Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
SC Millingen F1 Kampioen
maandag 09 mei 2016 18:33

Millingen a/d Rijn - Het Millingse pupillenteam F1 flikt het in Malden. Een karavaan aan auto's, vol met supporters vertrokken dwars door de Giro-festiviteiten, richting Malden. Daar werd dekampioenswedstrijd gespeeld tussen SC Millingen F1 en Union F5 uit Malden. Het thuisspelende team maakte geen schijn van kans tegen het Millingse voetbalgeweld en de overwinning van 9 - 1 werd daar op het veld al uitbundig gevierd. Daarna terug in Millingen op de platte kar een ereronde door het dorp. De jongens, ouders, trainers en gevolg hebben het uitbundig gevierd op het sportpark De Hove. Mooie afsluiting van een super seizoen.Trainers en Leiders F 1.  Foto’s: © Hans Driessen.


 
SC Millingen - Ewijk 2 - 1
zondag 08 mei 2016 20:46

Millingen a/d Rijn - In het seizoen 2002-2003 maakte hij zijn debuut in het 1e elftal en daarna bleef hij liefst 14 jaar betrokken bij SC Millingen 1. Vandaag nam de man, die als verdediger in zijn loopbaan 18 x scoorde, afscheid: Theo Houkes. Ook keeper Paul Hanssen zei good-bye, hij vertrekt naar Rood-Wit. Een mooie bos bloemen namens Ewijk voor de kampioenen bracht aanvoerder Van den Mortel mee vandaag. En verder werden er vanwege het warme weer enkele drinkpauzes ingelast. De thuisclub ging goed uit de startblokken. Dirk Spann verzilverde in de 5e minuut al een pass van Menno Houkes: 1-0 en kort daarna schoot Maarten Smits tegen de lat. Daarna was het de beurt aan Ewijk. Aanvoerder van den Mortel schoot een vrije trap via de muur binnen: 2-1.

Na de thee trok SC Millingen het initiatief naar zich toe. De ploeg kreeg enkele fraaie kansen maar het lukte slechts 1 keer om nog te scoren. Daan Arnts haalde uit vanaf 30 meter afstand en Ewijk keeper Cobussen zag de bal na een vreemde stuit pas in het net tot rust komen: 2-1. Tekst : Hein van de Wal. Foto’s: © Hans Driessen.


 
Koninklijke onderscheiding voor de heer Peters
zaterdag 07 mei 2016 18:24

Vandaag heeft burgemeester Mark Slinkman een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer F.M. Peters uit Groesbeek. De heer Peters was tijdens de lintjesregen van 26 april afwezig, vandaar dat de uitreiking op een later tijdstip plaatsvond.De heer Peters is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Peters is werkzaam bij de zorginstelling Pluryn. Hij krijgt zijn Koninklijke Onderscheiding onder andere omdat al meer dan 20 jaar bestuurslid en de laatste jaren voorzitter is van sportclub Werkenrode. Hij organiseert diverse activiteiten en stimuleert jongeren om te gaan sporten. Zo haalt hij Japanse voetballers met een beperking naar Groesbeek zodat ze kunnen voetballen met de jongeren van Werkenrode. Ook is hij betrokken bij de fietstocht Equipe Mont Ventoux, waarbij jongeren met een beperking de beroemde berg in Zuid Frankrijk met een racefiets beklimmen. Daarnaast zet de heer Peters zich al meer dan 40 jaar in voor voetbalclub D.V.S.G. en is hij als initiatiefnemer of vrijwilliger betrokken bij vele activiteiten van hardloopclub Werkenrode. Van omstreeks 1980 tot 2012 organiseerde hij bijvoorbeeld de jaarlijkse sponsorloop voor en met gehandicapten. Bovenstaande voorbeelden en nog vele andere verdiensten hebben ertoe geleid dat Zijne Majesteit onze Koning de heer Peters heeft benoemd tot Lid in de Orde van OranjeNassau.


 
Zeskamp op Sportpark De Hove
zaterdag 07 mei 2016 08:05

Millingen a/d Rijn - Hemelvaartsdag, donderdag 5 mei werd voor de 17e keer de jaarlijkse Zeskamp door SC Millingen op sportpark De Hove in Millingen aan de Rijn georganiseerd. Het was een mooie zonnige dag met sport, spel, competitie, nieuwe spellen en vooral gezelligheid bij de ruim 150 jonge zes-kampers. Er deden 14 teams (6 personen) mee met illustere namen zoals De Droeftoeters, Dreamteam, Ik Heb Een Probleempje, Plustobjecten, Banda Loco en Team Kansloos.

