Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Nijmegen graaft: opnieuw bijzondere vondst bij archeologische opgraving De Bastei
woensdag 08 juni 2016 21:39

Nijmegen - Bij de opgraving onder aan de Valkhofheuvel is een tweede muur uit de Romeinse tijd blootgelegd. De archeologen van de gemeente Nijmegen zijn binnen de ‘Lange Baan’ gestuit op een massieve fundering. Mogelijk is dit een onderdeel van een haven of gebouw aan een haven uit de Romeinse tijd. Het is straks te zien in het nieuwe centrum voor natuur en cultuurhistorie De Bastei.....

Lees meer...
 
Gemeente Berg en Dal wil inzicht in wateroverlast
woensdag 08 juni 2016 20:54

Wil inzicht in wateroverlast  en vooral Breedeweg, wat de afgelopen week tot tweemaal toe is getroffen door een zeer extreme regenbuien. Dit heeft tot veel overlast en schade geleid. De gemeente doet haar uiterste best om dit in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen..

Lees meer...
 
Zendtijd uitbreiding bij Omroep Berg en Dal TV
woensdag 08 juni 2016 20:44

BERG EN DAL - Omroep Berg en Dal TV heeft haar zendtijd behoorlijk uitgebreid. De uitzendingen gaan vanaf nu plaatsvinden op alle dagen van de week behalve de zondag. De tijden van uitzending zijn 's morgens om 09.00 uur en 's avonds om 19.00 en 22.00 uur....

Lees meer...
 
Inloopavond statushouders in pastorie Leuth
woensdag 08 juni 2016 20:23

Foto: Gem Berg en Dal

Leuth - De pastorie in Leuth wordt verbouwd tot tijdelijke woonruimte voor zes statushouders. Bent u inwoner van Leuth en wilt u meer weten? Kom dan naar de inloopavond op 14 juni in De Rosmolen.

De inloopavond is van 19.00 – 20.00 uur. U kunt binnenlopen wanneer u wilt. Mensen van de gemeente, parochie en Vluchtelingenwerk beantwoorden graag uw vragen.

 

 


 
Millingse avond 4 daagse 2016
woensdag 08 juni 2016 20:12

Millingen a/d Rijn – Dinsdagavond 7 juni was de start van de Millingse avonddaagse en heel druk op het terrein van Sportpark den Hove. Enkele honderden lopers en lopertjes hadden zich ingeschreven voor de 5 of 10 Km. Vanwege de weer voorspellingen was de route aangepast. Eerst ging de 5 Km van start met een grote knal met confetti waarna met tussen ruimte de 10 Km van start ging. Voor de start  werd een cheque van €250.00 aangeboden voor VOKK (Vereninging Ouders Kinderen & Kanker). Foto’s/films: Wil Gipman.


 

 
Ooij loopt warm voor informatieavond inbraakpreventie
dinsdag 07 juni 2016 23:49

Ooij - In onze gemeente vinden jaarlijks ongeveer honderd (pogingen tot) woninginbraken plaats. Hoe maakt u de kans op een woninginbraak zo klein mogelijk? De gemeente Berg en Dal organiseert in de hele gemeente voorlichtingsavonden over inbraakpreventie. Burgemeester Slinkman heeft het initiatief genomen voor de avonden en verzorgt zelf de inleiding, in Dorpshuis “De Sprong” sprak hij dinsdag 7 juni dat er nog niet eerder zoveel belangstellende heeft meegemaakt, er waren een kleine 70 personen gekomen om van wijkagent Etienne Fontein tips te krijgen, ook tips van ex-inbreker Evert Jansen bekend van het televisieprogramma “De inbreker” had de volle aandacht van de zaal om te laten zien hoe makkelijk het inbrekers gemaakt wordt, confronterend was het toen hij ondersteund door foto’s die hij middags gemaakt had vertelde dat hij al de hele dag door het dorp heeft gelopen, om bij diverse adressen binnen te komen, door sleutels in het slot staken, deuren die wijd open stonden ect ect, enkel bewoners heeft hij daarop thuis aangesproken, in de zaal was er niemand die zijn hand op te stak, van hé dat is mijn huis! Op deze geslaagde boeiende avond gingen de mensen toch met een andere gedachten naar huis.                                                                                                        Foto’s: © Bert Roodbeen

 
Finale Gelderland Circular Challenge 2016
dinsdag 07 juni 2016 11:53

Nijmegen – Op vrijdag 10 juni vindt de finale van de Gelderland Circular Challenge 2016 (GCC 2016) plaats in Concertgebouw de Vereeniging. De afgelopen zes weken hebben acht interdisciplinaire studenten teams gewerkt aan innovatieve, circulaire ideeën. De challenge biedt oplossingen op vraagstukken van Stichting Vierdaagsefeesten, Gemeente Nijmegen en de ARN. Studenten uit heel Nederland zijn naar Nijmegen gereisd om het programma te volgen dat door Start Up Mix, SustainableMotion en Het Groene Brein is uitgevoerd. Vrijdag avond tijdens de feestelijke finale presenteren de teams hun duurzame oplossingen op het podium...

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Volgende > Einde >>

Flits

Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Zondag 25 augustus om 13 uur is Toen en Now weer op de radio.

Deze zondag is Yvon Peterste gast. Yvon Peters heeft een damesmode zaak. De winkel is aan het “Holverkleafke” of het “Rozepadje”. Dat is het pad tussen de Pannenstraat en de Mooksestraat in Groesbeek. De winkel is gespecialiseerd in grote maten maar Yvon verkoopt ook baby en zwangerschapskleding. Ook andere artikelen zoals tassen en steigerhouten meubels horen bij het assortiment.

Maandag om 9 uur is er een herhaling.


 
DiGiD CURSUS KBO BEEK

BEEK - In samenwerking met de bibliotheek Beek geeft de KBO Beek u graag uitleg. Steeds meer....

Lees meer...
 
Als je meer wilt weten over de eikenprocessierups

Website gemaakt in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Klik HIER


 
Gebruik geen gif tegen de Buxusmot Mezen dood door gif tegen buxusmot

Weer jonge mezen dood omdat ze rupsen van de buxusmot gegeten hebben. De rupsen zijn giftig omdat mensen gif gebruiken tegen de buxusmot. Mezen die juist de buxusmot bestrijden, worden vergiftigd.


 
Fotoalbums

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!

Tik HIER


 
Omroep Berg en Dal

LIVE