Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Gemeente dempt wateropvang Randwijckweg te Beek op natuurlijke wijze.
maandag 13 juni 2016 18:14

Beek -  Volgens een bewoner aan de Randwijckweg maakt de gemeente Berg en Dal om te bezuinigen tegenwoordig gebruik van de kracht van het water om de opvangbekken te dempen? Vanwege arbeidsbesparingen en/of onvoldoende budget om bewoners hiervan op de hoogte te stellen van werkzaamheden hebben ze een grote berg zand voor wateropvang gekiept om zo te  zien of dit past in het verlengde van het project water werkt? We zullen u op de hoogte houden als het project slaagt dan zullen Groesbeek en Breedeweg volgen na de laatste water overlast! Tekst /foto: P.S. Bewoner RandwijckwegKnipogen

(NB.Volgens de gemeentelijke website betreft het wegonderhoud a/d van Randwijckweg naar aanleiding van de inloopavond van 25 november 2014, doorgeschoven naar het voorjaar van 2015. Red)


 
Zilveren Waalbrugspeld voor de heer A.M (Bert) Bloo.
zondag 12 juni 2016 21:09

Nijmegen – Zondagavond heeft in de Petruskerk aan de Schependomlaan de heer A.M. (Bert) Bloo (70) Zilveren Waalbrugspeld op gespeld gekregen door Loco-burgemeester Velthuis.

Hij  ontving deze spelt voor zijn verdiensten voor onder andere de stichting Cultuur Criterium en STIENEO, de Zilveren waalbrugspeld; aansluitend aan de uitvoering van de laatste Bachcantate van het seizoen, Cantate BWV 24 “Ein ungefärbt Gemüte” door de Stichting Bach Cantates.

Hij was voorgedragen door Uta Meier, medevrijwilliger in de diverse activiteiten van de heer Bloo.

Lees meer...
 
Feest der Kampioenen gemeente Berg en Dal
zaterdag 11 juni 2016 18:16

Groesbeek - Vrijdagavond 10 juni was het weer het jaarlijkse Feest der Kampioenen op het Dorpsplein in Groesbeek georganiseerd door de gemeente Berg en Dal. Tijdens dit evenement werden alle jeugdteams en individuele junioren die in het seizoen 2015-2016 kampioen zijn geworden gehuldigd.

Winnaars kwamen o.a.van de verenigingen SC Millingen (voetbal), Ikaros Groesbeek (Volleybal), Achilles 29 (Voetbal), Jeugdafdeling Willen Tell (Schutterij St Hubert), Verder BVC'12 Beek, (Voetbal). Naast de uitreiking van de medailles aan 202 jeugdige kampioenen waren er Freestyle voetbal optredens verzorgd door SYNC Skills Duo Show, Tom en Christiaan. Foto’s / Film © Wil Gipman.


 
Informatiepunt De Bastei officieel geopend
vrijdag 10 juni 2016 18:09

Nijmegen -  Donderdag 9 juni werd op de Waalkade 51 het informatiepunt De Bastei door wethouder Ben van Hees en Gerard Mangnus, directeur van de Bastei officieel geopend. Iedereen met vragen over de vorderingen van de werkzaamheden in de Stadswaard, over de bouw van De Bastei, over de plannen voor de herinrichting van de Waalkade, over de natuurontwikkeling langs de Waal en over de verdere ontwikkelingen binnen ‘Nijmegen omarmt de Waal’ kan vanaf zondag 12 juni van 13.00 tot 17.00 uur en van dinsdag t/m vrijdags van 13.00 tot 17.00 uur bij het informatiepunt terecht.

Het informatiepunt is een initiatief van onder andere stichting De Bastei, de gemeente Nijmegen en Staatsbosbeheer. Foto: Ger Neijenhuyzen, Nieuws uit Nijmegen.


