Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Gemeente bestuur Berg en Dal ontvangt deelnemers Special Olympics
zaterdag 25 juni 2016 22:48

Groesbeek – Zaterdagmiddag 25 juni zijn door burgemeester Mark Slinkman en wethouder Erik Weijers in het gemeentehuis de deelnemers van de Special Olympics met hun coaches en vrijwilligers uit de gemeente Berg en Dal ontvangen, in zijn toespraak sprak de burgemeester, dat zij het zijn die dit evenement mogelijk maken. Ook wethouder Erik Weijers sprak van een uniek evenement voor de gemeente Berg en Dal en het samen met Nijmegen en Wijchen met beide handen hebben aangegrepen om er een prachtig Nationaal Olympics sportevenment van te maken. Voor de aanwezige 33 deelnemers had hij een speciaal voor deze  gelegenheid ontworpen T shirt van de gemeente Berg en Dal ook de begeleiders en coaches kregen een T shirt en een boeket bloemen. Ook Henk Albers vicevoorzitter van de nationale Specials Olypics werd bedankt met een boeket bloemen evenals Pim Spaan voor plaatselijke inzet voor de spelen. De coaches van het 8 koppige tennisteam Theo en Nellie Gerrits, zijden dat zij dolgelukkig waren om met deze mensen dit te mogen meemaken. Daarna was er onder het genot van een hapje en een drankje gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Foto’s: © Bert Roodbeen.


 
USA 1 wint Podotherapie Driessen Goede Doelentoernooi
vrijdag 24 juni 2016 23:23

Millingen a/d Rijn - Voor de 4e keer werd op 7 en 10 juni het GOEDE DOELEN straten/ wijkentoernooi op de voetbal-velden van Sportpark De Hove in Millingen gehouden. De opbrengst gaat dit jaar naar de NAH-groep (Niet-Aangeboren Hersenletsel) in Millingen aan de Rijn. Met 8 ingeschreven teams en met Podotherapie Driessen als sponsor begon dinsdagavond 7 juni om 19.00 uur het toernooi, 7 x 7 en op 5 halve velden.  Alle teams speelden tegen elkaar op dinsdag-avond en vrijdag-avond. Elke wedstrijd ronde was 25 minuten: 15 minuten wedstrijd en 10 minuten rust. In het gezellige clubhuis en met muziek van DJ René (Vinyl) was vrijdagavond de afsluiting en de prijsuitreiking. De Wisseltrofee is een prachtige standaard, beschikbaar gesteld door Wim Wieland Sportprijzen in Millingen.  De Wisselbeker werd onder luid applaus uitgereikt aan USA 1 (Klein-Amerika). In 2014 en 2015 ging de Wisseltrofee nog naar de Millingsewijk De Paverskamp. Foto’s: © Hans Driessen.

Lees meer...
 
Belangstelling tweede informatieavond statushouders Pastorie gering
donderdag 23 juni 2016 17:08

Ooij – Woensdagavond 22 juni was de tweede informatieavond over plaatsing van statushouders in de pastorie en de aanpassingen die moeten gebeuren in de pastorie ,ditmaal ging het over de pastorie in Ooij, waar voor maximum 6 personen (statushouders) woonruimte gemaakt moet worden. De belangstelling (welke overigens net als vorige week in Leuth  niet groot was), vragen die er waren ten aanzien van opvang van statushouders, en evt. andere bewoners die er mogelijk gehuisvest worden werden weer door medewerkers van gemeente, parochie en vluchtelingenwerk beantwoord. Foto’s: © Bert Roodbeen


 
Overeenstemming Ingebruikname Fietspad Spoorkuil Groesbeek
donderdag 23 juni 2016 16:12

Groesbeek -  Woensdagmiddag 22 juni hebben Ria Barber wethouder van de gemeente Berg en Dal, de heer J.de Valk voorzitter WMG (Werkgroep Milieubeheer Groesbeek) en de heer R.van Westrienen directeur van Stichting Ravon ( Reptielen Amfibieën Vissen onderzoek Nederland) gezamenlijk de overeenstemming van het Maatregelplan Fietspad Spoorkuil ondertekend. Hiermee is een eind gekomen aan een langlopend haast niet uit te leggen conflict over het betonnen fietspad door de spoorkuil in Groesbeek, als de overeenkomst ook door het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) haar goedkeuring krijgt, kunnen de beschermingsplaten besteld en over en lengte van 750 meter aan beide zeiden richting Bieseltsebaan van het fietspad geplaatst worden, waarna het zo spoedig mogelijk vrijgegeven kan worden. De platen krijgen een hoogte van 0,50 c/m ook worden er om de 75 meter amfibietunnels aangebracht. Foto’s: © Bert Roodbeen.


 
Eerste vaatje Nieuwe Haring geveild tijdens Nijmeegse HaringParty
woensdag 22 juni 2016 06:49

Nijmegen - Dinsdagnavond werd tijdens de 19e editie van de Nijmeegse HaringParty het eerste vaatje Nieuwe Haring geveild. Het eerste vaatje werd overhandigde aan de aannemer van Schaijk.

