Zoeken


‘Prettig gesprek’, de route naar werk! PDF Afdrukken E-mailadres
Gebruikerswaardering: / 0
LaagsteHoogste 
Geschreven door m.u.g.   
donderdag 30 januari 2014 18:36

MILLINGEN - Donderdag 23 januari kwamen 8 ondernemers en 30 kandidaten bijeen in Hotel Restaurant Kastanje in Millingen aan de Rijn voor een ‘Prettig gesprek’. Het ‘Prettig gesprek’ is de motor van de innovatieve werkgeversbenadering ‘Nieuw Werk’ in de MUG-gemeenten. Waar zijn kandidaten goed in, en hoe sluit dat aan bij wat ondernemers nodig hebben? Dat zijn de vragen die centraal staan tijdens een ‘Prettig gesprek’. Lees meer

In een ongedwongen setting vertellen ondernemers en kandidaten elkaar in groepen van ongeveer acht mensen over hun kwaliteiten, talenten en wensen. Ondernemers zien hoe gemotiveerd mensen zijn om aan de slag te gaan en krijgen hierdoor beter zicht op -en beter inzicht in-  de competenties en vaardigheden van kandidaten, dan op basis van de ‘klassieke sollicitatiemethode”(het schrijven van een brief met bijbehorend CV, waarbij het resultaat veelal voor beiden onbevredigend is).

Albert Egberts, voorzitter van de Millingse Ondernemers Vereniging, is zeer enthousiast over deze benaderingswijze. "Ik moet écht mijn beeld bijstellen. Wat een gemotiveerde en getalenteerde mensen, en wat een ‘Prettig gesprek’ is het geworden. Door  rechtstreeks met elkaar in gesprek te gaan, elkaar te zien en hier ruim de tijd voor te nemen ontstaat oprecht contact voor contract”. Prachtig om te zien dat twee mensen aan ‘mijn’ tafel door dit ‘Prettige gesprek’ een baan hebben gevonden.

Inmiddels hebben 118 bedrijven uit de MUG-gemeenten zich aangesloten bij  de aanpak ‘Nieuw Werk’.  Zij bieden (regulier)werk, werkervaringsplaatsen of nemen actief deel aan de ‘prettige gesprekken’.

‘Nieuw Werk’ is dé innovatieve werkgeversbenadering in de MUG-gemeenten. Nieuw Werk verbindt kandidaten en ondernemers, met oog voor ieders wensen en kwaliteiten. Doordat zij elkaar ook écht spreken, zien en ontmoeten, zien zij meer van -en in-  elkaar.
In 2013 zijn:
-    118 ondernemers betrokken bij de aanpak ‘Nieuw Werk’
-    51 kandidaten regulier (met loon van de ondernemer) aan het werk
-    50 kandidaten, via re-integratie op de werkvloer (bij een ondernemer) aan het werk

Wilt u kennis maken met de aanpak? Neem dan contact op met de relatiemanager van uw gemeente:
Linda van Swaaij (Groesbeek en Millingen a/d Rijn): 06-51129397
Truus Janssen (Groesbeek en Millingen a/d Rijn): 06-13135936
Hetty Weijers (Ubbergen): 06-30531077

Piroska Masthoff (Ubbergen): 06-30531216

Laatst aangepast op vrijdag 31 januari 2014 21:36
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Flits

Mei programma Nationaal Bevrijdingsmuseum Groesbeek

 
Gemeente en ondernemers slaan handen ineen bij aanpak Waalkade

Nijmegen - De gemeente gaat samen met de ondernemers aan de Waalkade en het Huis voor de Binnenstad aan de slag met de verbetering van de Waalkade.......

Lees meer...
 
Naam voor nevengeul en brug levert 944 suggesties op

Nijmegen - De oproep van de gemeente Nijmegen om suggesties aan te dragen voor een naam voor de nevengeul en de nieuwe brug naar Veur-Lent heeft 944 reacties opgeleverd. Gisternacht om 00.00 uur, sloot de inzendtermijn voor de prijsvraag.

Lees meer...
 
Steengoed! Gebakken in Gelderland
Foto Gem Nijmegen

Nijmegen - Donderdag 23 april is in het Huis van de Nijmeegse geschiedenis de tentoonstelling ‘Rond Nijmegen bakken ze er al eeuwen wat van'! geopend. Van ambachtelijke bedrijvigheid tot de allermodernste baksteenfabricage’.

De tentoonstelling duurt tot eind september in de Mariënburgkapel, het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis..........

Lees meer...
 
Inzendingen Interactief platform Nijmegen European Green Capital Award online

Nijmegen - Vandaag is het interactief platform nijmegengreencapital.nl live gegaan. Op deze website kunnen inwoners, bedrijven en instellingen in Nijmegen hun idee of initiatief over een duurzaam Nijmegen plaatsen.

Lees meer...
 
Inbraak ZOMA gebouw Maquette vernield.

klik foto

Groesbeek – De maquette die tijdens het slotfeest van Een en Al Groesbeek werd gepresen - teerd is na een inbraak in het ZOMA gebouw waar hij lag opgeslagen vernield, ook zouden er nog andere vernielingen zijn aangericht......

Lees meer...
 
Reactie gemeente Nijmegen op artikel Gelderlander n..av. Brand Flat Neerbosch

Het Nijmeegse gemeentebestuur neemt afstand van enkele suggesties die gewekt worden in de Gelderlander  van zaterdagochtend 11 april. Het gaat hier niet zozeer om de inhoudelijke kritiek, maar meer om de suggestie die gewekt wordt dat er door meerdere partijen niet integer gewerkt is.

voor hele artikel gemeente.

Artikel Geldelander

Lees meer...