Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Bisonbaai bij Ooij weer dicht voor publiek

Ooij – Voor de tweede keer dit jaar is met ingang van vandaag de Bisonbaai verboden gebied voor het publiek, dit om dieren die op zoek zijn naar een droge plek niet te verstoren. Bij de toegangsplaatsen worden borden geplaatst en bij overtreding van het verbod zal er bekeurd worden volgens boswachter Thijmen van Heerde. De kortstondige hoogwatergolf zal naar verwachting na vrijdag Lobih zal passeren en daarna weer gaan dalen, mits er geen nieuwe hoosbuien in het stroomgebied gaan vallen.


 

 
Julianaplein Nijmegen heet voortaan Vierdaagseplein
dinsdag 31 mei 2016 23:39

 

Nijmegen – Burgemeester Hubert Bruls en Marsleider Johan Willemstein hebben dinsdagmiddag samen de nieuwe straatnaam voor het Julianaplein naast de Wedren onthult, vanaf heden heet het Julianaplein voortaan officieel Vierdaagseplein. Het is een cadeau van de gemeente  aan de 'stichting ''De 4daagse'' omdat dit jaar voor de 100ste maal de 4 daagse afstand marsen gelopen worden. Foto’s: © Willem Spang.


 

 
Straten staan blank door zware regenval
dinsdag 31 mei 2016 08:54

Ooij - De zware regenval gisteren in de late maandagmiddag zorgde dat het riool het niet meer aan kon en de straten in diverse dorpen in de gemeente Berg en Dal  blank kwamen te staan, zoals hier in de Prins Willem Alexanderstraat. In de woningen zag en hoorde men het water in de  toiletten omhoog komen, gelukkig niet over de rand. Bij de brandweer kwamen diverse meldingen van wateroverlast. Foto: © Bert Roodbeen

 
Statushouders in Pastorie Leuth en Ooij
maandag 30 mei 2016 21:18

Leuth/ Ooij – In de pastorie van Leuth en Ooij  komt tijdelijke woonruimte voor statushouders.

De pastorieën in Leuth en Ooij worden verbouwd tot tijdelijke woonruimten voor 12 statushouders. Daarover zijn de parochie Maria ten Hemelopneming en de gemeente het eens geworden. De statushouders kunnen daar wonen voor een periode van maximaal 5 jaar.

De parochie kan nog niet beginnen met de verbouwing. Daarvoor moet zij eerst een aantal vergunningen aanvragen. Als alles volgens planning verloopt zijn de pastorieën bewoonbaar vanaf het einde van dit jaar. Dan kunnen in elk pand 6 mensen wonen...

Lees meer...
 
Rijn bij Lobith eind deze week naar 12 tot 13 meter.
maandag 30 mei 2016 14:38

 

Rijn bij Lobith eind deze week naar 12 tot 13 meter. De neerslag van gisteren in Zuid Duitsland heeft vooral het stroomgebied van de Neckar getroffen. In een vrij groot gebeid viel daar meer dan 10 cm regen. De afvoer in de Neckar is dan ook zeer snel gaan stijgen tot een waarde die daar maar eens in de 5 jaar voorkomt. De Bovenrijn stond nog vrij hoog en samen levert dat morgenmiddag een piek op ter hoogte van Mannheim, die dan in dagen Lobith zal bereiken.

Vandaag valt veel regen in het stroomgebied van de Moezel. Het is afhankelijk van de hoeveelheden die hier vallen hoe hoog de waterstanden bij Lobith zullen worden. Als het beperkt blijft, stijgt de Moezel niet zo ver en zal de waterstand bij Lobith rond de 12 meter uitkomen; mocht er veel regen vallen, dan is 13 meter ook mogelijk. Deze stand wordt dan op donderdag of vrijdag bereikt.


 
Open dag K3 Delta zandwinning in Millingerwaard
zondag 29 mei 2016 19:14

Millingen a/d Rijn - Zaterdag 28 mei was iedereen tussen 10 en 16 uur welkom op de Open-dag van K3 Delta in de Millingerwaard. Om omwonenden en andere geïnteresseerden een kijkje achter de schermen te geven organiseerde K3Delta samen met Staatsbosbeheer en aannemerscombinatie Boskalis / Van de Wetering een Open-dag op haar terrein achter het industriepark Molenveld te bereiken via de C.R. Waiboerweg in Millingen...

Zie foto’s: Wil Gipman

Lees meer...
 
Tentoonstelling 100ste Vierdaagse geopend in museum Het Valkhof
zondag 29 mei 2016 18:13

Nijmegen Vrijdagavond 27 mei is in het Museum Het Valkhof de tentoonstelling ”100ste Vierdaagse - Wandel door de tijd” officieel geopend. in Museum Het Valkhof.

Waarom maken 50.000 mensen samen een uitputtende voettocht van vier dagen? Hoe kan het dat vele wandelaars al decennia lang ondanks blaren, vermoeidheid en andere ongemakken met een brede glimlach en een gladiool over de finishlijn lopen? Wie de magie van de Nijmeegse Vierdaagse wil leren kennen, kan van 28 mei t/m 4 september terecht in Museum Het Valkhof bij de tentoonstelling ‘100ste Vierdaagse – Wandel door de tijd’.  In samenwerking met Stichting 100ste Vierdaagse/Stichting De 4DAAGSE presenteert het Nijmeegse museum een ontdekkingstocht door de rijke historie van de Vierdaagse en laat daarmee zien wat het evenement zo bijzonder maakt.

Foto’s: Wil Gipman.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Beek ook in 2019 een rots in de branding voor u

De KBO Beek, de seniorenvereniging van Beek met ruim 400 leden is er ook in 2019 voor u als het gaat om belangenbehartiging van onder andere AOW, pensioenen, veiligheid, welzijn en wonen op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau....

Lees meer...
 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Internet hosting

 


 
Inhetlaag.nl ook op


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Een bijzondere kersttentoonstelling in huismuseum de kleine Heilige Geest

GROESBEEK - Ook dit jaar kan men naast de vaste collectie in het huismuseum de kleine Heilige Geest genieten van de kersttaferelen zoals de 60 kerststallen uit vele werelddelen, waarvan een grote 100 jaar oud die  de hele serre in beslag neemt. Het afgelopen jaar is het museum uitgebreid met eeprachtige collectie. Het betreft uitbeeldingen van de vlucht naar Egypte.

Lees meer...
 
Remco Wildeman benoemt als griffiemedewerker in de gemeente Berg en Dal.