 

 
Nijmegen graaft: opnieuw bijzondere vondst bij archeologische opgraving De Bastei
woensdag 08 juni 2016 21:39

Nijmegen - Bij de opgraving onder aan de Valkhofheuvel is een tweede muur uit de Romeinse tijd blootgelegd. De archeologen van de gemeente Nijmegen zijn binnen de ‘Lange Baan’ gestuit op een massieve fundering. Mogelijk is dit een onderdeel van een haven of gebouw aan een haven uit de Romeinse tijd. Het is straks te zien in het nieuwe centrum voor natuur en cultuurhistorie De Bastei.....

Lees meer...
 
Gemeente Berg en Dal wil inzicht in wateroverlast
woensdag 08 juni 2016 20:54

Wil inzicht in wateroverlast  en vooral Breedeweg, wat de afgelopen week tot tweemaal toe is getroffen door een zeer extreme regenbuien. Dit heeft tot veel overlast en schade geleid. De gemeente doet haar uiterste best om dit in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen..

Lees meer...
 
Zendtijd uitbreiding bij Omroep Berg en Dal TV
woensdag 08 juni 2016 20:44

BERG EN DAL - Omroep Berg en Dal TV heeft haar zendtijd behoorlijk uitgebreid. De uitzendingen gaan vanaf nu plaatsvinden op alle dagen van de week behalve de zondag. De tijden van uitzending zijn 's morgens om 09.00 uur en 's avonds om 19.00 en 22.00 uur....

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Beek Themamiddag 20 juni in Hotel ’t Spijker.

Op 20 juni om 14.30 uur in Hotel ’t Spijker op de KBO Beek Themamiddag,

Annemiek Lukassen onze gaste een vrouw altijd bezig met de geschiedenis, zij werkt nu aan een boek waarin alles over de Rijksstraatweg, hier in Beek door de jaren heen en wanneer zij met die uitgave gereed is gaat deze aan de orde komen bij onze ....

Lees meer...
 
Echtpaar Annet Jacobs – de Haan en Henk Jacobs te gast.in Toe en Now. bij Omroep Berg en Dal

Zondag 23 juni om 13 uur is het echtpaar Annet Jacobs – de Haan en Henk Jacobs te gast bij Toen en Now.. Annet komt van de Lage Horst en Henk komt van de Stekkenberg. Samen wonen ze op de Lage Horst in een prachtige omgeving.

Annet is kunstzinnig en zeer bedreven in het mozaïeken. Henk verricht hand- en spandiensten. Zij geeft Workshops en begeleidt groepjes die mozaïeken als hobby uitoefenen. Een van hun bekendste werken is de “social sofa” die nu in het park van Mariëndaal staat.

Maandag om 9 uur is er een herhaling.


images/stories/mini-patrick nillissen jan eijkhout en willie de valk.jpg
 
Gebruik geen gif tegen de Buxusmot Mezen dood door gif tegen buxusmot

Weer jonge mezen dood omdat ze rupsen van de buxusmot gegeten hebben. De rupsen zijn giftig omdat mensen gif gebruiken tegen de buxusmot. Mezen die juist de buxusmot bestrijden, worden vergiftigd.


 
Verkiezingen in Leuth voor nieuwe speeltoestellen groot succes!

LEUTH - Vanavond 17 mei om klokslag 20.00 uur sloot in het Leuthse kulturhus de stembus. Alle kinderen tot 13 jaar konden daar vandaag hun stem uitbrengen voor nieuwe speeltoestellen in De Rollebol, de speeltuin die aan de Hengemunde ligt. Deze toestellen zijn aan vervanging toe en daarom had de gemeente verkiezingen uitgeschreven, waarbij kinderen uit Leuth een keuze konden maken uit drie ontwerpen.

Lees meer...
 
Leuthse kinderen kiezen nieuwe speeltoestellen in Rollebol

LEUTH - De speeltoestellen in De Rollebol aan de Hengemunde in Leuth zijn aan vervanging toe en daarom

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting