooterrijder met zijn duopassagier kwamen uit de richting Ubbergen en passeerde fietsers die op de middengeleider van de N325  stonden te wachtten voor het verkeer uit de richting Beek en zagen daarbij de personenauto over het hoofd. hij is met onbekend letsel met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, zijn duo passagier en de bestuurder en passagier van de auto kwamen met de schrik vrij. De scooter raakte onherstelbaar beschadigd.

Foto ©  Bert Roodbeen.


 
23-03-16 Het 3e Int E Pupillen Toernooi
maandag 28 maart 2016 12:18

iInschrijving verlengt tot 1 Mei


 
Nieuwe ere-leden bij EHBO vereniging Groesbeek
donderdag 24 maart 2016 21:45

Groesbeek -  Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering donderdagavond 24 maart van EHBO verenigingGroesbeek zijn enkele leden voor al het jarenlange werk dat ieder op zijn eigen wijze voor de vereniging hebben gedaan en nog doen in het zonnetje en  gehuldigd. De waren dhr. H. Nillissen (31 jaar lid), dhr. L. Leenders (42 jaar lid) tevens voorzitter die op verzoek van het bestuur zijn functie mag blijven uitvoeren, dhr. P.Jochems (53 jaar lid). Alle drie werden zij benoemd tot erelid en kregen een daarbij behorende oorkonde overhandigd. Ook werden de leden E.Geertsen en W. Poorts bedankt met een bos bloemen zij zijn al 25 jaar trouw lid zijn van de vereniging, de laatste was verhinderd maar kreeg  de bloemen thuis overhandigd.

Foto: © Bert Roodbeen


 
Geen problemen bij informatieavond in Mallemolen Groesbeek
donderdag 24 maart 2016 09:12

Groesbeek -  De informatieavond van 23 maart over de bouwplannen van De Muntberg en De Helling van zorginstelling Pluryn zijn zonder problemen verlopen. Er werd deze avond uitleg aan de rond de 100 aanwezigen gegeven over het plan om na verbouwing van het complex Pluryn tot appartementen er starters en statushouders (asielzoekers mét verblijfsvergunning)  te huisvesten.

Onder enkel waren er wel bedenkingen omdat er op het  terrein naastgelegen kinderopvang De Kabouterhoeve is gevestigd, blij met de plannen is het personeel niet.De verwachte problemen met tegenstanders zijn uitgebleven, zodat de beveiling niet in actie hoefde te komen....

Foto’s: © Bert Roodbeen

Lees meer...
 
Asperges als thema bij Gasthuis Sint Jan de Deo.
Geschreven door Red   
dinsdag 22 maart 2016 17:41

Millingen a/d Rijn – Zoals bekend staat kwaliteit van voeding bij het gasthuis Sint Jan de Deo wat hoog in het vaandel, dat bewijst de Veilig Voedsel Award 2015 en andere prijzen die binnen slepen. Daarom worden er regelmatig voor de bewoners themadagen georganiseerd organiseren zoals op dinsdag 22 maart, ditmaal stond seizoen groente centraal, niet de goedkoopste maar wel de eerste van de koude grond, namelijk Asperges. Hiervoor was Bas Reijnen van de Landwinkel Klein Amerika uitgenodigd om met dia’s ondersteund beelden het groeiproces van deze smaklelijke groeten te presenteren Na de presentatie werden de gasten van het gasthuis verrast met als voorafje van een hartig asperge toastje en natuurlijk  uit deze streek afkomstige vruchtendrank.

Foto’s: © Bert Roodbeen .


 
Informatiebijeenkomst Windpark Reichwald trekt 300 bezoekers
dinsdag 22 maart 2016 07:12

Kranenburg/Duitsland – Ongeveer 300 mensen waren donderdag 17 maart op de informatiebijeenkomst van de gemeente Kranenburg afgekomen. Het ging namelijk over het veelbesproken windmolenpark in het Reichswald.Vooraf was er een protestactie van het burgerinitiatief ‘Tegenwind in het Reichswald’.

Gedurende de avond werden de onderzoeksrapporten door projectontwikkelaar ABO-Wind getoond en verklaard. Dat was een andere voorstelling van zaken dan de tegenstanders lieten blijken....

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Volgende > Einde >>

Flits

TONEELUITVOERING VAN DE OPTIMIST 23 en 24 MAART IN OOIJ AFGELAST

OOIJ - Wegens omstandigheden bij toneelvereniging De Optimist  uit Ooij worden de uitvoeringen in de De Sprong van 23 en 24 maart tot onze spijt gecanceld. Er is nog geen nieuwe datum gepland. Zodra er een nieuwe datum bekend is, hoort u van ons.


 
Maatregel en plan voor De Linde

GROESBEEK -  De gemeente Berg en Dal gaat de vergunning van uitgaansgelegenheid De Linde in Groesbeek 2 weken intrekken...

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Andere ophaaldagen afval vanaf zaterdag 2 februari 2019

GEMEENTE BERG en DAL - Vanaf zaterdag 2 februari 2019 zijn veel ophaaldagen van afval anders dan u gewend bent. De tijd blijft hetzelfde. Zet uw afval op de ophaaldag voor 7.30 uur aan de straat.

Weten wanneer wij uw afval ophalen? Kijk voor ...

Lees meer...