Zoeken


‘Prettig gesprek’, de route naar werk! PDF Afdrukken E-mailadres
Gebruikerswaardering: / 0
LaagsteHoogste 
Geschreven door m.u.g.   
donderdag 30 januari 2014 18:36

MILLINGEN - Donderdag 23 januari kwamen 8 ondernemers en 30 kandidaten bijeen in Hotel Restaurant Kastanje in Millingen aan de Rijn voor een ‘Prettig gesprek’. Het ‘Prettig gesprek’ is de motor van de innovatieve werkgeversbenadering ‘Nieuw Werk’ in de MUG-gemeenten. Waar zijn kandidaten goed in, en hoe sluit dat aan bij wat ondernemers nodig hebben? Dat zijn de vragen die centraal staan tijdens een ‘Prettig gesprek’. Lees meer

In een ongedwongen setting vertellen ondernemers en kandidaten elkaar in groepen van ongeveer acht mensen over hun kwaliteiten, talenten en wensen. Ondernemers zien hoe gemotiveerd mensen zijn om aan de slag te gaan en krijgen hierdoor beter zicht op -en beter inzicht in-  de competenties en vaardigheden van kandidaten, dan op basis van de ‘klassieke sollicitatiemethode”(het schrijven van een brief met bijbehorend CV, waarbij het resultaat veelal voor beiden onbevredigend is).

Albert Egberts, voorzitter van de Millingse Ondernemers Vereniging, is zeer enthousiast over deze benaderingswijze. "Ik moet écht mijn beeld bijstellen. Wat een gemotiveerde en getalenteerde mensen, en wat een ‘Prettig gesprek’ is het geworden. Door  rechtstreeks met elkaar in gesprek te gaan, elkaar te zien en hier ruim de tijd voor te nemen ontstaat oprecht contact voor contract”. Prachtig om te zien dat twee mensen aan ‘mijn’ tafel door dit ‘Prettige gesprek’ een baan hebben gevonden.

Inmiddels hebben 118 bedrijven uit de MUG-gemeenten zich aangesloten bij  de aanpak ‘Nieuw Werk’.  Zij bieden (regulier)werk, werkervaringsplaatsen of nemen actief deel aan de ‘prettige gesprekken’.

‘Nieuw Werk’ is dé innovatieve werkgeversbenadering in de MUG-gemeenten. Nieuw Werk verbindt kandidaten en ondernemers, met oog voor ieders wensen en kwaliteiten. Doordat zij elkaar ook écht spreken, zien en ontmoeten, zien zij meer van -en in-  elkaar.
In 2013 zijn:
-    118 ondernemers betrokken bij de aanpak ‘Nieuw Werk’
-    51 kandidaten regulier (met loon van de ondernemer) aan het werk
-    50 kandidaten, via re-integratie op de werkvloer (bij een ondernemer) aan het werk

Wilt u kennis maken met de aanpak? Neem dan contact op met de relatiemanager van uw gemeente:
Linda van Swaaij (Groesbeek en Millingen a/d Rijn): 06-51129397
Truus Janssen (Groesbeek en Millingen a/d Rijn): 06-13135936
Hetty Weijers (Ubbergen): 06-30531077

Piroska Masthoff (Ubbergen): 06-30531216

Laatst aangepast op vrijdag 31 januari 2014 21:36
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Flits

Petitie Windturbinepark Reichswald al 1.000 handtekeningen

Groesbeek/Kraneburg Dld - Sinds eind juni is het mogelijk voor allen die tegen het windturbinepark in het Reichswald zijn, een online petitie te ondertekenen.
Volgens het recht van petitie (artikel 44) heeft iedere burger van de Europese Unie en iedere natuurlijke- of rechtspersoon met verblijfplaats of statutaire zetel in een lidstaa
t het recht om een verzoekschrift tot het Europees Parlement te richten......

De petitie is online te bereiken via www.tegenwindreichswald.petities.nl.

Lees meer...
 
Nijmegen trekt 1 miljoen uit voor onderhoud monumenten

Nijmegen - De gemeente Nijmegen trekt de komende vier jaar in totaal 1 miljoen euro uit voor onderhoud aan monumenten die in eigendom zijn van de gemeente. Voor 2015 wordt 250.000 euro uitgetrokken voor de meest noodzakelijke aanpassingen. In de volgende drie jaar komt jaarlijks nog eens 250.000 euro beschikbaar voor de vervolgaanpak.

Lees meer...
 
Zwembad De Lubert tijdje dicht

Discozwemmen in zwembad De Lubert

Groesbeek - In verband met renovatiewerkzaamheden is zwembad De Lubert in Groesbeek gesloten van maandag 20 juli tot zondag 30 augustus. Vrijdag 17 juli is er een afsluitende summerdisco van 19.00 – 20.30 uur. Foto: Gem Groesbeek


 

 
Fotowagen gaat rondrijden in gemeente Groesbeek

Groesbeek - In de maanden juli en augustus maakt het bedrijf CycloMedia in de gemeente Groesbeek 360 graden panoramafoto’s. Deze foto’s worden door de gemeente gebruikt voor onder ander inspectie en beheer van de openbare ruimte. Privacy gewaarborgd.....

Lees meer...
 
Positief advies voor Omroep Berg en Dal i.o

Groesbeek - De gemeenteraad van Groesbeek /Berg en Dal heeft donderdagavond tijdens de raadvergadering  een besloten een positief advies te  gegeven aan het voor de Commissariaat voor de Media voor zendtijdtoewijzing van de nieuwe stichting Omroep Berg en Dal i.o. Welke is ontstaan uit de omroepen Groesbeek en WFM uit de fusie gemeente Millingen a/d Rijn en Ubbergen.


 
Nieuws uit Nijmegen verzorgt live uitzendingen

 

 

Nieuws uit Nijmegen

gaat live uitzendingen verzorgen via website, Twitter, Facebook en YouTube kanaal wordt u dagelijks op de hoogte gehouden van het laatste nieuws uit onze stad. We gaan dit uitbreiden met live verslaggeving van onder andere evenementen en gebeurtenissen in Nijmegen.
Live via You Tube

De uitzendingen worden live gestreamd via You Tube. Deze kunnen rechtstreeks bekeken worden via mobiele telefoon, tablet, computer/laptop en televisie met een internet verbinding. Het voordeel is dat er geen software, inloggegevens, decoder of iets dergelijks nodig is. Gewoon meteen meekijken en natuurlijk ook later terug te zien.

Lees meer...
 
Langer zelfstandig wonen in Ooij

Hoe regelen we met elkaar dat ouderen die dat willen op een prettige manier zelfstandig thuis kunnen blijven wonen? Inwoners van Ooij hebben zich de afgelopen jaren gebogen over deze vraag.
Samen met professionals, de gemeente, Oosterpoort en ZZG Zorggroep zijn ze daartoe meerdere projecten gestart.....

Lees meer...