Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Burgemeesters van oudste en jongste gemeenten onthullen beeld Sint. Maartenskliniek
woensdag 01 juni 2016 22:50

Berg en Dal Het 80-jarig jubileum van de Sint Maartenskliniek werd woensdagmiddag 1 juni gevierd in de binnentuin van de Sint Maartenskliniek met het onthullen van een kunstwerk ‘Sint Maarten’ van kunstenares Carolein Smit door burgemeester Slinkman van de gemeente Berg en Dal en burgemeester Bruls van de gemeente Nijmegen. Van de kloosterorde van Choorstraat uit Den Bosch waren 4 zusters aanwezig. In het hoofd gebouw werd tevens het Maartensmuseum geopend. Foto: © Bert Roodbeen .


 
Bisonbaai bij Ooij weer dicht voor publiek

Ooij – Voor de tweede keer dit jaar is met ingang van vandaag de Bisonbaai verboden gebied voor het publiek, dit om dieren die op zoek zijn naar een droge plek niet te verstoren. Bij de toegangsplaatsen worden borden geplaatst en bij overtreding van het verbod zal er bekeurd worden volgens boswachter Thijmen van Heerde. De kortstondige hoogwatergolf zal naar verwachting na vrijdag Lobih zal passeren en daarna weer gaan dalen, mits er geen nieuwe hoosbuien in het stroomgebied gaan vallen.


 

 
Julianaplein Nijmegen heet voortaan Vierdaagseplein
dinsdag 31 mei 2016 22:39

 

Nijmegen – Burgemeester Hubert Bruls en Marsleider Johan Willemstein hebben dinsdagmiddag samen de nieuwe straatnaam voor het Julianaplein naast de Wedren onthult, vanaf heden heet het Julianaplein voortaan officieel Vierdaagseplein. Het is een cadeau van de gemeente  aan de 'stichting ''De 4daagse'' omdat dit jaar voor de 100ste maal de 4 daagse afstand marsen gelopen worden. Foto’s: © Willem Spang.


 

 
Straten staan blank door zware regenval
dinsdag 31 mei 2016 07:54

Ooij - De zware regenval gisteren in de late maandagmiddag zorgde dat het riool het niet meer aan kon en de straten in diverse dorpen in de gemeente Berg en Dal  blank kwamen te staan, zoals hier in de Prins Willem Alexanderstraat. In de woningen zag en hoorde men het water in de  toiletten omhoog komen, gelukkig niet over de rand. Bij de brandweer kwamen diverse meldingen van wateroverlast. Foto: © Bert Roodbeen

 
Statushouders in Pastorie Leuth en Ooij
maandag 30 mei 2016 20:18

Leuth/ Ooij – In de pastorie van Leuth en Ooij  komt tijdelijke woonruimte voor statushouders.

De pastorieën in Leuth en Ooij worden verbouwd tot tijdelijke woonruimten voor 12 statushouders. Daarover zijn de parochie Maria ten Hemelopneming en de gemeente het eens geworden. De statushouders kunnen daar wonen voor een periode van maximaal 5 jaar.

De parochie kan nog niet beginnen met de verbouwing. Daarvoor moet zij eerst een aantal vergunningen aanvragen. Als alles volgens planning verloopt zijn de pastorieën bewoonbaar vanaf het einde van dit jaar. Dan kunnen in elk pand 6 mensen wonen...

Lees meer...
 
Rijn bij Lobith eind deze week naar 12 tot 13 meter.
maandag 30 mei 2016 13:38

 

Rijn bij Lobith eind deze week naar 12 tot 13 meter. De neerslag van gisteren in Zuid Duitsland heeft vooral het stroomgebied van de Neckar getroffen. In een vrij groot gebeid viel daar meer dan 10 cm regen. De afvoer in de Neckar is dan ook zeer snel gaan stijgen tot een waarde die daar maar eens in de 5 jaar voorkomt. De Bovenrijn stond nog vrij hoog en samen levert dat morgenmiddag een piek op ter hoogte van Mannheim, die dan in dagen Lobith zal bereiken.

Vandaag valt veel regen in het stroomgebied van de Moezel. Het is afhankelijk van de hoeveelheden die hier vallen hoe hoog de waterstanden bij Lobith zullen worden. Als het beperkt blijft, stijgt de Moezel niet zo ver en zal de waterstand bij Lobith rond de 12 meter uitkomen; mocht er veel regen vallen, dan is 13 meter ook mogelijk. Deze stand wordt dan op donderdag of vrijdag bereikt.


 
Open dag K3 Delta zandwinning in Millingerwaard
zondag 29 mei 2016 18:14

Millingen a/d Rijn - Zaterdag 28 mei was iedereen tussen 10 en 16 uur welkom op de Open-dag van K3 Delta in de Millingerwaard. Om omwonenden en andere geïnteresseerden een kijkje achter de schermen te geven organiseerde K3Delta samen met Staatsbosbeheer en aannemerscombinatie Boskalis / Van de Wetering een Open-dag op haar terrein achter het industriepark Molenveld te bereiken via de C.R. Waiboerweg in Millingen...

Zie foto’s: Wil Gipman

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Beek Themamiddag 20 juni in Hotel ’t Spijker.

Op 20 juni om 14.30 uur in Hotel ’t Spijker op de KBO Beek Themamiddag,

Annemiek Lukassen onze gaste een vrouw altijd bezig met de geschiedenis, zij werkt nu aan een boek waarin alles over de Rijksstraatweg, hier in Beek door de jaren heen en wanneer zij met die uitgave gereed is gaat deze aan de orde komen bij onze ....

Lees meer...
 
Echtpaar Annet Jacobs – de Haan en Henk Jacobs te gast.in Toe en Now. bij Omroep Berg en Dal

Zondag 23 juni om 13 uur is het echtpaar Annet Jacobs – de Haan en Henk Jacobs te gast bij Toen en Now.. Annet komt van de Lage Horst en Henk komt van de Stekkenberg. Samen wonen ze op de Lage Horst in een prachtige omgeving.

Annet is kunstzinnig en zeer bedreven in het mozaïeken. Henk verricht hand- en spandiensten. Zij geeft Workshops en begeleidt groepjes die mozaïeken als hobby uitoefenen. Een van hun bekendste werken is de “social sofa” die nu in het park van Mariëndaal staat.

Maandag om 9 uur is er een herhaling.


images/stories/mini-patrick nillissen jan eijkhout en willie de valk.jpg
 
Gebruik geen gif tegen de Buxusmot Mezen dood door gif tegen buxusmot

Weer jonge mezen dood omdat ze rupsen van de buxusmot gegeten hebben. De rupsen zijn giftig omdat mensen gif gebruiken tegen de buxusmot. Mezen die juist de buxusmot bestrijden, worden vergiftigd.


 
Verkiezingen in Leuth voor nieuwe speeltoestellen groot succes!

LEUTH - Vanavond 17 mei om klokslag 20.00 uur sloot in het Leuthse kulturhus de stembus. Alle kinderen tot 13 jaar konden daar vandaag hun stem uitbrengen voor nieuwe speeltoestellen in De Rollebol, de speeltuin die aan de Hengemunde ligt. Deze toestellen zijn aan vervanging toe en daarom had de gemeente verkiezingen uitgeschreven, waarbij kinderen uit Leuth een keuze konden maken uit drie ontwerpen.

Lees meer...
 
Leuthse kinderen kiezen nieuwe speeltoestellen in Rollebol

LEUTH - De speeltoestellen in De Rollebol aan de Hengemunde in Leuth zijn aan vervanging toe en daarom

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting