Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Gemeenteraad Berg en Dal gaat akkoord met opvang vluchtelingen
donderdag 31 maart 2016 22:55

Berg en Dal -  Donderdag avond is 31 maart is in een volle raadszaal de  gemeenteraad van de Berg en Dal akkoord gegaan met het voorstel voor opvang van vluchtelingen, zij moeten dan wel naar rato over alle kernen verdeeld worden aldus de raad. Van de inspreek mogelijkheid werd door zes personen gebruik gemaakt. De vergadering is rustig verlopen. Problemen zijn er niet geweest. Video

 
Schoonmaakactie zwerfaval St. Martinusschool Millingen a/ d Rijn
woensdag 30 maart 2016 06:01

Millingen a/d Rijn -  Dinsdagmiddag 29 maart hebben scholieren van de St. Martinusschool de strijd aangebonden tegen het zwerfvuil, nadat ze op het voorplein de instructies van schooldirecteur Vincent Scholte en wethouder onderwijs van de gemeente Berg en Dal Erik Weijers hadden gekregen trokken met het uitgereikte materiaal vanaf half twee in diverse groepen het dorp in om het afval te verzamelen, de groep die de wijk Nielingen en omgeving inging werd met de camera gevolgd. Als ware het echte Sherlock Holmes werd minutieus verzameld naar het leek sporen van een misdaad.

Het eindresultaat is niet bekent, maar een ding staat vast Millingen ligt er dank zij de kinderen er weer prima bij. De tweede ronde waar Staatsbosbeheer en FREE Nature de  basisscholen uit hele omgeving hebben uitgenodigd is op 5,6 en 7 april dan staan de uiterwaarden links en rechts van de Waal centraal. Foto’s ©  Peter Hendriks 


 
Extra aandacht vanuit Dar voor veilige papierinzameling door verenigingen
dinsdag 29 maart 2016 16:46

Nijmegen - Goed op Weg met online veiligheidstraining voor vrijwilligers.

Dar heeft als initiatiefnemer samen met het O&O-fonds (Opleidings- en Ontwikkelingsfonds van WENb) een interactieve, online veiligheidstraining ontwikkeld. Met deze training leren vrijwilligers van verenigingen hoe ze op een veilige manier papier inzamelen.

Waarom een online veiligheidstraining?

Samen met Dar zamelen circa 90 verenigingen uit de regio oud papier en karton in. Gelukkig verloopt deze inzameling in de...

Lees meer...
 
Rivierpark Nijmegen geopend
dinsdag 29 maart 2016 15:40

Nijmegen – Gisteren 28 maart werd op Nijmeegse Waranda bij Lent na een bouwperiode van drie jaar-  het nieuwe Rivierpark feestelijk in gebruik genomen.  Verspreid over de middag kwamen duizenden mensen kennismaken met het nieuwe stukje Nijmegen aan de Waal. De hele dag was er van alles te doen: een Wij Zijn Nijmegen Markt, watersportdemonstraties op de Spiegelwaal, paaseieren zoeken, sporten op de Lentse Warande, cultuurhistorie en films in de Dorpsschuur en verschillende thema-wandelingen door het gebied. De feestelijke opening werd s'ávonds om 20.30 uur afgesloten met  een spectaculaire licht- en watervoorstelling van het Franse gezelschap Les Orpailleurs de Lumière.

Om de rivier meer ruimte te geven en zo de kans op overstromingen te verkleinen,  werd als onderdeel van het landelijke waterveiligheidsprogramma Ruimte voor de Rivier een vier kilometer lange nevengeul  gegraven en is de dijk 350 meter landinwaarts gelegd. Drie bijzondere bruggen verbinden het nieuwe eiland met Nijmegen Noord en een aflopende kade vormt het levendige hart van een uniek Rivierpark waar ruimte is voor wonen, natuur, recreatie en cultuur.

Foto’s: © Bert Roodbeen

 
Dominee Gremdaat start verjaardagfeestje 100 jarige bibliotheek Gelderland- Zuid
dinsdag 29 maart 2016 12:07

 

 

 

 

 

Nijmegen – Na het openings woord door diretrice Dianne Weesink heeft Dominee Gremdaat (Paul Haenen) zondagmorgen 28 maart in het huis van de geschiedenis de aftrap gedaan voor de 100ste verjaardag van de Bibliotheek Gelderland –Zuid op zijn bekende wijze bracht hij de preek onder de aandacht van de genodigden, muziekaal werd de ochtend onder steunt door gitarist Roel Smeet om één uur ging het feest verder inde bibliotheek aan de Mariënburg en daar ontving burgemeester Bruls uit handen van de directrice Weesink het eerste boek 100 jaar bibliotheek Gelderland. Negen kinderen van de  basisschool “De Lanterne” onthulde samen met de burgemeester een zelf gemaakt wandschilderij. Hanneke Groenteman ging vanaf drie uur in haar talkshow in de bibliotheekje met verschillende gasten in gesprek over 100 jaar bieb. Een middag vol nostalgie, herkenning en toekomstmuziek.

Ook beschikt de Bibliotheek nu over een Bieb TukTuk. In de regiobibliotheken staan aankomende dagen er ook diverse actiiteiten op het programma. Foto's Hanneke Groenteman fotograaf © Marcel Krijgsman

Foto’s: © Bert Roodbeen


 
Scooterrijder bots tegen personenauto
Geschreven door Red   
maandag 28 maart 2016 21:30

Nijmegen – Zondagmiddag 28 maart rond 15.15 uur kwam op de kruising Nieuwe Ubbergseweg-Ubbergseweg-N325 een scooterrijder in botsing met een personenauto, de scooterrijder met zijn duopassagier kwamen uit de richting Ubbergen en passeerde fietsers die op de middengeleider van de N325  stonden te wachtten voor het verkeer uit de richting Beek en zagen daarbij de personenauto over het hoofd. hij is met onbekend letsel met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, zijn duo passagier en de bestuurder en passagier van de auto kwamen met de schrik vrij. De scooter raakte onherstelbaar beschadigd.

Foto ©  Bert Roodbeen.


 
23-03-16 Het 3e Int E Pupillen Toernooi
maandag 28 maart 2016 12:18

iInschrijving verlengt tot 1 Mei


 
<< Start < Vorige 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Volgende > Einde >>

Flits

KBO BEEK OOK IN 2019 ALTIJD VOOR U AANWEZIG

De KBO Beek, de seniorenvereniging van Beek is er ook in 2019 voor u als het gaat uw belangen te behartiging op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau, denkt u aan de AOW, uw pensioen, uw veiligheid, uw welzijn en uw woongenot. De KBO Beek is een zeer actieve zelfstandige afdeling van de landelijke KBO-PCOB deze heeft voor u ook een eigen klantenservice en juristentelefoon.

Lees meer...
 
Maatregel en plan voor De Linde

GROESBEEK -  De gemeente Berg en Dal gaat de vergunning van uitgaansgelegenheid De Linde in Groesbeek 2 weken intrekken...

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Andere ophaaldagen afval vanaf zaterdag 2 februari 2019

GEMEENTE BERG en DAL - Vanaf zaterdag 2 februari 2019 zijn veel ophaaldagen van afval anders dan u gewend bent. De tijd blijft hetzelfde. Zet uw afval op de ophaaldag voor 7.30 uur aan de straat.

Weten wanneer wij uw afval ophalen? Kijk voor ...

Lees meer...