Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Prima weersomstandigheden bij Rondje Millingen
zondag 10 april 2016 20:43

Millingen a/d Rijn -  De 10e editie van ‘Rondje Millingen’ werd zondag 10 april onder prima weersomstandigheden gelopen. Nadat tussen half 12 en 12.15 uur de twee afstanden van 500 meter en 1000 meter voor de kidsloop waren gestart, klonk om 12.30 uur het startschot voor zowel mannen als vrouwen voor de 10 kilometer en een kwartier later voor de 5 kilometer. Er liepen 99  vrouwen en 104 manen mee, bij de kidsloop lag dit rond de 95 lopertjes. Clown Hansie nam de Warming up voor zijn rekening. Het was het eerste hardloopwedstrijd van 2016 in de nieuwe gemeente Berg en Dal die over de Rijndijk en door de Millingerwaard ging. Foto's: Kidsloop (c) Hans Driessen Foto’s: Rondje Millingen (c) Bert Roodbeen.

Uitslagen zie leesmeer...

Lees meer...
 
Nijmegen krijgt mobiele walstroomgenerator op biogas voor binnenvaart
vrijdag 08 april 2016 17:13
Wethouder Duurzaamheid, Harriët Tiemens, zet de levering van “Walstroom zonder Wal” door Mobiele Stroom BV in gang bij het duurzame schip Picaro van het samenwerkingsverband ELV.


Nijmegen - Binnenvaartschippers die Nijmegen aandoen, kunnen voortaan gebruik maken van een mobiele walstroomgenerator op biogas. Schepen gebruiken walstroom voor hun elektriciteitsbehoefte in plaats van de eigen dieselgenerator. Het gaat om een demonstratieproject van Mobiele Stroom BV in samenwerking met de gemeente....

Lees meer...
 
Weg langs spoor in Groesbeek afgesloten
donderdag 07 april 2016 21:37

Foto van weg langs spoor in GroesbeekVan woensdag 6 tot dinsdag 12 april is de weg langs het spoor in het centrum van Groesbeek afgesloten. Het gaat om de weg met parkeerplaatsen achter de Hema en de Scapino die evenwijdig loopt met de Spoorlaan. De gemeente sluit de weg af omdat archeologen (oudheidkundigen) er onderzoek gaan doen.

Waar kunt u parkeren? Tijdens het archeologisch onderzoek kunt u parkeren op het wat hoger gelegen parkeerterrein direct achter de Hema. U kunt ook parkeren op het parkeerterrein aan de Houtlaan (achter het gemeentehuis) of in de nieuwe parkeergarage onder het Bellevue-gebouw...         Foto: Gem Berg en Dal

Lees meer...
 
Playbackshow ODIO
donderdag 07 april 2016 19:49

Millingen a/d Rijn - Zaterdagavond 2 april  is de jaarlijkse Playbackshow gehouden in ons clubhuis. Deze inmiddels traditionele jaarlijkse activiteit wordt door en voor de leden van ODIO georganiseerd. Een fantastische avond, met 12 groepen, die door een deskundige jury werden beoordeeld. De conclusie van de jury was, dat er eigenlijk alleen maar winnaars waren, maar uiteindelijk is er toch na zorgvuldig overleg gekozen. De aanmoedigingsprijs ging naar onze A1, met een liedje van Bruno Mars “Up town”. Ze deden het geweldig. De 3e prijs ging naar het team van de Welpen, met het liedje “Als het binnen regent”. Heel mooi gedanst, met mooie laarsje aan en parapluutjes. Echt verdiend. Het werd steeds spannender.....

Lees meer...
 
Tri Pham en familie mogen blijven in Nederland:
donderdag 07 april 2016 17:17

Wageningen - De 13-jarige Tri Pham en zijn ouders mogen in Nederland blijven. Dat meldt burgemeester Geert van Rumund van Wageningen op Twitter.

Site Omroep Gelderland.

Hoor hier burgemeester wageningen radio GLD


 
Zo heeft de gemeente Berg en Dal gestemd over het Oekraïne referendum
donderdag 07 april 2016 07:01

Berg en Dal – In de gemeente Berg en Dal zijn totaal 9334 (33.6) stemmen geteld bij  het  referendum over Oekraïne, 5311 stemmers  (57.7%) waren tegen, 3807 (41.4%) .waren voor, 137 (1.5%)  waren ongeldig en ( 0.9%) waren blanco.

In Ooij, Erlecom en Persingen hadden 732 van  2039 stemgerechtigde de moeite genomen om te gaan stemmen, met slechts een verschil van 66 stemmen waren ook hier de tegen standers in de meerderheid.


 
Opruimactie door basisschool “Op Weg” uit Ooij rond Bisonbaai en Waal
woensdag 06 april 2016 19:09

Ooijpolder – Woensdagmorgen 6 april hebben 90 bovenbouw kinderen van basisschool “Op Weg” uit Ooij het zwerfaval rond de Bisonbaai en de uiterwaarden langs de Waal opgeruimd. Om 10 uur arriveerde de groep en werden ze door Wilbert Verriet van Free Nature verwelkomt en kregen ze instructies van wat de bedoeling was en wel en niet mocht waarna de handschoenen en de afvalzkken werden uitgedeeld, tegen half twaalf hadden waren er ongeveer 15 zakken met afval opgehaald en wat grofafval, als beloning kregen alle kinderen een ijsje aangeboden door Super Spar Ooij. De actie wordt dit jaar voor de 13de keer georganiseerd in samenwerking met Staatsbosbeheer en basisscholen uit de omgeving aan beide zijde van de rivier van de Gelderse Poort, het is elke keer weer een succes......

Foto’s: © Bert Roodbeen.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 Volgende > Einde >>

Flits

KBO BEEK OOK IN 2019 ALTIJD VOOR U AANWEZIG

De KBO Beek, de seniorenvereniging van Beek is er ook in 2019 voor u als het gaat uw belangen te behartiging op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau, denkt u aan de AOW, uw pensioen, uw veiligheid, uw welzijn en uw woongenot. De KBO Beek is een zeer actieve zelfstandige afdeling van de landelijke KBO-PCOB deze heeft voor u ook een eigen klantenservice en juristentelefoon.

Lees meer...
 
Maatregel en plan voor De Linde

GROESBEEK -  De gemeente Berg en Dal gaat de vergunning van uitgaansgelegenheid De Linde in Groesbeek 2 weken intrekken...

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Andere ophaaldagen afval vanaf zaterdag 2 februari 2019

GEMEENTE BERG en DAL - Vanaf zaterdag 2 februari 2019 zijn veel ophaaldagen van afval anders dan u gewend bent. De tijd blijft hetzelfde. Zet uw afval op de ophaaldag voor 7.30 uur aan de straat.

Weten wanneer wij uw afval ophalen? Kijk voor ...

Lees meer...