Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Café-restaurant De Linde in Groesbeek gesloten
zondag 02 augustus 2020 09:12

GROESBEEK - De voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid heeft vrijdagavond café-restaurant De Linde gesloten. De regels om verspreiding van het coronavirus te voorkomen werden niet nageleefd.

Wat betekent deze sluiting? De Linde is per direct sinds 1 augustus gesloten. Wanneer De Linde weer open mag, is nog niet bekend. De Linde moet een plan van aanpak ter goedkeurig aan Veiligheidsregio Gelderland-Zuid voorleggen voordat zij weer open mogen.

Burgemeester Mark Slinkman: “Het is jammer dat De Linde niet gehandeld heeft na de eerdere waarschuwing. Een uitgaansgelegenheid in Groesbeek voor de eigen jeugd vind ik namelijk belangrijk. De meeste besmettingen vinden nu plaats onder jongeren. Het gaat als vanzelf: vandaag naar De Linde, volgende week oma een dikke verjaardagsknuffel. Groesbeek moet niet weer een brandhaard worden, zoals in het voorjaar. Alle Groesbekers kennen wel een of meer vitale ouderen die toen zijn overleden. Een herhaling van dat drama kunnen en moeten we samen voorkomen.”


 
Drugspand in Groesbeek gesloten
zondag 02 augustus 2020 09:07

GROESBEEK - Burgemeester Mark Slinkman heeft donderdag 30 juli een bedrijfspand in Groesbeek voor één jaar gesloten. De politie trof onlangs een hennepkwekerij aan in het pand.

Wat heeft de politie aangetroffen? In het bedrijfspand waren drie kweekruimtes met in totaal 842 hennepplanten. Ook heeft de politie allerlei goederen in beslag genomen die bestemd waren voor de hennepkweek, zoals assimilatielampen en koolstoffilters. Daarnaast was in de meterkast van het pand een illegale stroomaansluiting aangebracht.

Wat betekent deze sluiting? Van 30 juli 2020 tot 30 juli 2021 mogen het pand en het daarbij horende erf niet gebruikt worden. Ze moeten bovendien zichtbaar afgesloten zijn, de deuren zijn verzegeld. Het toch betreden van het pand is verboden en strafbaar. Dit is voor iedereen kenbaar gemaakt door op het pand aangebrachte affiches.

Waarom sluit burgemeester Slinkman dit pand? De burgemeester sluit dit pand vanwege een overtreding van de Opiumwet. De aanwezigheid van een hennepkwekerij kan bovendien leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast en brandgevaar. En het kan een aanzuigende werking hebben op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Burgemeester Mark Slinkman licht zijn besluit toe: ”In onze gemeente treden we hard op tegen de productie van en handel in drugs en alle overlastvormen die dat met zich meebrengt. Het veiligheidsgevoel van onze inwoners en de leefbaarheid in wijken en dorpen staan daarbij bij mij voorop. Ik roep onze inwoners op om drugsactiviteiten te blijven melden, zodat we samen onze gemeenschap veilig houden.”


 
Ook geen kermis in Kekerdom in 2020
donderdag 30 juli 2020 21:45

KEKERDOMNa Millingen / Groesbeek en Ooij gaat ook de kermis in Kekerdom, van 29 augustus t/m 1 september dit jaar niet door. De organisator, schutterij Eendracht Maakt Macht, heeft dit besloten vanwege de coronacrisis.

Vanaf 1 juli is het weer mogelijk om evenementen te organiseren als bezoekers minimaal 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. De Veiligheidsregio stelt hierbij als eis dat organisatoren van evenementen een zogenaamd 1,5 meter coronaplan moeten indienen. Dit vraagt om extra inzet, kosten en aanpassingen om een evenement door te kunnen laten gaan.


 
Opening Nederlands grootste pop-up restaurant Proefdruk in historische schatkist
dinsdag 28 juli 2020 21:45

Proefdruk Culinair Nijmegen: waar historisch erfgoed en culinaire topkwaliteit samenkomen.

NIJMEGEN -Deze week opende Proefdruk Culinair Nijmegen, het grootste pop-up restaurant van Nederland haar deuren. In de nieuwste hotspot van de Waalstad, Papierfabriek Nijmegen, zal tot eind september iedere twee weken een ander lokaal toprestaurant dagelijks 120 gasten verrassen met haar signature menu’s. Gasten dineren in de fabriekshal van de bekende, uit 1908 daterende KNP/Sappi Papierfabriek. Om de geschiedenis voelbaar te maken werden vele elementen, letterlijk en figuurlijk, van zolder gehaald om ze nieuw leven in te blazen. Met de samenwerking hopen de horecaondernemers extra inkomsten te genereren en gasten op een veilige manier een mooie avond te bezorgen..... Zie leesmeer.

Foto’s: kijk HIER

Lees meer...
 
Ook geen kermis in Ooij in 2020
maandag 27 juli 2020 20:08

OOIJOok de kermis in Ooij van 11 t/m 14 september gaat dit jaar niet door. De kermisorganisator heeft aangegeven dat hij niet zal komen omdat hij teveel coronamaatregelen moet nemen.

Ook geen schuttersfeesten: Schutterij Eendracht en Horecabedrijf de Vink organiseren jaarlijks de schuttersfeesten tijdens de kermis. In overleg met de gemeente hebben beide organisatoren besloten om de schuttersfeesten dit jaar ook niet door te laten gaan vanwege de coronamaatregelen.

Vanaf 1 juli is het weer mogelijk om evenementen te organiseren als bezoekers minimaal 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. De Veiligheidsregio stelt hierbij als eis dat organisatoren van evenementen een zogenaamd 1,5 meter coronaplan moeten indienen. Dit vraagt om extra inzet, kosten en aanpassingen om een evenement door te kunnen laten gaan.


 
KBO BEEK NIEUWS
zondag 26 juli 2020 21:52

Het mag weer, zij het natuurlijk nog steeds met mate en op afstand, maar de KBO Beek heeft haar vleugels weer op bescheiden manier uitgeslagen. Er wordt weer gefietst zelfs tegen de sterke wind in naar Millingen, er is een fijne ontmoetingsmiddag geweest, een echte soos, en voor het nieuwe seizoen wat betreft: onze groepen gaan weer sporten, deze activiteiten beginnen eind augustus en begin september weer. Alle nodige voorbereidingen zijn getroffen omdat allemaal weer soepel te laten verlopen voor onze groepen, Dans Je Fit, Bewust Ouderen Fitness en het lijndansen. Maar eerst gaan we donderdag 13 augustus naar het openluchtmuseum in Arnhem.  Wij vertrekken om 11.00 uur, beginnen met een overheerlijke lunch, daarna kunt u het park bezoeken, denk aan uw mondkapje! En neem uw goede gezondheid mee. Rond 17.00 uur zijn we weer terug.

Er staan, bij een gelijk blijvende situatie van het virus, nog enkele gezellige activiteiten op ons geïmproviseerde programma. Alle inlichtingen, over wat de KBO Beek ook voor u kan betekenen, voor € 20,= per kalender jaar bent u er lid van en over deze vakantie uitstap en onze andere activiteiten vindt u op onze site, de media en krijgt u bij Gérard Tesser, voorzitter van de KBO Beek, telefoon 024 3226377.


 
Geef een gladiool!
woensdag 22 juli 2020 09:15

NIJMEGEN - Dit jaar geen gladiolen voor de helden van de Vierdaagse, maar voor de helden van de zorg. Op vrijdag 24 juli - de dag waarop normaliter de welbekende intocht over de Via Gladiola zou hebben plaatsgevonden - krijgen Nijmeegse zorginstellingen namens Stichting DE 4DAAGSE en de gemeente Nijmegen een boeket gladiolen uitgereikt.

