Zoeken


‘Prettig gesprek’, de route naar werk! PDF Afdrukken E-mailadres
Gebruikerswaardering: / 0
LaagsteHoogste 
Geschreven door m.u.g.   
donderdag 30 januari 2014 18:36

MILLINGEN - Donderdag 23 januari kwamen 8 ondernemers en 30 kandidaten bijeen in Hotel Restaurant Kastanje in Millingen aan de Rijn voor een ‘Prettig gesprek’. Het ‘Prettig gesprek’ is de motor van de innovatieve werkgeversbenadering ‘Nieuw Werk’ in de MUG-gemeenten. Waar zijn kandidaten goed in, en hoe sluit dat aan bij wat ondernemers nodig hebben? Dat zijn de vragen die centraal staan tijdens een ‘Prettig gesprek’. Lees meer

In een ongedwongen setting vertellen ondernemers en kandidaten elkaar in groepen van ongeveer acht mensen over hun kwaliteiten, talenten en wensen. Ondernemers zien hoe gemotiveerd mensen zijn om aan de slag te gaan en krijgen hierdoor beter zicht op -en beter inzicht in-  de competenties en vaardigheden van kandidaten, dan op basis van de ‘klassieke sollicitatiemethode”(het schrijven van een brief met bijbehorend CV, waarbij het resultaat veelal voor beiden onbevredigend is).

Albert Egberts, voorzitter van de Millingse Ondernemers Vereniging, is zeer enthousiast over deze benaderingswijze. "Ik moet écht mijn beeld bijstellen. Wat een gemotiveerde en getalenteerde mensen, en wat een ‘Prettig gesprek’ is het geworden. Door  rechtstreeks met elkaar in gesprek te gaan, elkaar te zien en hier ruim de tijd voor te nemen ontstaat oprecht contact voor contract”. Prachtig om te zien dat twee mensen aan ‘mijn’ tafel door dit ‘Prettige gesprek’ een baan hebben gevonden.

Inmiddels hebben 118 bedrijven uit de MUG-gemeenten zich aangesloten bij  de aanpak ‘Nieuw Werk’.  Zij bieden (regulier)werk, werkervaringsplaatsen of nemen actief deel aan de ‘prettige gesprekken’.

‘Nieuw Werk’ is dé innovatieve werkgeversbenadering in de MUG-gemeenten. Nieuw Werk verbindt kandidaten en ondernemers, met oog voor ieders wensen en kwaliteiten. Doordat zij elkaar ook écht spreken, zien en ontmoeten, zien zij meer van -en in-  elkaar.
In 2013 zijn:
-    118 ondernemers betrokken bij de aanpak ‘Nieuw Werk’
-    51 kandidaten regulier (met loon van de ondernemer) aan het werk
-    50 kandidaten, via re-integratie op de werkvloer (bij een ondernemer) aan het werk

Wilt u kennis maken met de aanpak? Neem dan contact op met de relatiemanager van uw gemeente:
Linda van Swaaij (Groesbeek en Millingen a/d Rijn): 06-51129397
Truus Janssen (Groesbeek en Millingen a/d Rijn): 06-13135936
Hetty Weijers (Ubbergen): 06-30531077

Piroska Masthoff (Ubbergen): 06-30531216

Laatst aangepast op vrijdag 31 januari 2014 21:36
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Flits

Fotowagen gaat rondrijden in gemeente Groesbeek

Groesbeek - In de maanden juli en augustus maakt het bedrijf CycloMedia in de gemeente Groesbeek 360 graden panoramafoto’s. Deze foto’s worden door de gemeente gebruikt voor onder ander inspectie en beheer van de openbare ruimte. Privacy gewaarborgd.....

Lees meer...
 
Positief advies voor Omroep Berg en Dal i.o

Groesbeek - De gemeenteraad van Groesbeek /Berg en Dal heeft donderdagavond tijdens de raadvergadering  een besloten een positief advies te  gegeven aan het voor de Commissariaat voor de Media voor zendtijdtoewijzing van de nieuwe stichting Omroep Berg en Dal i.o. Welke is ontstaan uit de omroepen Groesbeek en WFM uit de fusie gemeente Millingen a/d Rijn en Ubbergen.


 
Nieuws uit Nijmegen verzorgt live uitzendingen

 

 

Nieuws uit Nijmegen

gaat live uitzendingen verzorgen via website, Twitter, Facebook en YouTube kanaal wordt u dagelijks op de hoogte gehouden van het laatste nieuws uit onze stad. We gaan dit uitbreiden met live verslaggeving van onder andere evenementen en gebeurtenissen in Nijmegen.
Live via You Tube

De uitzendingen worden live gestreamd via You Tube. Deze kunnen rechtstreeks bekeken worden via mobiele telefoon, tablet, computer/laptop en televisie met een internet verbinding. Het voordeel is dat er geen software, inloggegevens, decoder of iets dergelijks nodig is. Gewoon meteen meekijken en natuurlijk ook later terug te zien.

Lees meer...
 
Nijmegen grijpt net naast Green Capital Award 2017

Nijmegen is er net niet in geslaagd de titel Green Capital of Europe 2017 in de wacht te slepen. Tijdens de finale van de European Green Capital Award in Bristol ging de Duitse stad Essen met de prijs aan de haal.
Een brede Nijmeegse delegatie deed er alles aan om de jury ervan te overtuigen dat Nijmegen het beste rolmodel kan zijn voor veel Europese steden op het gebied van duurzaamheid. De jury besliste echter anders.

youtube.video_

Lees meer...
 
Openluchtconcert Jubilate Deo bij Bevrijdingsmuseum

Groesbeek - Op zaterdag 20 juni a.s. vanaf 20.00 uur brengt Fanfare Jubilate Deo uit Groesbeek samen met een gelegenheidskoor o.l.v. Wil Wijers, een openluchtconcert in het kader van 70 jaar bevrijding en de nieuwe tentoonstelling in het Bevrijdingsmuseum ‘Songs of Liberation’. Er wordt muziek gespeeld uit de VS, Canada, Groot-Brittannië en natuurlijk Nederland zelf uit de tijd van WO2 of muziek die geassocieerd wordt met deze periode. Tijdens het concert zal een gedeelte van het afgelopen Nieuwjaarsconcert ten gehore worden gebracht.....

Lees meer...
 
Al ruim 200 ideeën voor de Waalkade Nijmegen

De oproep van de Gemeente Nijmegen, de Waalkade Ondernemers en het Huis voor de Binnenstad om mee te denken over de Waalkade heeft in anderhalve week al ruim 200 reacties opgeleverd. De reacties variëren van korte suggesties tot compleet uitgewerkte plannen en foto’s van andere kades. De ideeën lopen uiteen van een park tot een lig- en speelweide, van een speelfontein tot  één groot bijzonder terras en van een trammetje in de Grotestraat tot een treintje op zonne-energie. Aanstaande zaterdag tussen 11.00 en 14.00 uur kan iedereen die dat wil meedoen aan de Open Ateliers aan de Waalkade. Aansluitend worden tussen 14.00 en 15.00 uur de belangrijkste uitkomsten gepresenteerd tijdens een afsluitende bijeenkomst in het Casino. Wie zaterdag mee wil doen kan zich gratis aanmelden via het formulier op de site: www.nijmegen.nl/levendewaalkade.

Lees meer...
 
Verbindingsweg Beek weer vrij voor verkeer

Beek –  Blije gezichten van de Beekse winkeliers en bezoekers nadat vrijdagmiddag 12 juni de Verbindingsweg na langdurige afsluiting met de nodige vertraging weer is opengesteld voor het verkeer en nu weer ongehinderd van de weg gebruik kan worden gemaakt. Nog enkele afwerk klussen en weg kan als het goed is weer jaren tegen.