Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Jay Sauer wint opnieuw 13e hardlooprun ‘het Ooijs-ommetje’.
donderdag 15 november 2018 00:00

OOIJ – Zondagmorgen 11 november werd voor de 13e keer de hardlooprun het Ooijs Ommetje (voorheen Bastenrun)  in en om Ooij gelopen. De weersvoorspellingen waren somber, maar vanaf de start van de kidsrun waar 44 kinderen van de basisscholen meededen bleef het droog en werd het een geslaagde ochtend. De school met de meeste kinderinschrijvingen krijgt het inschrijfgeld,dat is dit jaar de basisschool “Opweg” uit Ooij. Wethouder Annelies Visser loste het startschot en de reikte de prijzen uit.

Er deden totaal 112 hardlopers mee waaronder 34 vrouwen. Winnaar bij de mannen  werd op de 10 km wederom Jay Sauer met een tijd van 35:19 iets langzamer als in 2017, op de 5 km werd David van der Geld met een tijd van 18:13 winnaar. Op de 10 km vrouwen werd Peta Baxter met een tijd van 48:05 winnaar, en Danielle met een tijd van 20:10 winnaar. Klik hier voor de uitslagen.

Foto’s: © Bert Roodbeen. of op


 
Zondag a.s. najaarsconcert in het Kleine Bartholomeuskerkje. In Beek
woensdag 14 november 2018 00:00

KLIK OP POSTER OF OP   


 
Mark Huilmand nieuwe prins bij Cavalieren Beek
dinsdag 13 november 2018 00:00

BEEK – Zaterdagavond 10 november is als nieuwe prins bij carnavalsvereniging “De Cavalieren” Mark Huilmand gepresenteerd  als nieuwe prins Mark “Heerlijk door de Beugel”  van “Heksenketel”  de naam van Beek tijdens het carnaval. Aan zijn zijde staan als pages Lisanne Hofmans en Laura Frieling en adjudanten Bart Huilman en Huub van den Bosch. Hiermee volgt hij voor het nieuwe seizoen hij prins Bart “De Blauwe” op.

De in Beek geboren prins woont in Rhenen en werkt als docent wiskunde/informatica aan het MBO in Ede. Hij is getrouwd met Marijke Terpstra en heeft drie kinderen.Tijdens de drukbezochte receptie kwamen diverse verenigingen en particuieren de nieuwe prins feliciteren. Wethouder Sylvia Fleuren feliciteerde namens de gemeente Berg ben Dal de Prins. Ook de carnavalsverenging uit het naburige Duitse Kraneburg CV Krunekroane kwamen met de  complete dansgardegroep die “Funkenmariechen” naar  Beek.

Foto’s: Receptie © Bert Roodbeen. op op


 
Burgemeester onthult ooievaarsnesten op twee locaties
Geschreven door Red   
maandag 12 november 2018 00:00

BEEK / BREDEWEG -  Maandagmorgen 12 november heeft burgemeester Mark Slinkman met het doorknippen van een lintje twee ooievaarsnesten onthult, de eerste was bij het dierenweitje aan de Gruttostrraat waar hij aan beheerder William Frank het overdracht bewijs overhandigde. De voorzitter van het dierenweitje Wiel Fleurkens had bij een vorige gelegenheid zijn wens van een ooievaarsnest kenbaar gemaakt, dat is nu door de gemeente gehonoreerd. op 5 november werd het nest in Beek op een oude lantaarnpaal geplaatst.

Even later werd ook in Bredeweg door de burgemeester het overdrachtbewijs van het nest bij de Idylle Vlindertuin achter de Dakotastraat ook overhandigd hier waren  leerlingen van groep 8 van basisschool Breedeweg aanwezig, voorhen was een quiz opgesteld.

Het smeedwerk is gedaan door smederij van Richard en Bram Kerkhoff uit Groesbeek - Bredeweg. Het vlechtwerk door Kees van Kuppeveld uit Leuth en Johannes de Bennemaker uit Doornenburg.

Foto’s: Beek: © René Hendriks / Bert Roodbeen. of op


 
Raad van Elf lid CV de Deurdouwers Millingen krijgt Koninklijke Onderscheiding
zondag 11 november 2018 00:00

MILLINGEN a/d RIJN - Op zondag 11 november ontving de heer B.W.J. (Ben) Schmitjes uit Millingen a/D Rijn een Koninklijke Onderscheiding. Loco-burgemeester Sylvia Fleuren van de gemeente Berg en Dal reikte deze onderscheiding uit tijdens de revuemiddag van carnavalsvereniging “De Deurdouwers” in Hotel Millings Centrum. De heer Schmitjes is benoemd tot Lid in De Orde van Oranje-Nassau.

De heer Schmitjes kreeg deze onderscheiding omdat hij vanaf 1993 actief is bij carnavalsvereniging “De Deurdouwers”.Hij was o.a. Prins, secretaris, bestuurslid, lid van de Raad van Elf en lid van de wagenbouwcommissie. In het verleden is hij ook jarenlang actief geweest voor voetbalvereniging Concordia’34. Hij was daar redactielid van het clubblad, trainer van diverse elftallen en lid van de kantinecommissie. De heer Schmitjes was in 2005 de schutterskoning van schutterij OEV.                                 Foto’s © Bert Roodbeen of op


 
Koninklijke Onderscheiding voor Heleen Lintz-Luidens
zaterdag 10 november 2018 00:00

NIJMEGEN/GROESBEEK - Op vrijdag 9 november ontving mevrouw H. (Heleen) Lintz-Luidens uit Groesbeek een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Slinkman van de gemeente Berg en Dal reikte deze onderscheiding uit tijdens de afscheidsreceptie die in het Radboudumc werd gehouden omdat mevrouw Lintz met pensioen gaat. Mevrouw Lintz is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Lintz was werkzaam als...

Lees meer...
 
Receptie Prinses Esther CV Polderschuuper Kekerdom
vrijdag 09 november 2018 00:00

KEKERDOM – Al jaren wordt de eerste carnavalsreceptie in de gemeente Berg en Dal georganiseer door CV De Polderschuupers. Zondagmiddag 4 november in zaal UNA voor het komend seizoen Esther Wolvers als de nieuwe heerseres aan de carnavalwereld voorgesteld. Diverse particulieren, verenigen, waaronder bijna alle CV verenigingen uit het Hoog en Laag, stichting HeLaHo kwamen de nieuwe prinses feliciteren, namens de gemeente was wethouders Silvia Fleuren aanwezig. Ook werd De fotolijst van de oud prinses Lianne Tap aan de galerij toegevoegd.

Foto’s: © Gerard Walvoort. Klik


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Fotoalbum

In verband met een probleem met het oude fotoalbum wordt gewerkt aan het herstel hiervan in een nieuw fotoalbum. Ook kunnen foto's via Facebook bekeken worden


 
Internet hosting

 


 
Inhetlaag.nl ook op


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Remco Wildeman benoemt als griffiemedewerker in de gemeente Berg en Dal.


 
Gemeente koopt gronden Prorail

GEMEENTE BERG en DAL - De gemeente Berg en Dal koopt de gronden van het voormalig spoortracé in Groesbeek. Ze koopt deze van Prorail voor het symbolische bedrag van  1,-. De definitieve overdracht vindt waarschijnlijk plaats in het.....

Lees meer...
 
Gratis computercursussen in de bibliotheek Beek-Ubbergen.

BEEK - Naast een bron van verhalen is de bibliotheek een plek waar je een leven lang informeel kunt leren. Ook als je nog nooit met een computer hebt gewerkt. De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert in...

Lees meer...