Het symbool van de Vierdaagse:Nijmegen doopt een keer per jaar de St. Annastraat om tot Via Gladiola en verwelkomt de wandelaars op de laatste dag van de Vierdaagse als echte helden. Traditiegetrouw krijgen de wandelaars gladiolen door het publiek aangeboden, terwijl ze onder luid applaus en gejuich door hun laatste kilometers worden geloodst. De gladiool is een teken van kracht en overwinning. Deze bloem verdient men na een bijzondere prestatie.

Helden van de zorg: Dit jaar zijn het de helden van de zorg die het verdienen om in het zonnetje te worden gezet met een gladiolenhulde. Daarom gaan burgemeester Hubert Bruls en wethouders van de gemeente Nijmegen samen met bestuursleden van Stichting DE 4DAAGSE op vrijdag 24 juli bij verschillende zorginstellingen langs om hen persoonlijk een boeket gladiolen te overhandigen, en hen te danken voor hun inzet bij de enorme uitdagingen die het coronavirus heeft veroorzaakt.

Oproep: Daarnaast roept Stichting DE 4DAAGSE iedereen op om ook zelf mee te doen. Het concept is eenvoudig: ga naar je plaatselijke bloemist, koop een bosje gladiolen en geef dat - inclusief Vierdaagsewenskaartje - aan jouw zorgheld. Om ruchtbaarheid te geven aan de actie wordt iedereen gevraagd om foto’s van de gladiolenhulde op social media te delen met de hashtags #geefgladiolen en #4d20. Het wenskaartje (pdf) is te downloaden via deze link.


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Te koop op Camping Hierden/ Harderwijk Stacaravan

Stacaravan te koop. 1800.00.

TE KOOP: Op camping Peperkamp Hierden/ Harderwijk goed onderhouden stacaravan veluwe maat 750 x 230 mrt met wintervaste Toernesol luxe voortent met aluminimum staanders/liggers, dubbel plafond, vlonder-vloer schuifdeur en schuif vliegendeur, incl: inventaris, zoals koelvrieskast tuinmeubelen, metalen camping berg/fietsschuur 250 x 200 mrt met schuif dur. zknikarm zonnenscherm 3 x 2.50 mrt . Zonder standplaats. Vraagprijs 1800.00. Aanvaarding in overleg; Info 0651707979. Meer foto’s HIER

Ook los verkoop van voortent voor €450.00 en knikarm zonnescherm voor  €250.00 en metalen camping schuur € 100.00 mogelijk..

Aanvaarding in overleg Info 0651707979.


 


 
Taalcafés in Groesbeek en Leuth weer open

Vanaf 1 juli start de Bibliotheek Gelderland Zuid weer met een aantal Taalcafés. In de bibliotheken in Groesbeek en Leuth is iedereen weer van harte welkom om te oefenen met...

Lees meer...
 
Milieustraat Millingen a/d Rijn (Rowill) blijft voorlopig toch 6 dagen open!1

Update: Milieustraat Millingen aan de Rijn blijft voorlopig toch 6 dagen open!

MILLINGEN a/d RIJN - Vanaf maandag 1 juni is de milieustraat in Millingen aan de Rijn (Rowill) op dinsdag en donderdag gesloten. Dit is nodig om de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk te houden.

Vanaf maandag 1 juni:...

Lees meer...
 
Tijdelijk goedkoper bellen naar het Juridisch Loket

Utrecht 9 april 2020 – Het Juridisch Loket verlaagt tijdelijk de belkosten voor 0900-8020 van € 0,25 naar € 0,10 per minuut voor mensen die een juridische vraag hebben.

Lees meer...
 
!!PAS OP!! Als u een ondernemer of een vereniging bent

GROESBEEK - De laatste tijd worden wij geconfronteerd met berichten met berichten dat er fotografen actief zijn, die zeggen namens Omroep Berg en Dal te komen, ze willen foto’s maken voord de tv-krant. Fotografen en cameramensen van Omroep Berg en Dal maken altijd een afspraak met u. Mocht u geconfronteerd worden met iemand die geen afspraak met u heeft, of zich niet kan legitimeren als medewerker als medewerker van Omroep Berg en Dal, laat het ons weten via Facebook of info@omroepbergendal.nl Wij kunnen juridische stappen ondernemen,


 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL