Zoeken


‘Prettig gesprek’, de route naar werk! PDF Afdrukken E-mailadres
Gebruikerswaardering: / 0
LaagsteHoogste 
Geschreven door m.u.g.   
donderdag 30 januari 2014 20:36

MILLINGEN - Donderdag 23 januari kwamen 8 ondernemers en 30 kandidaten bijeen in Hotel Restaurant Kastanje in Millingen aan de Rijn voor een ‘Prettig gesprek’. Het ‘Prettig gesprek’ is de motor van de innovatieve werkgeversbenadering ‘Nieuw Werk’ in de MUG-gemeenten. Waar zijn kandidaten goed in, en hoe sluit dat aan bij wat ondernemers nodig hebben? Dat zijn de vragen die centraal staan tijdens een ‘Prettig gesprek’. Lees meer

In een ongedwongen setting vertellen ondernemers en kandidaten elkaar in groepen van ongeveer acht mensen over hun kwaliteiten, talenten en wensen. Ondernemers zien hoe gemotiveerd mensen zijn om aan de slag te gaan en krijgen hierdoor beter zicht op -en beter inzicht in-  de competenties en vaardigheden van kandidaten, dan op basis van de ‘klassieke sollicitatiemethode”(het schrijven van een brief met bijbehorend CV, waarbij het resultaat veelal voor beiden onbevredigend is).

Albert Egberts, voorzitter van de Millingse Ondernemers Vereniging, is zeer enthousiast over deze benaderingswijze. "Ik moet écht mijn beeld bijstellen. Wat een gemotiveerde en getalenteerde mensen, en wat een ‘Prettig gesprek’ is het geworden. Door  rechtstreeks met elkaar in gesprek te gaan, elkaar te zien en hier ruim de tijd voor te nemen ontstaat oprecht contact voor contract”. Prachtig om te zien dat twee mensen aan ‘mijn’ tafel door dit ‘Prettige gesprek’ een baan hebben gevonden.

Inmiddels hebben 118 bedrijven uit de MUG-gemeenten zich aangesloten bij  de aanpak ‘Nieuw Werk’.  Zij bieden (regulier)werk, werkervaringsplaatsen of nemen actief deel aan de ‘prettige gesprekken’.

‘Nieuw Werk’ is dé innovatieve werkgeversbenadering in de MUG-gemeenten. Nieuw Werk verbindt kandidaten en ondernemers, met oog voor ieders wensen en kwaliteiten. Doordat zij elkaar ook écht spreken, zien en ontmoeten, zien zij meer van -en in-  elkaar.
In 2013 zijn:
-    118 ondernemers betrokken bij de aanpak ‘Nieuw Werk’
-    51 kandidaten regulier (met loon van de ondernemer) aan het werk
-    50 kandidaten, via re-integratie op de werkvloer (bij een ondernemer) aan het werk

Wilt u kennis maken met de aanpak? Neem dan contact op met de relatiemanager van uw gemeente:
Linda van Swaaij (Groesbeek en Millingen a/d Rijn): 06-51129397
Truus Janssen (Groesbeek en Millingen a/d Rijn): 06-13135936
Hetty Weijers (Ubbergen): 06-30531077

Piroska Masthoff (Ubbergen): 06-30531216

Laatst aangepast op vrijdag 31 januari 2014 23:36
 

Flits

Keizerschieten in Ooij

 
Nijmegen krijgt Nederlands eerste pop-up waterglijbaan

Nijmegen - Een waterglijbaan van meer dan 150 meter lang midden in de stad. In Nederland is het nog nooit gedaan, maar eind mei komt de steilste pop-up waterslide naar Nijmegen. Informatie..

Lees meer...
 
Romeinenfestival 2016 in Museumpark Orientalis

Heilig Landstichting - De Romeinen komen opnieuw naar Nijmegen! RomeinenNU en Museumpark Orientalis slaan de handen ineen en organiseren op zaterdag 4 en zondag 5 juni het grootste Romeinse evenement van Nederland...

Lees meer...
 
Zilveren Waalbrugspeld voor Hans Slavenburg.

Nijmegen - De heer J.H. (Hans) Slavenburg (75) ontving vandaag voor zijn verdiensten voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk voor.... .

Lees meer...
 
Hulp voor reizigers met een beperking op station Dukenburg

Lees meer...
 
Wietkwekerij in Millingen aan de Rijn geruimd.

Millingen a/d Rijn -  Donderdagmiddag 7 april heeft de politie na een tip een hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Wilsonstraat in Millingen aan de Rijn....

Lees meer...
 
Als wij het maar kwijt zijn!

Ooijpolder – Het komt de laatste tijd steeds vaker voor dat er weer afval in de (Ooij) polder gedumpt wordt, dit maal was er in de sloot berm langs Persingensestraat grond en zakken met houtafval gedumpt, eerder al was er  ook gedumpt in de Leuthsestraat en Koudedijk. Foto’s: © Bert Roodbeen