Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Koningspelen Gemeente Berg en Dal
zaterdag 23 april 2016 07:07

Binnen de gemeente Berg en Dal was het vrijdag 22 april de dag van de Koningsspelen voor de basisscholen met sport en spelen, bij de meeste scholen begon dit met het Koningsontbijt  gevolgd door speciaal voor de koningsspelen geschreven  “Hupsakee” lied 1 en (dansje 2).


Bij de St.MartinusIn in Millingen a/d Rijn bleven de groepen1t/m 4 op het schoolplein waar een spelletjescircuitje was uit gezet, de groepen 5 t/m 8 gingen naar de sportvelden van sportpark De Hove voor diverse bal spellen.

Op de korfbalvelden van Klimop in Kekerdom waren de basisschool ’T Bijenveld uit Leuth en St. Laurentiusschool uit Kekerdom gezamenlijk aan het sporten met na afloop een ijsje.

In Beek was de gehele basisschool De  Biezenkamp naar de sportvelden van BVC, de manege van Ebbers, de Jeu Boulles en tennisbanen en het Wylermeer getogen waar van klein tot groot sportief gestreden werd,.met als afsluiting een partijtje voetbal tussen leerlingen en leerkrachten. Foto’s: © Bert Roodbeen -Jacco Goedhart

 
Ook burgemeesters Gennep en Berg en Dal zijn bezorgd over windmolens Reichswald
donderdag 21 april 2016 23:13

Burgemeesters van Gennep en Berg en Dal sturen open brief naar gemeenteraad Kranenburg (Duitsland) over windmolens Reichswald

klik op tekst


 

 
Onfortuinlijke automobilist parkeert op paaltjes
donderdag 21 april 2016 22:14

Beek – Onfortuinlijke automobilist parkeert auto op paaltje langs de Rijksstraatweg. Foto: MSPBG

 

 
Gemeente Kranenburg beslist donderdag 28 april over windpark in het Reichswald
donderdag 21 april 2016 21:50

Kranenburg/Duitsland - Op donderdag 28 april neemt de gemeenteraad van Kranenburg een belangrijke beslissing in de realisatie van het omstreden windpark aan de Kartenspielerweg, pal langs de rijksgrens. Burgerinitiatief ‘Tegenwind in het Reichswald’ roept eenieder op hierbij aanwezig te zijn zodat het de gemeenteraadsleden duidelijk wordt dat de plannen veel weerstand oproepen.

Voorafgaand aan de besloten gemeenteraadsvergadering, die om 18.00 uur start, organiseert het burgerinitiatief “Tegenwind in het Reichswald” een protestactie. Deze protestactie zal vanaf 17.15 uur plaatsvinden bij het Rathhaus Kranenburg, Kleverstr. 4 te Kranenburg.

Lees meer...
 
Vier de bevrijding in het Bevrijdingsmuseum!
dinsdag 19 april 2016 19:50

Groesbeek - Vier dit jaar op 5 mei (Hemelvaartsdag) de bevrijding in het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. De hele maand mei worden er verschillende activiteiten georganiseerd, maar op Nationale Bevrijdingsdag is er van 10.00-16.30 uur een feestelijk programma in en rondom het museum met muziek van o.a. Bubbles & Boa’s, Politiekapel Gelderland-Zuid en Band of Four Brothers. Daarnaast is er een doorlopende demonstratie van zend- en ontvangstapparatuur uit de oorlogstijd, film en tweedehands boekenverkoop....

Programma: www.bevrijdingsmuseum.nl.

Lees meer...
 
Nieuwe gevel voor vernieuwde Stadswinkel op Mariënburg 30
Geschreven door Red   
dinsdag 19 april 2016 15:04

Nijmegen - De Stadswinkel van de gemeente Nijmegen is vanaf 2 mei gevestigd op Mariënburg 30, naast de bibliotheek. Het pand wordt momenteel verbouwd. Een nieuw gevelontwerp zorgt voor een meer uitnodigende entree met roltrappen, trap en lift. Ook wordt de ruimte met verschillende balies voor inwoners en ondernemers opnieuw ingericht. Vanwege de verhuizing is de huidige Stadswinkel op Mariënburg 75 gesloten op 27 april (Koningsdag), 28 april en 29 april.

Bereikbaarheid 28 en 29 april :Op Koningsdag is de hele gemeente gesloten. Op donderdag 28 en vrijdag 29 april is alleen de Stadswinkel gesloten, vanwege de verhuizing naar Mariënburg 30. De gemeente Nijmegen is wel gewoon telefonisch bereikbaar via tel. 14024 van 8.30 tot 17.00 uur.

Klanten kunnen op 28 en 29 april terecht bij het Steunpunt Stadswinkel op Meijhorst 70-39 voor spoedaanvragen van paspoort, identiteitskaart en rijbewijs en spoedgevallen (overlijdens- en geboorteaangifte). Dat kan alleen op afspraak, tussen 9.00 en 17.00 uur.

Eén adres voor inwoners en ondernemers...

Lees meer...
 
Opening nieuw seizoen Speulplek Ooij
maandag 18 april 2016 12:29

Ooij -  Zondagmiddag 17 april werd de Speulplek weer geopend met het officieel in gebruik nemen van het drinkwatertappunt door de jeugdburgemeester van voormalige gemeente Ubbergen, Elian Lavrijsen zij heeft als jeugdburgemeester ingezet om in diverse dorpen drinkwater tappunten te krijgen. Twaalf november vorig jaar werd de  eerste in Beek in gebruik genomen bij het wasvrouwtje. Op de Speulplek zijn ook wilgen hutten gemaakt en is er een “Vlinderinformatiebord” geplaatst. voor de kinderen waren er diverse activiteiten met aan het eind een gratis schepijsje van M'íjsjes uit Beek, waarvoor er al snel een lange rij vormde. Foto’s: © Bert Roodbeen.


 
<< Start < Vorige 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Volgende > Einde >>

Flits

Fotoalbum

In verband met een probleem met het oude fotoalbum wordt gewerkt aan het herstel hiervan in een nieuw fotoalbum. Ook kunnen foto's via Facebook bekeken worden


 
Internet hosting

 


 
Inhetlaag.nl ook op


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Remco Wildeman benoemt als griffiemedewerker in de gemeente Berg en Dal.


 
Gemeente koopt gronden Prorail

GEMEENTE BERG en DAL - De gemeente Berg en Dal koopt de gronden van het voormalig spoortracé in Groesbeek. Ze koopt deze van Prorail voor het symbolische bedrag van  1,-. De definitieve overdracht vindt waarschijnlijk plaats in het.....

Lees meer...
 
Gratis computercursussen in de bibliotheek Beek-Ubbergen.

BEEK - Naast een bron van verhalen is de bibliotheek een plek waar je een leven lang informeel kunt leren. Ook als je nog nooit met een computer hebt gewerkt. De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert in...

Lees meer...