Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Thornsche Molen heeft z’n wieken
Geschreven door Bert Roodbeeen   
vrijdag 13 november 2015 15:35

Persingen/Wercheren – Afgelopen week is Coppes Molenmakers begonnen met het aanbrengen van het houten hekwerk of windborden zoals het ook weleens genoemd wordt in de stalen roeden van de Thornsche Molen, de laatste hand is het goed in de verf zetten van het houtwerk, is dit gereed dan zou men in principe proef kunnen gaan draaien, wanneer dit gebeurt is nog niet bekend.

Foto’s: © Bert Roodbeen


 
Lekker genieten op het terras bij de Thornsche Molen
maandag 09 november 2015 09:28

Persingen/ Wercheren – De uitbater Pierre Vink van het restaurant “De Thornsche Molen” had het goed ingeschat om zondag 8 november de deuren nog wel niet officieel te openen. Door het rustige weer van de laatste dagen namen veel mensen de moeite om even bij de Thornsche Molen te gaan kijken en in het restaurant of op het terras van een hapje en/of kopje koffie of drankje te genieten, ook buiten op het terras was dit het geval, de zondagse wielrenners hadden de weg als tussen stop ook al gevonden. Iris kan trots zijn om in z’n prachtig ingericht restaurant en omgeving te mogen werken. Als het geheel straks klaar is, dan is het zeker een prima toeristische aanwinst. Aan de molen zelf moet nog e.e.a. gebeuren, deze week en de dagen erna worden de wieken in de roeden geplaatst. Foto’s: © Bert Roodbeen


 
Schutterij Eendracht organiseerd Marketentstersdag
Geschreven door Red   
maandag 09 november 2015 02:07

Ooij – Met de drumband voorop trok een bonte gezelschap met Markentensters en besturen van de Gelderse Federatie en schutterijen trokken zondagmiddag 8 november door het dorp. Schutterij Eendracht had ditmaal de taak op zich genomen om de jaarlijkse Marketentstersdag te organiseren. De ontvangst van 160 gasten was in zaal Vink waar na de opening een door pastoor Henk Jansen een H Mis werd voorgegaan, zangkoor Encore verleende haar medewerking  hieraan. Na de rondgang en lunch werden er nog enkele gezellige uurtje doorgebracht. Zie foto,s van de rondgang.

Foto’s: © Bert Roodbeen


 
Restaurant de Thornsche Molen zondag 8 november open
Geschreven door Bert Roodbeeen   
zaterdag 07 november 2015 00:12

Persingen/ Wercheren -Vanwege het mooie herfstweer heeft de uitbater van restaurant De Thornsche Molen, de familie Vink, besloten de deuren op zondag 8 november voor de eerste keer te openen voor publiek. U bent van harte uitgenodigd om te komen genieten van een hapje en drankje bij onze prachtige molen.


 

 
Nieuwe huisstijl-logo voor gemeente Berg en Dal
Geschreven door Bert Roodbeeen   
zaterdag 24 oktober 2015 11:57

Groesbeek - Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 20 oktober een logo gekozen voor de nieuwe gemeente Berg en Dal vanaf 1 januari 2016. Het logo geeft het landschap in al zijn verscheidenheid gestileerd en kleurrijk weer, en verwijst ook naar de diversiteit van de dorpskernen. Het logo is onderdeel van een nieuwe huisstijl die vanaf nu verder ontwikkeld word. Het logo is ontworpen door grafisch ontwerpbureau Tromp Communicatie en Design. Dit bedrijf is gekozen na een aanbestedingsprocedure, waarbij selectiecriteria als ervaring, prijs-kwaliteitverhouding en haalbaarheid van planning werden gehanteerd. Wij zijn blij dat we de opdracht aan een bedrijf uit de gemeente Groesbeek konden gunnen. Het logo is ontstaan  door de essentie van rivierenland, stuwwal en heuvelland te integreren tot één landschappelijk beeld. (bijlage I pdf ) (bijlage II) →→

Lees meer...
 
Mevrouw Scholten-Goris uit Millingen a/d Rijn 100 jaar
Geschreven door Red   
maandag 19 oktober 2015 22:50

Millingen a/d Rijn – Vanmorgen kwam burgemeester Slinkman op bezoek bij mevrouw Annie Scholten-Goris om haar te feliciteren met haar 100e verjaardag hij bood namens de gemeente prachtige bos bloemen aan. Het bestuur van de KBO  afd. Millingen benoemde haar als Erelid met oorkonde enHonderdjarige in Millingen a/d Rijn overhandigde en eveneens een bos bloemen.


 
Op de koffie bij de brandweer Millingen
Geschreven door Red   
maandag 19 oktober 2015 17:02

Millingen a/d Rijn – Maandagmorgen was laatste mogelijkheid om op de koffie te gaan bij de brandweer, naast burgemeester Slinkman die even kwam kijken, waren er ongeveer15 personen naar de kazerne aan de Heerbaan gekomen om zich uitgebreid te laten voorlichten over het nut van rookmelders en brandpreventie in huis, wat te doen bij vlam in de pan, buiten in konden ze dit zien en zelf met een blusdeken in praktijk brengen om de vlammen proberen te doven. Ook het blussen van een vloeistofbrand werd gedemonstreerd. Door de beperkte draairuimte van de hoogwerker, was er geen mogelijkheid om in de bak mee naar boven te gaan,wat enkele jammer vonden, volgend jaar is er hoogstwaarschijnlijk weer een koffie moment kwam ook nog even langs bij de groep Millingen.

Foto’s:© Bert Roodbeen


 
<< Start < Vorige 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 Volgende > Einde >>

Flits

Veer Millingen Pannerden uit de vaart

Lees meer...
 
Storing fotoalbum

In verband met een probleem met het fotoalbum kunnen enkele mappen tijdelijk alleen via Facebook bekeken worden! Er wordt gewerkt aan het herstel hiervan. 

 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Inhetlaag.nl ook op


 
Groesbeeks dialect in Bibliotheek Groesbeek

GROESBEEK - Het Groesbeeks dialect zal voor velen buiten de Groesbeekse gemeentegrenzen niet altijd even goed te volgen zijn. Theo Giesbers is een echte kenner van deze ‘taal’. Op donderdagavond 25 oktober geeft hij in de Bibliotheek Groesbeek een lezing over het ‘Gruusbeks’. Het is het eerste hoorcollege in het kader van de lezingenreeks “Universiteit van Groesbeek”...

Lees meer...
 
KBO Beek lidmaatschap = voordeel ten top.

BEEK - Nu lid worden van de KBO Beek, de seniorenvereniging met ruim 400 leden, en tot 1 januari  2020 genieten van alle

Lees meer...