Er werd geveild volgens het Amerikaanse systeem en daarna per opbod. De notaris stelt dan van tevoren het bedrag vast dat het vaatje moet opbrengen. Zodra dit vooraf vastgestelde bedrag wordt bereikt, zal degene die met het bod het bedrag rond maakt, het vaatje Nieuwe Haring in ontvangst mogen nemen.
In totaal is er 27.200 euro opgehaald.
Twee goede doelen: Het jaarlijkse feest is initiatief van Ton van Gaalen, Ton Hendriks en Frans Hendriks en wordt ondersteund door de businessclub van NEC. De drie organisatoren hebben ook dit jaar twee goede doelen uitgekozen die de maatschappelijke belangen in de regio behartigen. Allereerst Stichting AED Dukenburg, een bewonersinitiatief dat wijkbewoners opleidt in reanimatie en gebruik van AED. Daarmee zetten zij zich in voor een hartveilig Nijmegen, zodat zoveel mogelijk mensen met hartfalen ter plaatse geholpen kunnen worden. Het tweede goede doel is Stichting Straatmensen. Deze stichting zorgt ervoor dat de Nijmeegse dak- en thuislozen 4 keer per week een warme maaltijd en een lunchpakket krijgen. Bron: Nieuws uit Nijmegen

 

Eerste vaatje Nieuwe Haring geveild tijdens Nijmeegse HaringParty

Nijmegen - Dinsdagnavond werd tijdens de 19e editie van de Nijmeegse HaringParty het eerste vaatje Nieuwe Haring geveild. Het eerste vaatje werd overhandigde aan de aannemer van Schaijk.

Er werd geveild volgens het Amerikaanse systeem en daarna per opbod. De notaris stelt dan van tevoren het bedrag vast dat het vaatje moet opbrengen. Zodra dit vooraf vastgestelde bedrag wordt bereikt, zal degene die met het bod het bedrag rond maakt, het vaatje Nieuwe Haring in ontvangst mogen nemen.
In totaal is er 27.200 euro opgehaald.

Twee goede doelen

Het jaarlijkse feest is initiatief van Ton van Gaalen, Ton Hendriks en Frans Hendriks en wordt ondersteund door de businessclub van NEC.

De drie organisatoren hebben ook dit jaar twee goede doelen uitgekozen die de maatschappelijke belangen in de regio behartigen. Allereerst Stichting AED Dukenburg, een bewonersinitiatief dat wijkbewoners opleidt in reanimatie en gebruik van AED. Daarmee zetten zij zich in voor een hartveilig Nijmegen, zodat zoveel mogelijk mensen met hartfalen ter plaatse geholpen kunnen worden. Het tweede goede doel is Stichting Straatmensen. Deze stichting zorgt ervoor dat de Nijmeegse dak- en thuislozen 4 keer per week een warme maaltijd en een lunchpakket krijgen.

 
De Ploegdriever onderscheiden met ‘ Pro Flora et Securitate’
dinsdag 21 juni 2016 21:37

Ooij – In een volle zaal van Oortjeshekken in  Ooij is de vereniging voor landschapsbeheer De Ploegdriever dinsdagmiddag onderscheiden met de ‘Pro Flora et Securitate ‘.Goos den Hartog van Waterschap  Rivierenland heette alle de aanwezigen  van harte welkom en in het bijzonder Peter Glas ( watergraaf van Waterschap De Dommel ) alsmede de Jeugd watergraaf Ine van Hemert. Het is een bijzonder moment voor...

Foto’s: © Bert Roodbeen.

Lees meer...
 
Inloopavond statushouders in pastorie Ooij
dinsdag 21 juni 2016 07:35

..

Ooij - De pastorie in Ooij wordt verbouwd tot tijdelijke woonruimte voor zes statushouders. Bent u inwoner van Ooij of buurtschappen en wilt u meer weten? Kom dan woensdagavond  22 juni naar de inloopavond in dorpshuis "De Sprong".

De inloopavond is van 20.00 tot 21.00 uur. U kunt binnenlopen wanneer u wilt. Mensen van de gemeente, parochie en Vluchtelingenwerk beantwoorden graag al uw vrage zie leesmeer...

Foto: © Bert Roodbeen.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Volgende > Einde >>

Flits

Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Zondag 25 augustus om 13 uur is Toen en Now weer op de radio.

Deze zondag is Yvon Peterste gast. Yvon Peters heeft een damesmode zaak. De winkel is aan het “Holverkleafke” of het “Rozepadje”. Dat is het pad tussen de Pannenstraat en de Mooksestraat in Groesbeek. De winkel is gespecialiseerd in grote maten maar Yvon verkoopt ook baby en zwangerschapskleding. Ook andere artikelen zoals tassen en steigerhouten meubels horen bij het assortiment.

Maandag om 9 uur is er een herhaling.


 
DiGiD CURSUS KBO BEEK

BEEK - In samenwerking met de bibliotheek Beek geeft de KBO Beek u graag uitleg. Steeds meer....

Lees meer...
 
Als je meer wilt weten over de eikenprocessierups

Website gemaakt in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Klik HIER


 
Gebruik geen gif tegen de Buxusmot Mezen dood door gif tegen buxusmot

Weer jonge mezen dood omdat ze rupsen van de buxusmot gegeten hebben. De rupsen zijn giftig omdat mensen gif gebruiken tegen de buxusmot. Mezen die juist de buxusmot bestrijden, worden vergiftigd.


 
Fotoalbums

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!

Tik HIER


 
Omroep Berg en Dal

LIVE