Elk team werkte 9 spellen af en het rode draadspel (touwtrekken in de zandbak).
Elke spelronde was 15 minuten; 6 minuten spel en 9 minuten rust en wisselen.
De spellen waren Rodelbaan, Waterkiepen, Paardenrennen, Hobbelwobbelfietsen, Stormen over de Take-Out, Big-Bag-Knuffelen, Krattenrace, Zandvreten in de Spartan-run en Vrachtwagen Trekken.
Ruim 30 vrijwilligers zorgden als spelleider voor het goede verloop van alle spellen.
Voor een hapje en een drankje was gezorgd. Direct na de Zeskamp, rond 15.00 uur, zorgde DJ Erwin in het clubhuis voor gezellige muziek.
Prijsuitreiking...

Foto’s: © Hans Driessen

 

Lees meer...
 
Indrukwekkend stil tijdens de Nijmeegse 4 mei herdenking
donderdag 05 mei 2016 12:58

Nijmegen - Groot was de belangstelling en indrukwekkend stil  was het woensdagavond 4 mei tijdens de 2 minuten stilte bij de jaarlijkse herdenking van de oorlogsslachtoffers op het Keizer Traianusplein. Na de Lastpost  en het Wilhelmus sprak de burgemeester Bruls in zijn toespraak, dat de vrijheid niet vanzelfsprekend is,  en dat je die moet omarmen en een hand bieden net zoals de vrijwilligers in en om Nijmegen de afgelopen periode hebben gedaan, en dat er hard voor gewerkt moet worden om de vrijheid te laten bestaan. Waarna de kranslegging volgde Kinderen van basisschool “De Buut” legde allemaal een zonnebloem bij en op de sokkel van het Jan van Hoof monument. De kransen werden aangereikt door Scoutinggroep Jan van Hoof en drumfanfare Michaël uit Nijmegen ondersteunde muzikaal de herdenking.

Foto’’s: © Bert Roodbeen

 
Vier mei herdenkingsdienst St. Stevenskerk Nijmegen
donderdag 05 mei 2016 11:36

Nijmegen – Woensdag 4 mei was voorafgaand aan de officiële herdenking op het Keizer Traianusplein het college van B en W ook aanwezig in de Sint Stevenskerk waar een herdenkingsdienst werd gehouden, de overweging werd uitgesproken. door prof. Dr. Marjan Schwegman, oud-directeur van het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies, twee kinderen Kolja Sauren en Mat Janssen van basisschool “De Buut”vertelde de oorlogservaring van hun Opa's. Na de dienst gingen de aanwezigen in een stoet naar het Keizer Traianusplein. Het Nijmeegs Studentenorkest ondersteunde met vijf blazers de herdenkingsdienst. Foto’s © Bert Roodbeen

 
Herdenking Joodse slachtoffers Kitty Wijzeplaats.
donderdag 05 mei 2016 09:21

Nijmegen - Woensdagavond 4 april vond de jaarlijkse Joodse herdenking plaats bij de Kitty de Wijzeplaats waarbij ook burgemeester Bruls en wethouders aanwezig waren, burgemeester Bruls las samen met enkele andere de namen van de slachtoffers uit de Nijmeegse Joodse gemeenschap voor die in de oorlog waren omgekomen, waarna er kransen en bloemen gelegd werden onder de vorig jaar april onthulde namenplaquettes waar alle 449 namen van de slachtoffers  op staan. Foto´s: © Bert Roodbeen

 
<< Start < Vorige 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 Volgende > Einde >>

Flits

TONEELUITVOERING VAN DE OPTIMIST 23 en 24 MAART IN OOIJ AFGELAST

OOIJ - Wegens omstandigheden bij toneelvereniging De Optimist  uit Ooij worden de uitvoeringen in de De Sprong van 23 en 24 maart tot onze spijt gecanceld. Er is nog geen nieuwe datum gepland. Zodra er een nieuwe datum bekend is, hoort u van ons.


 
Maatregel en plan voor De Linde

GROESBEEK -  De gemeente Berg en Dal gaat de vergunning van uitgaansgelegenheid De Linde in Groesbeek 2 weken intrekken...

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Andere ophaaldagen afval vanaf zaterdag 2 februari 2019

GEMEENTE BERG en DAL - Vanaf zaterdag 2 februari 2019 zijn veel ophaaldagen van afval anders dan u gewend bent. De tijd blijft hetzelfde. Zet uw afval op de ophaaldag voor 7.30 uur aan de straat.

Weten wanneer wij uw afval ophalen? Kijk voor ...

Lees meer...